بمبِ ساعتی بدهی دولت به تامین اجتماعی/ واردات کُک و زغال سنگ و «چنبره یک حلقه شبه‌امنیتی»

از جزئیات برنامه‌های دولت جدید برای صندوق‌های بازنشستگی و به طور مشخص صندوق تامین اجتماعی اطلاع نداریم اما تا زمانی که اختیار تام و کمال تامین اجتماعی در دست دولت است و دست یغمای خواص از خوانِ شستا کوتاه نشده، تا وقتی که سهم طبقه‌ی کارگر از خزانه بیت‌المال ناچیز است و تامین اجتماعی، عرصه‌‌ای‌ست ... بمبِ ساعتی بدهی دولت به تامین اجتماعی/ واردات کُک و زغال سنگ و «چنبره یک حلقه شبه‌امنیتی»

ادامه

ایران, بازنشستگان, تحریم, حقوق بشر, درمان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, گزارش, معیشت

تشدید تنش‌ها بین دولت و اپوزیسیون پاکستان/ فعالیت حزب عمران خان ممنوع می‌شود

دعوای سیاسی میان جناح حاکم پاکستان و اپوزیسیون که در راس آن حزب عمران خان قرار دارد با تصمیم جدید دولت برای ممنوعیت فعالیت حزب «جنبش عدالت» و تشکیل پرونده خیانت به کشور علیه نخست وزیر سابق و هم حزبی‌های وی وارد مرحله جدیدی شد. به گزارش ایرنا به نقل از تلویزیون ملی پاکستان، وزیر ... تشدید تنش‌ها بین دولت و اپوزیسیون پاکستان/ فعالیت حزب عمران خان ممنوع می‌شود

ادامه

امنیتی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, سیاسی, فساد

عمران خان و همسرش در پرونده ازدواج غیرقانونی تبرئه شدند

دادگاهی در پاکستان امروز شنبه، «عمران خان» نخست‌وزیر سابق و محبوس این کشور و همسرش «بشرا بی‌بی» را در پرونده ازدواج غیر قانونی تبرئه کرد. به گزارش ایسنا، دادگاهی در اسلام‌آباد در تاریخ سوم فوریه (۱۴ بهمن) – چند روز پیش از انتخابات پارلمانی در پاکستان – عمران خان و همسرش را در پرونده موسوم ... عمران خان و همسرش در پرونده ازدواج غیرقانونی تبرئه شدند

ادامه

پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, سیاسی, فساد

تجمع کارکنان شرکت «نفت فلات قاره» لاوان

استان هرمزگان:  ۲۲ تیرماه ۴۰۳ تجمع کارکنان شرکت «نفت فلات قاره»، در اعتراض به مدیریت فاسد و ناکارآمد، تعیین سقف حقوق، میزان کف حقوق، پرداخت نشدن حق سنوات بازنشستگی، دست درازی به صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت، اجرا نشدن ماده ی ۱۰ قانون اختیارات وزارت نفت

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

حزب عمران خان در پرونده بازپس‌گیری کرسی‌های پارلمان پیروز شد

حزب جنبش عدالت پاکستان به رهبری عمران خان با رای دیوان عالی این کشور در پرونده تعیین سرنوشت کرسی‌های ویژه مجلس ملی، پیروز این نبرد قضایی مقابل کمیسیون انتخابات پاکستان شد. تلویزیون ملی پاکستان اعلام کرد، سرنوشت پرونده جنجالی اعطای کرسی‌های ویژه مجلس ملی که به دلیل موانع قانونی و فنی مرتبط با کمیسیون انتخابات ... حزب عمران خان در پرونده بازپس‌گیری کرسی‌های پارلمان پیروز شد

ادامه

امنیتی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, فساد

سرقت ۱۸۰ میلیارد دلاری شرکت‌های آمریکایی از مردم جهان

اعتمادآنلاین| مطالعه جدیدی که توسط اقتصاددانان برجسته انجام شده است نشان می‌دهد فرار مالیاتی شرکت‌های آمریکایی سالانه بالغ بر صدها میلیارد دلار می‌شود و این پول به جیب ثروتمندترین افراد جهان سرازیر می‌شود.

 

در مقاله «امتیاز مالیاتی گزاف»، که با همکاری توماس رایت و اقتصاددان دانشگاه کالیفرنیا، گابریل زوکمن، یکی از مسئولین جهان در زمینه بهشت‌های مالیاتی (مناطقی در جهان که قوانین ساده‌ای دارند و شرکت‌ها درآمدهای خود را برای این که شامل مالیات نشود پنهان می‌کنند)، تهیه شده است، به این موضوع پرداخته شده است.

 

این تحقیق نشان می‌دهد که تقریبا ۵۰ درصد از سود شرکت‌های چندملیتی آمریکا، درحال حاضر در بهشت‌های مالیاتی ایجاد می‌شود، درحالی که قبلا و در دهه ۱۹۷۰، این میزان تنها ۱۰ درصد بود.

 

شرکت‌های آمریکایی برای سودی که در مناطقی غیر از بهشت‌های مالیاتی به دست می‌آورند ۲۷ درصد مالیات پرداخت می‌کنند، درحالی که در بهشت‌های مالیاتی تنها ۷ درصد مالیات پرداخت می‌کنند.

 

طبق گفته جیمز هنری، محقق و اقتصاددان و مشاور ارشد شبکه عدالت مالیاتی، متخلفان ثروتمند آمریکا، دزدان مالیاتی و به ویژه شرکت‌های چندملیتی، مقادیر عظیمی از پول خود را در خارج از آمریکا کنار می‌گذارند. او به راشاتودی گفت: تا سال ۲۰۱۷، شرکت‌های چندملیتی آمریکا حدود ۲.۶ تریلیون دلار را در خارج از این کشور روی هم انباشته کردند، درحالی که مجبور هم نیستند ۳۵ درصد مالیات شرکتی آمریکا را هم پرداخت کنند.

 

از اوایل دهه ۱۹۹۰ نرخ مالیاتی که توسط شرکت‌های غیرنفتی آمریکایی از سود خارجی خود پرداخت می‌کردند، از ۳۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافت. به طور مشابه، نرخ مالیاتی که شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکایی به دولت‌های خارجی پرداخت می کنند از متوسط ۷۰ درصد، قبل از جنگ ۱۹۹۱ خلیج فارس، به ۴۵ درصد کاهش یافته است. این طبق گفته زوکمن و رایت، نشان‌دهنده بازگشت هزینه‌ها تحت فراهم کردن حمایت نظامی آمریکا برای تولیدکنندگان بزرگ نفت است.

 

بدهی خارجی جمعی آمریکا از هر کشور دیگری بیشتر است و در سطح ۸ تریلیون دلار یا ۴۰ درصد تولید ناخالص ملی آمریکا، قرار دارد. این ۸ تریلیون دلار از اختلاف بین ۳۵ تریلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در دارایی‌های آمریکا (نظیر اوراق قرضه) با ۲۷ تریلیون دلار سرمایه‌گذاری آمریکا در دارایی‌های خارجی، به دست می‌آید.

 

مولفان این مقاله تخمین می‌زنند، تقریبا نیمی از این ۸ تریلیون دلار، با نرخ مالیات شرکت‌های چندملیتی آمریکا در ارتباط است که به شکلی غیرمعمولی برای این شرکت‌ها پایین است. این به لطف قدرت آمریکا و وجود بهشت‌های مالی، اتفاق می‌افتد.

 

در پایان این تحقیق، نتیجه‌گیری شده است که این مزیت‌های مالیاتی سالانه معادل ۱۸۰ میلیارد دلار، یا حدود ۱ درصد تولید ناخالص ملی آمریکا، می‌باشد.

 

ایتالیا اپل و سامسونگ را به جرم کُند ساختن موبایل‌ها جریمه کرد

دولت ایتالیا روز چهارشنبه دو شرکت بزرگ ساخت لوازم الکترونیکی اپل و سامسونگ را به جرم کندساختن برنامه ریزی شده گوشی های هوشمند خود به ترتیب به میزان ۱۰ و پنج میلیون یورو جریمه کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ایتالیا, جهان, خبر, غرب اروپا, فساد, کره جنوبی

پشت پرده ساخت سد فینسک؛ سیاسی بازی و لابی‌گری

استاد گروه مهندسی آب دانشگاه ساری با ابراز مخالفت با احداث سد فینسک در استان سمنان برای مقاصد صنعتی، آن را غیراصولی و فاقد توجیه محیط زیستی دانست و افزود: تامین آب شرب راه‌حل‌های به مراتب کم هزینه‌تر نسبت به احداث سد داشته و بعید است مشکل آب شرب استان سمنان دلیل احداث سد باشد.   رضا ... پشت پرده ساخت سد فینسک؛ سیاسی بازی و لابی‌گری

ادامه

ایران, خبر, فساد, محیط زیست