مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, جنگ سرد, جنوب شرق اروپا, روسیه, شرق آسیا, شمال غرب آسیا, صلح, گزارش

درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیری‌ها مقابل ساختمان‌های دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سه‌شنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمی‌ها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیری‌ها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

ادامه

اتحادیه اروپا, تروریسم, جنوب شرق اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا

آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

رزمایش مشترک ۱۰ روزه ارمنستان و آمریکا در ۲ مرکز آموزشی در نزدیک ایروان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در رزمایش «شریک عقاب» که دوشنبه آغاز شد، ۸۵ سرباز آمریکایی و ۱۷۵ نظامی ارمنستان حضور دارند. هدف از این رزمایش آماده کردن سربازان ارمنستان برای حضور در ماموریت‌های صلحبانی بین‌المللی اعلام ... آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

ادامه

آذربایجان, آمریکا, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز

توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

مقام‌های قره‌باغ اعلام کردند که توافقی برای ازسرگیری ترانزیت کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه لاچین حاصل شده و کمک‌های روسیه از طریق جاده «آغ‌دام» نیز به این منطقه ارسال خواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از آرمن پرس، مرکز اطلاع‌رسانی قره‌باغ شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به بحران انسانی در قره‌باغ-ناگورنو، دولت ... توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

ادامه

آذربایجان, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, فرانسه, قفقاز

۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند

در ادامه تنش‌ها میان ایروان و باکو در قره‌باغ، ۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امروز جمعه اعلام کردند که در جریان درگیری ها در امتداد مرز مشترک خود در شمال غربی منطقه قره باغ، متحمل تلفاتی ... ۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, روسیه, شمال غرب آسیا, هلند

بر اساس اسناد تازه منتشر شده سیا؛ برنامه ریزی ۳۰ ساله دولت آمریکا برای براندازی نظام سوریه

اسنادی که به تازگی از طبقه بندی سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) خارج شده اند نشان می دهند که واشنگتن از سه دهه قبل برای سرنگونی حکومت سوریه برنامه ریزی کرده بود.

 
به گزارش پایگاه تحلیلی لیبرترین اینستیتو (libertarianinstitute)، اسناد سری سازمان جاسوسی آمریکا که جدیدا از طبقه بندی خارج شده نشان می دهد دولت این کشور از ۳۰ سال قبل برای براندازی نظام سوریه برنامه ریزی کرده بود.

 

اسناد جدید که ۲۴ صفحه و مربوط به سال ۱۹۸۶ است در زمان «رونالد ریگان» رئیس جمهور اسبق آمریکا، در میان مقامات عالیرتبه دولت و سازمانهای جاسوسی و شورای امنیت ملی آمریکا توزیع شده و به دست مشاوران رئیس جمهوری و سفیر ایالات متحده در سوریه رسیده بود.

 

این گزارش اطلاعاتی که «سوریه: سناریوی تغییرات چشمگیر سیاسی» نام دارد در سال ۱۹۸۶، یعنی چهار سال پس از شورش اخوان المسلمین علیه دولت «حافظ اسد» رئیس جمهور سابق سوریه، تهیه شد و به سناریوهای محتمل برای سرنگونی دولت سوریه یا تغییرات اساسی دیگر در نظام این کشور می پرداخت.

 

در صفحه ۲ گزارش مذکور آمده: واکنش افراطی دولت به شورشهای کوچک ممکن است به ناآرامی های گسترده منجر شود. رژیم در اکثر موارد می تواند جنبشهای سنی را سرکوب کند، اما ما معتقدیم خشونتهای گسترده در میان توده مردم می تواند تعداد زیادی از افسران و نیروهای وظیفه سنی را تحریک به ترک خدمت یا شورش کرده و زمینه را برای جنگ داخلی فراهم کند.

 

در این گزارش سه سناریوی اصلی برای تغییر نظام سوریه مطرح شده است: «شورش مسلحانه مجدد اخوان المسلمین، کودتای نظامیان و جنگ قدرت پس از درگذشت حافظ اسد.»

 

از آن میان، دو سناریو، یعنی شورش مسلحانه گروه های افراطی سنی و شورش بخشی از نظامیان این کشور محقق شده، اما مقاومت دولت و نیروهای سوریه مانع از نتیجه دادن این دو مورد شده است.

 

در بخشی از این گزارش، از یک نظام سنی میانه رو که مقاماتش بر اقتصاد و تجارت تمرکز داشته باشند و نیازمند سرمایه گذاری غرب در بخش خصوصی باشند، به عنوان حکومتی که منافع آمریکا در سوریه را برآورده می کند نام برده شده است.

 

اسناد افشا شده نشان می دهند که سود بردن از اختلافات مذهبی و فرقه ای و ایجاد تفرقه در میان مردم سوریه، مهمترین عاملی است که آمریکایی ها برای براندازی نظام سوریه بر آن تکیه داشته اند. در واقع، آنچه اکنون در سوریه می گذرد، دقیقا نسخه ای است که ۳۰ سال قبل آمریکایی ها برای این کشور پیچیده بودند.

مهر