صربستان عضویت در بریکس را جایگزینی برای اتحادیه اروپا خواند

الکساندر وولین معاون نخست وزیر صربستان یکشنبه گفت که بلگراد عضویت در بریکس را جایگزینی واقعی برای پیوستن به اتحادیه اروپا می‌داند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، وولین اظهار کرد: صربستان قطعا در نشست اعضای بریکس در کازان روسیه در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان) حضور خواهد یافت. این غیرمسئولانه ... صربستان عضویت در بریکس را جایگزینی برای اتحادیه اروپا خواند

ادامه

آفریقای جنوبی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, تحلیل, ترکیه, چین, روسیه, عربستان سعودی, غرب, هندوستان

تاکید پکن بر تعمیق همکاری‌های راهبردی چین-روسیه

وزیر دفاع چین گفت ارتش کشورش و همچنین روسیه باید همکاری‌های راهبردی را عمیق‌تر کرده و به‌طور مشترک ثبات جهانی را حفظ کنند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین روز دوشنبه در جریان سفر «آندری بلوسوف» همتای روسی‌اش به پکن و دیدار با او گفت: «ارتش‌های چین و روسیه باید از مسیر تعیین‌شده ... تاکید پکن بر تعمیق همکاری‌های راهبردی چین-روسیه

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, گزارش, همکاری استراتژیک

اروپا به نقطه عطف خطرناکی نزدیک می‌شود که سرنوشت آن را رقم خواهد زد

آژانس بلومبرگ تاکید کرد که به دلیل چالش‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی اتحادیه اروپا در نقطه‌ خطرناکی قرار دارد که می‌تواند این قاره را نابود کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ آژانس بلومبرگ هشدار داد که وضعیت دشوار اقتصادی و سیاسی پیش روی اتحادیه اروپا به طور جدی به جایگاه این اتحادیه در صحنه بین‌المللی آسیب ... اروپا به نقطه عطف خطرناکی نزدیک می‌شود که سرنوشت آن را رقم خواهد زد

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, اقتصادی, بلژیک, تحلیل, جهان, فرانسه, محیط زیست

اسپانیا و ایرلند خواستار تعلیق توافق تجاری اتحادیه اروپا با تل‌آویو شدند

نخست‌وزیر اسپانیا از دیگر اعضای اتحادیه اروپا خواست تا به درخواست کشورش و همچنین ایرلند برای تعلیق توافق تجارت آزاد این بلوک با اسرائیل به دلیل جنایاتش در غزه و لبنان پاسخ دهند. به گزارش ایسنا، ماه‌هاست هم اسپانیا و هم ایرلند در حال مذاکره با سایر کشورهای اتحادیه اروپا بوده‌اند و خواهان بازنگری توافقنامه ... اسپانیا و ایرلند خواستار تعلیق توافق تجاری اتحادیه اروپا با تل‌آویو شدند

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, اسراییل, اقتصادی, ایرلند, جهان, خاورمیانه, خبر, فرانسه, فلسطین, لبنان

توسعه همکاری‌های راهبردی؛ محور مذاکرات چین با ویتنام و لائوس

نخست وزیر چین در دیدار با مقام‌های ارشد ویتنام و لائوس بر توسعه همکاری‌های راهبردی و توسعه روابط اقتصادی و زیرساختی تاکید کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، لی‌چیانگ در دیدار با تو لام رئیس‌جمهوری و دبیر کل حزب کمونیست ویتنام بر تعهد پکن به تقویت همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف با هانوی ... توسعه همکاری‌های راهبردی؛ محور مذاکرات چین با ویتنام و لائوس

ادامه

اقتصادی, تایلند, جنوب شرق آسیا, چین, کمونیسم, گزارش, لائوس, همکاری استراتژیک, ویتنام

ایران، گذرگاه قطارهای باری چین به اروپا

چین از همان سال ۲۰۱۳ میلادی که طرح بزرگ «راه ابریشم نوین» را رونمایی کرد با هدف انتقال تولیدات چین به کشورهای مسیر این طرح، برنامه راه اندازی خطوط ریلی باربری بین چین و نقاط مختلف جهان را آغاز کرد پروژه ای که اکنون پس از عبور از ایران به اروپا رسیده است.

 

چین برای پیشبرد طرح های مرتبط با راه ابریشم که در مرحله نخست ۴۰ میلیارد دلار اختصاص داده بود به یک هزار و ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد که قاعدتا با همکاری کشورهای دیگر باید آن را تامین کند تا این طرح ها روی زمین نماند و اجرایی شود.

 

چین در راستای تحقق این اقدام در قالب طرح بزرگ راه ابریشم، دیپلماسی قطارهای باربری را به اجرا گذاشت که کلید آن در واقع از سال ۲۰۱۴ میلادی زده شد زمانی که قطارهای این کشور به سمت ایران و اروپا به حرکت در آمدند.

 

نقطه آغازین حرکت بیشتر این قطارها شهر ‘ایوو’ در استان ‘جه جیانگ’ در شرق چین است که بیشترین اقلام خرد را به دنیا صادر می کند، در سال ۲۰۱۴ میلادی اولین قطار از این مسیر به سمت تهران حرکت کرد و ۱۵ روز پس از شروع سفر، وارد ایران شد.

 

به دنبال آن خطوط ریلی میان چین و اروپا در همین سال و از همین شهر راه اندازی شد اکنون شمار این خطوط به ۹ خط ریلی بین اروپا و چین رسیده است.

 

خطوط اروپایی همچنین از مسیرهای آسیای مرکزی، ایران، افغانستان، لاتویا، روسیه، بلاروس، انگلیس، جمهوری چک و چند کشور دیگر نیز عبور می کند یکی از آنها خط آهن ایوو – مادرید است که یک یا دو بار در هر هفته قطار باربری از این شهر راهی اسپانیا می شود.

 

این قطارها که با عبور از قزاقستان، روسیه، بلاروس، هلند و همچنین کشورهای آلمان و فرانسه به اسپانیا می رسد از جمله مهمترین خطوط ریلی باربری چین با اروپا محسوب می شود.

 

قطار باری چین – ایران

 

نخستین قطار حامل بار از چین، بهمن ماه ۱۳۹۴ شمسی به ایران رسید تا بار دیگر مسیر بازرگانی جاده ابریشم را زنده کند و پتانسیل های اقتصادی پیش روی تهران را از زمان برداشته شدن تحریم های بین المللی پر رنگ تر نماید.

 

در همان زمان رئیس وقت شرکت راه آهن ایران گفت: این سفر ۹۵۰۰ کیلومتری که از شرق چین آغاز می گردد، حدودا ۱۵ روز به طول می انجامد که ۳۰ روز از سفر دریایی معمول از شانگهای به بندرعباس کوتاه تر است.

 

با این حال، تهران مقصد نهایی این قطار نیست طرح اصلی این است که مسیر حرکت این قطار به اروپا کشیده شود و از این طریق پول بیشتری به خاطر تردد قطارها عاید ایران شود.

 

چین روابط تجاری وسیعی با ایران دارد و در سال های اخیر بیش از یک سوم تجارت خارجی ایران با این کشور انجام گرفته است با این حساب پیش بینی می شود در آینده، قطارها با تناوب بیشتری از چین به ایران سفر کنند در ابتدا این پروسه به صورت ماهی یک بار انجام شده و سپس افزایش می یابد.

 

جاده ابریشم شبکه ای کهن از مسیرهای تجاری است که تاریخ آن به ۲۲۰ سال قبل از میلاد باز می گردد و چین را به دریای مدیترانه پیوند می زند این جاده نقشی قابل توجه را در اوج گیری و شکوفایی تمدن های غربی و شرقی ایفا کرد که از آن جمله می توان به چین، هند، یونان، روم و ایران اشاره نمود.

 

قطارهای باربری چین – اروپا

 

آمار جدید و رسمی در چین نشان می دهد که این کشور در شش سال گذشته پنج هزار قطار باربری را به سوی دستکم ۳۴ شهر اروپا روانه کرده است.

 

همزمان اداره ملی آمار چین از وضعیت رو به بهبود اقتصادی ابراز خرسندی کرده و ارزش تولید ناخالص داخلی چین برای سال جاری میلادی را بالاتر از ۱۲ هزار میلیارد دلار برآورد کرده است.

 

یکی از مهمترین مسیرهای باربری از میان ۵۷ مسیر بین چین و اروپا که در فوق نیز به آن اشاره شد خط آهنی به طول ۱۳ هزار کیلومتر است که شهر ‘ایوو’ در شرق چین را به اسپانیا متصل می کند.

 

برنامه راه ابریشم نوین چین نیز در پنج سال گذشته پس از اعلام آن موجب شده است تا چین بتواند قطارهای بیشتری را برای اعزام به کشورهای مختلف اروپایی سازماندهی کند.

 

آنطور که براوردها نشان می دهد قطارهای باربری چین و اروپا در واقع ۳۰ شهر را در سراسر چین و ۳۰ شهر را در ۱۰ کشور اروپایی با یکدیگر مرتبط می کنند.

 

قطارهای باربری بین دو طرف اقدام به انتقال کالاهای مرتبط با فناوری اطلاع رسانی، البسه، مواد غذایی، خودرو، مواد شیمیایی و تجهیزات ماشینی کرده اند.

 

انتظار می رود با راه اندازی خطوط ریلی جدید شمار قطارهایی که بین چین و شهرهای اروپایی تردد می کنند در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۴ هزار ترن برسد.

ایرنا

پول ملی جایگزین دلار آمریکا در روابط تجاری چین و پاکستان شد

به نقل از روزنامه پاکستان، پس از دیدار هیئت های عالی رتبه چین و پاکستان به ریاست «عمران خان» و «لی ککیانگ» نخست وزیران دو کشور، طرفین بیانیه ای مشترکی را در پایان این نشست صادر کردند.

ادامه

اقتصادی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

دادگاه عالی هند درباره خرید جنگنده از فرانسه از دولت توضیح خواست

دادگاه عالی هند در اقدامی کم سابقه از دولت این کشور درخواست کرد که ظرف مدت ۱۰ روز توضیحات لازم در خصوص قیمت گذاری جنگنده های رافائل و خصوصیات آنها را به این دادگاه ارائه دهد.

ادامه

اقتصادی, جهان, خبر, غرب اروپا, فرانسه, فساد, هندوستان

خبرگزاری فرانسه؛ احتمال معافیت هشت خریدار نفت ایران از تحریم‌های آمریکا

در آستانۀ آغاز تحریم‌های جدید آمریکا، به درستی معلوم نیست که صادرات نفت ایران تا چه اندازه محدود خواهد شد. گفته می‌شود که هشت کشور موفق شده‌اند که موافقت آمریکا را برای معافیت از تحریم و ادامۀ خرید نفت ایران کسب کنند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, ترکیه, جهان, چین, خبر, ژاپن, عراق, عربستان سعودی, کره جنوبی, هندوستان

اعتراف بولتون به عدم همراهی کشورها در تحریم نفتی ایران/ معافیت هند از تحریم ایران

به نقل از روزنامه واشنگتن تایمز، «جان بولتون» روز چهارشنبه در ایالت واشنگتن و در حضور اعضای «مجمع همیلتون» با لحنی نسبتاً مصالحه جویانه اذعان کرد که برخی از کشورها «ممکن است قادر نباشند روند به صفر رساندن [واردات نفت از ایران] را به سرعت طی نمایند».

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, جنوب آسیا, جهان, خبر, هندوستان