پیش به سوی همکاری در پیکار با نیروهای واپس‌گرای مذهبی و جنگ‌طلبی امپریالیسم

در چهار هفتۀ گذشته، بمباران گستردهٔ نوار غزه و جنایت‌های جنگی عظیم اسرائیل در آن منطقه و فاجعه‌ای انسانی که در نوارغزه و به‌ویژه در غزه پیش چشم جهانیان در حال وقوع است، تحولات جهانی و اخبار رسانه‌ها را تحت شعاع قرار داده است. در همین حال، در داخل ایران، روند وخامت وضع معیشت اکثر ... پیش به سوی همکاری در پیکار با نیروهای واپس‌گرای مذهبی و جنگ‌طلبی امپریالیسم

ادامه

آپارتایت, آزادی, ارتجاع, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, جنایات جنگی, حقوق بشر, خاورمیانه, دیدگاه, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فساد, فلسطین, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

جمعی از سیاستمداران مطرح جهان خواستار تحقیق درباره «نسل‌کشی» اسرائیل شدند

بیش از ۶۰ سیاستمدار چپ‌گرای اروپا و آمریکای لاتین از دیوان کیفری بین‌المللی خواستند تا درباره نسل‌کشی فلسطینیان به دست اسرائیل تحقیق کند. به گزارش ایسنا، «ای‌یونه بلارا»، وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا امروز (سه‌شنبه) با راه‌اندازی کمپینی در محکومیت جنایات جنگی اسرائیل، گفت که با سکوت خود به تداوم «یک نسل‌کشی» کمک نکرده و در ... جمعی از سیاستمداران مطرح جهان خواستار تحقیق درباره «نسل‌کشی» اسرائیل شدند

ادامه

آپارتایت, اسپانیا, استعمار, اسراییل, جنایات جنگی, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, فلسطین, نسل کشی

وزیر‌خارجه آفریقای‌جنوبی: نتانیاهو را بازداشت و قتل‌عام درغزه را متوقف کنید

وزیر خارجه آفریقای جنوبی با اشاره به ویرانی‌های هولناک و وخامت اوضاع در غزه، بار دیگر خواستار آتش‌بس فوری و فراگیر شد تا تمامی کریدورهای بشردوستانه برای اعطای کمک‌های ضروری و خدمات اساسی به مردم غیرنظامی غزه باز شوند. او از دیوان بین‌المللی کیفری خواست جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی از سوی صهیونیست‌ها ... وزیر‌خارجه آفریقای‌جنوبی: نتانیاهو را بازداشت و قتل‌عام درغزه را متوقف کنید

ادامه

آپارتایت, آزادی, آفریقای جنوبی, اسراییل, اشغالگری, تحلیل, جهان, حقوق بشر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, سازمان ملل, صلح, فلسطین, کودکان, نسل کشی, همبستگی

اسپانیا خطاب به اتحادیه اروپا: ما را در نسل‌کشی شریک نکنید

ایون بلارا وزیر موقت حقوق اجتماعی اسپانیا با ابراز تاسف از تشدید حملات اخیر اسرائیل به نوار غزه از اتحادیه اروپا خواست که آنها را در نسل‌کشی شریک نکنند. به گزارش شنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزیر موقت حقوق اجتماعی اسپانیا از کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا به تشدید حملات اخیر اسرائیل ... اسپانیا خطاب به اتحادیه اروپا: ما را در نسل‌کشی شریک نکنید

ادامه

آپارتایت, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, تحریم, خبر, درمان, فلسطین, نسل کشی

رشد تبعیض نژادی در اروپا/ افزایش دوبرابری نژادپرستی در آلمان

نتایج یک نظرسنجی در چند کشور عضو اتحادیه اروپا از رشد چشمگیر تبعیض نژادی و آزار سیاهپوستان حکایت دارد و در این میان آلمان کارنامه تاریک‌تری دارد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: نتایج یک نظرسنجی از نسل اول و دوم مهاجران سیاهپوست در ۱۳ کشور عضو اتحادیه اروپا که امروز چهارشنبه منتشر ... رشد تبعیض نژادی در اروپا/ افزایش دوبرابری نژادپرستی در آلمان

ادامه

آپارتایت, اتحادیه اروپا, اتریش, اروپا, المان, پرتغال, جهان, حقوق بشر, خبر, سوئد, فنلاند, لهستان

رمزگشایی چامسکی از نقشه نژادپرستانه ترامپ

اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا به‌شدت گسترش یافته و به صدها شهر تسری پیدا کرده‌است. هر روز که سپری می‌شود، تعداد بیشتری از تظاهرکنندگان دستگیر و حتی کشته می‌شوند.

 

به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم در ادامه نوشت: در عین حال مواجهه نرم ساختار قضایی و امنیتی آمریکا با قاتل جورج فلوید و سایر نژادپرستان نشان می‌دهد که دولتمردان و هیات‌حاکمه این کشور، همچنان از ایجاد محدودیت‌های اجتماعی، امنیتی و اقتصادی علیه رنگین‌پوستان حمایت و استقبال می‌کنند. درخصوص آنچه در مینیاپولیس و دیگر شهرهای آمریکا می‌گذرد، گفت‌و‌گویی با پروفسور نوام چامسکی، نظریه‌پرداز، فیلسوف و زبان‌شناس مشهور آمریکایی انجام داده‌ایم.

 

 گسترش دامنه اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا را طی روزهای اخیر و پس از قتل جورج فلوید چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا مطابق ادعای برخی مقامات آمریکایی، این اعتراضات برگرفته از یک هیجان یا خشم زودگذر است؟

 

قطعا این‌گونه نیست. من می‌خواهم برای شما از آمریکا سخن بگویم؛ کشوری که اصول و مبانی اولیه اجتماعی و سیاسی آن بر پایه برده‌داری و تبعیض‌نژادی شکل گرفته‌است. زمانی که در سال ۲۰۱۴ میلادی، حوادث فرگوسن (در اعتراض به مرگ مایکل براون، جوان سیاهپوست توسط پلیس) رخ‌داد نیز تاکید کردم که نژادپرستی در جامعه آمریکا نهادینه شده و حتی این موضوع از زمان پایان جنگ داخلی در کشورمان بیشتر ملموس است. شما می‌توانید به‌خوبی ببینید که طی بیش از سه‌دهه‌اخیر، سیاهپوستان در آمریکا چه وضعیتی داشته و چه تبعیض‌هایی علیه آنها اعمال شده‌است. اگرچه مطابق اصلاحات قانون‌اساسی در آمریکا قرار بود برده‌های سیاهپوست آزاد شوند اما این توافق تنها به مدت یک دهه انجام شد. پس از آن شاهد اعمال محدودیت‌های دوباره علیه سیاهپوستان بودیم. بسیاری از سیاهپوستان به نیروی کار سفیدپوستان تبدیل شدند و برخی از آنها نیز به دلیل استنکاف از این موضوع، به‌راحتی زندانی می‌شدند.

 

ولی سیاهپوستان آمریکا امکان ورود به قدرت را پیدا کرده‌اند.

 

ما نمی‌توانیم آنچه در آمریکا علیه سیاهپوستان گذشته و می‌گذرد را فراموش کنیم. آنها ۴۰۰ سال قبل به جامعه آمریکا (به عنوان برده و نیروی کار) آورده شده‌اند. اما از آن زمان تاکنون، سیاهپوستان تنها چند دهه و آن هم به‌صورت محدود قدرت ورود به مناسبات اجتماعی و طبیعی در ایالات‌متحده را داشته‌اند. در طول این سده‌ها، برخی برده‌داران مانند توماس جفرسون (رئیس‌جمهور آمریکا بین سال‌های ۱۸۰۱ تا ۱۸۰۹ میلادی) از آزادسازی هزاران برده واهمه داشتند. آنها از این‌که قربانیان برده‌داری و نژادپرستی در آمریکا قیام کنند و حقوق اولیه خود را مطالبه نمایند، وحشت داشتند. تاریخ آمریکا به یاد دارد که در قرن نوزدهم، برده‌داری شکل جدیدی به خود گرفت. سیاهپوستان به بهانه‌های واهی دستگیر می‌شدند و به عنوان زندانی از آنها بهره‌کشی می‌شد. به عبارت بهتر، برده‌داری از شکل مستقیم و قبلی خود (که در آن سرمایه‌داران صاحب برده‌ها بودند) خارج و دولت خود عهده‌دار بهره‌کشی از سیاهپوستان شد. در طول سال‌ها و دهه‌های بعد نیز این نژادپرستی در جامعه آمریکا نمودی کامل داشت. پس آنچه امروز در آمریکا می‌گذرد، پشتوانه و ریشه‌ای تاریخی دارد.

 

 از تفاوت «برده‌داری توسط سرمایه‌داران» و «برده‌داری توسط دولت آمریکا» سخن گفتید. این موضوع چه مزیت‌هایی برای روسای جمهوری آمریکا و صاحبان قدرت سیاسی در این کشور داشت؟

 

دولت زمانی که سیاهپوستان را به بهانه‌های غیرواقعی و واهی به زندان می‌اندازد، آنها نه‌تنها به نیروی کار تبدیل می‌شوند (به‌عنوان زندانیانی که اجبارا باید کار کنند)، بلکه دیگر کارفرمایان ترسی از قیام و اعتراض آنها ندارند. به عبارت بهتر، زندانیان سیاهپوست که تحت تملک دولت آمریکا هستند، بسیار کارایی بیشتری برای نژادپرستان و صاحبان قدرت نسبت به دوران برده‌داری دارند. صاحبان سرمایه اگر خود مستقیما به برده‌داری روی بیاورند، باید هزینه آن را بپردازند و حتی بخشی از سرمایه خود را صرف نگهداری بردگان کنند اما برای آنها بسیار فوق‌العاده خواهد بود که دولت این هزینه‌ها را بپردازد. این نوع برده‌داری غیرمستقیم، تا دوران جنگ جهانی دوم ادامه داشت. پس از آن، به مدت کمتر از دو دهه، سیاهپوستان آزادی‌های محدودی به دست آوردند، به گونه‌ای که یک سیاهپوست می‌توانست از بخشی از مزایای اجتماعی بهره‌مند شود، اما پس از دهه ۱۹۸۰ میلادی، معادله دوباره تغییر کرد. دولت‌های آمریکایی، زندگی سیاهپوستان را به یک زندگی مجرمانه و پرهزینه تبدیل کرده‌اند. به‌عنوان مثال، رونالد ریگان یک نژادپرست بود. او در جریان مبارزه با حمل و نقل مواد مخدر، عملا کاری کرد که سیاهپوستان در محدودیت مطلقی قرار گیرند و حتی آزادی از زندان برای آنها ناممکن باشد. از دوران رونالد ریگان تاکنون، برخوردهای سخت و نژادپرستانه با سیاهپوستان بدتر شده‌است. در این میان، به نظر من تفاوتی میان دو حزب دموکرات و جمهوریخواه وجود ندارد و هر دو حزب زمانی که در قدرت حضور داشته‌اند، به این روند دامن زده‌اند.

 

 در جریان اعتراضات اخیر در مینیاپولیس و دیگر شهرهای آمریکا، ترامپ جملات تند و تحریک‌کننده‌ای را علیه معترضین به کار می‌برد. ترامپ دقیقا به دنبال چیست؟

 

ترامپ در یک نگاه کلی، به دنبال تجمیع ظرفیت‌های حمایتی و سیاسی طرفداران نژادپرستی و ملی‌گرایان افراطی به سود خود است. بنابراین، او از این‌که تظاهرات‌ها به اغتشاش کشیده‌شود، رضایت دارد و هر اقدامی را در راستای تشدید این روند صورت‌می‌دهد. ترامپ قصد دارد فضا را برای مانور راست‌گرایان (ملی‌گرایان) افراطی در آمریکا فراهم کند زیرا او معتقد است که هر اندازه نژادپرستان و ملی‌گرایان رادیکال قدرت بگیرند، این ماجرا به سود او خواهد بود. در این میان، خواسته معترضین مشخص است. آنها خواستار کاهش خشونت پلیس علیه سیاهپوستان هستند، اما ترامپ این مطالبه حداقلی را نیز سعی دارد برای خود به یک دستمایه جهت تقویت جریان نژادپرستی و ملی‌گرایی افراطی قرار دهد.

 

با توجه به آنچه بیان کردید، آینده آمریکا را به لحاظ وجود یا عدم وجود تبعیض نژادی چگونه پیش بینی می‌کنید؟

 

من معتقدم که ریشه‌کن‌کردن نژادپرستی در آمریکا دور از دسترس نیست، اما این مسیر طولانی و سخت خواهد بود. راه‌حلی جادویی و فوری برای حل این معضل نهادینه‌شده در حکومت و جامعه آمریکا وجود ندارد. آموزش‌های اجتماعی صحیح، بهادادن به رنگین‌پوستان، بررسی ریشه‌ای بحران نژادپرستی در آمریکا و … ازجمله راهکارهایی است که مخالفان نژادپرستی باید نسبت به آنها توجه کنند.

سوگواری بر گرد تابوت زرین جورج فلوید

صد‌ها تن از جمله شخصیت‌های نامدار آمریکایی در مینیاپولیس، بر گرد تابوت زرین جورج فلوید حاضر شدند تا ضمن سوگواری برای وی، صدای اعتراض خود را نسبت به پایمال شدن حقوق سیاهان و اقلیّت‌های قومی آمریکا به گوش جهانیان برسانند.   به گزارش اقتصاد۲۴؛ آل شارپتون، روحانی مسیحی و کنشگر سیاهپوست در این مراسم اعلام ... سوگواری بر گرد تابوت زرین جورج فلوید

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جهان, حقوق بشر, گزارش, یادنامه

اعتراضات گسترده علیه نژاد پرستی در وین

یک وزیر کابینه دولت ائتلافی اتریش در حالی که امروز در وین تجمعات اعتراضی گسترده‌ای علیه قتل فلوید و در محکومیت نژاد پرستی برگزار شد، این اقدام پلیس آمریکا را به شدت محکوم کرد.

ادامه

اتریش, اعتراضات اجتماعی, المان, امریکا, انگلستان, تبعیض‌نژادی, جهان, خبر, غرب اروپا

توئیتر ترامپ را «نژاد پرست» توصیف کرد

جستجوی واژه نژادپرستی در توئیتر به نمایش نام ترامپ منجر می‌شود حال آنکه «اسنپ چت» هم با طرح اتهام مشابه می‌گوید که دیگر پست‌های حساب کاربری ترامپ را تبلیغ نمی‌کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جهان, حقوق بشر, خبر, خبر رسانی