مسکو: تاسیسات نظامی-صنعتی اوکراین هدف قرار گرفت

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: تاسیسات نظامی-صنعتی اوکراین در لویو، خارکیف و لوتسک و همچنین زیرساخت‌های پایگاه هوایی این کشور مورد هدف قرار گرفتند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانووستی، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تاسیسات نظامی-صنعتی اوکراین را هدف قرار داده است. در بیانیه صادره از سوی وزارت ... مسکو: تاسیسات نظامی-صنعتی اوکراین هدف قرار گرفت

ادامه

آلمان, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

دیدار وزرای خارجه چین و آمریکا برای مدیریت اختلافات

وزرای خارجه کشورهای چین و آمریکا امروز جمعه برای بحث درباره مدیریت اختلافات دو کشور، در حاشیه نشست «آسه‌آن» در مالزی با هم دیدار کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز جمعه در حاشیه نشست وزرای خارجه آسه‌آن در مالزی طی دیدار با «مارکو روبیو» همتای ... دیدار وزرای خارجه چین و آمریکا برای مدیریت اختلافات

ادامه

آ. سه. آن, آمریکا, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, همزیستی مسالمت آمیز

چین: به کشورهای درگیر جنگ سلاح صادر نمی‌کنیم

پکن ادعای یک رسانه درباره انتقال تجهیزات تولید موشک یا سامانه‌های پدافند هوایی به ایران را تکذیب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسرائیل‌هیوم، سفارت چین در اسرائیل در بیانیه‌ای گزارش ادعایی «میدل‌ایست‌آی» درباره انتقال تجهیزات تولید موشک یا سامانه‌های پدافند هوایی به ایران را رد کرد. سفارت پکن همچنین تاکید کرد که ... چین: به کشورهای درگیر جنگ سلاح صادر نمی‌کنیم

ادامه

اسراییل, ایران, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا

مزدوران کره جنوبی برای اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

اطلاعات جدیدی منتشر شده که نشان می‌دهد در منطقه «سومی» اوکراین نیروهایی مزدور از کره جنوبی در کنار نیروهای اوکراینی علیه سربازان روسی می‌جنگند. به گزارش ایسنا، منابع آگاه در آژانس‌های امنیتی روسیه بر اساس اطلاعات گرفته شده از اسرای جنگی اوکراینی گزارش دادند که مزدوران کره جنوبی بخشی از گردان صد و سی و ... مزدوران کره جنوبی برای اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کره جنوبی

استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

پس از آنکه مسکو از به رسمیت شناختن دولت طالبان خبر داد چین اعلام کرد از این مرحله جدید توسعه روابط روسیه و افغانستان استقبال می‌کند. به گزارش ایسنا، «مائو نینگ»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز جمعه، بیان داشت پکن از دور جدیدی از تحول روابط بین مسکو و کابل استقبال کرده و معتقد ... استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, تروریسم, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

سازمان همکاری شانگ‌های، یک نیروی مشابه آسیایی در مقابل ناتو

با سکوت هند، امیدهای چین برای بدست آوردن حمایت همه جانبه از طرح ‘یک جاده- یک کمربند’ در نشست دو روزه سازمان همکاری شانگهای کم رنگ شد.

 

به نقل از رسانه های هند در روز دوشنبه، در بیانیه ۱۷ صفحه ای که در پایان نشست سازمان همکاری شانگهای در کیندائو منتشر شد، هند تنها کشور در میان سایر اعضای این سازمان بود که این طرح سیاسی – اقتصادی چین را تایید نکرد.

 

همه اعضای دیگر از جمله روسیه، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان از آن حمایت کردند.

 

نارندرا مودی نخست وزیر هند در سخنان خود در این اجلاس که به وضوح نگرانی های هند در خصوص این طرح را آشکار کرد تاکید نمود دلیل مخالفت دهلی آن است که پروژه های ارتباطی باید به حاکمیت ارضی احترام بگذارند.

 

در عین حال وی تصریح کرد که کشورش از پروژه های ارتباطی که شفاف، صادقانه و جامع بوده و به حاکمیت و یکپارچگی کشورها احترام می گذارند، استقبال می کند.

 

مودی تاکید کرد: ارتباط با سازمان همکاری شانگ های و کشورهای همسایه برای هند در اولویت قرار دارد.

 

این در حالیست که چین توانست حمایت هند را در اختلاف های تجاری خود با آمریکا بدست آورد. این امر برای چین اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا این کشور به دنبال مقابله با آمریکا در صورت بروز یک جنگ تجاری است.

 

شی جین پینگ رئیس جمهور چین در یک جلسه مطبوعاتی پس از پایان این نشست گفت: سازمان همکاری شانگهای از یک رژیم تجاری چند جانبه بر پایه قانون، غیر تبعیض آمیز، شفاف، جامع و صادقانه حمایت کرد.

 

در پایان دیدار بسیار مهمی که بین مودی و شی جین پینگ برگزار شد رهبران دو کشور بر لزوم عبور از اختلافات مرزی و گسترش همکاری در زمینه های دیگر تاکید کردند. یکی از تصمیمات مهم این دیدار درباره پروژه مشترک هند و چین برای ارتقا امنیت در افغانستان است.

 

کارشناسان سیاسی هند بر این عقیده هستند که این توافق به هند اجازه خواهد داد تا نقش بزرگ تری را در افغانستان بازی کند و همچنین وابستگی چین به پاکستان کاهش یابد.

 

مودی در سخنانش در باره تروریسم در افغانستان گفت. اگرچه وی به پاکستان اشاره ای نکرد اما پیام این سخنان وی آشکار بود. هم هند و هم افغانستان، پاکستان را از عوامل بی ثبات کننده افغانستان می دانند.

 

نخست وزیر هند در حاشیه این نشست با رئیس جمهور پاکستان دست داد اما دیدار دوجانبه میان دو کشور برگزار نشد.

 

به گفته مقامات هندی کریدور اقتصادی چین و پاکستان که بخشی از طرح ‘یک جاده _ یک کمربند’ چین است از منطقه کشمیر اشغال شده توسط پاکستان عبور می کند. هند تاکید دارد که این امر حاکمیت ارضی هند را نقض می کند و در واقع چین با سرمایه گذاری طولانی مدت خود در این کریدور به این اشغال غیر قانونی کشمیر مشروعیت و آن را استحکام بخشیده است.

 

در این راستا هند همچنین در کنفرانس یک جاده یک کمربند که در ماه مه در پکن برگزار شد شرکت نکرد.

 

کمربند اقتصادی جاده ابریشم و ‘جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یک’ ابتکارهایی هستند که برای نخستین بار در پاییز ۲۰۱۳ توسط رییس جمهوری چین و به ترتیب در جریان دیدارهایی از قزاقستان و اندونزی ارائه شدند. این ‘کمربند’ بعنوان شبکه ای طراحی شده از جاده های فراسرزمینی و خطوط آهن، لوله های نفت و گاز و دیگر پروژه های زیرساختی است که از شهر شیئان در مرکز چین آغاز و سراسر آسیای میانه را در می نوردد و سرانجام به مناطق دوردستی چون مسکو، روتردام و ونیز می رسد.

 

نشست سازمان همکاری شانگهای در کیندائو همزمان با دیدار کشور های جی ۷ در کانادا برگزار شد و در طول آن، مسائل مهم منطقه ای و جهانی از جمله تنش ها در شبه جزیره کره، توافق هسته ای ایران و سیاست های تجاری آمریکا مورد بررسی قرار گرفت.

 

چین به دنبال پیشبرد چند پروژه مهم خود از جمله طرح یک جاده و یک کمربند به همراه همکاری بیشتر با کشور ها در زمینه تروریسم، افراط گرایی و جدایی طلبی است. مبارزه با قاچاق مواد مخدر و همچنین اقدامات غیر قانونی سایبری نیز مورد هدف این کشور است.

 

نقش سازمان همکاری شانگهای در سال های اخیر گسترش یافته و از یک همکاری منطقه ای در زمینه امنیت، سیاست و اقتصاد به یک نیروی مشابه آسیایی در مقابل ناتو تبدیل شده است.

 

حسن روحانی رییس جمهوری ایران نیز در اولین سفر خارجی خود پس از تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهوری برای خروج از توافق هسته ای در ۱۸ اردیبهشت در این اجلاس شرکت کرد. روسیه، چین و چندین کشور اروپایی با این اقدام آمریکا مخالفت کرده‌اند.

 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ رئیس جمهور چین که از جمله امضا کنندگان توافق هسته ای ایران هستند از نشست سازمان همکاری شانگهای برای نشان دادن حمایت خود از برجام استفاده خواهند کرد.

 

بیانیه پایانی این نشست بر لزوم پای بندی امضا کنندگان بر توافق هسته ای ایران تاکید کردند.

 

با توجه به تحریم های آمریکا علیه روسیه و همچنین جنگ تجاری این کشور با چین، پکن و مسکو بیشتر از همیشه به یکدیگر نزدیک شده اند. دلیل دیگر علاقمندی روسیه به این سازمان آن است که هند و پاکستان به عضویت دائمی آن درآمده اند.

 

این دومین سفر نارندرا مودی به چین در دو ماه گذشته بود که نشان دهنده اراده دو کشور برای بهبود روابط پس از تنش سال ۲۰۱۶ در منطقه دوکلم می باشد.

 

هفته گذشته در نشست امنیتی کشور های آسیایی در سنگاپور مودی به ائتلاف چهارجانبه با حضور آمریکا، ژاپن و استرالیا اشاره ای نکرد که چین به آن واکنش مثبت نشان داد.

 

اما چین نتوانست حمایت هند از طرح ‘یک جاده- یک کمربند’ را بدست آورد.

 

هند امیدوار است بتواند با استفاده از سازمان همکاری شانگهای، تجارت خود با کشور های آسیای مرکزی را افزایش دهد. برای اولین بار هند در رزمایش نظامی کشور های عضو این سازمان که قرار است در ماه جولای در روسیه برگزار شود شرکت خواهد کرد. نیروهای پاکستانی نیز در این رزمایش حضور خواهند داشت.

ایرنا

چرخش جهت کره‌شمالی به سمت چین است، نه آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا وعده داده، کره شمالی در صورت کنار گذاشتن سلاح‌های هسته‌ای و در مواجهه با سرمایه‌گذاری‌هایی که پس از آن از سوی‌ آمریکا صورت می‌گیرد “بسیار ثروتمند خواهد شد” اما اقتصاددان‌ها و استادان دانشگاه که در امور کره شمالی کارشناس هستند، می‌گویند، موتور تغییرات در کره شمالی به سمت نه آمریکا بلکه ... چرخش جهت کره‌شمالی به سمت چین است، نه آمریکا

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, کره شمالی

کرزای نیز خواستار تغییر نظام انتخابات پارلمانی افغانستان شد

حامد کرزای رئیس جمهور سابق افغانستان ضمن دیدار با نمایندگان ۲۸ حزب و جریان سیاسی افغانستان از طرح آن‌ها برای تغییر نظام انتخابات پارلمانی و تعیین سهمیه مشخص برای احزاب حمایت کرد.

ادامه

افغانستان, جهان, خبر