نماینده چین: حمله آمریکا به ایران، نقض شدید منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است

فو تسونگ نماینده دائم چین در سازمان ملل روز یکشنبه ۲۲ ژوئن در نشست اضطراری شورای امنیت، حمله آمریکا به ایران و تأسیسات هسته‌ای تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران را به شدت محکوم کرد. فو اظهار کرد: حمله آمریکا به سه مورد از تأسیسات هسته‌ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان به ... نماینده چین: حمله آمریکا به ایران، نقض شدید منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, تنش‌زایی, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, صلح

به گزارش گاردین؛ ترامپ کنترل سیاست خارجی آمریکا را به نتانیاهو واگذار کرد

به گزارش گاردین، حمله اسرائیل به برنامه هسته‌ای ایران مسیر دیپلماسی را مسدود کرده و خطر کشیده شدن آمریکا به یک درگیری پرهزینه را افزایش داده است. باشگاه خبرنگاران به گزارش گاردین، ایران و ایالات متحده در هفته‌های اخیر در آستانه یک انتخاب مهم قرار داشتند: یا بازگشت به مسیر پرچالش ولی ثمربخش مذاکره، یا ... به گزارش گاردین؛ ترامپ کنترل سیاست خارجی آمریکا را به نتانیاهو واگذار کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژی, اسراییل, اوکراین, ایران, تحریم, تحلیل, تروریسم, خاورمیانه, سیاسی

خبرگزاری فرانسه: کشورهای غربی قطعنامه‌‎ای علیه ایران به آژانس ارائه دادند

قدرت‌های اروپایی به همراه ایالات متحده روز سه‌شنبه قطعنامه‌ای را به دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل ارائه کردند که در آن آنچه که «عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش» خوانده شده، محکوم شده است. به گزارش ایسنا، دیپلمات‌هایی که با خبرگزاری فرانسه گفت‌وگو کردند اعلام داشتند که این اقدام با هدف افزایش فشار بر تهران انجام ... خبرگزاری فرانسه: کشورهای غربی قطعنامه‌‎ای علیه ایران به آژانس ارائه دادند

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اروپا, ایران, جهان, خبر, سیاسی, مذاکرات هسته‌ای

پیش به سوی مبارزه در راه امکان‌پذیر شدن برپایی جمهوری ملی-دموکراتیک

با توجه به وخیم‌تر شدن بحران‌های داخلی، اکنون بخش مهمی از مسائل اساسی اقتصادی کشور به نتیجۀ مذاکرات بین نماینده‎های خامنه‌ای و ترامپ وابسته شده است. برخلاف ادعاهای تبلیغاتی مقامات جمهوری اسلامی ایران، این واقعیتی است که اکنون بیش از پیش آشکار شده است. تردیدی نیست که امروزه فشار اصلی و کمرشکن اوضاع نابسامان اقتصادی ... پیش به سوی مبارزه در راه امکان‌پذیر شدن برپایی جمهوری ملی-دموکراتیک

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, تحریم, جمهوری ملی و دموکراتیک, رانندگان, زحمتکشان, سرمایه داران, سرمایه داری بوروکراتیک, سیاسی, غارتگری, فساد, منافع ملی

آکسیوس: چگونه چین محبوب شد؛ راز نگاه مثبت جهان چیست؟

«آکسیوس»، پایگاه خبری-سیاسی آمریکایی، با استناد به نظرسنجی شرکت آمریکایی «مورنینگ کانسالت» که در ۴۱ کشور انجام شده، گزارش داد محبوبیت جهانی چین طی یک سال گذشته روندی صعودی و باثبات داشته و از ماه مارس امسال با شتابی محسوس همراه شده است. بر اساس این گزارش، تا پایان ماه مه، چین به امتیاز خالص ... آکسیوس: چگونه چین محبوب شد؛ راز نگاه مثبت جهان چیست؟

ادامه

آفریقا, آمریکا, اقتصادی, ایران, بریکس, جهان, چین, سیاسی, شرق آسیا, صلح, عربستان, فرانسه, گزارش, معیشت

حسین فریدون عصر دوشنبه با سپردن قرار وثیقه ۵۰ میلیارد تومانی از زندان آزاد شد

غلامحسین محسنی ‌اژه‌ای، سخنگوی دستگاه قضائی ایران، روز یکشنبه ۲۵ تیر/ ۱۶ ژوئیه از زندانی شدن حسین فریدون، برادر و دستیار ویژه حسن روحانی رئیس جمهوری ایران خبر داده بود.

 

سخنگوی دستگاه قضائی ایران، در نشست خبری خود در تهران، درباره پرونده فساد اقتصادی حسین فریدون، برادر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران گفت که برخی افراد متهم در این پرونده بازداشت شده‌اند و برای حسین فریدون نیز روز شنبه قرار وثیقه صادر شده و چون این قرار تأمین نشده، وی به زندان معرفی شده است.

 

نمایندگان مجلس چندی پیش حسین فریدون، برادر و دستیار ویژه رییس جمهوری ایران، را به دریافت ۱۴ میلیارد تومان رشوه از رسول دانیال‌زاده متهم کردند و در نامه‌ای نوشتند که او با این پول یک منزل به اسم همسر خود در منطقۀ تجریش خریداری کرده است.

 

رسول دانیال‌زاده، بدهکار بانکی و یکی از متهمان پرونده بابک زنجانی است. او در دی ماه گذشته به اتهام بدهکاری ۲۶۰۰ میلیارد تومانی به بانک ملت از سوی سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شد.

 

سخنگوی قوه قضائیه نیز پیشتر در این باره گفته بود که ارتباط حسین فریدون، با دانیال‌زاده تائید شده است.

 

سال گذشته نیز در جنجال “حقوق‌های نجومی”، برادر حسن روحانی به دخالت در تعیین رئیس بانک رفاه کارگران متهم شده بود.

 

همچنین موضوع فساد مالی حسین فریدون در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایران، مطرح شد.

 

نام حسین فریدون زمانی به ویژه زمانی مطرح شد که مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی در جریان بود و فریدون نیز در این مذاکرات به عنوان نماینده مستقیم برادرش حضور داشت. او به طور جداگانه ملاقات‌هایی با جان کری، وزیر وقت امورخارجه آمریکا داشت.

 

این در حالی بود که منتقدان روحانی از حضور برادرش در مذاکرات هسته‌ای انتقاد می‌کردند.

 

در یک سال پیش، همزمان با سفر رئیس جمهوری ایران به اروپا، چهار تن از نمایندگان مجلس نهم با ارسال نامه‌ای به رئیس جمهوری، “سیروس ناصری” و “حسین فریدون” برادر حسن روحانی را به “دلالی‌ها به ویژه در حوزه ارز در سال‌های پیشین” و “دلالی” در قراردادهای خارجی ایران پس از توافق‌های منتهی به “برجام” متهم کردند.

 

سال گذشته، غیبت موقت حسین فریدون که از سال‌ها پیش در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با برادرش همکار بود و اغلب کنار او ظاهر می‌شد، گمانه‌زنی‌ها درباره بازداشت احتمالی‌اش را افزایش داد.

 
نام حسین فریدون به عنوان متهم از مدت‌ها پیش و مشخصا از سوی رسانه‌های وابسته به سپاه و جناح تندروی حکومت ایران مطرح شده بود، از جمله در پرونده بابک زنجانی او متهم شد که از بابک زنجانی کمک مالی گرفته و به ستاد انتخاباتی حسن روحانی داده است.

 
یک بار دیگر نیز نام او به عنوان عامل فشار برای تعیین ریاست بانک رفاه مطرح و گفته شد که او به مقامات فشار آورده تا علی صدقی مدیرعامل این بانک شود. در چندین موضوع دیگر مالی نیز نام حسین فریدون و “باند سرخه‌ای‌ها” از سوی رسانه‌های وابسته به سپاه و جناح تندرو مطرح شد. “باند سرخه‌ای‌ها” اشاره به چندین مدیرعامل و ریاست موسسه مالی و بانک دارد که همگی اهل شهرستان سرخه، زادگاه حسین فریدون و حسن روحانی هستند.

 
از جمله سایت افکارنیوز نزدیک به محافل امنیتی و نظامی در مرداد ماه سال گذشته در مطلبی با عنوان “باند سرخه‌ای‌ها در تیررس نظارت” نوشت: «پس از بازداشت علی رستگار سرخه‌ای مدیرعامل سابق بانک ملت که در پی رسوایی “فیش گیت” یا همان فیش‌های حقوقی نجومی مدیران دولتی از کار برکنار شد، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی احتمال بازداشت‌های بیشتر در این پرونده را مطرح کرده و گفته است در این پرونده برخی سیاسیون و افراد دیگر نیز حضور داشته‌اند.»

 
محمدعلی جعفری با اشاره به دستگیری اخیر علی رستگار، مدیر بانک ملت توسط اطلاعات سپاه پاسداران ایران گفت : بخش اطلاعات سپاه در چارچوب وظایف اش “مسائل امنیتی و نفوذ و فسادهای اقتصادی را دنبال می کند” و در همین چارچوب مدیر عامل بانک ملت را به تازگی دستگیر کرده است.

 

 

محافل نزدیک به سپاه پاسداران مدعی اند که برادر رییس جمهوری، حسین فریدون، با اعمال نفوذ در انتخاب علی رستگار به عنوان مدیر عامل بانک ملت دست داشته است. به این ترتیب، سخنان امروز فرماندۀ سپاه پاسداران پس از دستگیری مدیرعامل پیشین بانک ملت بیشتر به تهدید تلویحی علیه برادر رییس جمهوری شباهت دارد.

 

فشار بر نزدیکان رئیس‌جمهوری از سوی جناح تندرو کم‌سابقه نیست. پرونده‌سازی برای رضا خاتمی برادر محمد خاتمی در زمان ریاست‌جمهوری او، دستگیری و حکم ۱۰ سال حبس برای مهدی هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی و دستگیری اسفندیار رحیم مشایی دست راست محمود احمدی‌نژاد از جمله این فشارها هستند.

 
کمتر از چهارهفته به معرفی کابینه دولت دوم حسن روحانی باقی مانده که به ناگهان خبر دستگیری برادر او حسین فریدون از سوی قوه قضائیه اعلام می‌شود. آیا این بازداشت یک حکم مستدل قضایی است یا اهداف سیاسی پشت آن است؟

 
یسیاری بازداشت برادر روحانی و تشکیل پرونده یرای او؛ در این شرایط را برخورد جناح‌های درون رژیم برای تاثیرگذاری در کابینه دوم روحانی می‌دانند.

اکبر اعلمی: خراب شود باغی‌ که کلیدش چوب مو باشد!

با همه احترامی که برای شخصیت علمی و اخلاقی دکتر «محمدرضا عارف» قائلم و معتقدم که چنین شخصیت‌هایی در همان حیطه تخصصی خود بسیار تاثیرگذارند، اما بر این باورم که ایشان حتی فاقد سابقه، توان و شمّ سیاسی لازم برای اداره و رهبری یک گروه سیاسی بسیار کوچک است، تا چه رسد به‌اداره و رهبری ... اکبر اعلمی: خراب شود باغی‌ که کلیدش چوب مو باشد!

ادامه

ایران, خبر, سیاسی

پاسخ روشن ولی فقیه و مرتجعان حاکم به خواست‌ها و حقوق مردم

حزب تودهٔ ایران، در دو دههٔ اخیر که موضوع “استحالهٔ” رژیم ولایت فقیه در حکم گزینه‌یی جدی موردبحثِ محفل‌های ملی- مذهبی و برخی نیروهای اپوزیسیون بوده است، همواره بر این اصل پای فشرده است که رژیم ولایت فقیهِ حاکم بر میهن ما، رژیمی استحاله‌نشدنی است که اساس و ماهیتش با حقوق مردم و هرگونه حاکمیت ... پاسخ روشن ولی فقیه و مرتجعان حاکم به خواست‌ها و حقوق مردم

ادامه

ایران, سیاسی, مقاله

پاسخ محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه به‌حسن روحانی رئیس‌جمهور

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی پنجشنبه در دیدار با فعالان اقتصادی گفته است:« ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ برای این بود که اقتصاد به مردم واگذار شود و دولت از اقتصاد دست بکشد، اما ما چه کار کردیم؟ بخشی از اقتصاد دست یک دولت بی‌تفنگ بود که آن را به یک دولت ... پاسخ محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه به‌حسن روحانی رئیس‌جمهور

ادامه

ایران, خبر, سیاسی

کاستن از نقش و وزن رژیم ولایی در تحول‌های منطقه به‌نفع عربستان و متحدان آن

اکنون شواهد حکایت از این دارند که دولت ترامپ درصدد تحمیل شرایطی جدید و به‌وجود آوردن تغییرهایی مشخص در این چارچوب است. به‌ویژه کاستن از نقش و وزن رژیم ولایی در تحول‌های منطقه به‌نفع عربستان و متحدان آن، ازجمله این تغییرها هستند. در این ارتباط، گفتهٔ اخیر تیلرسون مبنی بر “تغییر مسالمت‌آمیز رژیم” از دو ... کاستن از نقش و وزن رژیم ولایی در تحول‌های منطقه به‌نفع عربستان و متحدان آن

ادامه

ایران, جهان, سیاسی, مقاله