چین به دنبال اعمال محدودیتهای آمریکا بر صادرات نیمهرسانا، در اقدامی تلافیجویانه صدور برخی از مواد معدنی خود به ایالات متحده را متوقف میکند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، وزارت بازرگانی چین امروز سهشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این کشور صادرات اقلام دو منظوره مرتبط با گالیوم، ژرمانیوم، آنتیموان و مواد ... اقدام تلافیجویانه چین علیه آمریکا با توقف صادرات اقلام دو منظوره و برخی مواد معدنی
در بحبوحه اعتراضات، رئیسجمهور گرجستان خواستار حمایت غرب شد
رئیس جمهور گرجستان در حرکتی غیرمعمول و نامتداول از کشورهای غربی درخواست کرد تا از آنچه او «جنبش ملی» در حمایت از ادغام گرجستان با اتحادیه اروپا خواند، حمایت کنند. به گزارش ایسنا، سالومه زورابیشویلی، رئیسجمهور فرانسوی الاصل گرجستان که در بنبست با دولت است، در اظهاراتی که اندکی پیش از آغاز مجدد درگیریهای معترضان ... در بحبوحه اعتراضات، رئیسجمهور گرجستان خواستار حمایت غرب شد
نخستوزیر گرجستان: تفلیس، کییف نخواهد شد/ رئیس جمهور باید برود
ایراکلی کوباخیدزه نخستوزیر گرجستان در اظهاراتی با اشاره به کودتای غیرقانونی تحت حمایت غرب موسوم به «انقلاب میدان» که یک دهه پیش در کییف به وقوع پیوست و باعث برکناری رئیس جمهور منتخب دموکراتیک اوکراین شد، تاکید کرد: گرجستان، اوکراین نخواهد شد. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، کوباخیدزه در جریان ... نخستوزیر گرجستان: تفلیس، کییف نخواهد شد/ رئیس جمهور باید برود
توقف مذاکرات عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸
نخست وزیر گرجستان بروکسل را به باج خواهی متهم کرده و از تصمیم دولتش مبنی بر عدم در دستور کار قرار دادن موضوع آغاز مذاکرات با اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۲۸ خبر داد، در حالیکه معترضان به این تصمیم در مقابل پارلمان گرجستان تجمع کردهاند. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ... توقف مذاکرات عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸
چین: اتحادیه اروپا از اعمال استانداردهای دوگانه خودداری کند
سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سئوالی درباره تحریمهای احتمالی بروکسل علیه شرکتهای چینی به اتهام واهی کمک پکن به روسیه تصریح کرد: اتحادیه اروپا از اعمال استانداردهای دوگانه خودداری کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه وزارت خارجه چین، مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سئوال خبرنگار بلومبرگ ... چین: اتحادیه اروپا از اعمال استانداردهای دوگانه خودداری کند
اجلاس وزرای دفاع اروپا و تاکید بر طرح تشکیل ائتلاف واکنش سریع وارتش مستقل برای کاهش وابستگی به آمریکا
وزیر دفاع آلمان در دومین روز نشست وزرای دفاع عضو اتحادیه اروپا درخواست مهمی درباره تشکیل “ائتلاف واکنش سریع” را مطرح کرد؛ پیشنهادی که در روزهای گذشته بارها از سوی دیگر مقامات این اتحادیه از جمله جوزپ بورل، نماینده دیپلماسی اتحادیه برآن تاکید شده بود.
به گزارش ایسنا، آنگرت کرامپ کارنباوئر، وزیر دفاع آلمان در دومین روز نشست که در لوبلیانا، پایتخت اسلوونی، برگزار می شد، اعلام کرد که اتحادیه اروپا باید «درسهای زیادی از آشفتگیهای ناشی از خروج از افغانستان بگیرد» و مهم ترین درس «ایجاد یک ائتلاف درون اروپایی برای واکنش سریع در مقابل بحران های نظامی است.»
وی اضافه کرد،« سوال اصلی این نیست که آیا اتحادیه اروپا یک واحد نظامی جدید تاسیس می کند یا خیر؟ سوال کلیدی برای آینده امنیت اروپایی این است که چگونه ما سرانجام از قابلیت های نظامی خود بصورت مشترک استفاده میکنیم.»
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم پیش از آغاز دومین روز این نشست با اشاره به رخدادهای اخیر در افغانستان از ۲۷ کشور عضو خواست هرچه سریعتر دست به یک اقدام عملی برای تشکیل و گسترش نیروی دفاعی مشترک بزنند.
این سیاستمدار اسپانیایی از اعضای اتحادیه اروپا خواست تا در اولین فرصت برای کاهش وابستگی به آمریکا «نیروی اولیه واکنش سریع» با حضور دست کم ۵ هزار نیروی نظامی ایجاد شود.
به گزارش یورو نیوز، وی دو روز پیش، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه با انتقاد از کاخ سفید اعلام کرد که «رئیس جمهوری ایالات متحده در روند خروج از افغانستان هیچ توجهی به خواستههای اروپایی ها» نکرده است. آلمان و فرانسه و بریتانیا برخلاف دولت جو بایدن، مخالف خروج کامل نیروهایشان از افغانستان، تا پیش از ۳۱ ماه اوت بودند.
اولین بار طرح تشکیل نیروی دفاعی مشترک اروپایی ۲۲ سال پیش مطرح شده بود. قرار بود اتحادیه اروپا لشکری شامل ۵۰ تا ۶۰ هزار نیروی نظامی از کشورهای عضو تشکیل دهد.
سال گذشته نیز امانوئل ماکرون و آنگلا مرکل، رهبران فرانسه و آلمان، پیشنهاد جدیدی مبنی بر تشکیل نیروی دفاعی مشترک مطرح کردند. حالا با توجه به رویدادهای هفته های اخیر در افغانستان به نظر می رسد که در ماه های آینده این پروژه نهایتا اجرایی شود.
یکی از دیپلماتهای اروپایی حاضر در نشست اسلوونی گفت که قرار است «طرح تشکیل این نیروی دفاعی که آماده شده در ماه نوامبر آینده در چارچوب نشست رهبران اروپایی در بروکسل به تصویب برسد.»
پیش بینی میشود از ژانویه آینده، زمانی که فرانسه قدرتمندترین ارتش اتحادیه اروپا، ریاست دورهای اتحادیه را برعهده میگیرد، بودجه مورد نظر تشکیل ارتش مشترک دفاعی برای اجرا به کمیسیون ارسال شود.
اکنون که انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شده است اقدام برای تشکیل نیروی دفاعی مشترک و واکنش سریع آسانتر از قبل شده است. انگلیس یکی از قدرتهای اصلی نظامی اروپا همواره مخالف استراتژی تشکیل نیروی دفاعی مشترک اروپایی بود. دلیل اصلی آن پیوند محکم این کشور با ایالات متحده در جریان جنگ دوم جهانی است.
سایه خروج از افغانستان بر روابط آمریکا – آلمان
“خروج آمریکا از افغانستان پس از ۲۰ سال باعث شده که سالهای پر تنش ریاست جمهوری ترامپ بیشتر از تنلگری از یکجانبهگرایی ایالات متحده به نظر برسد با این حال، این مساله باعث شده تا روابط بین آلمان و آمریکا تاریخچهای طولانی از فراز و نشیبها را تجربه کند.”
لاوروف: غرب شریکی نامطمئن است
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: کشورهای غربی ثابت کردند که شریک نامطمئن برای روسیه هستند.
اتحادیه اروپا خواستار تشکیل نیروی نظامی برای مقابله با بحرانهای آینده شد
به دنبال تحولات اخیر افغانستان رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار آمادگی نظامی اروپاییها برای مقابله با بحرانهای آینده شد.
چین خواهان یک جنگ سرد نیست
چگونگی واکنش لجامگسیختهٔ دولت ایالاتمتحده آمریکا و متحدان ناتوییاش در رویارویی با پیشرفتهای چین، یکی از بحثهای در پیش رو و مسئلهای است که فکر و توجه بسیاری از تحلیلگران و همچنین کنشگران متعهد در جنبش جهانی برای صلح و پیشرفت را بهخود مشغول کرده است.