بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
سلامت خانوادههای کارگری به سبب مشکلات معیشتی درخطر است/ کاهش مراجعان به بیمارستانها و مراکز درمانی در محلههای فقیرنشین
کاظم فرج الهی (فعال کارگری) در گفتگو با ایلنا، دستمزد کارگران برای تامین معیشت خانودههای کارگری را ناکافی دانسته و معتقد است؛ دستمزد کسر کوچکی از حداقلهای مورد نیاز خانوادههای کارگری به ویژه در حوزه نیازهای اساسی همچون تغذیه، بهداشت و درمان و مسکن است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ناکافی بودن دستمزد لطمات زیادی به سلامت خانوادههای کارگری وارد کرده است، اظهار داشت: خانوادههای کارگری نیاز به حداقل ضروریات زندگی ازجمله تفریحات، فرهنگ، مسکن، بهداشت و درمان و تغذیه مناسب دارند اما در طول این سالها هرچه کمتر توانستهاند به احتیاجات اساسیشان پاسخ دهند.
فرج الهی ضمن بیان اینکه دستمزدِ بیش از ۸۰ درصد مزدبگیران کشور چیزی در حد حداقل حقوق کارگری است و این رقم جوابگوی هزینههای بالای تغذیه، سلامت و بهداشت و مسکن خانوار نیست، گفت: سلامت خانوادههای کارگری به سبب مشکلات معیشتی درخطر است و در صورتی که مابهالتفاوت ناشی از تورم افسارگسیخته سال ۹۷ درنظر گرفته نشود، این خطر بیشتر نیز خواهد بود.
افت مراجعه به مراکز درمانی در محلات پایین شهر
این فعال کارگری با بیان اینکه آمار مراجعان به بیمارستانها و مراکز درمانی در برخی نقاط به ویژه محلههای فقیرنشین کاهش داشته است، یادآور شد: حتی در قیاس با ماههای ابتدایی همین سال مراجعه به پزشکان عمومی نیز کمتر شده است. این امر نشاندهنده آن نیست که مردم در سلامت کامل هستند بلکه به این معناست که بخشی از مردم درآمد و ورودی کافی ندارند تا ضروریات پزشکی و بهداشتی را برای خود و خانواده خود تأمین کنند.
وی افزود: برخی از بیمارستانها عنوان میکنند که بخشی از تختهایشان نسبت به سال قبل خالی است که البته در هر بیمارستان نسبت به فقیرنشین یا ثروتمندنشین بودن محلهها متفاوت است. این امر نشاندهنده آن است که بسیاری از هموطنان ما و بسیاری از کارگران دارای درآمد کافی نیستند که به امور بهداشتی و درمانی خود رسیدگی کنند.
فرجالهی معتقد است که سلامت خانوادهها با ناکافی بودن دستمزد به خطر میافتد و یک جامعه بیمار تبعات بسیار زیادی در آینده متحمل خواهد شد. این نابسامانیها و بیعدالتیها بسیار خطرناک است.
بزهکاری نتیجه بلافصل فقر است
این فعال کارگری همچنین به افزایش جرم و جنایت به دلیل گسترش فقر و بیعدالتی در کشور اشاره کرده و گفت: جوانانی که در معرض بیعدالتی و تبعیض قرار میگیرند، دچار افسردگی میشوند یا در معرض بزهکاریها قرار میگیرند. این جوان وقتی از صداوسیما میشنود که چه اختلاسهای کلانی صورت میگیرد و ثروتهای بادآوردهای در طی خصوصیسازیهای غلط به دست کارفرمایان میافتد و سودهای کلانی طی نوسانات ارز یک خانواده را به سرعت پولدار میکند، سبب میشود که به برخی بزهکاریها گرایش پیدا کنند.
او ادامه داد: حتی اگر درصد کمی از جوانان در خانودههای کارگری به بزهکاری دچار میشوند، باز هم لطمات بزرگی به جامعه وارد شده است. خانوادههای مزدبگیران و کارگران نیز در معرض بیعدالتیها قرار دارند که موجب میشود حتی بنیان خانوادههایشان به سبب فقر آسیب ببیند.
فقط ۵ تا ۱۰ درصد هزینههای تولید مربوط به دستمزد کارگران است
فرج الهی با بیان اینکه در شرایط امروزی ایران قیمت تمام شده کالا و نسبت آن با دستمزد گویای این است که مزد میتواند خیلی بیش از این افزایش پیدا کند، اظهار داشت: پرداخت دستمزد کارگران حدود ۵ تا ۱۰ درصد قیمت تمام شده کالا را شامل میشود و اگر همین امروز دستمزد را چهار برابر کنیم، قیمت تمام شده کالا چیزی حدود بیست درصد افزایش پیدا میکند.
وی افزود: این ۲۰ درصد را میتوان با کمکهای دولتی، تخفیف در عوارض و امکانهای دیگر جبران کرد. هم تولید لطمه نخورد و هم دستمزد کارگران عادلانهتر باشد.
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: این وظیفه دولت است که سیاستهایی برای ساماندهی تولید وضع کند و عوارض و مالیاتها را به گونهای تنظیم کند که جبران چند برابر کردن دستمزد را داشته باشد. بودجه کشور پر از رقمهای غیرضروری و زیاد برای برخی نهادهای خاص است. میتوان از این بودجهها کاست و تا این حد طبقه کارگر را در تنگنا قرار ندارد.
اعضای کارگری شورای عالی کار از کارگران برای مذاکرات کمیته دستمزد کمک بخواهند
این فعال کارگری با اشاره به اینکه مسئولان حقیقت را میدانند اما قدرت و چانهزنی کارگری که بتواند دستمزد را معقول و منطقی کند، وجود ندارد، گفت: برخی تشکلهای کارگری مستقل وادار به سکوت شدهاند و دیگر تشکلهای کارگری نمیتوانند فشار کافی را وارد کنند تا در شورای عالی کار دستمزد معقولتری تصویب شود.
او ادامه داد: نمایندگان کارگران در شورای عالی کار نباید فقط نگاه به بالا و چانهزنی از بالا را مدنظر قرار دهند بلکه باید طبقه کار را به کمک بخواهند و از آنان بخواهند تا به هر طریق که میتوانند کارفرمایان را مجاب کنند تا بتوان افزایش دستمزد معقولتری داشت. واقعیت این است که دستمزد فقط با مذاکره افزایش پیدا نمیکند.
تجمع دوباره آتشنشانان آبادانی مقابل ساختمان فرمانداری
صبح روز شنبه ۴ اسفند ماه، جمعی از آتشنشانان آبادانی در پی محقق نشدن خواستههای خود مقابل ساختمان فرمانداری آبادان تجمع کردند.
ریزش دیوار جان کارگر ساختمانی را گرفت
معاون عملیات سازمان آتشنشانی زنجان از مرگ کارگر ۴۹ ساله بر اثر ریزش دیوار زیر زمینی در منطقه وحیدیه این شهر خبر داد.
کارگر اراکی بر اثر سقوط از آسانسور جان خود را از دست داد
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی انتظامی استان مرکزی گفت: یک کارگر عصر روز شنبه بر اثر سقوط از قسمت اسکلت آسانسور در اراک جان سپرد.
برگزاری انتخابات هیات مدیره جدید تعاونی مسکن شرکت واحد اتوبوسرانی
با پیگیریهای اعضای تعاونی مسکن، شرکت واحد اتوبوسرانی انتخابات هیات مدیره جدید تعاونی مسکن، ۱۲ اسفند برگزار میشود.