پیش به سوی همکاری در پیکار با نیروهای واپس‌گرای مذهبی و جنگ‌طلبی امپریالیسم

در چهار هفتۀ گذشته، بمباران گستردهٔ نوار غزه و جنایت‌های جنگی عظیم اسرائیل در آن منطقه و فاجعه‌ای انسانی که در نوارغزه و به‌ویژه در غزه پیش چشم جهانیان در حال وقوع است، تحولات جهانی و اخبار رسانه‌ها را تحت شعاع قرار داده است. در همین حال، در داخل ایران، روند وخامت وضع معیشت اکثر ... پیش به سوی همکاری در پیکار با نیروهای واپس‌گرای مذهبی و جنگ‌طلبی امپریالیسم

ادامه

آپارتایت, آزادی, ارتجاع, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, جنایات جنگی, حقوق بشر, خاورمیانه, دیدگاه, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فساد, فلسطین, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

جمعی از سیاستمداران مطرح جهان خواستار تحقیق درباره «نسل‌کشی» اسرائیل شدند

بیش از ۶۰ سیاستمدار چپ‌گرای اروپا و آمریکای لاتین از دیوان کیفری بین‌المللی خواستند تا درباره نسل‌کشی فلسطینیان به دست اسرائیل تحقیق کند. به گزارش ایسنا، «ای‌یونه بلارا»، وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا امروز (سه‌شنبه) با راه‌اندازی کمپینی در محکومیت جنایات جنگی اسرائیل، گفت که با سکوت خود به تداوم «یک نسل‌کشی» کمک نکرده و در ... جمعی از سیاستمداران مطرح جهان خواستار تحقیق درباره «نسل‌کشی» اسرائیل شدند

ادامه

آپارتایت, اسپانیا, استعمار, اسراییل, جنایات جنگی, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, فلسطین, نسل کشی

وزیر‌خارجه آفریقای‌جنوبی: نتانیاهو را بازداشت و قتل‌عام درغزه را متوقف کنید

وزیر خارجه آفریقای جنوبی با اشاره به ویرانی‌های هولناک و وخامت اوضاع در غزه، بار دیگر خواستار آتش‌بس فوری و فراگیر شد تا تمامی کریدورهای بشردوستانه برای اعطای کمک‌های ضروری و خدمات اساسی به مردم غیرنظامی غزه باز شوند. او از دیوان بین‌المللی کیفری خواست جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی از سوی صهیونیست‌ها ... وزیر‌خارجه آفریقای‌جنوبی: نتانیاهو را بازداشت و قتل‌عام درغزه را متوقف کنید

ادامه

آپارتایت, آزادی, آفریقای جنوبی, اسراییل, اشغالگری, تحلیل, جهان, حقوق بشر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, سازمان ملل, صلح, فلسطین, کودکان, نسل کشی, همبستگی

اسپانیا خطاب به اتحادیه اروپا: ما را در نسل‌کشی شریک نکنید

ایون بلارا وزیر موقت حقوق اجتماعی اسپانیا با ابراز تاسف از تشدید حملات اخیر اسرائیل به نوار غزه از اتحادیه اروپا خواست که آنها را در نسل‌کشی شریک نکنند. به گزارش شنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزیر موقت حقوق اجتماعی اسپانیا از کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا به تشدید حملات اخیر اسرائیل ... اسپانیا خطاب به اتحادیه اروپا: ما را در نسل‌کشی شریک نکنید

ادامه

آپارتایت, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, تحریم, خبر, درمان, فلسطین, نسل کشی

رشد تبعیض نژادی در اروپا/ افزایش دوبرابری نژادپرستی در آلمان

نتایج یک نظرسنجی در چند کشور عضو اتحادیه اروپا از رشد چشمگیر تبعیض نژادی و آزار سیاهپوستان حکایت دارد و در این میان آلمان کارنامه تاریک‌تری دارد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: نتایج یک نظرسنجی از نسل اول و دوم مهاجران سیاهپوست در ۱۳ کشور عضو اتحادیه اروپا که امروز چهارشنبه منتشر ... رشد تبعیض نژادی در اروپا/ افزایش دوبرابری نژادپرستی در آلمان

ادامه

آپارتایت, اتحادیه اروپا, اتریش, اروپا, المان, پرتغال, جهان, حقوق بشر, خبر, سوئد, فنلاند, لهستان

تظاهرات ضد نژادپرستی در لندن و پاریس به خشونت کشیده شد

هزاران نفر بعد از ظهر روز شنبه ۱۳ ژوئن به خیابان‌های پاریس آمدند و خواهان پایان خشونت و تبعیض علیه سیاهان و دیگر اقلیت‌های قومی و نژادی پلیس شدند. این تظاهرات در حالی برگزار شد که پلیس دستور تعطیلی رستوران‌ها و فروشگاه‌های پایتخت فرانسه را صادر کرده بود.

 

به گزارش یورونیوز؛ این تظاهرات هرچند به بهانه اعتراض به کشته شدن «آدام ترائوره» شهروند سیاه‌پوست فرانسوی که در سال ۲۰۱۶ از سوی نیروهای پلیس فرانسه به قتل رسید، سازماندهی شد، اما شدت گرفتن اعتراضات در خصوص کشته شدن جورج فلوید در آمریکا در شکل‌گیری این اعتراضات در اروپا نقش پررنگی داشته است.

 

معترضان فرانسوی با سردادن شعارهایی چون «جان سیاهپوستان ارزش دارد» و همچنین «رنگ پوست سیاه جرم نیست» اعتراض خود را نسبت به برخوردهای نیروهای پلیس با شهروندان سیاه ابراز داشتند. افزایش تجمعات مردمی موجب شد تا نیروهای پلیس برای متفرق کردن معترضان به خشونت متوسل شود. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ماموران پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور استفاده کردند.

 

این تجمع درحالی برگزار شد که برگزاری تجمعات بیش از ۱۰ نفر در فرانسه برای جلوگیری از شیوع کرونا همچنان ممنوع است.

 

تظاهرات در لندن

 

تظاهراتی هم برای همراهی با سیاه پوستان و همچنین مخالفت با تبعیض نژادی در لندن، پایتخت بریتانیا برگزار شد. در این تظاهرات مخالفان نژادپرستی در میدان ترافلگار لندن تجمع کردند و شعارهایی چون «جان سیاهپوستان ارزش دارد»، «سیاهی پوست جرم نیست» و همچنین «بریتانیا بی‌گناه نیست» سر دادند.

 

این اعتراضات البته نسبت به آنچه در پاریس رخ داد تندتر بود. چرا که در دسته مقابل گروه‌های نژادپرست و ضد مهاجر هم به خیابان آمده بودند تا با سر دادن شعارهای دست راستی، مخالفت خود را با حضور مهاجران ابراز کنند. در این اعتراضات طرفداران گروه‌های دست راستی حتی در مواردی به سوی نیروهای پلیس بطری‌های آبجو پرتاب کردند و اوضاع را تنش‌آلود نمودند.

 

فاصله کم میان دو گروه کار را برای نیروهای پلیس ضد شورش دشوار کرده بود. در حالیکه هواداران گروه‌های ضد فاشیست در میدان ترافلگار لندن در حال تظاهرات و شعار دادن علیه نژادپرستی بودند، هواداران گروه‌های راست افراطی در میدان پارلمان در فاصله‌ای اندک با گروه مقابل با حمل پرچم انگلستان، شعارهای نژادپرستانه‌ای علیه مهاجران سر دادند.

 

پریتی بتل، وزیر کشور بریتانیا با ابراز نارضایتی از رفتار گروه‌های دست راستی، آن‌را اقداماتی غیرقابل قبول توصیف کرد.

 

در همین حال و در شرایطی که گروه‌های ضد نژادپرست وینستون چرچیل، نخست وزیر افسانه‌ای بریتانیا را به مهاجر ستیزی متهم می‌کنند، طرفداران گروه‌های دست‌راستی او را به عنوان قهرمان خود معرفی می‌نمایند. همین تنش‌ها سبب شده تا شهرداری لندن اعلام کند تا اطلاع ثانوی با قرار دادن پوشش‌هایی روی مجسمه‌های شخصیت‌هایی چون وینستون چرچیل، مهاتما گاندی و همچنین نلسون ماندلا از آنها حفاظت خواهد شد.

با کشته‌شدن سیاه‌پوست دیگری به‌دست پلیس آمریکا، اعتراضات علیه تبعیض نژادی روح دوباره گرفت

کمتر از ۲۴ ساعت پس از آنکه افسری آمریکایی یک مرد سیاه‌پوست را حین بازداشت در شهر آتلانتا کشت، موج جدیدی از اعتراضات مردمی به راه افتاده و اریکا شیلدز، رئیس پلیس این شهر در جنوب شرقی ایالت جورجیا استعفای خود را اعلام کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جهان, حقوق بشر, خبر

آفریقا از سازمان ملل خواستار گفت‌وگوی فوری درباره نژادپرستی سیستمی و وحشیگری پلیس علیه مردم آفریقا شد

کشورهای آفریقایی در چارچوب بسیج جهانی و گسترش موج اعتراض‌ها در جهان نسبت به قتل «جورج فلوید» سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس این کشور، ‌در نامه‌ای از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفت‌وگو و تبادل نظر فوری درخصوص نژادپرستی و خشونت پلیس را خواستار شدند.

ادامه

افریقا, امریکا, تبعیض‌نژادی, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل

جنبش حذف مجسمه‌ی برده داران؛ پایین آوردن تندیس مردی که در جامائیکا ۵۰۰ برده داشت

شورای منطقه تاور هملتس شهر لندن روز سه‌شنبه ۹ ژوئن اعلام کردند که مجسمه رابرت میلیگان، برده‌دار بریتانیایی از خیابان وست‌ایندیا در شرق این شهر پایین آورده شد.

ادامه

انگلستان, بلژیک, جهان, خبر, ویدیو