غروب رهبری ولایی فرصتی ارزنده برای آغاز حرکت به سوی دگرگونی‌های بنیادی در ایران

گفته‌های سران “نظام” و بیانیه‌ها و تبلیغات حکومتی و به‌ویژه سخنرانی‌های اخیر خامنه‌ای نشان‌دهندهٔ وضع بسیار نامتعادل حکومت ولایی و آشفتگی در سیاست‌گذاری‌های داخلی و خارجی آن است. تحولات پنج ماه گذشته نیز باید به مسعود پزشکیان نشان داده باشد که در ساختار قدرت رژیم ولایی تحقق دستاوردهای اساسی و واقعی برای مردم از بالا، ... غروب رهبری ولایی فرصتی ارزنده برای آغاز حرکت به سوی دگرگونی‌های بنیادی در ایران

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایران, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, معیشت

لاوروف: آمریکا رقبایش را با تحریم و ترور کنار می‌زند

وزیر خارجه روسیه امروز سه‌شنبه، در کنفرانس مطبوعاتی خود به دیپلماسی روسیه در سال ۲۰۲۴ پرداخت و مسیر آن را برای سال ۲۰۲۵ ترسیم کرد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز در کنفرانس مطبوعاتی خود که جمع‌بندی ۲۰۲۴ محسوب می‌شود، عنوان کرد: «حامیان منشور سازمان ملل متحد در حال حاضر با ... لاوروف: آمریکا رقبایش را با تحریم و ترور کنار می‌زند

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اورآسیا, اوکراین, ایران, تحریم, تروریسم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, سوریه, شرق اروپا, صربستان, صلح, غرب, کره شمالی, کنفرانس مطبوعاتی, گرینلند, مشارکت راهبردی, ناتو

«زوران میلانوویچ»، منتقد اتحادیه اروپا و ناتو بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری کرواسی پیروز شد

«زوران میلانوویچ» رئیس جمهور مورد حمایت اپوزیسیون کرواسی و منتقد اتحادیه اروپا و ناتو موفق شد تا با کسب اکثریت آرا برای یک دوره ۵ ساله دیگر در این سمت بماند و کاندیدای حزب حاکم محافظه کار را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری پشت سر بگذارد. به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام مقام‌های برگزار ... «زوران میلانوویچ»، منتقد اتحادیه اروپا و ناتو بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری کرواسی پیروز شد

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپای مرکزی, جهان, خبر, غرب, کرواسی, ناتو

پیام «صلح روی زمین» امسال پوچ و بی‌معنا به نظر می‌رسد

همهٔ منابعی که در جنگ‌ها به هدر می‌رود باید برای رفع نیازهای فوری مردم، تأمین بودجه برای ‏خدمات عمومی، و بیرون بردن ‏مردم از فقر فزاینده اختصاص یابد شام خانوادگی در چادر اردوگاه جنگ‌زده‌ها، خان یونس، نوار غزه مارک روته، دبیرکل ناتو، در پیامش به نیروهای نظامی در روز۲۰ دسامبر (۳۰ آذر) به مناسبت فصل ... پیام «صلح روی زمین» امسال پوچ و بی‌معنا به نظر می‌رسد

ادامه

آلمان, آمریکا, اسراییل, امنیتی, انگلیس, اوکراین, ایران, تحلیل, ترکیه, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوریه, سوسیالیسم, صلح, عدالت اجتماعی, عراق, غرب, فرانسه, فقر, فلسطین

مجارستان: تحریم‌های ضدروسی آمریکا به بحران انرژی در اروپای مرکزی منجر می‌شود

وزیر امور خارجه مجارستان تاکید کرد که آخرین بسته تحریمی آمریکا علیه روسیه باعث بحران انرژی در اروپای مرکزی و افزایش قیمت سوخت شده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، پیتر سیجارتو وزیر امور خارجه مجارستان با اشاره به تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای اعمال تحریم علیه شرکت های نفت و ... مجارستان: تحریم‌های ضدروسی آمریکا به بحران انرژی در اروپای مرکزی منجر می‌شود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپای مرکزی, استقلال, اوکراین, تحریم, تحلیل, روسیه, صربستان, مجارستان

در یک رای چالش برانگیز، دادگاه عالی انگلیس شروع مذاکرات برگزیت را منوط به رأی پارلمان دانست

دادگاه عالی انگلیس روز پنجشنبه در یک رأی جنجالی اعلام کرد که ‘تراز می’ نخست ‌وزیر این کشور به بدون رأی نمایندگان مجلس عوام نمی‌تواند، ماده ۵۰ پیمان لیسبون که ناظر بر خروج از اتحادیه اروپا و شروع مذاکرات با بروکسل است، را فعال کند.

 

به گزارش ایرنا، خانم ‘گینا میلر’ ۵۱ ساله و مدیر یک شرکت سرمایه‌گذاری با طرح دعوای حقوقی در دادگاه عالی انگلیس، اختیار ویژه‌ای که به خانم «ترزا می» اجازه می‌دهد بدون مصوبه مجلس عوام، ماده ۵۰ پیمان لیسبون را فعال کند، به چالش کشیده بود.

 

قاضی توماس در یک رای تاریخی حکم داد که ‘ترزا می ‘ این حق را ندارد که بدون مشورت با پارلمان ، ماده ۵۰ پیمان لیسبون که شروع رسمی روند دو ساله خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است، فعال سازد.

 

رأی دادگاه عالی انگلیس ( the High Court) اولین چالش جدی حقوقی در برابر خواسته‌ ‘ترزا می’ نخست‌وزیر انگلیس که خواهان کنار گذاشتن پارلمان در روند مذاکرات برگزیت است، شمرده می‌شود.

 

نخست‌وزیر محافظه‌کار انگلیس بر این باور است که با استفاده از «اختیارات سلطنتی»، یعنی قدرتی تاریخی که به قوه مجریه اجازه امضای پیمان‌نامه و حتی اعلان‌جنگ را می‌دهد، حق دارد برای اجرای ماده ۵۰ لیسبون اقدام کند.

 

انتظار می‌رود که دولت انگلیس علیه این رأی، اقدام به فرجام‌خواهی به دادگاه عالی تر( the Supreme Court ) این کشور کند که این دادگاه احتمالا در اوایل ماه دسامبر این مورد حقوقی را بررسی کرده و رأی خودش را صادر می کند.

 

اگرچه به گفته تحلیل گران، فرجام‌خواهی دولت انگلیس می‌تواند با خطر رد شدن در دادگاه عالی‌تر این کشور که عواقب جدی‌تری هم خواهد داشت، روبرو شود.
از این تصمیم دادگاه عالی انگلیس به عنوان مهمترین تصمیم درباره قانون اساسی طی دهه های اخیر در این کشور یاد می شود.

 

لرد «پنیک» حقوق دان برجسته انگلیسی و وکیل خانم «گینا میلر» پیشتر در دادگاه عالی انگلیس ادعا کرده بود که دولت محافظه کار ‘ترزا می ‘ به لحاظ قانونی نمی تواند به طور یک جانبه ماده ۵۰ پیمان لیسبون را فعال کند.
وی بیان داشت که این امتیاز ویژه مربوط به دوران گذشته و متعلق به خاندان سلطنتی بوده است.
این وکیل حقوقی بیان داشت که ‘ترزا می’ نمی تواند از ‘اختیارات سلطنتی’ برای حذف قانون جوامع اروپایی ۱۹۷۲ که بر اساس آن قوانین اتحادیه اروپا به قوانین انگلیس ملحق شد، استفاده کند.

 

‘ترزا می’ نخست وزیر انگلیس اعلام کرده است که ماده ۵۰ پیمان لیسبون را تا پیش از پایان ماه مارس سال آینده فعال خواهد کرد.
نخست وزیر انگلیس همچنین رای گیری نمایندگان پارلمان در خصوص زمان فعال کردن ماده ۵۰ پیمان لیسبون و یا ارائه جزئیات مذاکرات با بروکسل را رد کرده و می گوید که این حق دولت است تا در این خصوص تصمیم گیری کند.

 

هر چند دولت محافظه کار انگلیس به دنبال فشار نمایندگان مجلس عوام ، با اجبار و اکراه و به دو شرط پذیرفت تا نمایندگان راهبرد خروج از اتحادیه اروپا را بررسی کنند.

 
اگرچه حزب حاکم محافظه کار، اکثریت کرسی مجلس عوام را در دست دارد، اما شمار قابل توجهی از آنها مخالف ترک اتحادیه اروپا و یا حداقل خروج سخت از این اتحادیه هستند.

 
اکثریت نمایندگان احزاب مخالف کارگر، لیبرال دمکرات و حزب ملی اسکاتلند نیز به رغم رای مردم انگلیس به برگزیت در همه پرسی ۲۳ ژوئن( سوم تیرماه) خواهان ادامه دسترسی این کشور به بازار واحد اروپایی هستند و چندان میانه ای با سیاست هایی دولت ‘ترزا می ‘ که گرایش به خروج سخت از اتحادیه اروپا دارد، ندارند.