گروهی از ناظران با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و تغییر لحن مقامهای سیاسی ترکیه بر این باورند که آنکارا با تشدید درگیریها رویکرد خود را محتاطانهتر کرده تا بدین طریق بتواند از پس لرزههای تنشهای ژئوپلتیکی که میتواند دامانش را بگیرد، در امان باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از اقتصادنیوز، پیشنهاد هفته گذشته ... خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
نشریه فارن پالسی در گزارشی به تغییرات در وضعیت ژئوپلیتیک شبه جزیره کره پرداخته است که میتواند به وقوع یک جنگ تمام عیار با دخالت نظامی آمریکا و جمهوری خلق چین همانند جنگ سال ۱۹۵۰ منجر شود. به گزارش روز سهشنبه ایرنا، رابرت مانینگ از مرکز استیمسون در یک گزارش تحلیلی در نشریه فارن پالسی ... آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه گفت، وزرای خارجه عضو بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه خواهند داد. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف در نشستی گفت: «ما [بریکس] طبق دستور رهبران در اجلاس سال گذشته ژوهانسبورگ، توجه ویژهای به توسعه توصیههایی درباره ایجاد مکانیسمهای چندجانبه داریم که به ... لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
سرمایهداری بزرگ تمایلی به افزایش هماهنگ دستمزدها ندارد
گفتگوی “هوگو گُزمن”، سردبیر نشریه “ال سیگلو”، با “آندره سولیمانو”، اقتصاددان برجسته شیلی- ۲۹ مارس ۲۰۲۴/ ۹ فروردینماه ۱۴۰۳ این اقتصاددان با تجربه بر این امر تأکید می کند که “سرمایهداری کلان، از انجام هرگونه اصلاحات بهسود اتحادیههای کارگری جلوگیری میکند” و “مسئله سطح پایین دستمزدها در شیلی، مقدار زیادی به قدرت چانهزنی بسیار محدود ... سرمایهداری بزرگ تمایلی به افزایش هماهنگ دستمزدها ندارد
عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هستهای برای آمریکا
گزارشها حاکی از آن است که ۱۸ زیردریایی هستهای این کشور برای تعمیر از رده خارج شده است که به نظر میرسد از نظر ژئوپلتیکی عواقب گستردهای برای واشنگتن داشته باشد. به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، کشور آمریکا اولین زیردریایی هستهای جهان را در سال ۱۹۵۴ در کانکتیکات به آب انداخت و از ... عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هستهای برای آمریکا
حمایت وزیر دفاع اسپانیا از ایده ایجاد ارتش اروپایی
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، مارگاریتا روبلز وزیر دفاع اسپانیا گفت: دولت اسپانیا این پیشنهاد را مثبت ارزیابی میکند، مانند مسایل دیگر می تواند به تقویت اتحادیه اروپا کمک کند.
وی ادامه داد: این پروژه باید در چارچوب همکاری ها و همبستگی میان اعضای اتحادیه اروپا و ناتو اجرا شود.
چندی قبل، امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه با اشاره به “خطرهای فزاینده علیه اروپا،” خواستار تشکیل چنین ارتشی شده بود. او در این راستا به خطرات احتمالی از سوی روسیه، حملهها و نفوذ سایبری، دخالت خارجی در روند انتخابات و تصمیم رئیسجمهوری آمریکا برای خروج از پیمان موشکی ۱۹۸۷ با روسیه اشاره کرده بود.
در مقابل دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در یک پیام توئیتری در واکنش به این اظهارات به امانوئل ماکرون تاخت و ایدهی تشکیل ارتش اروپایی را “بسیار توهینآمیز” خواند. ترامپ گفت، اگر آمریکا نبود امروز “فرانسویها آلمانی صحبت میکردند”.
در مقابل، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه اظهار داشت، “خیلی طبیعی است” که اتحادیه اروپا به عنوان یک بلوک اقتصادی قدرتمند ارتش واحدی داشته باشد.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز در پارلمان اروپا از ایده ایجاد یک ارتش اروپایی حمایت کرد.
ایسنا
نشریه آلمانی “فوکوس” : ضرورت تشکیل ارتش اروپایی و چشمانداز موفقیت چنین ایدهای در آینده
نشریه “فوکوس” در مطلبی نوشت: ایده تشکیل یک ارتش اروپایی مدتهاست که در این اتحادیه شکل گرفته است.
حمایت مرکل از پیشنهاد ماکرون برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی
صدر اعظم آلمان در سخنانی در پارلمان اروپا از پیشنهاد رئیس جمهور فرانسه برای تشکیل ارتش مشترک اروپایی حمایت کرده و آن را مغایر و در تضاد با ناتو ندانست.
رئیس شورای اروپا؛ ترامپ مخالف اروپای قدرتمند است
رئیس شورای اروپا پس از مخالفت دونالد ترامپ با پیشنهاد تشکیل ارتش در این قاره، از رئیس جمهوری آمریکا انتقاد و تاکید کرد که واشنگتن همواره مخالف اروپای قدرتمند بوده است.
وزیر خارجه آلمان: «اروپای متحد» باید پاسخی به سیاستِ «اول آمریکا» باشد
به گزارش خبرگزاری رویترز، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز چهارشنبه گفت که قاره اروپا در پاسخ به سیاستِ «اول آمریکا» دونالد ترامپ در حوزه تشدید امنیت مرزها، سیاستهای حمایتگرانه اقتصادی و دیپلماسی یکجانبه، باید با ایجاد یک «اروپای متحد» پاسخ دهد.