روزنامه گاردین: بحران تازه درسیاست انگلیس؛ نخست‌وزیر درتنگنای رهبری

یک هفته پرتنش سیاسی با استعفا و برکناری‌های پیاپی، سقوط در نظرسنجی‌ها و افزایش انتقادها از سبک حکمرانی در داونینگ‌استریت، کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس را در تنگنای رهبری قرار داده و گمانه‌زنی‌ها درباره آینده سیاسی او را تشدید کرده است. به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین در تحلیلی هشدار داد که «زمان برای ترمیم رهبری در ... روزنامه گاردین: بحران تازه درسیاست انگلیس؛ نخست‌وزیر درتنگنای رهبری

ادامه

آمریکا, اقتصادی, انگلیس, تحلیل, جهان, سیاسی, غرب اروپا

کارلسون: مشکل آمریکا اقتصاد فروپاشیده است، نه ایران

تحلیلگر برجسته آمریکایی ادعای واشنگتن مبنی بر اینکه ایران بزرگ‌ترین تهدید علیه ایالات متحده است را «دروغ» خواند و تاکید کرد: سیاست‌های دولت ترامپ برای مقابله با تهدید بر مبنای نادیده گرفتن تهدیدات واقعی علیه ما بنا شده است. به گزارش ایسنا، «تاکر کارلسون» تحلیلگر و مجری شناخته شده آمریکایی در یک مصاحبه تفصیلی در ... کارلسون: مشکل آمریکا اقتصاد فروپاشیده است، نه ایران

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, امنیت, انگلیس, ایران, تروریسم, جهان, سیاسی, عراق, عربستان, کودکان, نازیسم

سقوط دولت فرانسه؛ نمایندگان پارلمان نخست‌وزیر را برکنار کردند

همان‌طور که انتظار می‌رفت، مجلس ملی فرانسه به دولت «فرانسوا بارو» رای اعتماد نداد و او را برکنار کرد تا «امانوئل مکرون» رئیس جمهور این کشور وارد یک بحران سیاسی عمیق با تبعات گسترده شود. به گزارش ایرنا از پولیتیکو، در پی مخالفت گسترده با برنامه‌های بودجه‌ای دولت فرانسوا بارو، نخست‌وزیر فرانسه، از مجلس ملی ... سقوط دولت فرانسه؛ نمایندگان پارلمان نخست‌وزیر را برکنار کردند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جهان, چین, خبر, روسیه, سیاسی, غرب اروپا, فرانسه

روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

روزنامه لبنانی «البناء» سخنان اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره روسیه و چین را اعتراف به قدرت اجلاس اخیر سازمان همکاری شانگهای در چین دانست. به گزارش ایرنا، روزنامه البناء روز شنبه در گزارشی درباره اجلاس اخیر شانگهای در شهر تیانجین چین و دستاوردهای آن نوشت: بسیاری از کارشناسان امور بین الملل و مسائل ... روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سیاسی, شانگ‌های, شرق آسیا, هندوستان

بالاخره فشارها اتحادیه اروپا را به حرکت برای اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای اسرائیلی واداشت

منابع اسرائیلی گزارش دادند که اتحادیه اروپا در حال بررسی اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای تولیدشده اسرائیلی است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره قطر، شبکه ۱۴ اسرائیل اعلام کرد که اتحادیه اروپا گفت‌وگوهایی را برای تصویب اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای اسرائیلی که در کرانه باختری تولید می‌شوند؛ آغاز کرده است. ... بالاخره فشارها اتحادیه اروپا را به حرکت برای اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای اسرائیلی واداشت

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, اقتصادی, ایرلند, جهان, خاورمیانه, خبر, سیاسی, فلسطین

برگماشتن یک جنایتکار به‌ریاست قوۀ قضائیه، نشانه‌ای روشن از برنامه‌های رژیم برای تشدید جو سرکوب و اختناق!

بیانیهٔ حزب تودهٔ ایران: برگماشتن یک جنایتکار به‌ریاست قوۀ قضائیه، نشانه‌ای روشن از برنامه‌های رژیم برای تشدید جو سرکوب و اختناق!

 

علی خامنه‌ای، ولی فقیه رژیم، با حکمی، ابراهیم رئیسی، متولی آستان قدس رضوی و یکی از اعضای هیئت مرگ- هیئتی که حکم اعدام هزاران زندانی سیاسی را در جریان فاجعه ملی صادر کرده بود- به‌مقام رئیس قوهٔ قضاییهٔ ایران منصوب کرد.  نشاندن ابراهیم رئیسی بر کرسی ریاست قوه قضائیه ایران و برگماری فردی برای انجام وظیفه در پستی چنین حساس و حیاتی، فردی که به‌خاطر سازمان‌دهی یکی از گسترده‌ترین جنایت‌های تاریخ معاصر میهن ما باید محاکمه و مجازات شود، حاوی پیامی روشن دربارۀ شیوه حکومت‌مداری و ماهیت حکومتی است که بر میهن ما فرمان می‌راند.

 

انتصاب ابراهیم رئیسی، به مقام ریاست یکی از سه قوه از سوی ولی فقیه رژیم در ضمن حاکی از آن است که با تشدید وخامت اوضاع اقتصادی- اجتماعی کشور، سران رژیم خود را برای مقابله با امواج اوج‌گیر‌ندهٔ اعتراض‌های مردمی آماده می‌کنند. ابراهیم رئیسی کسی است که در جریان اعتراض‌های سال ۸۸ ، در مقام معاون رئیس قوه قضائیه، در سرکوب خشن و خونین معترضان نقشی مهم داشت. به‌عنوان نمونه، در پی کشته شدن تعدادی از زندانیان بازداشتگاه مخوف کهریزک در زیر شکنجهٔ مزدوران رژیم و به‌دستور سعید مرتضوی (دادستان وقت تهران) و واکنش گسترده مردم به فجایع روی داده در این بازداشتگاه، ابراهیم رئیسی مسئول رسیدگی به پروندهٔ جنایات کهریزک شد. رئیسی در ۱۳ بهمن‌ماه ۱۳۸۸ در اظهاراتی که در مورد این پرونده کرد مسئلهٔ کهریزک را “حاشیه‌ای” دانست که “از متن اصلی که همان جریان فتنه و ظلم بزرگ به نظام اسلامی است فراتر رفته است”. رئیسی در اظهارنظر دیگری در ۲ اسفندماه همان سال در ارتباط با پرونده کهریزک، بار دیگر اعتراض مسالمت‌آمیز مردم به کودتای سپاه- خامنه‌ای در انتخابات ریاست‌جمهوری را “ظلم بزرگ” و “گناه نابخشودنی هم از طرف پروردگار و هم از طرف نگاه مردم” دانست، و شکنجه‌ و قتل وحشیانه مردم و جوانان معترض را “تخلفاتی که در برخورد با این ٬ظلم٬ صورت گرفت” توصیف کرد.

 

در سال‌های اخیر، با انتشار نوار صوتیِ زنده‌یاد آیت‌الله منتظری دربارهٔ جنایت تکان‌دهندهٔ رژیم فقها در تابستان ۶۷ که از سوی احمد خمینی و سران رژیم سازمان‌دهی و به‌دستور مستقیم خمینی ‌اجرا شده بود، ‌بار دیگر نقش ابراهیم رئیسی به‌عنوان یکی از سازمان‌دهندگان این جنایت تاریخی و تکان‌دهنده در معرض قضاوت افکارعمومی قرار گرفت. این نوار صوتیِ منتشرشده به جلسهٔ آقای منتظری در ۲۴ مردادماه ۱۳۶۷ با هیئت مرگ اعزامی رژیم به زندان‌ها و خطاب به اعضای این هیئت مربوط می‌شود که عبارت بودند از: حسینعلی نیری، در مقام حاکم شرع وقت؛ مرتضی اشراقی، دادستان وقت؛ مصطفی پورمحمدی، در مقام نمایندهٔ وقت وزارت اطلاعات در زندان اوین؛ و ابراهیم رئیسی، معاون وقت دادستان کشور. آقای منتظری در این جلسه، اعدام‌ها را بزرگ‌ترین جنایتی می‌خواند که در جمهوری‌اسلامی از اول انقلاب تا آن زمان انجام شده است، و خطاب به حاضران می‌گوید: “می‌خواهم ۵۰ سال دیگر برای آقای خمینی قضاوت نکنند و بگویند آقای خمینی یک چهرهٔ خون‌ریز، سَفاک و فَتاک [گستاخ] بود و به‌نظر من این بزرگ‌ترین جنایتی که از اول انقلاب تا حالا در جمهوری‌اسلامی شده است و در تاریخ ما را محکوم می‌کنند… و شما را در آینده جزءِ جنایتکاران تاریخ می‌نویسند.”

 

برگماری فردی که نام او را جزءِ جنایتکاران تاریخ نوشته‌اند به‌ریاست قوه قضائیه جمهوری اسلامی نشانۀ روشنی از ماهیت رژیم جنایتکار حاکم بر میهن ماست که بی‌شک از سوی همه نیروهای مترقی، آزادی‌خواه و انسان‌دوست محکوم است. خوش‌آمدگویی برخی از اصلاح‌طلبان از انتصاب ابراهیم رئیسی با عنوان “فرزند دادگستری” به این مقام نیز نمونه‌ای دیگر از بی‌اعتباری سیاسی این نیروها و مدعیاتشان دربارۀ  مردم‌سالاری و پایبندی به حقوق انسانی است.

 

حزب تودۀ ایران، نشاندن فرد جنایتکار و بی‌رحمی همچون ابراهیم رئیسی بر مسند ریاست قوۀ قضائیه را عملی ضد انسانی، توهینی بزرگ به خانواد‌های هزاران جان‌باخته در فاجعه ملی که دادخواهان قربانیان ابن جنابت هولناک‌اند، و هشداری جدی به همه نیروهای آزادی‌خواه و مترقی می‌داند و بر این باور است که رژیم برای سرکوب خشن و گسترده‌تر هرگونه اعتراضی از سوی مردم خود را آماده می‌کند. بدون اتحادِ عمل و همبستگی همهٔ  نیروهای مردمی و آزادی‌خواه، بر هدف‌های امنیتی  رژیم ولایت فقیه که امکان‌هایی گسترده برای سرکوب جنبش مردمی در اختیار دارد، نمی‌توان فائق آمد.

حزب تودۀ ایران

۱۸ اسفندماه ۱۳۹۷

تأملی بر بحران سیاسی حکومت ولایی ورشکسته و مستأصل

آنان که در ایران با دیدی واقع‌گرایانه به موضوع‌های سیاسی و اقتصادی جامعه می‌نگرند، به‌سادگی درمی‌یابند که فضای اجتماعی و سیاسی کشور در حال حاضر آن‌چنان دگرگون شده است که هرنوع حرکت و سخنوری سران حکومت دربارهٔ تهدیدهایی که متوجه کشور است با تمسخر و انزجار مردم روبرو می‌شوند.

ادامه

ایران, سوریه, سیاسی, مقاله

آزادی هر جامعه در گرو آزادی زنان آن جامعه است

اعلامیه کمیته مرکزی حزب توده ایران به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زن   فرخنده باد هشتم مارس، روز گرامیداشتِ مبارزۀ تاریخی و قهرمانانهٔ زنان جهان برای رهایی از ستم جنسیتی، و برای برابری حقوق و دستیابی به دنیایی رها از خشونت و اندیشه‌های قرون وسطایی بر ضد زنان!

ادامه

المان, امریکا, ایران, جهان, حقوق بشر, زنان, سیاسی, یادنامه

رئیس جمهور با استعفای وزیر خارجه مخالفت نمود

در نامه رییس‌جمهور در مخالفت با استعفای ظریف ضمن تشکر از زحمات و تلاش‌های بی‌وقفه او آمده است؛   جنابعالی به حفظ شان و اعتبار وزارت امور خارجه ، و جایگاه شخص وزیر امور خارجه به عنوان بالاترین مقام مسوول در اجرای سیاست خارجی کشور ، قابل درک و مورد تایید اینجانب است.   وزارت ... رئیس جمهور با استعفای وزیر خارجه مخالفت نمود

ادامه

ایران, خبر, سیاسی