مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد که این تحریم‌ها از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی هستند. به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه هرگونه تحریم‌های یکجانبه علیه کشورهای مستقل که ناقض منشور ... مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, گردشگری

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

پژوهشگران و مقام‌های دانشگاهی در شیلی معتقدند که پیوستن این کشور به بریکس می‌تواند به گسترش نقش‌آفرینی جهانی آن و حرکت به سوی نظمی عادلانه‌تر در عرصه سیاست و اقتصاد بین‌الملل کمک کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، در نشست «بریکس؛ چالش‌های منطقه‌ای» که در دانشگاه سانتیاگو، پایتخت شیلی برگزار شد، ... بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, جهان چند قطبی, چین, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, سلاک, شیلی, عادلانه, کارائیب, کشاورزان, گردشگری, گزارش, مرکوسوز

آینده‌ای که مردم ایران می‌خواهند با آنچه خامنه‌ای و ترامپ و نتانیاهو می‌خواهند متفاوت است

پس از دوازده روز و شب تهاجم بی‌وقفۀ گسترده و ویرانگر و خونین ماشین جنگی اسرائیل به ایران و، در پاسخ، حملۀ موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، و در انتها حملهٔ پیشرفته‌ترین بمب‌افکن‌های رادارگریز آمریکا به سه سایت اصلی فعالیت هسته‌یی جمهوری اسلامی و بمباران آنها با بمب‌های سنگرشکن، سرانجام این درگیری با پذیرش آتش‌بس ... آینده‌ای که مردم ایران می‌خواهند با آنچه خامنه‌ای و ترامپ و نتانیاهو می‌خواهند متفاوت است

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح

رسانه روسی؛ آغاز مراحل عضویت ایران در سازمان شانگ‌های در اجلاس تاجیکستان

روزنامه روسی کامرسانت به نقل از منابع آگاه نوشت که مراحل عضویت ایران در سازمان همکاری شانگ‌های در اجلاس دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز خواهد شد.

 

به گزارش ایرنا، روزنامه کامرسانت چاپ مسکو روز پنجشنبه به نقل از مقامهای آگاه و بدون اشاره به نام و سمت آنها نوشت: ایران به عضویت سازمان همکاری شانگ‌های درخواهد آمد و مراحل عضویت ایران در این سازمان در اجلاس آتی دوشنبه اعلام می شود.

 

نشست سالیانه شورای سران دولت‌های عضو سازمان همکاری شانگ‌های قرار است روزهای ۱۶ و ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ برابر با ۲۵ و ۲۶ شهریورماه سالجاری در پایتخت تاجیکستان برگزار شود.

 

روزنامه روسی نوشت: بزودی تعداد اعضای سازمان همکاری شانگ‌های به ۹ عضو می رسد و در اجلاس دوشنبه، سران کشورها باید آغاز پذیرفتن ایران در این سازمان را اعلام کنند.

 

در گزارش گفته شد که فرآیند عضویت ایران در سازمان شانگ‌های مدتی طول خواهد کشید.

 

سرگئی لاوروف و حسین امیر عبداللهیان وزیران خارجه روسیه و جمهوری اسلامی ایران روز ۵ شهریور ماه در گفت‌وگویی تلفنی، ازجمله درباره عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگ‌های تبادل نظر کردند.

 

لوان جاگاریان سفیر روسیه در ایران پیشتر به ریانووستی گفته بود که مسکو از درخواست ایران برای عضویت در سازمان همکاری شانگ‌های حمایت می‌کند زیرا که مواضع ایران و روسیه نزدیک است و در برخی مسائل منطقه ای و بین‌المللی مطابقت می کند.

 

سراج الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان به تازگی طی یک کنفرانس مطبوعاتی در «دوشنبه» پایتخت این کشور گفت: تاجیکستان از عضویت ایران در سازمان همکاری شانگ‌های حمایت خواهد کرد.

 

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری «اینترفکس» تاجیکستان، مهرالدین گفت: “تاجیکستان آماده است تا با توافق کشورهای عضو، از تصمیم ایران برای عضویت در این سازمان حمایت کند.

 

به گفته وی، روند عضویت کشورها در این سازمان زمان‌بر است.

 

وی تصریح کرد: یک نظم و روال خاصی برای پذیرش اعضای جدید در این سازمان وجود دارد که چند سال به طول می‌انجامد. به عنوان مثال، اگر روند پذیرش هند و پاکستان به سازمان همکاری شانگ‌های را بخاطر بیاوریم، این درخواست در سال ۲۰۱۴ مورد بررسی قرار گرفت و حدود ۳ سال بعد در مورد عضویت آن‌ها تصمیم گیری شد.»

 

دبیر شورای عالی امنیت ملی اخیرا گفته بود که موانع سیاسی برای عضویت ایران در پیمان شانگ‌های برداشته شده و با طی تشریفات فنی، عضویت ایران نهایی خواهد شد.

 

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی پس از گفت و گو با «نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت روسیه اعلام کرد: موانع سیاسی برای عضویت ایران در پیمان شانگ‌های برداشته شده و با طی تشریفات فنی، عضویت ایران نهایی خواهد شد.

 

بنابر اخبار رسیده به «نورنیوز»؛ با دعوت رسمی تاجیکستان بعنوان رئیس دوره‌ای این سازمان از ایران برای حضور در این نشست، آیت‌الله رئیسی در این نشست حضور خواهد یافت.

 

ایران که از سال ۲۰۰۵ تاکنون به عنوان عضو ناظر در این سازمان حضور دارد، این بار با درخواست رسمی روسیه به عنوان عضو دائم پذیرفته خواهد شد.

 

عضویت دائم ایران در این سازمان با توجه به همکاری‌های گسترده اعضاء آن در حوزه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، بازرگانی، پولی- بانکی، انرژی و فرهنگی قطعا فضای مناسب‌تری را برای تعاملات بین‌المللی کشورمان فراهم خواهد آورد.

موانع ایجاد خط لوله نفت ایران از طریق عراق و سوریه به مدیترانه

یک کارشناس حوزه بین‌الملل انرژی گفت: ما پیشنهاداتی از سوریه داشتیم که خط لوله نفت ایران از طریق عراق و سوریه به مدیترانه برود اما این طرح هنوز شکل نگرفته چون اردن تمایلی به شکل‌گیری همکاری سه‌جانبه بین ایران، عراق و اردن ندارد، اما زمینه بین سوریه و عراق وجود دارد.

ادامه

اردن, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, سوریه, عراق, مصر

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

نرخ «سبد معیشت» به یازده میلیون تومان رسید/ مزد و مستمری فقط ده روزِ ماه کفاف می‌دهد

نرخ سبد معیشت حداقلی به حدود یازده میلیون تومان رسیده و کارگران نزدیک ۱۹ روز از هرماه را بدون مواجب و خرجی زندگی می‌کنند؛ باید پرسید برنامه دولت سیزدهم برای حل این بحرانِ فزاینده به راستی چیست؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش