تلاش فداکارانه و تحسین برانگیز تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

در جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ که بیست‌وسومین دورۀ این بازی‌هاست ۴۸ تیم شرکت کرده‌اند. سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک به‌صورت مشترک میزبانان این بازی‌ها هستند. با میزبانی این سه کشور تیم‌های ملی آن‌ها به‌گونۀ خودکار اجازه حضور در این مسابقات را کسب کرده‌اند.

گفتنی است که تیم‌های ملی و باشگاه‌های روسیه در ۲۸ ماه فوریه سال ۲۰۲۲ / ۹ اسفندماه ۱۴۰۰ تنها چند روز پس از حملۀ نظامی روسیه به اوکراین از سوی فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) وکنفدراسیون فوتبال اروپا (یوفا) از حضور در تمامی رقابت‌های این دو نهاد محروم شدند. این در حالی است که فیفا و یوفا هنوز دربارۀ محرومیت تیم ملی اسرائیل از شرکت در مسابقات این دو نهاد تصمیمی نگرفته‌اند و کماکان در این باره “تحقیق” می‌کنند.

سه بازی تیم ملی فوتبال ایران در برابر تیم‌هایی قَدَر از کشورهای نیوزیلند، بلژیک و مصر بدون باخت، با نتیجۀ برابر و با کسب سه امتیاز به پایان رسید. گفتنی است که تیم نیوزیلند قدرتمندترین تیم قارۀ اقیانوسیه و تیم ملی فوتبال بلژیک از قدرتمندترین تیم‌های قارۀ اروپا و تیم‌های مطرح در جام ملت‌های اروپا و تیم ملی مصر قدیمی‌ترین تیم ملی فوتبالِ قارۀ آفریقا و از قهرمانان و پرافتخارترین تیم‌های جام ملت‌های آفریقا است.

برپایۀ رای‌گیری هواداران، بهترین بازیکن‌های هر سه دیدار از بازیکنان تیم ملی ایران انتخاب شدند. رامین رضائیان (مدافع سمت راست تیم ملی ایران) در دو دیدار ایران – نیوزیلند و ایران – مصر و علیرضا بیرانوند (دروازه‌بان تیم ملی فوتبال ایران) در دیدار ایران – بلژیک به‌عنوان بهترین بازیکنِ بازی انتخاب شدند.

چنانچه شرایط ناعادلانۀ تحمیلی بر بازیکنان تیم ملی فوتبال کشورمان را نیز درنظر بگیریم، بر درخشش و بزرگی کار آنان افزوده می‌شود. بازیکنان تیم ملی ایران در شرایطی در این دیدارها شرکت کردند که در هم‌سنجی با تیم‌های فوتبال دیگر کشورها از شرایط و امکاناتی همسان و عادلانه برخوردار نبودند. بازیکنان تیم ملی ایران در چند ماه گذشته همانند تمامی مردم ایران با جنگ، تجاوز و بمبارانی تمام‌عیار از سوی آمریکا و اسرائیل روبرو بودند و ازهمین‌روی نیز نتوانستند تمرین‌های آمادگی خود را آن‌چنان که لازم بود انجام دهند. گذشته از آن هنگامی که میهن در زیر بمباران وحشیانه قرار گرفته است، نمی‌توان از داشتن آرامشِ فکریِ لازم و تمرکزِ ذهنی برای آمادگی و آماده‌سازی تیم سخن گفت.

افزون برآن باید از کارشکنی‌های آگاهانه و عمدی آمریکا (یکی از سه میزبانان جام جهانی ۲۰۲۶) مانند تاخیر در صدور ویزا برای اعضای تیم ملی و عدم ارائه ویزا به بخشی از اعضای کادر پشتیبانی هیئت اعزامی همراه تیم ملی مانند، بدن‌سازان، مسئولان تدارکات، رسانه و تحلیلگران نام برد. اعضای تیم ملی ایران تنها ده روز پیش از نخستین بازی آنان در لس‌آنجلس ویزای ورود به آمریکا را گرفتند. به‌علت برخورد ضد انسانی دولت آمریکا و به‌دلیل محدودیت‌های ویزا و الزام‌های امنیتی، بازیکنان تیم ملی ایران ناچار بودند پس از هر بازی با خستگی مفرط و بدون امکان بازیابیِ بدنی از آمریکا به محل اقامت و کمپ تمرینی خود در تیخوانا در کشور مکزیک بازگردند. فیفا به‌رغم قول‌های داده‌شده از سوی رئیس آن اینفانتینو نتوانست یا نخواست کوچک‌ترین گامی در جهت حل این ظلم آشکار نسبت به بازیکنان تیم ملی ایران بردارد. مهدی طارمی (کاپیتان و مهاجم تیم ملی ایران) پس از بازیِ برابر در دیدار با تیم ملی مصر در مصاحبه‌ای گفت: ” این فاجعه‌بارترین جام جهانی تاریخ است.”

گذشته از این شرایطِ نابرابر و بی‌عدالتی‌ها، تیم ملی ایران در خارج از کشور نیز با برخی دشمنی‎های آگاهانه رسانه‌های مزدور مانند “ایران اینترنشنال” و گروه‌های راست افراطی سلطنت‌طلبان روبرو بود. آنان تلاش کردند با جداکردن مردم از تیم ملی کشور و “حکومتی” قلمدادکردن آن جامعۀ ایران را شقه‌شقه کنند. رسانه‌های مزدور با درنوردیدن مرزهای غیراخلاقی‌بودن همان‌گونه که چندی پیش و در زیر بمباران جنایت‌کارانۀ آمریکا و اسرائیل تلاش می‌کردند تا دفاع از میهن را برابر با دفاع از رژیم ولایت فقیه نشان دهند در این روزها وهفته‌های گذشته نیز تلاش کردند تا حمایت از تیم ملی کشور را همسان با حمایت از حکومت جمهوری اسلامی بنمایانند.

ستیز با انسجام و وحدت ملیِ جامعه همواره یکی از شیوه‌ها و ترفندهای زهرآگین استعمار و دشمنان ملت ایران بوده است. آنان درپی نفی و تخریب هر آن چیزی هستند که به‌گونه‌ای همبستگی ملی را تقویت کند، اعتمادِ به‌نفس جامعه را افزایش دهد و توده‌های مردم را به عاملیت و قدرت لایزال خود در برابر استعمار و استبداد آگاه سازد. برای به شکست کشاندن یک ملت بزرگ باید آنان را تکه‌تکه و از هرگونه هویت و سرنوشتی مشترک تهی کرد. به‌زعم آنان باید جامعه را آن‌چنان در سطوح مختلف ورزشی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ناتوان و تکّه‌پاره کرد و بیابانی برهوت ساخت تا در این معرکه به دست‌نشاندگان و مزدوران بیگانگان مجال عرض‌ِاندام داده شود. ژرفای مکر و خیانت آنان اما رفته‌رفته در برابر چشمان مردم ایران هرچه بیشتر آشکار و مشت آنان باز می‌شود. مردم شریف ایران در داخل و خارج از کشور در سال‌ها و به ویژه ماه‌های گذشته نشان داده‌اند که فریب این رسانه‌ها و خودفروختگان را نمی‌خورند و بی‌هیچ‌گونه توهمی هم از ارزش‌های ملی و اخلاقی و میهن خود دفاع می‌کنند و هم پایه‌های مادی استبداد و هم روبنای فرهنگی برساختۀ استبداد را به چالش می‌کشند.

همراه و همگام با مردم آزادی‌خواه و میهن‌دوست ایران از فداکاری بازیکنان تیم ملی کشورمان سپاسگزاری می‌کنیم و به آنان خسته نباشید و دست مریزاد می‌گوییم و برای آنان و مردم میهنمان آرزوی موفقیت‌هایی هرچه بیشتر می‌کنیم.

به نقل از «نامۀ مردم» شمارۀ ۱۲۶۳، ۸ تیر ۱۴۰۵

شکایت ۱ میلیارد دلاری از فیفا به دلیل حذف ایران/ تصمیم VAR عمدی بود

لطف‌الله کاوه افراسیابی، شهروند ایرانی-آمریکایی و استاد سابق دانشگاه هاروارد، به نمایندگی از ۹۱ میلیون ایرانی شکایتی ۱ میلیارد دلاری علیه فیفا، جیانی اینفانتینو و مقامات این سازمان تنظیم کرده است. به گزارش ایسنا، لطف‌الله کاوه افراسیابی، تحلیلگر مسائل بین المللی و صاحب نظر در حوزه ایران و آمریکا شکایتی ۱ میلیارد دلاری علیه فیفا، ... شکایت ۱ میلیارد دلاری از فیفا به دلیل حذف ایران/ تصمیم VAR عمدی بود

ادامه

آمریکا, ایران, برنامه هسته‌ای, جهان, جوانان, خبر, فوتبال, مصر, ورزشی

اتحادیه‌های کارگری آمریکا، جام جهانی فوتبال و سیاست‌های نژادپرستانه دولت ترامپ

اتحادیهٔ کارگران صنعت هتلداری از جام جهانی به‌عنوان اهرمی علیه عملکرد ماموران ادارهٔ مهاجرت و گمرک آمریکا و به‌منظور رأی‌گیری در مورد شروع اعتصاب استفاده می‌کند. شعبه‌های اتحادیه‌ “اینجا متحد شوید” (“UNITE HERE”) که اعضای آن عمدتاً کارگران رنگین‌پوست و از جمله آسیب‌پذیرترین و استثمارشده‌ترین کارکنان کشور در هتل‌ها، رستوران‌ها، و ورزشگاه‌ها هستند از برگزاری ... اتحادیه‌های کارگری آمریکا، جام جهانی فوتبال و سیاست‌های نژادپرستانه دولت ترامپ

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استثمار, استقلال, تبعیض‌نژادی, جهان, دستمزد, زندانیان, کانادا, مکزیک, مهاجران, ورزشی

اتفاق تاریخی برای کشتی ایران؛ تیم ملی کشتی فرنگی هم قهرمان جهان شد

در فاصله یک روز مانده تا پایان رقابت‌های کشتی قهرمانی جهان که شاگردان حسن رنگرز شانس کسب چند مدال دیگر را دارند، تیم ملی فرنگی ایران مثل کشتی آزاد قهرمان جهان شد. به گزارش خبرنگار مهر، رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جهان به میزبانی شهر زاگرب کرواسی در جریان است و در حالی که فردا روز ... اتفاق تاریخی برای کشتی ایران؛ تیم ملی کشتی فرنگی هم قهرمان جهان شد

ادامه

آمریکا, ایران, جهان, خبر, ژاپن, کرواسی, ورزشی

والیبال ایران قهرمان جوانان جهان شد

تیم ملی والیبال جوانان ایران با پیروزی مقابل ایتالیا برای سومین بار قهرمان جهان شد. به گزارش ایسنا، تیم ملی والیبال جوانان ایران در مرحله فینال مسابقات قهرمانی مردان زیر ۲۱ سال ۲۰۲۵ جهان امروز (شنبه، نهم شهریور) ساعت ۱۵:۳۰ در چین به مصاف ایتالیا رفت و به پیروزی ۳ بر یک رسید و قهرمان ... والیبال ایران قهرمان جوانان جهان شد

ادامه

آرژانتین, آمریکا, ایتالیا, ایران, جهان, جوانان, قرقیزستان, کانادا, کره جنوبی, لهستان, ورزشی