مرگ دیک چنی، دشمن دیپلماسی و بدنام‌ترین آمریکایی

اما مهم‌ترین دوره کاری دیک چنی مربوط به زمانی است که جورج بوش پسر به کاخ سفید رفت. دیک چنی همراه با او از سال ۲۰۰۱ راهی دولت شد و تا انتها به‌عنوان معاون اول در کنار بوش باقی ماند. دیک چنی فردی است که پس از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا، سیاست استفاده ... مرگ دیک چنی، دشمن دیپلماسی و بدنام‌ترین آمریکایی

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, آمریکای شمالی, افغانستان, ایران, تروریسم, جهان, خاورمیانه, سلاح هسته‌ای, عراق, گزارش

دلایل اهمیت آسیای مرکزی برای آمریکا چیست؟

پایگاه خبری- تحلیلی «نشنال اینترست» با اشاره به موقعیت ژئواستراتژیک جمهوری‌های آسیای مرکزی به «دونالد ترامپ» پیشنهاد داد که سفر به این منطقه را در دستور کار خود قرار دهد زیرا مواد معدنی و گذرگاه‌های موجود در آن، حضور واشنگتن را برای داشتن قدرت رقابت و نفوذ حیاتی کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، ... دلایل اهمیت آسیای مرکزی برای آمریکا چیست؟

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, ازبکستان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دموکراسی, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شرق آسیا, غرب, قرقیزستان, قزاقستان

رسانه هندی: آمریکا معافیت تحریمی هند درباره بندر چابهار را تمدید کرد

رسانه هندی خبر داده معافیت هند از تحریم‌های آمریکا در رابطه با پروژه‌های دهلی در بندر چابهار ایران تا اوایل سال آینده میلادی تمدید شد. به گزارش ایسنا، منابع آگاه در دولت هند می‌گویند که معافیت این کشور از تحریم‌های آمریکا در رابطه با عملیات هند در بندر استراتژیک چابهار که معافیت قبلی آن روز ... رسانه هندی: آمریکا معافیت تحریمی هند درباره بندر چابهار را تمدید کرد

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, ازبکستان, استراتژیک, افغانستان, ایران, پاکستان, تحریم, جنوب آسیا, جهان, خبر, روسیه, قزاقستان, هندوستان

خنثی‌سازی نقشه ترور مقام عالیرتبه روس

سرویس امنیت فدرال روسیه از خنثی‌سازی حمله تروریستی علیه یکی از مقامات عالیرتبه وزارت دفاع این کشور خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، ماموران سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) از خنثی‌سازی یک حمله تروریستی در مسکو خبر دادند. طبق گزارش‌ها این حمله تحت هدایت سرویس‌های ویژه اوکراین برنامه‌ریزی شده بود. دفتر ... خنثی‌سازی نقشه ترور مقام عالیرتبه روس

ادامه

آسیای مرکزی, ازبکستان, اوکراین, تروریسم, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

المانیتور: بگرام کانون رقابت آمریکا، ایران و چین در منطقه است

«بگرام» تنها یک پایگاه نظامی نیست، بلکه یک برگه راهبردی و نمادین در رقابت میان واشنگتن، پکن و تهران است؛ پایگاهی که هرگونه تلاش واشنگتن برای بازپس‌گیری آن می‌تواند موازنه قدرت در آسیای میانه و مفهوم حاکمیت افغانستان را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهد. به گزارش ایسنا، نشریه آمریکایی در مقاله‌ای تازه به بررسی تمرکز ... المانیتور: بگرام کانون رقابت آمریکا، ایران و چین در منطقه است

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, استراتژیک, افغانستان, امنیتی, ایران, تحلیل, جنگ سرد, جهان, ٰژئوپلیتیک

“ترک اجباری منازل” هزاران نفر را در قندهار علیه طالبان به خیابان آورد

هزاران نفر از ساکنان شهر قندهار در افغانستان روز سه‌شنبه در اعتراض به طالبان دست به تظاهرات زدند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از یورو نیوز، گفته می‌شود تظاهرکنندگان به دستور تازه طالبان مبنی بر تخلیه سه هزار واحد خانه‌ متعلق به فرماندهان پیشین ارتش و نیروهای امنیتی دولت قبلی افغانستان معترض هستند.

 

تصاویر ویدئویی منتشر شده حضور بخشی از اهالی شهر را در مقابله خانه والی طالبان در قندهار نشان می‌دهد. معترضان همزمان تعدادی از جاده‌های داخل شهر را مسدود کردند.

 

ناحیه اول ولایت قندهار که «چونی» اطلاق می‌شود بخشی از املاک وزارت دفاع افغانستان محسوب می‌شد و خانواده‌های افراد ارتشی که به ماموریت اعزام می‌شدند در این منطقه ساکن بودند. گفته می‌شود بسیاری از زنان این محله بیوه بوده و از وضع مالی مساعدی برخوردار نیستند.

 

شماری از صاحبان خانه‌ها گفته‌اند بعد از بیش از ۳۰ سال سکونت در این منطقه طالبان به آن‌ها ۳ روز وقت داده‌اند تا خانه‌های خود را ترک کنند.

 

دفتر والی قندهار با انتشار بیانیه‌ای گفته است موضوع را بررسی خواهند کرد و تا تصمیم بعدی مردم می‌توانند در خانه‌هایشان باقی بمانند.

 

اعتراضات نسبت به آن چه اهالی محلی «کوچ اجباری» می‌خوانند در حالی صورت می‌گیرد که پیشتر ادعاهای مشابهی در دایکندی، پنجشیر و قندوز نیز مطرح شده بود. در ولایت دایکندی شماری از مردم گفته‌اند معاون والی طالبان به آن‌ها ۹ روز فرصت داده‌اند تا خانه‌های خود را ترک کنند.

 

اعتراضات در قندهار در شرایطی انجام می‌شود که پس از فراخوان قیام عمومی توسط احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت در پنجشیر، طالبان هرگونه تظاهرات را قدغن کرده و گفته‌اند شهروندان برای برپایی اعتراضات باید از حکومت مجوز بگیرند.

 

سازمان ملل متحد پیشتر در روز جمعه نسبت به خشونت فزاینده طالبان در برخورد با اعتراضات مسالمت‌آمیز هشدار داده بود.

چرا ایران از احمد مسعود فرمانده جبهه مقاومت افغانستان حمایت نمی‌کند؟

دلیل اتخاذ سیاست عدم حمایت ایران از احمد مسعود فرمانده جبهه مقاومت ملی افغانستان برای افکار عمومی و حتی کارشناسان محل سوال است؛ اینکه چرا ایران به هم‌پیمان قدیمی خود پشت کرده و رابطه با طالبان را برگزیده است.

ادامه

اسراییل, اسلام سیاسی, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, ایران, پاکستان, تاجیکستان, تروریسم, جهان, فرانسه

موضع‌گیری‌های رژیم ولایی و نیروهای سیاسی کشورمان نسبت به رویدادها و تحول‌‌های افغانستان

با اتمام پروژهٔ واگذاری کامل افغانستان به نیروهای اسلام‌گرای طالبان، سیاست‌های راهبردی آمریکا در قبال کشورهای منطقۀ جنوب‌غربی آسیا و هماهنگ با برنامه‌های سیاسی- نظامی‌اش در خاور دور به مرحله‌ای تازه وارد شده‌اند.

ادامه

اسلام سیاسی, اسیای مرکزی, افغانستان, امپریالیسم, امریکا, ایران, پاکستان, ترکیه, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, قطر, مقاله, نئولیبرالیسم, ویتنام

ناپدید شدن دو رهبر ارشد طالبان

دو تن از رهبران ارشد طالبان از انظار عمومی ناپدید شده‌اند و این مساله باعث شده تا برخی از افغان‌ها این سوال را مطرح کنند که آیا رهبر و معاون جدید نخست وزیر طالبان افغانستان زنده هستند یا خیر.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, انگلستان, تروریسم, جهان, خبر

طالبان برای دوستان آنگلوفیل امکان خروج از افغانستان فراهم کرد

نخست وزیر استرالیا روز یکشنبه اعلام کرد استرالیا شب گذشته برای تخلیه بیش از ۳۰۰ نفر از جمله شهروندان استرالیا، افغانستان، نیوزیلند، آمریکا و انگلیس ۴ هواپیما را شبانه به کابل فرستاده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, استرالیا, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, انگلستان, جهان, خبر, نیوزلند