انتظارها پس از یک ماه و نیم سرانجام به پایان رسید و مسعود پزشکیان، رئیسجمهور جدید که بارها گفته است جایگاه کنونیاش را مدیون علی خامنهای میداند، در روز ۲۶ شهریور در نشست خبری مهندسیشدهای شرکت کرد و به پرسشهای طرحشده پاسخ داد. در یک کلام باید گفت که فیل موش زایید. در این نشست ... از تاریخ بیاموزیم پیش از آنکه دیر شود
کلیگوییها و مانورهای فریبکارانه مسعود پزشکیان در برابر مشکلات عینی و مشخص جامعه
با گذشت حدود دو ماه از انتخابات فرمایشی و پایان نمایشهای معارفه و دیدار با ولی فقیه و ماه عسل پزشکیان، اکنون رئیسجمهور برگمارده و وزیران دستچینشدۀ خامنهای در دولت چهاردهم مجبورند با واقعیتهای عینی جامعه روبهرو شوند. شخص پزشکیان نیز متوجه شده است که دورۀ وعده و وعید دادن، انشانویسی، کلیگویی، و ارجاع به ... کلیگوییها و مانورهای فریبکارانه مسعود پزشکیان در برابر مشکلات عینی و مشخص جامعه
«وفاق حکومتی» در زیر شعار فریبکارانۀ «وفاق ملی»
پس از مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی و در روند تشکیل دولت جایگزین، برای خامنهای و اعوان و انصارش دو عرصۀ مهمی که دولت رئیسی در آنها شکست خورده بود تعیینکننده بود: ۱) مدیریت و مهار کردن بحران بنبست اقتصادی، ۲) تخفیف و رفع تأثیر تحریمهای آمریکا و بازسازی سیاست خارجی. بهدلیل شکست دولت جمهوری اسلامی ... «وفاق حکومتی» در زیر شعار فریبکارانۀ «وفاق ملی»
کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، گُسلِ تاریخی عمیقی در مسیر تحولهای ملی و دموکراتیک در میهن ما ایران!
در کشور ما ایران مبارزهٔ مردم و بهویژه زحمتکشان برای تعیین سرنوشت خود، برای برخورداری از حقوق و آزادیهای دموکراتیک، و برای دستیابی به استقلال سیاسی- اقتصادی بیش از صد سال است که همچنان ادامه دارد. این مبارزه به بروز جنبشهای آزادیخواهانه و استقلالطلبانه، ازجمله جنبش ملی کردن صنعت نفت در ایران انجامید. ولی امپریالیستهای ... کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، گُسلِ تاریخی عمیقی در مسیر تحولهای ملی و دموکراتیک در میهن ما ایران!
تاملی بر ضرورت تقویت جنبش اعتراضی زحمتکشان در اوضاع کنونی
ترور جنایتکارانه اسماعیل هنیه در تهران پس از مراسم تحلیف مسعود پزشکیان فضای سیاسی کشور را بهشدت تحت تأثیر قرار داد. این اقدام تروریستی دولت اسرائیل که از حمایت محافل امپریالیستی برخوردار بوده است، ناتوانی و شکست ارگانهای امنیتی حکومت جمهوری اسلامی را باردیگر بهرخ کشید. اما مهمتر از آن این ترور جنایتکارانه در قلب ... تاملی بر ضرورت تقویت جنبش اعتراضی زحمتکشان در اوضاع کنونی
برگماشتن یک جنایتکار بهریاست قوۀ قضائیه، نشانهای روشن از برنامههای رژیم برای تشدید جو سرکوب و اختناق!
بیانیهٔ حزب تودهٔ ایران: برگماشتن یک جنایتکار بهریاست قوۀ قضائیه، نشانهای روشن از برنامههای رژیم برای تشدید جو سرکوب و اختناق!
علی خامنهای، ولی فقیه رژیم، با حکمی، ابراهیم رئیسی، متولی آستان قدس رضوی و یکی از اعضای هیئت مرگ- هیئتی که حکم اعدام هزاران زندانی سیاسی را در جریان فاجعه ملی صادر کرده بود- بهمقام رئیس قوهٔ قضاییهٔ ایران منصوب کرد. نشاندن ابراهیم رئیسی بر کرسی ریاست قوه قضائیه ایران و برگماری فردی برای انجام وظیفه در پستی چنین حساس و حیاتی، فردی که بهخاطر سازماندهی یکی از گستردهترین جنایتهای تاریخ معاصر میهن ما باید محاکمه و مجازات شود، حاوی پیامی روشن دربارۀ شیوه حکومتمداری و ماهیت حکومتی است که بر میهن ما فرمان میراند.
انتصاب ابراهیم رئیسی، به مقام ریاست یکی از سه قوه از سوی ولی فقیه رژیم در ضمن حاکی از آن است که با تشدید وخامت اوضاع اقتصادی- اجتماعی کشور، سران رژیم خود را برای مقابله با امواج اوجگیرندهٔ اعتراضهای مردمی آماده میکنند. ابراهیم رئیسی کسی است که در جریان اعتراضهای سال ۸۸ ، در مقام معاون رئیس قوه قضائیه، در سرکوب خشن و خونین معترضان نقشی مهم داشت. بهعنوان نمونه، در پی کشته شدن تعدادی از زندانیان بازداشتگاه مخوف کهریزک در زیر شکنجهٔ مزدوران رژیم و بهدستور سعید مرتضوی (دادستان وقت تهران) و واکنش گسترده مردم به فجایع روی داده در این بازداشتگاه، ابراهیم رئیسی مسئول رسیدگی به پروندهٔ جنایات کهریزک شد. رئیسی در ۱۳ بهمنماه ۱۳۸۸ در اظهاراتی که در مورد این پرونده کرد مسئلهٔ کهریزک را “حاشیهای” دانست که “از متن اصلی که همان جریان فتنه و ظلم بزرگ به نظام اسلامی است فراتر رفته است”. رئیسی در اظهارنظر دیگری در ۲ اسفندماه همان سال در ارتباط با پرونده کهریزک، بار دیگر اعتراض مسالمتآمیز مردم به کودتای سپاه- خامنهای در انتخابات ریاستجمهوری را “ظلم بزرگ” و “گناه نابخشودنی هم از طرف پروردگار و هم از طرف نگاه مردم” دانست، و شکنجه و قتل وحشیانه مردم و جوانان معترض را “تخلفاتی که در برخورد با این ٬ظلم٬ صورت گرفت” توصیف کرد.
در سالهای اخیر، با انتشار نوار صوتیِ زندهیاد آیتالله منتظری دربارهٔ جنایت تکاندهندهٔ رژیم فقها در تابستان ۶۷ که از سوی احمد خمینی و سران رژیم سازماندهی و بهدستور مستقیم خمینی اجرا شده بود، بار دیگر نقش ابراهیم رئیسی بهعنوان یکی از سازماندهندگان این جنایت تاریخی و تکاندهنده در معرض قضاوت افکارعمومی قرار گرفت. این نوار صوتیِ منتشرشده به جلسهٔ آقای منتظری در ۲۴ مردادماه ۱۳۶۷ با هیئت مرگ اعزامی رژیم به زندانها و خطاب به اعضای این هیئت مربوط میشود که عبارت بودند از: حسینعلی نیری، در مقام حاکم شرع وقت؛ مرتضی اشراقی، دادستان وقت؛ مصطفی پورمحمدی، در مقام نمایندهٔ وقت وزارت اطلاعات در زندان اوین؛ و ابراهیم رئیسی، معاون وقت دادستان کشور. آقای منتظری در این جلسه، اعدامها را بزرگترین جنایتی میخواند که در جمهوریاسلامی از اول انقلاب تا آن زمان انجام شده است، و خطاب به حاضران میگوید: “میخواهم ۵۰ سال دیگر برای آقای خمینی قضاوت نکنند و بگویند آقای خمینی یک چهرهٔ خونریز، سَفاک و فَتاک [گستاخ] بود و بهنظر من این بزرگترین جنایتی که از اول انقلاب تا حالا در جمهوریاسلامی شده است و در تاریخ ما را محکوم میکنند… و شما را در آینده جزءِ جنایتکاران تاریخ مینویسند.”
برگماری فردی که نام او را جزءِ جنایتکاران تاریخ نوشتهاند بهریاست قوه قضائیه جمهوری اسلامی نشانۀ روشنی از ماهیت رژیم جنایتکار حاکم بر میهن ماست که بیشک از سوی همه نیروهای مترقی، آزادیخواه و انساندوست محکوم است. خوشآمدگویی برخی از اصلاحطلبان از انتصاب ابراهیم رئیسی با عنوان “فرزند دادگستری” به این مقام نیز نمونهای دیگر از بیاعتباری سیاسی این نیروها و مدعیاتشان دربارۀ مردمسالاری و پایبندی به حقوق انسانی است.
حزب تودۀ ایران، نشاندن فرد جنایتکار و بیرحمی همچون ابراهیم رئیسی بر مسند ریاست قوۀ قضائیه را عملی ضد انسانی، توهینی بزرگ به خانوادهای هزاران جانباخته در فاجعه ملی که دادخواهان قربانیان ابن جنابت هولناکاند، و هشداری جدی به همه نیروهای آزادیخواه و مترقی میداند و بر این باور است که رژیم برای سرکوب خشن و گستردهتر هرگونه اعتراضی از سوی مردم خود را آماده میکند. بدون اتحادِ عمل و همبستگی همهٔ نیروهای مردمی و آزادیخواه، بر هدفهای امنیتی رژیم ولایت فقیه که امکانهایی گسترده برای سرکوب جنبش مردمی در اختیار دارد، نمیتوان فائق آمد.
حزب تودۀ ایران
۱۸ اسفندماه ۱۳۹۷
تأملی بر بحران سیاسی حکومت ولایی ورشکسته و مستأصل
آنان که در ایران با دیدی واقعگرایانه به موضوعهای سیاسی و اقتصادی جامعه مینگرند، بهسادگی درمییابند که فضای اجتماعی و سیاسی کشور در حال حاضر آنچنان دگرگون شده است که هرنوع حرکت و سخنوری سران حکومت دربارهٔ تهدیدهایی که متوجه کشور است با تمسخر و انزجار مردم روبرو میشوند.
آزادی هر جامعه در گرو آزادی زنان آن جامعه است
اعلامیه کمیته مرکزی حزب توده ایران به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زن فرخنده باد هشتم مارس، روز گرامیداشتِ مبارزۀ تاریخی و قهرمانانهٔ زنان جهان برای رهایی از ستم جنسیتی، و برای برابری حقوق و دستیابی به دنیایی رها از خشونت و اندیشههای قرون وسطایی بر ضد زنان!
چرا خامنهای از بیان واقعیتها ابا دارد؟
خبرگزاری مهر، ۱۹ بهمنماه، سخنان علی خامنهای در دیدار با فرماندهان و جمعی از کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش را انتشار داد که در قسمتی از آنها گفت:
رئیس جمهور با استعفای وزیر خارجه مخالفت نمود
در نامه رییسجمهور در مخالفت با استعفای ظریف ضمن تشکر از زحمات و تلاشهای بیوقفه او آمده است؛ جنابعالی به حفظ شان و اعتبار وزارت امور خارجه ، و جایگاه شخص وزیر امور خارجه به عنوان بالاترین مقام مسوول در اجرای سیاست خارجی کشور ، قابل درک و مورد تایید اینجانب است. وزارت ... رئیس جمهور با استعفای وزیر خارجه مخالفت نمود