مبارزه تا پیروزی ادامه دارد؛ پیش به‌سوی ارتقای سطح مبارزۀ جنبش مردمی با برنامه‌ای ترقی‌خواهانه

بررسی عینی و موشکافانه تحولات اخیر در کشور نشان می‌دهد که برخلاف برخی تحلیل‌ها و نتیجه‌گیری‌های شتاب‌زدهٔ بخش‌هایی از اپوزیسیون و نظریه‌پردازان و دستگاه تبلیغات حکومتی، نه‌تنها جنبش اعتراضی مردم شکست نخورده است، برعکس، جنبش مردمی در چند سال گذشته و به‌ویژه خیزش گستردۀ “زن، زندگی، آزادی” نشان‌دهندهٔ بیداری و گذار بخش عمده‌ای از مردم، ... مبارزه تا پیروزی ادامه دارد؛ پیش به‌سوی ارتقای سطح مبارزۀ جنبش مردمی با برنامه‌ای ترقی‌خواهانه

ادامه

آزادی, استبداد, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایران, حقوق بشر, دانشجویی, دهقانی, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, عراق, کارگری, محیط زیست, مقاله, همبستگی

توافق چین و اتحادیه اروپا در مسیر توسعه همکاری‌های تجاری

چین و اتحادیه اروپا در نشستی مشترک با عنوان “اجلاس توسعه و همکاری چین و اتحادیه اروپا درباره مشخصات جغرافیایی” در خصوص برخی راه های کمک گسترش همکاری‌های تجاری بین دو طرف توافق کردند. به گزارش روز شنبه ایرنا، «سونگ جینگ وو» معاون رئیس جمهوری چین گفت: درج منشاء جغرافیایی در محصولاتی صادراتی به اروپا ... توافق چین و اتحادیه اروپا در مسیر توسعه همکاری‌های تجاری

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, محیط زیست

آغاز تظاهرات گسترده فعالان محیط زیست در آستانه مجمع عمومی سازمان ملل

هزاران نفر از هواداران محیط زیست در نیویوک آمریکا، روز یکشنبه پیش از آغاز برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل تظاهرات یک هفته‌ای را با هدف درخواست از سران کشورهای جهان برای پایان دادن به استفاده از سوخت‌های فسیلی شروع کردند. به گزارش ایرنا از رویترز، انتظار می‌رود که ۱۵ هزار نفر در این تظاهرات شرکت ... آغاز تظاهرات گسترده فعالان محیط زیست در آستانه مجمع عمومی سازمان ملل

ادامه

آلمان, آمریکا, اعتراضات اجتماعی, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, کره جنوبی, محیط زیست

افزایش تهدیدها علیه منافع ملی ایران و حرکت‌های نمایشی رژیم ولایی در عرصۀ روابط بین‌المللی

در ارزیابی کلی اوضاع مشخص کنونی ایران به‌روشنی می‌توان دید که از رأس “نظام”، علی‌خامنه‌ای، تا جناح‌های قدرتمند دیگر هیچ‌کدام قادر نیستند پایگاه‌ اجتماعی و مردمی چشمگیری ‌فراهم کنند که بتوانند برای “حفظ نظام” به آن‌ اتکا کنند. مجموعهٔ حکومت ولایت فقیه در منجلابی از بحران‌های متعدد اقتصادی-اجتماعی و فساد ساختاری دست‌وپا می‌زند که زندگی ... افزایش تهدیدها علیه منافع ملی ایران و حرکت‌های نمایشی رژیم ولایی در عرصۀ روابط بین‌المللی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, افغانستان, امپریالیسم, ایران, بریکس, جهان, ژاپن, سرمایه‌داری, سیاسی, شانگ‌های, عدالت اجتماعی, محیط زیست, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم

شمار جان‌باختگان سیل در لیبی به بیش از ۱۱ هزار تن رسید

هلال احمر لیبی از افزایش تلفات سیل مهیب در این کشور به ۱۱ هزار و ۳۰۰ تن خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: بارش‌های سیل آسا در لیبی و متعاقب آن وقوع سیل مهیب در شهر درنه و تخریب ۲ سد این شهر باعث زیرآب رفتن بخش قابل توجهی از خانه‌های مسکونی و وارد آمدن ... شمار جان‌باختگان سیل در لیبی به بیش از ۱۱ هزار تن رسید

ادامه

جهان, حقوق بشر, خبر, شمال افریقا, لیبی, محیط زیست

نیویورک‌تایمز؛ حقایقی تکان دهنده از بحران آب در ایران

۱- نیمی از کشور ایران خشک می‌شود/ ایران ٣ برابر سد کرخه آب صادر کرده است/ ۱۲ استان از ٣١ استان ایران تا ۵۰ سال آینده تمام سفره‌های زیرزمینی آب‌شان را از دست می‌دهند.

 

‏۲- هدایت فهمی، کارشناس منابع آب وزارت نیرو توضیح می‌دهد: «برای مصرف کنونی آب‌مان به ٣ ایران نیاز داریم زیرا ایران ٣ برابر ظرفیت اکولوژیستی خود آب مصرف می‌کند».

 

‏۳- در‌ سال ٩٣ چیزی در حدود ٨٣٣‌هزار تن هندوانه از ایران صادر شده است. تحقیقات ثابت کرده هر کیلوگرم هندوانه ۴٠٠لیتر آب مجازی در خود دارد.

 

‏۴- آمارهای وزارت نیرو نشان می‌دهد که پتانسیل منابع تجدیدشونده آبی کشور در بهترین حالت ١٣٠‌میلیارد متر مکعب است که ٩٣‌درصد از آن با بازده نگران‌کننده تنها ٣۵‌درصدی، در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

 

‏۵- نیویورک تایمز با اشاره به نقش کم‌آبی در تحولات سیاسی و اجتماعی نوشت: نیجریه، سوریه، سومالی و حالا ایران در هر کدام از این کشورها به ‌انحای مختلف بروز ‎#بحران_آب موجب بروز مجموعه‌ای از ناآرامی‌های اجتماعی، مهاجرت گسترده، آشوب و حتی جنگ می‌شود.

 

‏۶- ایران جدیدترین نمونه از کشورهایی است که در آن وقوع بحران آب منجر به نارضایتی عمومی شده. این، به‌ویژه در شهرهای کوچک مصداق بیشتری دارد. مزارع خشک و دریاچه‌ها به شوره‌زار تبدیل شده ‌است. میلیون‌ها نفر به شهرهای بزرگ مهاجرت کرده‌ و بیکاری منجر به افزایش نارضایتی میان شده است.

 

‏۷- تقریبا ١۴‌سال است که ایران با خشکسالی مواجه است. به‌طور خلاصه این‌که وقوع یک بحران آبی، چه در نتیجه عوامل طبیعی، چه سوء مدیریت انسانی و چه هر دو، می‌تواند هشداری اولیه نسبت به وقوع یک دردسر جدی در آینده نه‌چندان دور باشد.

 

‏۸- در گفت‌وگویی که مهر ۹۵ با عیسی کلانتری داشتم و در رسانه‌های بسیاری منتشر شد او گفت: استفاده از حجم ۹۷ درصد آب‌های سطحی مربوط به گذشته بود. اکنون این رقم به ۱۰۷ درصد رسیده است.

 

‏۹- کلانتری افزوده بود:بر اساس تعاریف بین‌المللی هیچ کشوری حق ندارد بیش از ۴۰ درصد آب‌های تجدیدپذیر را استفاده کند. در ایران به‌ جای ۴۰ درصد، ۱۰۷ درصد استفاده می‌شود. در دنیا هیچ کشوری بیش از ۵۵درصد مصرف ندارد و فقط ایران است که از بیش از ۱۰۷ درصد آب‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کند.

 

‏۱۰- متاسفانه کلانتری به من گفت: ۵۰ میلیون نفر از ساکنان جنوب البرز و شرق زاگرس باید فکری به حال خودشان کنند. در آن مناطق کشاورزی وجود نخواهد داشت و زندگی در آن بسیار گران خواهد شد. از نظر آبی حتی آب شرب و صنعت بسیار گران‌تر از آن چیزی می‌شود که اکنون هست.

 

‏۱۱- اگر درباره مصرف و استحصال آب تصمیم جدی نگیریم، عواقب وخیم بازگشت‌ناپذیر دامن‌گیر مردم خواهد شد. فاجعه آب مطالبه عمومی نیست؛ برای این که به‌ تدریج در حال مردن است. دریاچه ارومیه ناگهان مرد. وقتی مرد نمکش در گلوی تبریزی‌ها و اهالی ارومیه و… رفت. همه فهمیدند مسئله جدی است.

 

‏۱۲- کلانتری: بارندگی ۱۰ برابر هم شود، فایده‌ای ندارد زیرا آب جاری می‌شود. آب‌های جاری هم کم می‌شود. آب‌ها در حال شور شدن است و کیفیت هم‌زمان با کمیت با شدت در حال کم‌ شدن است. اینها فجایعی است که این سرزمین در انتظار آن است. فکر می‌کنم دیگر دیر شده و روزبه‌روز هم دیرتر می‌شود.

 

‏۱۳- همه ضرر می‌کنند. برخی محبت «خاله‌خرسه» می‌کنند. این است که مسئله آب فراتر از جناح سیاسی و فراتر از عمر دولت‌ها و مجالس است. فرصت‌ها را هم به‌ سرعت از دست می‌دهیم. هزینه‌ها به‌ شدت در حال سنگین‌ شدن است. مسئله آب وخیم‌تر از آن است که هر کسی تصور می‌کند.

 

‏۱۴- اکنون ‎#بحران_آب از مرزهای ایران فراتر رفته و به جنگی غیرنظامی بین ایران و ترکیه و عراق بدل شده است. عراقیها معتقدند ایران و ترکیه اعتدال را رعایت نمی‌کنند و با سد سازی‌های خود حق مردم عراق را به تاراج می‌برند. از سویی دیگر ترکیه اخیرا اقدام به آب‌گیری سد ایلیسو کرده است.

 

‏۱۵- سد ایسیلو بر روی رود دجله احداث شده. دجله از ترکیه وارد عراق می‌شود و سرانجام به تالاب هورالعظیم می‌رسد. آبگیری این سد از ورود ۵۶ درصد منابع آب دجله به خاک عراق جلوگیری می‌کند که در نتیجه باید منتظر مرگ قریب‌الوقوع تالاب هورالعظیم و یک فاجعه بزرگ زیست‌محیطی در ایران بود.

 

‏۱۶- مردم عراق چند روزی است به آبگیری این سد اعتراض می‌کنند. در ایران اما بحران‌های سیاسی و اجتماعی به حدی زیاد است که مردم از مهم‌ترین دشمن که همان ‎#بحران_آب است غافل شده‌اند. در سخنان عالی‌ترین مقامات ایران نیز سخنی از بحران آب به میان نمی‌آید.
وقت تنگ است.

این گزارش تکان‌دهنده نیویورک‌تایمز است که بهمن ۹۶ منتشر شد.

اصلاحات نیوز

 

​​​​​​​”عمق تالاب انزلی در برخی نقاط به نیم‌متر رسیده است”

با وجود تلاش هواداران محیط زیست و وعده همکاری مسئولان منطقه، وضعیت تالاب انزلی حادتر می‌شود و عمق آب تالاب همچنان رو به کاهش است. در سال جاری حتی در بعضی از بخش‌های عمیق تالاب، ارتفاع آب تنها به نیم متر می‌رسد.   نایب دبیر شبکه سمن‌های محیط ‌زیست نسبت به وضعیت تالاب‌ها در استان ... ​​​​​​​”عمق تالاب انزلی در برخی نقاط به نیم‌متر رسیده است”

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

مدل چینی کنترل آلودگی هوا الگوی پیشنهادی برای تهران

تهران و پکن به عنوان دو کلانشهر هر دو از آلودگی هوا رنج می برند آمارها گویای آن است سالانه یک میلیون نفر در چین و بیش از ۱۵ هزار نفر نیز در تهران به دلیل بیماری های ناشی از آلودگی هوا، به کام مرگ می روند اما اکنون وضعیت برای چینی ها تغییر کرده ... مدل چینی کنترل آلودگی هوا الگوی پیشنهادی برای تهران

ادامه

ایران, جهان, چین, خبر, محیط زیست

نماینده مجلس: امنیت غذایی در ۴ استان کشور بحرانی است

امنیت غذایی استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خراسان جنوبی بحرانی است. در سیستان و بلوچستان ۷۵ درصد مردم در فقر غذایی به سر می‌برند. نمایندگان این استان خواستار اقدام اضطراری دولت برای رفع این بحران هستند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, فقر, محیط زیست