لاوروف: نظام جهانی جدیدی در حال شکل‌گیری است

وزیر خارجه روسیه امروز شنبه اعلام کرد، نظام جهانی جدیدی در حال شکل گیری است و مرزهای آن در حال ترسیم است. به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد، کشورهای غربی با اصل برابری مخالف بوده و این کشورها به ... لاوروف: نظام جهانی جدیدی در حال شکل‌گیری است

ادامه

آذربایجان, آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, ارمنستان, اروپا, استعمار, اسراییل, امنیتی, اوکراین, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, روسیه, سازمان ملل, شبه جزیره کره, شرق, غرب, فلسطین, قره‌باغ, قفقاز, لیبی, ناتو

رئیس‌جمهوری شیلی، لغو تحریم‌ها علیه ونزوئلا و کوبا را خواستار شد

رئیس‌جمهوری شیلی با بیان اینکه نمی‌توان در برابر اشغال غیرقانونی اراضی فلسطین سکوت کرد، پایان تحریم‌های غیرقانونی آمریکا و متحدانش علیه ونزوئلا و کوبا را خواستار شد. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس، گابریل بوریک رئیس‌جمهوری شیلی در جریان سخنرانی در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل ... رئیس‌جمهوری شیلی، لغو تحریم‌ها علیه ونزوئلا و کوبا را خواستار شد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, تحریم, تحلیل, تروریسم, حقوق بشر, سوسیالیسم, شیلی, فلسطین, کوبا, ونزوئلا

رئیس‌جمهوری کلمبیا: غرب تلاش کرد ما را به جنگ اوکراین بکشاند

رئیس جمهوری کلمبیا تاکید کرد، کشورهای غربی تلاش می‌کنند آمریکای لاتین را به جنگ اوکراین بکشانند که خودشان به راه انداخته‌اند. به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، گوستاو پترو، رئیس جمهوری کلمبیا در سخنرانی خود در هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: کشورهایی که تلاش می‌کنند آمریکای لاتین ... رئیس‌جمهوری کلمبیا: غرب تلاش کرد ما را به جنگ اوکراین بکشاند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, سازمان ملل, سوریه, عراق, غرب, فلسطین, کلمبیا, لیبی

قرار گرفتن «تپه السلطان» در فهرست یونسکو در سایه خشم اسرائیل

کمیته میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در نشست خود در شهر ریاض پایتخت عربستان «تپه سلطان» در منطقه باستانی اریحا در جنوب کرانه باختری رود اردن را در فهرست جهانی خود قرار داد که باعث خشم اسرائیل شد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از اتحادیه خبرگزاری‌های کشورهای عضو ... قرار گرفتن «تپه السلطان» در فهرست یونسکو در سایه خشم اسرائیل

ادامه

اسراییل, اقتصادی, تاریخ, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, فلسطین

مخالفت رئیس اپوزیسیون اسرائیل با پیشنهاد آمریکا

«یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون اسرائیل با پیشنهاد واشنگتن برای پیوستن به کابینه بنیامین نتانیاهو در صورت عادی سازی با عربستان مخالفت کرد. به گزارش ایرنا ازخبرگزاری فلسطینی «سما»، شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل روز شنبه در گزارشی اعلام کرد که لاپید که هم اکنون در واشنگتن به سر می‌برد این پیشنهاد را از مسوولان بلندپایه آمریکایی ... مخالفت رئیس اپوزیسیون اسرائیل با پیشنهاد آمریکا

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, فلسطین

سازمان ملل به تشکیل کمیته تحقیق درباره کشتارهای غزه رای داد

به نقل از سایت شبکه خبری المیادین، شورای حقوق بشر سازمان ملل با ۲۹ رای موافق، ۱۴ رای ممتنع و رای مخالف دو کشور یعنی آمریکا و استرالیا به تشکیل کمیته‌ای حقیقت‌یاب برای بررسی نقض حقوق فلسطینی‌ها توسط اسرائیل رای داد.

 

ابراهیم خریشه، نماینده فلسطین در این شورا خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای تحقیقات در زمینه جرایم اسرائیل در حق فلسطینی‌ها شده و آمادگی فلسطین را برای همکاری با کمیته جهت معرفی طرفی که در حقیقت قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند،‌ اعلام کرد.

 

خریشه در ادامه با اشاره به کارشکنی نماینده آمریکا در شورای امنیت علیه تلاش‌های طرف فلسطینی برای دستیابی به راه‌هایی جهت تحقیقات در این زمینه تاکید کرد: شورای حقوق بشر باید کمیته حقیقت‌یاب را برای بررسی شرایط به وجود آمده اعزام کند.

 

نماینده فلسطین در شورای حقوق بشر افزود: علاوه بر بیانیه‌های متعدد کشورها درخواست روشنی از سوی دبیرکل سازمان ملل و دبیرکل اتحادیه عرب برای آغاز تحقیقات مستقیم درباره رخدادهای نوار غزه وجود دارد.

 

وی تاکید کرد: هیچ یک از تظاهرکنندگان فلسطینی روز ۱۴ این ماه از هیچ سلاح گرم و کشنده‌ای استفاده نکرده‌اند.

 

زید بن رعد الحسین، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد: باید اشغالگری پایان یافته و تحقیقاتی بین‌المللی، مستقل و بی طرف درمورد حوادث اخیر نوار غزه آغاز شود.

 

بن رعد با اشاره به لزوم بررسی اقدامات متجاوزانه اسرائیل علیه فلسطینیان و محاکمه عاملان این خشونت‌ها گفت: از زمان آغاز اعتراضات در ۳۰ مارس، ۸۷ فلسطینی به ضرب گلوله سربازان اسرائیلی به شهادت رسیدند که ۱۲ تن از آنها کودک بودند. همچنین بیش از ۱۲ هزار فلسطینی دیگر در این درگیری‌ها زخمی شدند. آنچه رخ داده نقض حقوق بشر و توافقنامه ژنو ۴ محسوب می‌شود.

 

این مسئول سازمان ملل افزود: حوادث جاری در نوار غزه از سال ۲۰۱۴ تاکنون خونین‌ترین درگیری‌ها و تحولات بوده و فلسطینی‌ها هیچگونه سلاحی به همراه نداشته و هیچ خطری را برای سربازان اسرائیلی ندارند.

 

وی در ادامه به مشکلات مردم فلسطین به ویژه در نوار غزه اشاره کرد و گفت: بیش از دو میلیون تن در این منطقه در محاصره بوده و از فقر و مشکلات معیشتی بسیار رنج می‌برند و هیچ اقدامی برای لغو محاصره این منطقه انجام نشده و نرخ بیکاری روبه افزایش است.علاوه بر اینها هیچگونه خدمات و امکانات بهداشتی و درمانی برای ساکنان غزه وجود ندارد.

 

واکنش اسرائیل

 

پس از صدور این بیانیه وزارت خارجه اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد: اسرائیل به طور کلی تصمیم شورای حقوق بشر را که بار دیگر ثابت کرد “یک نهاد ضد اسرائیلی” است رد می‌کند.

 

در ادامه این بیانیه ادعا شده شورای حقوق بشر نهادی است که “نفاق و دورویی” بر آن حاکم است و نتایج کمیته حقیقت‌یاب نیز از پیش مشخص است. برای همه روشن است که هدف شورا بررسی حقایق نبوده بلکه نقض “حق” اسرائیلی‌ها در دفاع از خود و “مشروعیت‌شان” و حرکتی علیه دولت یهودی است.

 

استقبال گروه‌های فلسطینی

 

صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین نیز با استقبال و تقدیر از این تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه‌ای از موضع‌گیری تمامی کشورهایی که از حق و عدالت حمایت کرده‌اند به ویژه ۲۹ کشوری که به این تصمیم رای دادند، تقدیر کرد.

 

عریقات در بیانیه مذکور تاکید کرد: این اقدام تصمیمی درست در برابر مساله اشغالگری و محاکمه این رژیم بابت نقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشر و توقف جرایم آن و نیز کمک به تحقق حقوق قربانی‌ها و برقراری عدالت است.

 

دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین در ادامه از موضع‌گیری دو کشور آمریکا و استرالیا علیه این تصمیم و نیز ۱۴ کشوری که از شرکت در این رای‌گیری خودداری کردند،‌ انتقاد و تاکید کرد: پیام این کشورها برای اسرائیل تشویق این رژیم به ارتکاب جرایم بیشتر در حق غیرنظامیان و بردن منطقه به سوی گردابی لامتناهی از افراط گری و هشدار است.

 

این مسئول سازمان‌ آزادی بخش فلسطین در ادامه این سوال را مطرح کرد: چرا آمریکا که از اسرائیل حمایت کرده و برداشت خواست خود را از راهپیمایی‌های بازگشت دارد، با اعزام کمیته‌ای حقیقت‌یاب برای اثبات ادعاهای اسرائیل مخالفت می‌کند.

 

عریقات در پایان تاکید کرد: فلسطین از کمیته حقیقت‌یاب به شکل کامل حمایت کرده و به اقدامات سیاسی و قانونی خود در تمامی نهادهای بین‌المللی، عربی و اسلامی برای محاکمه اشغالگران تا پایان یافتن مساله اشغالگری و تحقق حاکمیت ملی فلسطین براساس مرزهای ۱۹۶۷ و پایتختی بیت‌المقدس شرقی ادامه می‌دهد.

 

جنبش حماس نیز در بیانیه‌ای ضمن استقبال از این تصمیم شورای حقوق بشر برای تشکیل کمیته حقیقت‌یاب در نوار غزه از جامعه بین‌الملل و دادگاه کیفری بین‌المللی خواست اسرائیل را بابت جرایم و نقض حقوق فلسطینی‌ها مورد محاکمه قرار دهد و بار دیگر از مردم مظلوم فلسطین حمایت کند.

ایسنا

الجزایر: حمله اسرائیل به فلسطینی ها جنایت جنگی است

وزارت خارجه الجزایر روز سه شنبه در بیانیه ای حمله نظامیان اسرائیلی به فلسطینی های بی دفاع را در نوار غزه جنایت جنگی دانست و از شورای امنیت خواست برای حمایت از مردم فلسطین دست به اقدام های فوری بزند.

ادامه

اسراییل, افریقای جنوبی, الجزایر, امریکا, جهان, خبر

دیده‌بان حقوق بشر: آمریکا اعتبارش را به خاطر کشتار غزه از دست داد

به نقل از سایت خبری المصریون، لوئیس شاربونیو، نماینده دیده‌بان حقوق بشر در سازمان ملل در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک اظهار داشت: آمریکا با کارشکنی در تلاش شورای امنیت برای تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی به منظور تحقیق درباره کشتار تظاهرکنندگان فلسطینی در مرزهای غزه، اعتبار خود را از دست داد. ... دیده‌بان حقوق بشر: آمریکا اعتبارش را به خاطر کشتار غزه از دست داد

ادامه

اسراییل, امریکا, حقوق بشر, خبر, فلسطین

یهودیان آمریکا در اعتراض به کشتار فلسطینی ها تظاهرات کردند

معترضان یهودی با برگزاری تظاهرات در واشنگتن، انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس و کشتار فلسطینی ها به دست ارتش اسرائیل را محکوم کردند.   این معترضان که رویترز، شمار آنها حدود یکصد نفر تخمین زده است، با تجمع مقابل «هتل بین المللی ترامپ» در خیابان پنسیلوانیا در واشنگتن این خیابان را ... یهودیان آمریکا در اعتراض به کشتار فلسطینی ها تظاهرات کردند

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, خبر, فلسطین