رخدادهای بسیار مهم و تعیینکننده از اسفند ۱۴۰۲ تا کنون کشور ما را در مسیری پُرشتاب به سمت تشدید هرچه بیشتر بحرانهای داخلی و خارجی مرتبط با یکدیگر سوق داده است. به قدرت رسیدن دولت راست افراطی در آمریکا به سرکردگی دونالد ترامپ، با توجه به سیاستهای تناقضآمیز و تنشآفرین و رفتارهای در ظاهر نامتعادل ... تشدید بحرانهای داخلی و خارجی و اثری که بر آیندۀ ملت ایران میتواند بگذارد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا بهشدت دوقطبی شده و انتظار میرود باتوجه به عمیقتر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونتآمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راهیابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آنرا ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
این روزها اکثر مردم کشور از یک سو با پوست و گوشت و استخوان پیامدهای اقتصاد ویرانشده را احساس میکنند و از سوی دیگر، بهدلیل جنگ روانی دولت جنایتکار اسرائیل علیه ایران و رجزخوانی حکومت ولایی در مورد حملۀ تلافیجویانه کوبنده، نگران زندگی خود و اوضاع ملتهب کشور و منطقهاند. در چنین شرایطی، هفتۀ گذشته ... درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
چشمهای جهانیان این روزها به خاورمیانه دوخته شده است. شعلههای جنگ ماهها است که در باریکۀ غزه زبانه میکشد. جنایتهای شبانهروزی اسرائیل در منطقه همچنان ادامه دارد. اکنون بیروت و دیگر شهرهای لبنان، بهویژه جنوب آن کشور، و نیز یمن و سوریه هدف بمبارانهای اسرائیل قرار گرفته است. تاکنون بیشتر از دوهزار تن از مردم ... جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
درگیری درون شورای نگهبان و نامه تند رهبری
در پی انتشار اخباری مبنی بر اختلاف میان اعضای شورای نگهبان و سخنان بیسابقه نجات الله ابراهیمیان سخنگوی این شورا پیرامون تصمیمات اقلیتی قدرتمند در آن شورا به نام ۱۲ عضو آن،
رهبر ایران در نامهای تند خطاب به اعضای شورای نگهبان از انتشار اختلافهای آن شورا و علنی کردن مسائل آن در رسانهها گلایه کرده است.
منابع «سحام» تاکید کردهاند که مهمترین محور اختلاف اعضای شورای نگهبان با احمد جنتی، مربوط به موضوع احراز صلاحیت سیدحسن خمینی بوده است.
در جریان این پرونده جنتی در جلسه فقهای شورای نگهبان با صراحت از رد صلاحیت افراد شاخص حوزوی به دلیل گرایشهای سیاسی آنان دفاع کرده و اجازه تجدیدنظر را از دیگر فقهای آن شورا سلب نموده است.
زمانیکه محمد یزدی رئیس فعلی مجلس خبرگان و عضو شورای نگهبان از ملاقاتش با سیدحسن خمینی و مباحثهای که با وی داشته، سخن میگوید و در پایان یادگار امام را «مجتهدی قابل» میخواند، اختلاف او و دیگر اعضای شورای نگهبان با احمد جنتی به اوج خود میرسد.
در مقابل سخنان محمد یزدی و تایید محمد مومن، احمد جنتی صریحا اعلام میکند که تحت هیچ شرایطی حاضر به گرفتن رای مجدد پیرامون صلاحیت سیدحسن خمینی نیست. او صریحا میگوید این شورا نباید صلاحیت سیدحسن خمینی را احراز کند.
منابع «سحام» تاکید کردهاند که درگیری لفظی میان محمد یزدی با احمد جنتی آنچنان بالا گرفته که حال آقای یزدی در پایان این جلسه به هم میخورد و پزشکی برای معاینه وی به جلسه آورده میشود.
از این رو جلسه با ناراحتی اعضا پایان میپذیرد و پس از آن سخنگوی این شورا از تصمیمات یکنفره جنتی به نام شورای نگهبان میگوید که این سخنان وی مورد انتقاد رهبر ایران قرار گرفته است.
نجاتالله ابراهیمیان عضو حقوقدان شورای نگهبان گفته بود: هیچ اطلاعی از کم و کیف بررسی صلاحیتهای خبرگان ندارم.
ابراهیمیان همچنین گفته بود: برای بررسی صلاحیت نامزدهای خبرگان همچون بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس اعمال نمیشود و نه تنها حقوقدانهای شورا در بررسی صلاحیت خبرگان دخالت داده نمیشوند بلکه همه شش نفر از فقهای شورا هم درگیر این موضوع نشدهاند.
ابراهیمیان در این مصاحبه تصریح کرده بود که «در قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری هم این موضوع تصریح شده اما در عمل زمینه این نظارت توسط دبیر محترم شورای نگهبان هنوز فراهم نشده است. منتظرم تا زمینه این نظارت فراهم شود تا پس از اطلاع از فرایند و چگونگی احراز صلاحیتها، اظهار نظر کنم … علتی که تاکنون درباره انتخابات مجلس خبرگان اظهار نظر نکردم این است که هنوز این نظارت استصوابی توسط دبیر محترم شورا فراهم نشده است و اگر ان شاءالله در آینده ایشان زمینه طرح موضوع و بررسی شیوه احراز صلاحیتها را در جمع ۱۲ نفره مشخص کردند، من هم اطلاعات به میزانی که بدانم در اختیار رسانهها قرار خواهم داد.»
مصاحبه سخنگوی شورای نگهبان معین کرد که برخی از اعضای این شورا از روند حاکمیت فردی در آن شورا تا چه اندازه ناخرسندند و نمیخواهند بار مسئولیت آن را بپذیرند. این خبر همچنین حکایت از هماهنگی برخی از مراکز قدرت با دبیر شورای نگهبان در جهت حذف رقبا دارد. تصمیمات خاص توسط مجری پروژه خاص اعمال میگردد.
مهندسی شعارهای اصلاحطلبان در حدّ «اصولگرایی» و گردن نهادن به خواستهای تاریکاندیشان حاکم!
اعلام نتیجهٔ نهایی بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس و خبرگان در روز ۱۷ بهمن، یعنی تأیید ردّ صلاحیت ۷۵درصد از معترضان به عملکرد شورای نگهبان در دور قبلی بررسی صلاحیتها را باید توافقی کلّی بر سر سهمیهٔ جناحهای حکومتی و ایفای نقش هر یک در نمایش انتخاباتی ۷ اسفندماه تلقی کرد. البته در چند روز ... مهندسی شعارهای اصلاحطلبان در حدّ «اصولگرایی» و گردن نهادن به خواستهای تاریکاندیشان حاکم!
انتخابات در ایران ابزاری برای تشدید فشار بر حاکمیت ارتجاع
ما برخلاف نظریه ای که سالهاست منتظر استحاله رژیم ولایت فقیه است و از انتخاباتی به انتخابات دیگر، با انتخاب میان “بد و بدتر”، امیدوار است که شرایط کشور با “سرعقل آمدن” مرتجعان حاکم تغییر نماید و از دل حکومتی عمیقاً ضد مردمی و واپسگرا حکومتی ملی و مردم گرا بیرون آید، معتقدیم که تنها ... انتخابات در ایران ابزاری برای تشدید فشار بر حاکمیت ارتجاع
اجرایِ برجام، بستهٔ تحرکِ اقتصادی، و راهبردِ سیاسی رژیم ولایتفقیه
با تصویبِ برجام، و سپس مُهرِ تأیید ولیفقیه بر آن، فصل تازهای از اجرای سیاستهای اقتصادی- منطبق بر راهبردِ احیای مناسبات با امپریالیسم- در میهن ما آغاز شده است. توافق هستهای و اجرایِ برجام، با همهٔ الزامهای آن، درعینحال صحنهٔ سیاسی و تناسبِ قوا در حاکمیت را زیر تأثیر قرار دادهاند، و کشمکش بر سر ... اجرایِ برجام، بستهٔ تحرکِ اقتصادی، و راهبردِ سیاسی رژیم ولایتفقیه
ستیز رژیم با تاریخ و هویتِ ملی
خمینی با تأکید بر نظریهٔ قرونوسطاییِ ولایتفقیه، هویت و فرهنگِ ملی ایران را بهصراحت منکر میشد. او و همفکرانش، فرهنگ غنی، دیرپا، و پرارزش ملی ما را که میراث و دستاورد مشترک همهٔ خلقهای ساکن این مرزوبوم است و بخشی از میراث تمدن جهانی است، نفی میکردند و آن را- پس از تحریف – به ... ستیز رژیم با تاریخ و هویتِ ملی