رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل اعلام کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند. به گزارش ایسنا، یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل با انتقاد شدید از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که روند تصمیم‌گیری در خصوص پرونده غزه بر اساس شاخص‌ها و محاسبات امنیتی انجام ... رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امنیتی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سیاسی, فلسطین, گرسنگی

آینده‌ای که مردم ایران می‌خواهند با آنچه خامنه‌ای و ترامپ و نتانیاهو می‌خواهند متفاوت است

پس از دوازده روز و شب تهاجم بی‌وقفۀ گسترده و ویرانگر و خونین ماشین جنگی اسرائیل به ایران و، در پاسخ، حملۀ موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، و در انتها حملهٔ پیشرفته‌ترین بمب‌افکن‌های رادارگریز آمریکا به سه سایت اصلی فعالیت هسته‌یی جمهوری اسلامی و بمباران آنها با بمب‌های سنگرشکن، سرانجام این درگیری با پذیرش آتش‌بس ... آینده‌ای که مردم ایران می‌خواهند با آنچه خامنه‌ای و ترامپ و نتانیاهو می‌خواهند متفاوت است

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح

نماینده چین: حمله آمریکا به ایران، نقض شدید منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است

فو تسونگ نماینده دائم چین در سازمان ملل روز یکشنبه ۲۲ ژوئن در نشست اضطراری شورای امنیت، حمله آمریکا به ایران و تأسیسات هسته‌ای تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران را به شدت محکوم کرد. فو اظهار کرد: حمله آمریکا به سه مورد از تأسیسات هسته‌ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان به ... نماینده چین: حمله آمریکا به ایران، نقض شدید منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, تنش‌زایی, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, صلح

به گزارش گاردین؛ ترامپ کنترل سیاست خارجی آمریکا را به نتانیاهو واگذار کرد

به گزارش گاردین، حمله اسرائیل به برنامه هسته‌ای ایران مسیر دیپلماسی را مسدود کرده و خطر کشیده شدن آمریکا به یک درگیری پرهزینه را افزایش داده است. باشگاه خبرنگاران به گزارش گاردین، ایران و ایالات متحده در هفته‌های اخیر در آستانه یک انتخاب مهم قرار داشتند: یا بازگشت به مسیر پرچالش ولی ثمربخش مذاکره، یا ... به گزارش گاردین؛ ترامپ کنترل سیاست خارجی آمریکا را به نتانیاهو واگذار کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژی, اسراییل, اوکراین, ایران, تحریم, تحلیل, تروریسم, خاورمیانه, سیاسی

خبرگزاری فرانسه: کشورهای غربی قطعنامه‌‎ای علیه ایران به آژانس ارائه دادند

قدرت‌های اروپایی به همراه ایالات متحده روز سه‌شنبه قطعنامه‌ای را به دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل ارائه کردند که در آن آنچه که «عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش» خوانده شده، محکوم شده است. به گزارش ایسنا، دیپلمات‌هایی که با خبرگزاری فرانسه گفت‌وگو کردند اعلام داشتند که این اقدام با هدف افزایش فشار بر تهران انجام ... خبرگزاری فرانسه: کشورهای غربی قطعنامه‌‎ای علیه ایران به آژانس ارائه دادند

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اروپا, ایران, جهان, خبر, سیاسی, مذاکرات هسته‌ای

تغییر در کابینه، جابه‌جایی مهره‌ها، ادامهٔ سیاست‌های تاکنونی

هفته گذشته، حسن روحانی، وزاری پیشنهادی برای وزارت خانه‌های کار، صنعت، اقتصاد و راه و شهرسازی را معرفی کرد. قبل از معرفی این وزرا، عباس آخوندی متن استعفا نامه خود را منتشر کرد.

 

بهار نیوز، ۳۰ مهرماه، در این ارتباط نوشت: “خلاصه دلایل عباس آخوندی برای اعلام کناره‌گیری از دولت آن است که ٬تدبیر٬ دولت برای مقابله با تحریم‌ها خلاف سه اصل ٬ اقتصاد بازار رقابتی٬، ٬احترام به مالکیت٬ و ٬پایبندی به قانون٬ است. روحانی پس از آنکه در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی عقب‌نشینی‌های گسترده‌ای را از وعده‌ها و برنامه‌های اعلامی خود در ابتدای دولت دوازدهم آغاز کرد حالا در حوزه اقتصادی نیز در حال عدول از اهداف و برنامه‌هایی است که در حوزه اقتصاد بازار آزاد تعریف می‌شود و روز به روز محدوده دخالت دولت در اقتصاد افزایش می‌یابد.”

 

به‌موازات این استعفا، صحبت‌های کنایه‌دار جهانگیری مبنی بر اینکه: “من تا این لحظه اجازه برکناری منشی خود را نداشته‌ام، پس از من انتظار نداشته باشید که وکیل و وزیر را تغییر دهم”، بحث برانگیز شد و این گمانه زنی را قوت بخشید که پروسه خروج جهانگیری از دولت روحانی نیز رقم خورده است.

 

روزنامه اعتماد، ۳۰ مهرماه، از احتمال استعفای حجتی، وزیرجهاد کشاورزی، خبر داد و نوشت: “حجتی هم از جمله وزرایی است که می‌خواهد راه آخوندی را پیش بگیرد، احتمالاً متن استعفایی تنظیم کند و از اختلاف نظر بگوید.”

 

جهان صنعت، ۳۰ مهرماه، در مطلبی به‌قلم محمد هدایتی، نوشت: “آخوندی در سال‌هایی که وزیر راه بود، بیشتر به تفکرات چپ حمله کرده و از اندیشه ایران شهری دفاع می‌کرد.”

 

با استعفا یا برکناری محترمانه آخوندی و قبل از آن، استیضاح علی ربیعی و زمزمه کنار گذاشتن جهانگیری و حجتی از کابینه روحانی، شاهد پاکسازی جریان نزدیک به کارگزاران سازندگی با روتوش اصلاح‌طلبی هستیم. تغییرات در کابینه روحانی بار اول نیست که صورت می‌گیرد اما این توهم ایجاد شده است که با برکناری این وزیران پشتیبان نولیبرالیسم، قرار است در سیاست‌های اقتصادی بازبینی شود.

 

روزنامه ابتکار، ۳۰ مهرماه، نوشت: “نوبخت، دژپسند و همتی در همه دوران فعالیت خود آشکار نکرده‌اند به کدام اندیشه اقتصادی گرایش دارند. به‌طورمثال آیا آنها به آزادی اقتصادی و الزام‌های این اندیشه گرایش دارند یا اینکه به اندیشه اقتصاد مبتنی بر تمرکز بیشتر و دخالت گسترده‌تر دولت باور دارند.”؟ برای اینکه این تحلیل گمراه کننده را روشن سازیم، استناد به چند مورد لازم است.

 

محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهور، در روزنامه ایران، ۳۰ مهرماه، نوشت: “امروز، صادرات، صحنه پیروزی اقتصاد ایران بر تحریم کنندگان ضد ایرانی است و صادرکنندگان امین، قهرمانان پاسداری از تولید و اشتغال کشورند. کار صادرات را هم هیچ کس بهتر از مردان و زنان سختکوشی نمی‌شناسد که در همه سالهای پر فراز و نشیب مناسبات سیاسی خارجی، سنگر صادرات را حفظ کرده‌اند و پرچم ایران را بر بام بازارهای دور و نزدیک جهان برافراشته‌اند. بهترین سیاستگزار اقتصادی هم کسی است که در تدبیر برای رشد و استقلال کشور، خود را از مشورت و ابتکار هوشمندانه بازیگران موفّق این عرصه محروم نسازد و در جهت منافع ملّی، از مشارکت آنان در فرآیند تصمیم و اجرا، اطمینان حاصل کند.”

 

نهاندویان قبل از این سمت، ریاست اتاق بازرگانی را به‌عهده داشت و از هواداران اقتصاد نولیبرالی است.

 

روزنامه خریدار، ۱ آبان‌ماه، در مطلبی با عنوان: “چرا دژپسند گزینه مناسبی برای وزارت امور اقتصاد و دارایی است”، به‌قلم علیرضا صالح، صاحب نظر اقتصادی، در باره دژپسند سؤال کرده و در جواب – با اشاره به اینکه او را از سال‌ها پیش می‌شناسد – به تمجید از او پرداخته و در پایان می‌گوید: “دولت می‌بایست تمام امور تصدی‌گری اقتصادی را به بخش خصوصی واگذار کند و اقتصاد مردمی را به‌عنوان یک اصل کلیدی مورد توجه قرار دهد. … به هر روی انتخاب وزیر توانمندی چون دژپسند به‌حتم در راستای هماهنگی و هم افزایی بین ارکان اقتصادی بسیار مؤثر خواهد بود.”

 

روزنامه دنیای اقتصاد، ۲ آبان‌ماه، گزارش داد که، سه وزیر پیشنهادی دولت روز گذشته برای گرفتن رأی اعتماد از بخش خصوصی، به اتاق بازرگانی آمدند و در جمع فعالان اقتصادی از برنامه خود سخن گفتند. این روزنامه در ادامه، به‌نقل از دژ پسند، وزیر پیشنهادی اقتصاد، نوشت: “اگر وزیر شوم مطمئن باشید که این جلسه اتاق بازرگانی اولین و آخرین جلسه من با بخش‌خصوصی نخواهد بود و تیپ من با جلسات تشریفاتی سازگار نیست و به‌دنبال موثر‌سازی نتیجه جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی هستم. بخش‌خصوصی باید سینه‌خیز هم شده جای خود را در دولت باز کند، نه آنکه حتماً منتظر باشد برای حضور در حکمرانی برایش فرش قرمز پهن شود.”

 

چندی پیش حسن روحانی جلسه‌ای با اقتصادانان برگزار کرد. تمامی این اقتصاددانان که اسامی آنان هم انتشار یافت، علناً و تلویحاً از دولت روحانی دفاع می‌کنند. اقتصادانان منتقد به این جلسه دعوت نشدند یا خودشان به این دعوت پاسخ مثبت ندادند.

 

فرشاد مؤمنی، در گفت‌وگو با روزنامه مستقل، ۲۸ آبان‌ماه، گفت: “وقتی ما از موضوع جلسه پرسیدیم، معلوم شد که هیچ برنامه و هدف مشخصی از سوی برگزارکنندگان در کار نیست. برداشت ما این بود که گویی هدف اصلی یک اقدام نمایشی است.”

 

در چند هفته گذشته بحث بر سر استیضاح، برکناری یا استعفای وزاری کابینه روحانی در جریان بوده است و فشار زیادی از جانب دیگر طیف‌های حکومتی به روحانی وارد شد تا تغییراتی در کابینه به‌وجود آورد. اینکه این تغییرات نحلهٔ فکری‌ مشخصی را نشانه گرفته است به‌روشنی نشان می‌دهد که در پشت پرده این تحولات، زور آزمایی جناح‌ها برای بردن سهم بیشتر است و معضلات اقتصادی چندین ماه گذشته بهانه‌ای برای سرعت بخشیدن به این مهم فراهم آورد. صرف‌نظر از اینکه وزاری پیشنهادی موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس بشوند یا نه، این توهم که نتیجه این رأی اعتماد تغییری در سیاست‌های تا کنونی دولت روحانی ایجاد خواهد کرد را خوش‌خیالی‌ای تمام و کمال باید دانست.
نامۀ مردم

ابطحی؛ دولت تمایلی به توسعه روابط با چین و روسیه ندارد

به گزارش اقتصادنیوز، سیدمحمدجواد ابطحی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه‌ملت، در خصوص راه اندازی ساز و کار ویژه مالی بین ایران و اروپا تا پیش از تحریم‌‎های آبان ماه آمریکا، اظهار داشت: ابداً به روابط بین ایران و اتحادیه اروپا برای ادامه حیات برجام پس از خارج شدن آمریکا از توافق هسته‌ای امیدوار نیستم.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, چین, خبر, روسیه, سیاسی

اروپا با پرونده‌های ترور جمهوری اسلامی چه خواهد کرد؟

اتهام سنگین دانمارک علیه ایران مبنی بر طراحی ترور مخالفان، جمهوری اسلامی را در وضعیت دشواری قرار داده است. پنج روز بیشتر به آغاز تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران نمانده است. اتحادیه اروپا وقایع را “رصد” می‌کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, المان, امریکا, انگلستان, ایران, تروریسم, جهان, دانمارک, سوئد, فرانسه, فنلاند, مقاله, نروژ, هلند

دولت بی‌اختیار،‌ مجلس بی‌خاصیت و قوه قضاییه بیدادگر در زیر سایه حاکمیت مطلق ولایت فقیه

عملکرد قوای سه‌گانه در رژیم ولایی، به‌ویژه رفتار و تغییرها در ترکیب اعضای کابینه دولت یازدهم به‌ریاست حسن روحانی، در یک ماه گذشته، بار دیگر نشان می‌دهد که چرا زیر سایه رژیم دیکتاتوری ولایت فقیه هرگونه تغییروتحول در جهت ایجاد و نهادینه شدن حکومت بر اساس رأی و خواست‌های مردم امکان‌ناپذیر است. وظیفه اصلی مجلس ... دولت بی‌اختیار،‌ مجلس بی‌خاصیت و قوه قضاییه بیدادگر در زیر سایه حاکمیت مطلق ولایت فقیه

ادامه

ایران, سیاسی, مقاله

محمدرضا خاتمی: برای حفظ نظام، بس است! باید کناره بگیریم!

وقتی به واقعیت رجوع می کنیم می بینیم که مردم معلوم نیست که دیگر قبول کنند که همیشه باید بین بد و بدتر یکی را انتخاب کنند و اگر امکان این را ندارند که بین گزینه مطلوب و نامطلوب یکی را برگزینند احتمالا انتخابات بسیار بی روحی خواهیم داشت

ادامه

ایران, سیاسی, گفتگو