اوراسیا ریویو: آمریکا خاورمیانه را به چین باخته است

پایگاه خبری-تحلیلی «اوراسیا ریویو» در یادداشتی با نگاهی انتقادی به نقش آمریکا در منطقه غرب آسیا، آن را رو به افول دانسته و مطرح کرد که کشورهای منطقه به ضرورت برقراری نظمی منطقه‌ای بدون نقش «سلطه‌گرا و اخلال‌گر» واشنگتن پی برده‌اند. به گزارش ایسنا، پایگاه خبری-تحلیلی اوراسیا ریویو در یادداشتی درباره نفوذ رو به افول ... اوراسیا ریویو: آمریکا خاورمیانه را به چین باخته است

ادامه

آمریکا, افغانستان, اقتصادی, ایران, ترکیه, تروریسم, جنگ نیابتی, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سوریه, شورای همکاری خلیج فارس, عراق, عربستان سعودی, غرب, قطر, لبنان, نئولیبرالیسم, ناتو, یمن

واردات خودروها و ماشین‌آلات فرسوده: سودهای هزاران میلیاردی برای دلال‌ها و نابودی و زوال تولید داخلی

دولت رئیسی به سیاست‌های ویرانگر واردات ماشین‌آلات و خودروهای مستهلک و دست دوم که در زمان دولت روحانی با جدیت آغاز شده بود همچنان ادامه می‌دهد. با بررسی‌ای چند‌جانبه می‌توان مشاهده کرد که این نوع واردات صرفآ در خدمت اقلیتی متشکل از سرمایه‌داران فرصت‌طلب خودی و فعال در تجارت خارجی است. از همان آغاز، این ... واردات خودروها و ماشین‌آلات فرسوده: سودهای هزاران میلیاردی برای دلال‌ها و نابودی و زوال تولید داخلی

ادامه

اقتصادی, جهان, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, مقاله

سرقت محموله جدید نفت سوریه توسط آمریکایی‌ها و استقرار تجهیزات نظامی جدید در حسکه

منابع خبری از سرقت محموله جدید نفت سوریه توسط اشغالگران آمریکایی همزمان با استقرار تجهیزات نظامی جدید در پایگاه‌های غیرقانونی واشنگتن در شمال شرق این کشور خبر دادند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد که نظامیان اشغالگر آمریکا به سرقت نفت سوریه و خارج کردن آن از میادین نفتی این کشور در استان‌های حسکه ... سرقت محموله جدید نفت سوریه توسط آمریکایی‌ها و استقرار تجهیزات نظامی جدید در حسکه

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق

عضو پارلمان عراق؛ آمریکا هرگونه ابتکاری را که به توسعه روابط بین عراق و چین منجر شود، از بین می‌برد

رئیس فراکسیون حقوق مجلس عراق گفت: آمریکا از نزدیکی پکن – بغداد نگران است و برای جلوگیری از تقویت روابط عراق و چین به بغداد فشار وارد می‌کند. به گزارش امروز (شنبه) ایرنا، «سعود الساعدی» در گفت وگو با خبرگزاری العهد با اشاره به ترس و نگرانی آمریکا در از دست دادن نفوذ خود در ... عضو پارلمان عراق؛ آمریکا هرگونه ابتکاری را که به توسعه روابط بین عراق و چین منجر شود، از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, عراق

نگاهی بی‌طرفانه به چین

نگاه “کارستن بویر توگرسن”، سرکنسول سابق دانمارک در شانگهای و گوانگژو، در مورد مدرن سازی “ابتکار کمربند و جادهٔ” چین، ده سال پیش، در سال ۲۰۱۳/ ۱۳۹۲ کشور چین طرح “ابتکار کمربند و جاده” را آغاز کرد. هدف این طرح ایجاد مسیرهایی زمینی برای حمل‌و‌نقل جاده‌ای و راه‌آهنی از راه کشورهای محصور در خشکیِ آسیای ... نگاهی بی‌طرفانه به چین

ادامه

آسیا, آفریقا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, انگلستان, بریکس, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, صلح, عربستان سعودی, فرانسه, مقاله, هندوستان

بلومبرگ از امکان معامله برسر ایران در جنگ تجاری اروپا با ترامپ خبر داد

نشریه بلومبرگ در گزارشی تحلیلی پیرامون جنگ تجاری ترامپ با اتحادیه اروپا نوشت که رئیس جمهوری آمریکا به دنبال دریافت امتیازهای امنیتی در موضوع ایران در قبال معافیت اروپا از تعرفه های تجاری است.

 

بلومبرگ در این تحلیل با اشاره به نزدیک شدن انقضای معافیت موقت اتحادیه اروپا از تعرفه های تجاری آمریکا بر فولاد و آلومینیوم، حصول توافقی متعارف در این زمینه را که رضایت دو سوی اقیانوس اطلس را در پی داشته باشد، دشوار دانست.

 

در این تحلیل آمده است: به نظر می رسد کاخ سفید تحت مدیریت ترامپ به دنبال توافقی متعارف با اتحادیه اروپا نیست؛ بلکه در پی دریافت امتیازهایی در زمینه امنیت و سیاست خارجی در قبال صلح تجاری است. ترامپ امیدوار است که تهدید افزایش تعرفه های تجاری اهرم فشاری در اختیار او قرار دهد تا همکاری اروپا را پیرامون مخارج دفاعی ناتو و تحریم های ایران جلب کند.

 

استیو منوچین وزیر خزانه داری آمریکا پیش از این به شبکه خبری سی ان بی سی گفته بود که ترامپ پرداخت های آمریکا به ناتو را در تعرفه ۲۵ درصدی فولاد و ۱۰ درصدی آلومینیوم در نظر گرفته است. یکی دیگر از شواهد روش غیرمعمول ترامپ برای کسب امتیاز از متحدان اروپایی واشنگتن، اظهارات «ریچارد گرنل» سفیر جدید آمریکا در آلمان در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز است که گفت در صورت همکاری نزدیک اتحادیه اروپا با واشنگتن در موضوع ایران، ترامپ ممکن است مایل به معافیت دائم این اتحادیه از تعرفه های تجاری باشد.

 

به نوشته بلومبرگ، این تاکتیک پیوند موضوعات در عرصه بین الملل، ممکن است به نظر دولتمردان برلین و بروکسل منزجرکننده بیاید، اما چندان قابل چشم پوشی یا مقابله نیست. در حالی که نیمی از شغل های صنعتی (و به صورت کلی یک چهارم موقعیت های شغلی) در آلمان در گرو صادرات این کشور است، تهدید تجاری ترامپ ممکن است برلین را برای همکاری بیشتر با آمریکا در زمینه تحریم های ایران و یا مخارج دفاعی تحت فشار قرار دهد.

 

افزایش سهم آلمان از بودجه ناتو در دولت ائتلافی فعلی این کشور به رهبری آنگلا مرکل بعید به نظر می رسد؛ اما ناکامی ترامپ در این موضوع باعث نمی شود که او از تضمین امتیازهای بیشتر در موضوع ایران چشم پوشی کند.

 

در دیدار هفته گذشته رئیسان جمهوری روسیه و فرانسه، پوتین حمایت خود را از طرح مکرون مبنی بر توافقی مکمل برجام که مسئله موشک بالستیک و فعالیت های منطقه ای ایران را پوشش دهد، اعلام کرد.
احتمالا تهدید ترامپ برای تحریم شرکت های اروپایی دارای مراوده تجاری با ایران، عاملی مهم در تمایل مکرون برای فشار به تهران برای پذیرش شرایط جدید است.

 

اگرچه هیچیک از این مسائل به این معنا نیست که ترامپ به همه خواسته های خود خواهد رسید، اما او نگران چگونه جمع کردن این خرابکاری ها نیست. فعلا به نظر می رسد راهبرد رئیس جمهوری آمریکا برای پیوند امتیازهای تجاری به خواسته های امنیتی، در کوتاه مدت کار او را پیش می برد.

ایرنا

بزرگترین مجتمع پالایشگاهی هند خرید نفت ایران را متوقف می‌کند

شرکت ریلاینس اینداستریز هند، مالک بزرگترین مجتمع پالایشگاهی این کشور به دلیل تحریم های جدید اعلام شده از سوی آمریکا علیه تهران، قصد دارد واردات نفت از ایران را متوقف کند.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, جنوب آسیا, جهان, خبر