وحشت تل‌آویو از خرید و استقرار پدافند هوایی و موشکی چینی توسط مصر؛ «معادله تغییر می‌کند»

افزایش توان نظامی ارتش مصر به ویژه در زمینه های پدافند هوایی و موشکی وحشت اسرائیل را برانگیخته است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، سایت مجله اسرائیلی «ایپوک» گزارش داد که اسرائیل نسبت به تقویت توان نظامی ارتش مصر به ویژه در زمینه های پدافند هوایی و موشکی نگران است. بر ... وحشت تل‌آویو از خرید و استقرار پدافند هوایی و موشکی چینی توسط مصر؛ «معادله تغییر می‌کند»

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, مصر

کارگران بندر در یونان مانع ارسال کالا به اسرائیل شدند

کارگران بندر پیرائوس یونان روز دوشنبه از تخلیه محموله فولاد نظامی به مقصد سرزمین های اشغالی جلوگیری کردند. به گزارش ایرنا از آناتولی، در تجمعی که در اسکله‌های ۲ و ۳ این بندر برگزار شد، اعضای اتحادیه که فعالان طرفدار فلسطین، گروه‌های چپ‌گرا و قانونگذاران حزب کمونیست یونان (KKE) نیز به آنها پیوستند اعلام کردند ... کارگران بندر در یونان مانع ارسال کالا به اسرائیل شدند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اسراییل, بایکوت, حزب کمونیست, خاورمیانه, سازمان ملل, طبقه کارگر, فلسطین, ناتو, یونان

پزشکان بدون مرز، لندن را به همدستی در نسل‌کشی اسرائیل در غزه متهم کرد

مدیر اجرایی پزشکان بدون مرز بریتانیا، دولت لندن را به همدستی با اسرائیل در جنایات علیه غیرنظامیان در غزه از طریق سکوت و حمایت مالی و دیپلماتیک متهم کرده و به عدم پاسخگویی لندن به هشدارهای پزشکان بدون مرز مبنی بر نسل‌کشی و پاکسازی قومی با وجود شواهد مستند اشاره کرده است. به گزارش ایسنا، ... پزشکان بدون مرز، لندن را به همدستی در نسل‌کشی اسرائیل در غزه متهم کرد

ادامه

آمریکا, استراتژیک, اسراییل, انگلیس, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, درمان, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, فلسطین, گرسنگی, نسل‌کشی, هلند

منابع مصری: با طرح جدید «اسرائیل» توافق صلح با قاهره از بین می‌رود

منابع مصری به احتمال از بین رفتن توافق صلح میان قاهره و تل آویو در سایه طرح جدید اسرائیل علیه نوار غزه اشاره کردند. به گزارش خبرگزاری مهر، منابع مصری در گفتگو با روزنامه العربی الجدید تاکید کردند که طرح جدید اسرائیل ارائه شده در مذاکرات غیر مستقیم با جنبش حماس مبنی بر استقرار مجدد ... منابع مصری: با طرح جدید «اسرائیل» توافق صلح با قاهره از بین می‌رود

ادامه

اسراییل, امنیتی, جهان, خاورمیانه, خبر, صلح, فلسطین, مصر

چرخش تجارت جهانی به سوی خاورمیانه: فرصتی تازه برای ایران

در آخرین روز تیرماه ۱۴۰۳ قطار کانتینری دو سربار ایران – چین در مراسمی با حضور مدیرعامل راه آهن ایران و سفرای چین، قزاقستان و ترکمنستان در بندر خشک ریلی «آپرین» راه‌اندازی شد. به گزارش CGTN به نقل از لوئو لایی آن تحلیلگر سیاسی و روزنامه نگار چین: در سال جاری، با تداوم تنش‌های تجاری ... چرخش تجارت جهانی به سوی خاورمیانه: فرصتی تازه برای ایران

ادامه

اقتصادی, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, عربستان, قزاقستان, کویت, گزارش

جان افریک: آمریکا، اسرائیل و عربستان محور شرارت جدید هستند

سردبیر مجله فرانسوی زبان ‘جان افریک’، روز جمعه در گزارشی نوشت: «آمریکا، اسرائیل، و عربستان» با تشکیل یک ائتلاف خطرناک، محور شرارت در منطقه خاورمیانه ایجاد کرده‌اند.

 

در ادامه این گزارش که شبکه خبری «الجزیره» قطر، آن را از «بشیر بن یحمد» سردبیر و موسس مجله جان آفریک بازنشر داده، آمده است: «تحرکاتی در خاورمیانه با کشورهای نه چندان مستحکم جریان دارد که این منطقه را به سوی یک جنگ جدید سوق می دهد.

 

سردبیر تونسی الاصل روزنامه فرانسوی زبان تاکید کرد: توپ آغاز جنگ جدید در خاورمیانه شامل ‘حمله اسرائیل به سوریه’، ‘به رسمیت شناخته شدن بیت‌المقدس از سوی واشنگتن به عنوان پایتخت اسرائیل’ و ‘خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری از توافق هسته ای با ایران’ شلیک شده است.

 

بن یحمد تصریح کرد: سال گذشته، برای تغییر نقشه خاورمیانه و برپایه منطق زور، یک ائتلاف خطرناک ایجاد شد که به ترتیب اراده آمریکا، اسرائیل و عربستان تحت رهبری ترامپ، نتانیاهو و محمد بن سلمان را پیش می برد.

 

وی با اشاره به این که در ورای ائتلاف آمریکا، اسرائیل و عربستان همچنین مصر، امارات متحده عربی و برخی دیگر از کشورها قرار می گیرند، هشدار داد: این محور شرارت، پیش از آن که از بین برود و به زباله دان تاریخ بپیوندد، خسارت زیادی به منطقه خاورمیانه وارد خواهد آورد.

 

به نوشته سردبیر جان آفریک، دستورالعمل فعالیت محور سه گانه واشنگتن، تل آویو و ریاض در سه موضوع مهم به شرح زیر، قابل بررسی است.

 

نخست آن که ایران خلع سلاح شده و از مناطق تحت نفوذش خارج شود، اما تهران هرگز در این باره تسلیم نخواهد شد و فرصتی برای تحقق این خواسته ائتلاف سه گانه وجود ندارد.

 

موضوع دوم: طراحی و اجرای طرح سازش کشورهای عربی و اسرائیل است که ترامپ، ماموریت آن را به «جرد کوشنر» مشاور و داماداش سپرده است.

 

به عقیده بن یحمد، طرح کوشنر برای اجرای صلح میان اسرائیل و کشورهای عربی نیازی به طراحی و تقویت ندارد، چرا که این طرح در واقع همان برنامه نتانیاهو است که بن سلمان آن را اجرا می کند.

 

به باور سردبیر جان آفریک اجرای دستورالعمل دوم با انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس آغاز شده است و این مرحله با کناره گیری محمود عباس و نیز ایجاد یک کشور فلسطینی کوچک با حاکمیت مشخص همراه خواهد بود.

 

بن یحمد بر این باور است: در مقابل افزایش نفوذ روسیه در کشورهای خاورمیانه، و تعهد این کشور برای توقف کمک های خود به تهران، عربستان و اسرائیل تلاش می کنند که مسکو را از تهران دور نگه دارند.

 

سردبیر روزنامه جان آفریک در پایان می نویسد: تمامی طرح های ترامپ، نتانیاهو و بن سلمان خیالی بیش نیست و در واقعیت قابلیت اجرایی ندارد.
ایرنا

سیاست‌های جنگ‌طلبانه و مخرّب دولت آمریکا ومتحدان آن وخطرهای جدّی‌ای که حاکمیت ملّی میهن ما را تهدید می‌کند!

سیاست‌های مداخله‌جویانه و برنامهٔ “تغییر رژیم” امپریالیسم در دهه‌های اخیر در منطقه پیامدهای دهشتناکی برای کشورهای منطقه داشته است. ما نمونه‌های فاجعه‌بار افغانستان، لیبی، سوریه، یمن، و کشور همسایه‌مان عراق را پیش چشم داریم

ادامه

اسراییل, امریکا, ایران, جهان, عربستان سعودی, مقاله

سندرز: این تصور که می‌توان مشکلات را از طریق توسل به‌نیروی نظامی حل و‌فصل کرد، احمقانه است

‘برنی سندرز’ سناتور ارشد و رقیب انتخاباتی هیلاری کلینتون در انتخابات درون حزبی سال ۲۰۱۶ ، اقدام ترامپ برای خروج از برجام را ‘غیرعقلانی ‘ دانست و گفت: ترامپ با این اقدام ، باب تنش‌زدایی بین ایران و آمریکا را بست.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خبر

فایننشال تایمز: اروپا بر سر دوراهی است

فایننشال تایمز روز جمعه در تفسیری با اشاره به اینکه اروپا در موقعیت سخت دوراهی ادامه برجام و یا تبعیت از برجام قرار دارد، نوشت: ‘قدرت نظامی و برتری دلار’ محورهای قدرت آمریکا را تشکیل می دهند و اروپا در موقعیتی نیست که بتواند مقابل آن عرض اندام کند؛ شاید ناچار به تسلیم شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, امریکا, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی

شورای جهانی صلح حملهٔ تحریک‌آمیز موشکی اخیر به سوریه را محکوم می‌کند!

بیانیهٔ شورای جهانی صلح: روند گسترش نظامیگری و جنگ گستردهٔ امپریالیستی در خاورمیانه باید متوقف شود!

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, امریکا, انگلستان, ایران, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سوریه, ضد جنگ, ناتو