پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه یکشنبه گفت که جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده و آینده به کشورهای در حال رشد تعلق دارد و این کشورها باید استفاده از ارزهای ملی را افزایش دهند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، پوتین در سخنرانی خود در نشست سران بریکس در ریودوژانیروی برزیل که از طریق تماس ویدیویی ... پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ادامه

آفریقای جنوبی, اتیوپی, اقتصادی, امارات, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, گروه ۷, مصر, هندوستان

مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد که این تحریم‌ها از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی هستند. به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه هرگونه تحریم‌های یکجانبه علیه کشورهای مستقل که ناقض منشور ... مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, گردشگری

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

پژوهشگران و مقام‌های دانشگاهی در شیلی معتقدند که پیوستن این کشور به بریکس می‌تواند به گسترش نقش‌آفرینی جهانی آن و حرکت به سوی نظمی عادلانه‌تر در عرصه سیاست و اقتصاد بین‌الملل کمک کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، در نشست «بریکس؛ چالش‌های منطقه‌ای» که در دانشگاه سانتیاگو، پایتخت شیلی برگزار شد، ... بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, جهان چند قطبی, چین, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, سلاک, شیلی, عادلانه, کارائیب, کشاورزان, گردشگری, گزارش, مرکوسوز

روسیه درخواست ترامپ را رد کرد

سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در واکنش به پیشنهاد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای بازگشت روسیه به گروه کشورهای صنعتی موسوم به (G7)، گفت که مسکو نیازی به حضور در چنین چارچوبی ندارد.

 

ترامپ امروز جمعه اعلام کرد که روسیه باید به گروه کشورهای صنعتی بازگردد و حضور این کشور در نشست های این گروه ضروری است.

 

دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در واکنش به سخنان ترامپ به رسانه های روسیه گفت: حضور در این گروه چندان اهمیت ندارد و تمرکز مسکو فعالیت در چارچوب های دیگر است.

 

آمریکا، انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن کشورهای عضو جی هفت حدود ۵۰ درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارند.

 

با ملحق شدن مسکو در سال ۱۹۹۸ نام این گروه «جی هشت» شد، ولی پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه از سال ۲۰۱۴ و پایان دادن به عضویت این کشور، این گروه دوباره جی هفت نام گرفت.

 

از دیگر حاشیه های نشست امسال گروه کشورهای صنعتی که در کبک کانادا در حال برگزاری است می توان به اختلافات شدید میان آمریکا و متحدان غربی به دلیل اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از این کشورها اشاره کرد.

 

ترزا می نخست وزیر انگلیس قرار است با سران هفت کشور عضو گروه به استثنای رئیس جمهوری آمریکا در کانادا مذاکرات رسمی داشته باشد.
انتظار نمی رود که ترامپ زمان زیادی را در کبک کانادا برای حضور در اجلاس گروه هفت سپری کند.

 

سران انگلیس، کانادا، آلمان، فرانسه، ایتالیا و ژاپن قرار است در اجلاس گروه هفت نگرانی خود را در مورد اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از سوی آمریکا را به ترامپ منتقل کنند.

 

در همین حال، کمیسیون اروپا تایید کرده که قصد دارد از ماه جولای (تیر ماه) با اعمال تعرفه های متقابل بر برخی کالاهای آمریکایی، اقدام آمریکا در وضع تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم را تلافی کند.

 

به گزارش ایرنا، ترامپ چندی پیش بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا تعرفه وضع کرد و آنها را به ترتیب به ۲۵ و ۱۰ درصد رساند.

 

ترامپ گفته که این تصمیم را برای مقابله با «تهدید علیه امنیت ملی» آمریکا اتخاذ کرده است.

 

این اقدام با اعتراض شدید اتحادیه اروپا و دو همسایه آمریکا یعنی کانادا و مکزیک مواجه شده است. این کشورها در سازمان تجارت جهانی از آمریکا شکایت کرده و متقابلا تعرفه واردات برخی کالاها از آمریکا را افزایش داده اند.

 

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی در همین زمینه نوشت، انتظار می‌رود رئیس جمهوری ایالات متحده با برخورد نه چندان گرم کانادای میزبان و همچنین برخی دیگر از متحدان غربی آمریکا در این نشست روبرو شود.

 

ولادیمیر پوتین در خصوص اقدام جدید آمریکا علیه متحدان غربی این کشور گفته است که اسم دیگری جز تحریم نمی توان بر روی این اقدام آمریکا گذاشت و کشورهای غربی که همواره حامی آمریکا در تحریم دیگران (روسیه) بودند، برای نخستین بار با پیامدهای تحریم از سوی آمریکا مواجه می شوند.

ایرنا

وزیر خارجه آلمان: دیگر نمی‌توانیم اختلافات با آمریکا را لاپوشانی کنیم

وزیر امور خارجه آلمان با انتقاد شدید از سیاست های رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که ما دیگر نمی توانیم درباره اختلافات با واشنگتن پرده پوشی کنیم.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, جهان, خبر

در آستانه نشست گروه هفت؛ معترضان کانادایی پرچم انگلیس را آتش زدند

معترضان کانادایی روز جمعه به نشانه اعتراض به برگزاری اجلاس گروه هفت در خیابان های کانادا تظاهرات کردند و پرچم برخی کشورهای عضو از جمله انگلیس را آتش زدند.

ادامه

المان, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایتالیا, جهان, خبر, ژاپن, فرانسه, کانادا

مخالفت ۵ کشور «گروه بریکس» با نظام تک قطبی جهانی به ریاست آمریکا

روزنامه «کامرسانت»،چاپ مسکو، امروز نوشت: سه هفته دیگر در شهر “ژوهانسبورگ”، نشست سران «گروه بریکس» (اتحاد غیررسمی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) برگزار خواهد شد. به منظور فراهم‌سازی مقدمات نشست رهبران این پنج کشور روز گذشته دوشنبه در پایتخت آفریقای جنوبی وزرای امورخارجه این کشورها گردهم جمع شدند.

ادامه

افریقای جنوبی, اقتصادی, امریکا, برزیل, جهان, چین, خبر, روسیه, هندوستان

فرانسه و کانادا در جستجوی جبهه‌ای واحد در مقابل دونالد ترامپ

در آستانۀ نشست گروه هفت قدرت اقتصادی جهان در “کِبِک” کانادا، جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور، و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، چهارشنبه ششم ژوئن در اوتاوا با یکدیگر ملاقات و حمایت خود را از چندجانبه گرایی قوّی در مناسبات بین المللی اعلام کردند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, خبر, فرانسه, کانادا