یک روز پس از شلیک چندین موشک بالستیک، کیم خواستار «تکمیل آمادگی رزمی» نیروی هسته‌ای شد

رهبر کره شمالی بر لزوم «تقویت مداوم نقش محوری» نیروی هسته‌ای این کشور تاکید کرد. باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ خبرگزاری مرکزی کره شمالی روز جمعه گزارش داد که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، بر لزوم «تقویت مداوم نقش محوری» نیروی هسته‌ای این کشور «در تمام جنبه‌های استراتژی بازدارندگی جنگ و استراتژی مبارزه ... یک روز پس از شلیک چندین موشک بالستیک، کیم خواستار «تکمیل آمادگی رزمی» نیروی هسته‌ای شد

ادامه

استراتژیک, جهان, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره شمالی

در بحبوحه جنگ تجاری؛ واشنگتن و پکن هفته بعد در سوئیس مذاکره می‌کنند

وزیر خزانه‌داری آمریکا از زمان و مکان نخستین مذاکرات واشنگتن و پکن پس از اعمال تعرفه‌های پینگ‌پنگی رونمایی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک‌پست، اسکات بِسِنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا می‌گوید که نخستین نشست مهم بین واشنگتن و پکن پس از اعمال تعرفه‌های سنگین از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه چین، ... در بحبوحه جنگ تجاری؛ واشنگتن و پکن هفته بعد در سوئیس مذاکره می‌کنند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تنش‌زدایی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

شی جین‌پینگ: پیوند دوستی شکل گرفته با خون میان چین و روسیه، منبع پایان‌ناپذیر روابط حسنه دو کشور است

شی جین‌پینگ، رئیس جمهور خلق چین تاکید کرد، دوستی عمیقی که با نثار خون و جان سربازان چین و روسیه در جنگ جهانی ضدفاشیسم شکل گرفته، منبع پایان‌ناپذیر روابط حسنه ابدی بین چین و روسیه به حساب می آید. به گزارش CGTN : این اظهارات شی جین پینگ بخشی از سرمقاله او برای روزنامه های ... شی جین‌پینگ: پیوند دوستی شکل گرفته با خون میان چین و روسیه، منبع پایان‌ناپذیر روابط حسنه دو کشور است

ادامه

تحلیل, جنگ میهنی, جهان, چین, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا

مخالفت چین با اقدام‌های رژیم اسرائیل در غزه

پس از اینکه ارتش اسرائیل اعلام کرد که ماموریت گسترش عملیات در غزه شامل کوچاندن فلسطینی‌ها از این باریکه می‌شود، چین مخالفت خود را با اقدام‌های تل‌آویو اعلام کرد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه‌شنبه گفت: چین از وضعیت فعلی فلسطین و اسرائیل بسیار ... مخالفت چین با اقدام‌های رژیم اسرائیل در غزه

ادامه

اسراییل, امنیتی, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا, فلسطین

ویتنام: تعرفه‌های ترامپ تهدیدی برای چرخه جهانی تامین کالا است

نخست وزیر ویتنام که کشورش در هفته‌های اخیر شاهد حضور رهبران چین و ژاپن برای همسویی در سیاست مقابله با تعرفه‌های تجاری آمریکا و ایجاد یک اتحاد و ائتلاف تجاری بوده است، اعلام کرد که تعرفه‌های ایالات متحده تهدیدی برای چرخه تامین جهانی کالاها و بر اقتصاد جهان است. به گزارش ایرنا به نقل از ... ویتنام: تعرفه‌های ترامپ تهدیدی برای چرخه جهانی تامین کالا است

ادامه

آسیای جنوب شرقی, آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, غرب, ویتنام

سازمان همکاری شانگ‌های، یک نیروی مشابه آسیایی در مقابل ناتو

با سکوت هند، امیدهای چین برای بدست آوردن حمایت همه جانبه از طرح ‘یک جاده- یک کمربند’ در نشست دو روزه سازمان همکاری شانگهای کم رنگ شد.

 

به نقل از رسانه های هند در روز دوشنبه، در بیانیه ۱۷ صفحه ای که در پایان نشست سازمان همکاری شانگهای در کیندائو منتشر شد، هند تنها کشور در میان سایر اعضای این سازمان بود که این طرح سیاسی – اقتصادی چین را تایید نکرد.

 

همه اعضای دیگر از جمله روسیه، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان از آن حمایت کردند.

 

نارندرا مودی نخست وزیر هند در سخنان خود در این اجلاس که به وضوح نگرانی های هند در خصوص این طرح را آشکار کرد تاکید نمود دلیل مخالفت دهلی آن است که پروژه های ارتباطی باید به حاکمیت ارضی احترام بگذارند.

 

در عین حال وی تصریح کرد که کشورش از پروژه های ارتباطی که شفاف، صادقانه و جامع بوده و به حاکمیت و یکپارچگی کشورها احترام می گذارند، استقبال می کند.

 

مودی تاکید کرد: ارتباط با سازمان همکاری شانگ های و کشورهای همسایه برای هند در اولویت قرار دارد.

 

این در حالیست که چین توانست حمایت هند را در اختلاف های تجاری خود با آمریکا بدست آورد. این امر برای چین اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا این کشور به دنبال مقابله با آمریکا در صورت بروز یک جنگ تجاری است.

 

شی جین پینگ رئیس جمهور چین در یک جلسه مطبوعاتی پس از پایان این نشست گفت: سازمان همکاری شانگهای از یک رژیم تجاری چند جانبه بر پایه قانون، غیر تبعیض آمیز، شفاف، جامع و صادقانه حمایت کرد.

 

در پایان دیدار بسیار مهمی که بین مودی و شی جین پینگ برگزار شد رهبران دو کشور بر لزوم عبور از اختلافات مرزی و گسترش همکاری در زمینه های دیگر تاکید کردند. یکی از تصمیمات مهم این دیدار درباره پروژه مشترک هند و چین برای ارتقا امنیت در افغانستان است.

 

کارشناسان سیاسی هند بر این عقیده هستند که این توافق به هند اجازه خواهد داد تا نقش بزرگ تری را در افغانستان بازی کند و همچنین وابستگی چین به پاکستان کاهش یابد.

 

مودی در سخنانش در باره تروریسم در افغانستان گفت. اگرچه وی به پاکستان اشاره ای نکرد اما پیام این سخنان وی آشکار بود. هم هند و هم افغانستان، پاکستان را از عوامل بی ثبات کننده افغانستان می دانند.

 

نخست وزیر هند در حاشیه این نشست با رئیس جمهور پاکستان دست داد اما دیدار دوجانبه میان دو کشور برگزار نشد.

 

به گفته مقامات هندی کریدور اقتصادی چین و پاکستان که بخشی از طرح ‘یک جاده _ یک کمربند’ چین است از منطقه کشمیر اشغال شده توسط پاکستان عبور می کند. هند تاکید دارد که این امر حاکمیت ارضی هند را نقض می کند و در واقع چین با سرمایه گذاری طولانی مدت خود در این کریدور به این اشغال غیر قانونی کشمیر مشروعیت و آن را استحکام بخشیده است.

 

در این راستا هند همچنین در کنفرانس یک جاده یک کمربند که در ماه مه در پکن برگزار شد شرکت نکرد.

 

کمربند اقتصادی جاده ابریشم و ‘جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یک’ ابتکارهایی هستند که برای نخستین بار در پاییز ۲۰۱۳ توسط رییس جمهوری چین و به ترتیب در جریان دیدارهایی از قزاقستان و اندونزی ارائه شدند. این ‘کمربند’ بعنوان شبکه ای طراحی شده از جاده های فراسرزمینی و خطوط آهن، لوله های نفت و گاز و دیگر پروژه های زیرساختی است که از شهر شیئان در مرکز چین آغاز و سراسر آسیای میانه را در می نوردد و سرانجام به مناطق دوردستی چون مسکو، روتردام و ونیز می رسد.

 

نشست سازمان همکاری شانگهای در کیندائو همزمان با دیدار کشور های جی ۷ در کانادا برگزار شد و در طول آن، مسائل مهم منطقه ای و جهانی از جمله تنش ها در شبه جزیره کره، توافق هسته ای ایران و سیاست های تجاری آمریکا مورد بررسی قرار گرفت.

 

چین به دنبال پیشبرد چند پروژه مهم خود از جمله طرح یک جاده و یک کمربند به همراه همکاری بیشتر با کشور ها در زمینه تروریسم، افراط گرایی و جدایی طلبی است. مبارزه با قاچاق مواد مخدر و همچنین اقدامات غیر قانونی سایبری نیز مورد هدف این کشور است.

 

نقش سازمان همکاری شانگهای در سال های اخیر گسترش یافته و از یک همکاری منطقه ای در زمینه امنیت، سیاست و اقتصاد به یک نیروی مشابه آسیایی در مقابل ناتو تبدیل شده است.

 

حسن روحانی رییس جمهوری ایران نیز در اولین سفر خارجی خود پس از تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهوری برای خروج از توافق هسته ای در ۱۸ اردیبهشت در این اجلاس شرکت کرد. روسیه، چین و چندین کشور اروپایی با این اقدام آمریکا مخالفت کرده‌اند.

 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ رئیس جمهور چین که از جمله امضا کنندگان توافق هسته ای ایران هستند از نشست سازمان همکاری شانگهای برای نشان دادن حمایت خود از برجام استفاده خواهند کرد.

 

بیانیه پایانی این نشست بر لزوم پای بندی امضا کنندگان بر توافق هسته ای ایران تاکید کردند.

 

با توجه به تحریم های آمریکا علیه روسیه و همچنین جنگ تجاری این کشور با چین، پکن و مسکو بیشتر از همیشه به یکدیگر نزدیک شده اند. دلیل دیگر علاقمندی روسیه به این سازمان آن است که هند و پاکستان به عضویت دائمی آن درآمده اند.

 

این دومین سفر نارندرا مودی به چین در دو ماه گذشته بود که نشان دهنده اراده دو کشور برای بهبود روابط پس از تنش سال ۲۰۱۶ در منطقه دوکلم می باشد.

 

هفته گذشته در نشست امنیتی کشور های آسیایی در سنگاپور مودی به ائتلاف چهارجانبه با حضور آمریکا، ژاپن و استرالیا اشاره ای نکرد که چین به آن واکنش مثبت نشان داد.

 

اما چین نتوانست حمایت هند از طرح ‘یک جاده- یک کمربند’ را بدست آورد.

 

هند امیدوار است بتواند با استفاده از سازمان همکاری شانگهای، تجارت خود با کشور های آسیای مرکزی را افزایش دهد. برای اولین بار هند در رزمایش نظامی کشور های عضو این سازمان که قرار است در ماه جولای در روسیه برگزار شود شرکت خواهد کرد. نیروهای پاکستانی نیز در این رزمایش حضور خواهند داشت.

ایرنا

چرخش جهت کره‌شمالی به سمت چین است، نه آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا وعده داده، کره شمالی در صورت کنار گذاشتن سلاح‌های هسته‌ای و در مواجهه با سرمایه‌گذاری‌هایی که پس از آن از سوی‌ آمریکا صورت می‌گیرد “بسیار ثروتمند خواهد شد” اما اقتصاددان‌ها و استادان دانشگاه که در امور کره شمالی کارشناس هستند، می‌گویند، موتور تغییرات در کره شمالی به سمت نه آمریکا بلکه ... چرخش جهت کره‌شمالی به سمت چین است، نه آمریکا

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, کره شمالی

کرزای نیز خواستار تغییر نظام انتخابات پارلمانی افغانستان شد

حامد کرزای رئیس جمهور سابق افغانستان ضمن دیدار با نمایندگان ۲۸ حزب و جریان سیاسی افغانستان از طرح آن‌ها برای تغییر نظام انتخابات پارلمانی و تعیین سهمیه مشخص برای احزاب حمایت کرد.

ادامه

افغانستان, جهان, خبر