یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

براساس اعلام مقامات پاکستان، در پی درگیری حامیان نخست وزیر سابق محبوس این کشور با نیروهای امنیتی، دست کم یک نفر کشته و ده‌ها تن مجروح شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در پی درگیری معترضان حامی عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان که در زندان به‌سر می‌برد با نیروهای امنیتی این ... یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

ادامه

آزادی, امنیتی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر

پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادی‌بخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپ‌روانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکل‌گیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاست‌های صندوق بین‌المللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

ادامه

استقلال, تحلیل, جنوب آسیا, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فساد, کشاورزی, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, نئولیبرالیسم

راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلام‌آباد + فیلم

هزاران معترض در نزدیکی اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخست‌وزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلام‌آباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلام‌آباد + فیلم

ادامه

اعتراضات اجتماعی, پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, فساد, فیلم

مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش

رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانواده‌های مبارزان شرکت‌کننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی توده‌یی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخست‌وزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش

ادامه

آزادی, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, استقلال, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, بانک جهانی, پاکستان, جنوب آسیا, جوانان, دانشجویی, صلح, صندوق بین‌المللی پول, طبقه کارگر, کمونیسم, لنین, نئولیبرالیسم

پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه به سیاست عدم دخالت در امور کشورها پایبند است، تصریح کرد: ما به انتخاب مردم بنگلادش احترام گذاشته و از آن حمایت خواهیم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد تشکیل دولت موقت در بنگلادش، اظهار ... پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد

ادامه

بنگلادش, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, مشارکت راهبردی, هندوستان

توافق غنی و عبدالله برای تقسیم قدرت در افغانستان

عبدالله عبدالله رئیس شورایی به نام “شورای عالی مصالحه‌ ملی” خواهد شد و در تعیین وزرای کابینه نقش خواهد داشت.

 

حدود هشت ماه پس از انتخابات ریاست‌ جمهوری افغانستان، دو رقیب بزرگ سیاسی این کشور در مورد چگونگی تقسیم قدرت به توافق رسیدند.

 

اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان و رقیب انتخاباتی او عبدالله عبدالله یکشنبه ۲۸ اردیبهشت (۱۷ مه) توافقنامه‌ای برای تقسیم قدرت امضاء کردند.

 

سخنگوی رئیس‌جمهمور افغانستان، صدیق صدیقی با انتشار پیامی در توییتر نوشت: «دکتر عبدالله عبدالله ریاست شورای عالی مصالحه‌ی ملی را به عهده می‌گیرد و اعضای تیم‌اش در کابینه مشارکت خواهند داشت.»

 

شورای عالی مصالحه قرار است نهادی متشکل از رهبران سیاسی، شخصیت‌های ملی، نماینده‌های از شورای ملی، نمایندگان اقشار مختلف سیاسی، اجتماعی، جامعه مدنی، زنان و جوانان باشد که دو بخش مجمع عمومی و کمیته رهبری دارد. کمیته رهبری شورا متشکل از رهبران سیاسی و شخصیت‌های ملی است.

 

شورای عالی مصالحه تشکیلات اجرایی خواهد داشت بود که شامل هیأت مذاکره کننده، وزارت دولت در امور صلح خواهد بود و در صورت نیاز پس از مشورت با رئیس‌جمهور تشکیلات دیگری به آن افزوده خواهد شد.

 

عبدالله عبدالله در دولت پیشین افغانستان که قرار بود دولت وحدت ملی باشد، رئیس اجرایی دولت و اشرف غنی رئیس‌جمهور بود. دولت وحدت ملی اما موفقیت چشمگیری در پیشرفت افغانستان نداشت.

 

عبدالله عبدالله حال قرار است رهبری روند صلح را بر عهده خواهد گیرد. او در تعیین مقامات و کارمندان دولت هم نقش خواهد داشت.

 

پس از انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان اشرف غنی و عبدالله عبدالله هر دو خود را پیروز انتخابات خواندند. غنی و عبدالله در دو مراسم تحلیف جداگانه سوگند یاد کردند. عدم توافق آنها بر سر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری، تشکیل دولت را ماه‌ها به تعویق انداخت و به چالشی در مذاکرات صلح دولت آمریکا با طالبان تبدیل شد.

 

میانجیگری آمریکا برای حل و فصل اختلاف سیاسی میان دو رقیب اصلی این انتخابات هم به نتیجه نرسید. آمریکا برای موفقیت مذاکرات صلح با طالبان به همکاری دولت افغانستان نیاز دارد. دولت آمریکا می‌خواهد پس از توافق صلح نیروهای خود را از خاک افغانستان خارج کند.

 

آمریکا و نمایندگان طالبان توافق کردند که دولت أفغانستان ۵ هزار زندانی طالبان را در ازاء آزادی هزار نیروی دولتی افغانستان آزاد کند. دولت افغانستان تاکنون صدها نفر از زندانیان طالبان را آزاد کرده است اما هنوز روشن نیست که توافق برای آزادی زندانیان دو طرف به‌طور کامل اجرا خواهد شد یا نه. دولت افغانستان طالبان را به ادامه حملات خشونت‌بار در این کشور متهم می‌کند.

انتقاد شدید حزب کنگره هند از عملکرد دولت مودی علیه کرونا

سونیا گاندی گفت: بخش قابل توجهی از جامعه هند را کارگران تشکیل می‌دهند ولی از زمان شیوع کرونا و اعمال ناگهانی قرنطینه عمومی این افراد نه تنها بیکار شده‌اند و هیچ پشتیبانی ندارند بلکه به دلیل بسته‌شدن سرویس‌های حمل و نقل خارج شهر حتی نمی‌توانند به خانه های خود بازگردند.

ادامه

جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, کارگری, هندوستان

دانشمند هندی؛ ۸۰ درصد از مبتلایان به کرونا دارای هیچ علایمی نیستند

یک دانشمند و مقام ارشد هندی گفت: ۸۰ درصد از مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور دارای هیچ علایمی نیستند که این امر شناسایی افراد مبتلا را بسیار مشکل می‌کند.

ادامه

جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, شرق آسیا, هندوستان

تشدید تلاش‌های آمریکا برای ممانعت از پیشرفت کریدور اقتصادی مشترک چین و پاکستان

طی دو سال اخیر و از زمان جدی‌تر شدن مراحل اجرایی کریدور اقتصادی چین و پاکستان موسوم به سی پیک آمریکا نیز تلاش مرموزی را برای ضربه زدن به این پروژه اقتصادی آغاز کرده است.

ادامه

افغانستان, امریکا, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, هندوستان