عضو پارلمان عراق؛ آمریکا هرگونه ابتکاری را که به توسعه روابط بین عراق و چین منجر شود، از بین می‌برد

رئیس فراکسیون حقوق مجلس عراق گفت: آمریکا از نزدیکی پکن – بغداد نگران است و برای جلوگیری از تقویت روابط عراق و چین به بغداد فشار وارد می‌کند. به گزارش امروز (شنبه) ایرنا، «سعود الساعدی» در گفت وگو با خبرگزاری العهد با اشاره به ترس و نگرانی آمریکا در از دست دادن نفوذ خود در ... عضو پارلمان عراق؛ آمریکا هرگونه ابتکاری را که به توسعه روابط بین عراق و چین منجر شود، از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, عراق

ورود پدافند لیزری چینی به نیروی هوایی عربستان سعودی

طبق ویدوئی منتشر شده از وزارت دفاع عربستان سعودی، سامانه لیزری «سایلنت هانتر» چینی برای شکار ریزپرنده‌ها وارد ارتش این کشور شده است. به گزارش خبرگزاری فارس، صفحه رسمی وزارت دفاع عربستان سعودی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) با انتشار ویدئویی تبلیغاتی از آخرین سامانه‌های پدافند هوایی در ارتش این کشور، سامانه دفاع لیزری ... ورود پدافند لیزری چینی به نیروی هوایی عربستان سعودی

ادامه

جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, عربستان سعودی

دیدار دیپلمات‌های آمریکایی و چینی درباره شرق آسیا و اقیانوسیه

وزارت خارجه چین اعلام کرد که دیپلمات‌های این کشور و آمریکا در واشنگتن درباره تحولات و روابط سیاسی در منطقه آسیا و اقیانوسیه گفت‌وگوی سازنده‌ای داشتند. به گزارش خبرگزاری فارس، «سان ویدونگ» معاون وزیر امور خارجه چین و «دانیل کریتنبرینک» همتای آمریکایی او در امور شرق آسیا و اقیانوسیه شامگاه پنجشنبه با یکدیگر دیدار و ... دیدار دیپلمات‌های آمریکایی و چینی درباره شرق آسیا و اقیانوسیه

ادامه

آسیا, آمریکا, اقیانوسیه, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

چین و عربستان رزمایش نظامی مشترک برگزار می‌کنند

وزارت دفاع چین امروز پنجشنبه، اعلام کرد، نیروهای دریایی چین و عربستان سعودی ماه آینده یک رزمایش نظامی مشترک برگزار می‌کنند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، سخنگوی وزارت دفاع چین در کنفرانسی خبری گفت، این مانور نظامی تحت عنوان «شمشیر آبی ۲۰۲۳» در اکتبر سال جاری میلادی در شهر «ژانژیانگ» واقع در ... چین و عربستان رزمایش نظامی مشترک برگزار می‌کنند

ادامه

ایران, تروریسم, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, عربستان سعودی

مقام ارشد چین: همکاری‌های منطقه‌ای را با مصر گسترش می‌دهیم

عضو ارشد حزب کمونیست چین در دیدار با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر تاکید کرد که چین تمایل به گسترش همکاری های منطقه ای با مصر دارد. به گزارش روز دوشنبه از خبرگزاری شینهوا، «لی شی» نماینده حزب کمونیست چین با بیان این مطلب افزود: پکن در راستای اجرای توافقات سران دو کشور، تحکیم اعتماد ... مقام ارشد چین: همکاری‌های منطقه‌ای را با مصر گسترش می‌دهیم

ادامه

استراتژیک, بریکس, چین, شرق آسیا, شمال افریقا, فساد, فقر, گزارش, مصر

توکیو: تعرفه ها روابط با واشنگتن را تیره خواهد کرد

دولت ژاپن اعلام کرد تعرفه های سنگین آمریکا بر روی کشورهای متحدش، می تواند باعث تیرگی فزاینده مناسبات طرفین شود.

 

این چندمین بار در روزهای گذشته است که دولت ژاپن به آمریکا درباره تعرفه های اعمال شده روی فولاد و آلومینیوم وارداتی از ژاپن هشدار می دهد.

ژاپن از این بابت ابراز انزجار کرده و وضع موجود و تعرفه های آمریکا برای کشورهای دیگر از جمله کشورهای دوست را رقت انگیز توصیف نموده و گفته است که این بر روابط طرفین و نظام تجارت جهانی تاثیرات مخربی خواهد داشت.

 

گزارش تارنمای ژاپن تایمز حاکی است که لحن انتقادی این روزهای مقام های توکیو علیه آمریکا بسیار کم سابقه است و آنها حتی پا را فراتر از گروه هفت گذاشته اند و قوی ترین انتقادها را علیه آمریکا مطرح کرده اند.

 

‘یوشیهیدا سوگا’ سخنگوی ارشد دولت از واژه هایی چون «انزجار» و «رقت برانگیز بودن» برای تشریح اقدامات آمریکا استفاده کرده و گفته که این باعث تاسف است که ما توضیحات زیادی دادیم و نتوانستیم از واشنگتن نتیجه بگیریم.

 

وی افزود آمریکا در حال ویران کردن بازار جهانی و برهم زدن ساختارهای موجود تجاری و نابود کردن سامانه های تجارت جهانی است و همزمان ضرباتی به پیکره روابط دو کشور وارد کرده است.

 

در کنار این اظهار نظرها توکیو تاکید کرده است که برنامه ریزی ها علیه آمریکا و در تلافی تعرفه های اعمالی واشنگتن را شروع کرده است.

 

همزمان با این تعرفه ها که بزودی علیه ژاپن و کشورهای دیگری نظیر مکزیک، کانادا، چین و اروپا اعمال می شود بازرسی های مرتبط با خودروهای وارداتی و قطعات خودرو در آمریکا شروع شده است که می تواند مقدمه ای بر افزایش تعرفه بر روی خودروهای ژاپنی صادراتی به آمریکا باشد.

 

‘تارو آسو’ وزیر دارایی ژاپن در جریان دیداری که با ‘استیون منوچین’ وزیر خزانه داری آمریکا در کانادا داشته است گفت فولاد و آلومینیوم صادراتی از ژاپن هیچ خطری را متوجه منافع تجاری آمریکا نمی کند و اگر این کشور از تعرفه ها معاف نشود علیه آمریکا تدابیر مقابله جویانه اتخاذ خواهد کرد.

 

گزارش های دیگری نیز وجود دارد مبنی بر اینکه چین و اروپا درصددند اختلافات را کنار گذاشته و برای مقابله با آمریکا در یک جنگ تجاری متحد شوند.

 

دولت ژاپن بتازگی اعلام کرد برای لغو و معافیت از تعرفه ها و یا راه های مقابله با آمریکا رایزنی ها با دیگر کشورها در جریان است و آنها تصمیماتی در این باره اتخاذ کرده اند.

 

روزنامه ‘مورنینگ پست’ از هنگ کنگ در مطلبی آورده است: سه کشور روسیه، ترکیه و ژاپن نیز به آمریکا هشدار داده اند که تعرفه ها بر روی کالاهای آمریکایی را افزایش خواهند داد.

 

در این صورت اگر این سه کشور بخواهند این کار را انجام دهند میزان تعرفه ها بر روی کالاهای آمریکایی در طول سال به ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار خواهد رسید.

 

ژاپن در کنار این دو کشور از یک طرف و چین و ۲۸ عضو اتحادیه اروپا و هند از طرف دیگر همگی اعلام کرده اند با آمریکا رویارویی خواهند کرد.
ترامپ اگرچه تنها یک سال و نیم است قدرت را در کاخ سفید به دست گرفته، اما در طول همین زمان نسبتا کوتاه با اتخاذ سیاست ها و اقدامات یکجانبه گرایانه و عمدتا تحقیرآمیز در برابر بسیاری از کشورها حتی شرکا و متحدان اصلی واشنگتن، باعث شده موج وسیعی از اقدام های متقابل و مخالفت های جهانی علیه وی و آمریکا راه بیافتد.

 

در تازه ترین اقدام های متقابل در برابر حرکت یکجانبه آمریکا مبنی بر افزایش تعرفه بر واردات کالا، توکیو به عنوان یکی از اصلی ترین متحدان و شرکای اقتصادی و تجاری واشنگتن، اعلام کرده است تعرفه مربوط به صادرات آمریکا به ژاپن را افزایش خواهد و سازمان تجارت جهانی را از این موضوع مطلع کرده است.

 

رسانه ژاپنی ‘ان.اچ.کی’ گزارش داده است که توکیو نمی تواند نسبت به اقدام آمریکا مبنی بر افزایش تعرفه بر صادرات ژاپن به آن کشور بی تفاوت باشد و برای همین تعرفه هایی معادل تعرفه های واشنگتن به ارزش ۴۰۹ میلیون دلار روی کالاهای وارداتی آمریکایی اعمال خواهد کرد.

 

ژاپن که به رغم مذاکرات فراوان با آمریکا، نتوانست این کشور را قانع کند دست از افزایش تعرفه ها بردارد، اکنون به تلافی جویی روی آورده است.

 

«یوشهیدا سوگا» سخنگوی ارشد دولت ژاپن هم گفته است که این کشور هر اقدام لازم را براساس مقررات سازمان تجارت جهانی و برای حراست از منافع تجاری خود علیه آمریکا انجام می دهد.
ایرنا

کرزای نیز خواستار تغییر نظام انتخابات پارلمانی افغانستان شد

حامد کرزای رئیس جمهور سابق افغانستان ضمن دیدار با نمایندگان ۲۸ حزب و جریان سیاسی افغانستان از طرح آن‌ها برای تغییر نظام انتخابات پارلمانی و تعیین سهمیه مشخص برای احزاب حمایت کرد.

ادامه

افغانستان, جهان, خبر

رئیس‌جمهوری روسیه: جاده خلع تسلیحات هسته‌ای کره‌شمالی باید دوطرفه باشد

رئیس‌جمهوری روسیه درباره احتمال نبرد هسته‌ای میان آمریکا و کره‌شمالی، معتقد است که مذاکرات باید دو طرف را به مصالحه سوق دهد.

ادامه

اتریش, امریکا, جهان, خبر, روسیه, سوریه, شرق آسیا, شمال غرب آسیا, کره شمالی

هشدار شدیداللحن چین درباره لغو تمامی توافقات با آمریکا

به گزارش اسپوتنیک، وزارت بازرگانی چین امروز یکشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: در صورتی که واشنگتن به اِعمال تعرفه ها و موانع تجاری علیه پکن اقدام کند، تمامی توافقات فیمابین با این کشور ملغی خواهد شد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

تغییرات عمده در ارتش کره شمالی در آستانه دیدار «ترامپ» و «اون»

به گزارش رویترز و رسانه‌های ژاپن و کره جنوبی به‌ نقل از منابع خبری گزارش داده‌اند که فرماندهان اصلی نیروهای مسلح کره شمالی، در آستانه دیدار میان رهبر این کشور و رئیس‌جمهوری آمریکا، «تغییر کرده‌اند».

ادامه

امریکا, جهان, خبر, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی