توافق روسیه و آسه‌آن برای افزایش همکاری در حوزه‌های سیاسی-امنیتی و اقتصادی

وزرای خارجه آسه‌آن در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند روسیه و اعضای این اتحادیه به یک توافق برای همکاری حوزه‌های مختلف از جمله سیاست، امنیت و اقتصاد دست یافته‌اند. به گزارش ایسنا، وزرای خارجه اعضای انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در بیانیه مشترک خود اعلام کردند روسیه و کشورهای عضو این اتحادیه بر سر تقویت ... توافق روسیه و آسه‌آن برای افزایش همکاری در حوزه‌های سیاسی-امنیتی و اقتصادی

ادامه

آ. سه. آن, آسیا-اقیانوسیه, اورآسیا, جهان, خبر, روسیه, شانگ‌های, صلح, همکاری استراتژیک

رزمایش نظامی مشترک چین و لائوس

بر اساس برنامه سالانه و موافقت دو طرف، نیروهای مسلح چین و لائوس رزمایش نظامی مشترک «سپر دوستی-۲۰۲۴» را در لائوس برگزار کردند. هدف این رزمایش که دومین در نوع خود محسوب می‌شود تقویت اعتماد متقابل راهبردی و همکاری کاربردی میان دو ارتش در راستای ترویج صلح و ثبات منطقه‌ای است. رزمایش نظامی مشترک «سپر ... رزمایش نظامی مشترک چین و لائوس

ادامه

جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر

زاخارووا: طرح ترور پوتین توسط «اربابان آنگلوساکسون کی‌یف» طراحی شد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، تلاش برای ترور «ولادیمیر پوتین» که اخیرا توسط رئیس اطلاعات نظامی ارتش اوکراین مطرح شد، با همکاری «اربابان آنگلوساکسون کی‌یف» برنامه‌ریزی شده بود. به گزارش ایسنا، «کریل بودانف» رئیس اطلاعات نظامی ارتش اوکراین اخیرا در مصاحبه‌ای به تلاش‌های اوکراین جهت ترور «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه اذعان کرد. خبرگزاری اسپوتنیک به ... زاخارووا: طرح ترور پوتین توسط «اربابان آنگلوساکسون کی‌یف» طراحی شد

ادامه

آ. سه. آن, آنگلوساکسون, اوکراین, تحلیل, تروریسم, جنگ نیابتی, جنوب شرق آسیا, روسیه, شرق اروپا, لائوس, ویتنام

ارتقای روابط چین و بنگلادش به مشارکت راهبردی جامع/ همکاری‌ در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، زیرساخت‌ها، فقرزدایی

رئیس جمهوری چین و نخست وزیر بنگلادش اعلام کردند که روابط دوکشور را به یک مشارکت راهبردی جامع ارتقا می‌دهند. به گزارش روز پنچشنبه ایرنا از تارنمای خبری وزارت امور خارجه چین، شی جین‌پینگ در دیدار با شیخ حسینه اظهار داشت: چین و بنگلادش از زمان برقراری روابط رسمی، همواره به یکدیگر احترام گذاشته و ... ارتقای روابط چین و بنگلادش به مشارکت راهبردی جامع/ همکاری‌ در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، زیرساخت‌ها، فقرزدایی

ادامه

اقتصادی, بنگلادش, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, سازمان ملل, فقرزدایی, گزارش, مشارکت راهبردی, معیشت

در واکنش به سفر پوتین به هانوی؛ دیپلمات ارشد آمریکا راهی ویتنام شد

دولت آمریکا در واکنش به سفر رئیس‌جمهور روسیه به ویتنام، نماینده خود را راهی این کشور کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، چند روز پس از سفر رئیس جمهور روسیه به ویتنام، آمریکا نماینده خود را به این کشور اعزام کرد. «دانیل کریتنبرینک» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور شرق آسیا ... در واکنش به سفر پوتین به هانوی؛ دیپلمات ارشد آمریکا راهی ویتنام شد

ادامه

آمریکا, جنوب شرق آسیا, جهان, خبر, روسیه, ویتنام

انفجار بمبی بجا‌مانده از جنگ ویتنام، موجب ویرانی یک خانه و مرگ ۶ نفر شد

به نقل از راشا تودی، رسانه های محلی اعلام کردند یک بمب به جا مانده از زمان جنگ ویتنام در استان «خان هوا» منفجر شد.

 

طبق این گزارش بر اثر این انفجار یک ساختمان مسکونی ویران شد و دست کم ۶ نفر جان باختند.

 

گزارش های اولیه حاکی است قربانیان این انفجار اعضای یک خانواده بوده اند و در بین آنها ۴ کودک دیده می شود.

 
فرو ریختن ۱۴ میلیون تن بمب آمریکا در جنگ ویتنام ، تسلیحاتی که همچنان قربانی می گیرد
آمریکا طی قریب دو دهه جنگ ویتنام بیش از ۱۴ میلیون تن انواع بمب و موشک بر سر مردم شهرها و روستاهای این کشور فرو ریخت که این رقم سه برابر تسلیحاتی است که متحدین در طول جنگ جهانی دوم برسر آلمان و همراهانش ریختند؛ بمب های برجامانده ای که به رغم گذشت ۴۲ سال از پایان جنگ هنوز جان ویتنامی ها را می گیرد.

 

طی حدود دو دهه جنگ ویتنام طی سال های ۱۹۵۹ تا ۱۹۷۵۰ (برخی زمان شروع جنگ ویتنام را ۱۹۵۵ اعلام می کنند) نبردهای طولانی، متعدد و مرگباری بین نیروهای ویتنام شمالی و جبهه ملی آزادیبخش ویتنام جنوبی معروف به «ویت‌کنگ ها» از یک سو، و نیروهای ویتنام جنوبی و متحدانش به ویژه آمریکا از سوی دیگر رخ داد.

 
هدف نیروهای ویتنام شمالی و ویت‌کنگ‌ها بیرون راندن آمریکا و متحدانش از ویتنام و سرنگون کردن حکومت ویتنام جنوبی و ایجاد کشور واحد ویتنام بود. این اهداف در پایان جنگ تامین شد و جمهوری سوسیالیستی ویتنام به وجود آمد.

 
دولت وقت آمریکا به رهبری ‘آیزنهاور’حضور آمریکا در جنگ را به عنوان راهی برای جلوگیری از گسترش و کنترل کمونیسم در ویتنام جنوبی پیرو نظریه دومینو می‌ دانست، نظریه ای که منجر به قربانی شدن یک تا بیش از سه میلیون نفر از مردم این کشور (براساس آمار مختلف) در اثر جنایات نظامیان آمریکایی شد.

 
درنهایت نظامیان آمریکایی به رغم سال ها کشتار و جنایات متعدد علیه مردم بیگناه ویتنام به علت شکست های گسترده و عدم شناسایی ویت کنگ‌ها و ناآشنایی با منطقه و تاکتیک رزم های نامنظم که ویت کنگ‌ها در آن بسیار موفق بودند و از سوی دیگر گسترش روز افزون مخالفت های مردم آمریکا با حضور کشورشان در این جنگ مجبور شدند نیروهای خود را با سرافکندگی از ویتنام فراخوانند .

 
گزارش های اخیر رسانه های آسیایی حاکی از آن است که اکنون برآوردها نشان می دهد بین ۱۰ تا ۳۰ درصد موشک ها و بمب هایی که جنگنده های آمریکایی در طول دوران جنگ بر سر مرم ویتنام فروریختند عمل نکرده و منفجر نشده که این امر سبب شده ویتنامی ها به رغم گذشت ۴۲ سال از پایان جنگ همچنان قربانی این تسلیحات مدفون و ناشناخته در اراضی مختلف این کشور شوند.

 
به گزارش ‘ساوت چاینا مورنینگ پست’ و با استناد به آمار دولت ویتنام ،از سال ۱۹۷۵ تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر از مردم این کشور در اثر بمب های مدفون شده و یا مین های زمینی کشته شدند.

 
براساس این آمار، دولت ویتنام معتقد است هنوز حدود ۱۵ درصد از کل خاک این کشور توسط بمب ها و مهمات منفجر نشده آلوده است که ۴۸ درصد از آن به طور عمده در مناطقی مانند ایالت ‘کوانگ تری’ است.

 
ویتنام در سال های پس از جنگ پروژه های مهم اقتصادی خود را با قدرت های منطقه ای مورد پیگیری قرار داد و به طور مثال این کشور دارای دو مترو است که یکی ازآنها توسط ژاپنی ها و دیگری توسط چینی ها ساخته شد.

 
البته آمریکا از سال ۲۰۰۴ تاکنون برنامه ویژه کمک های مالی به این کشور آسیای جنوب شرق ارائه می کند که از جمله تعدادی از متخصصان نظامی آمریکا برای مین زدایی و یا خنثی کردن صدها بمب عمل نکرده به ویتنام کمک می کنند .

 
این درحالی است که پس از ورود ‘دونالد ترامپ’ به کاخ سفید این روند رو به تغییر است .

 
‘چاک سیرسی’ یک کارشناس نظامی گروه تخصصی مین یابی ‘مگ’ در ویتنام به رسانه های گفت که دولت ترامپ فشارها علیه پروژه های مشترک آمریکا و ویتنام را تشدید کرده است .

 
دولت ترامپ اعلام کرد که درصدد است بودجه مرتبط با کمک ها به ویتنام را در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۶ درصد کاهش دهد که درصورت اجرایی شدن این موضوع رقم کل کمک های مالی به ویتنام در سال آینده از ۱۱۱.۵ میلیون دلار در سال ۲۰۱۶ به ۸۲ میلیون دلار آمریکا کاهش خواهد یافت .

 
همچنین در ذیل این برنامه بودجه برنامه های مرتبط با کمک به ویتنام برای مبارزه با تروریسم و … با کاهش یک سومی از ۱۰.۵ میلیون دلار به ۷ میلیون دلار می رسد.

 
سیرسی گفت هنگامی که برنامه مین روبی در ایالت ‘کوانگ تری’ شروع شد سالانه حدود ۷۰ تا ۸۰ حادثه در این منطقه روی می داد که این رقم در سال ۲۰۱۶ به یک مورد در سال در این منطقه رسید.

 
به گفته این کارشناس نظامی، هنوز بسیاری از بخش های ویتنام آلوده به بمب های عمل نکرده است.

 
گروه متخصصان مگ از سال ۱۹۹۹ در ویتنام در زمینه مین زدایی از بخش های آلوده فعال است و بخشی از کمک های مالی آمریکا را از سال ۲۰۰۴ تاکنون در این زمینه دریافت کرده است. طبق این گزارش این گروه با فعالیت بر روی ۴۶ میلیون متر مربع از زمین های ویتنام تاکنون موفق به خارج و خنثی کردن ۲۹۰ هزار بمب عمل نکرده شده است.

فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری اقدام حقوقی علیه اعتصاب در کامبوج را محکوم کرد

فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری که ۹۲ میلیون کارگر از ۵ قاره جهان را نمایندگی می‌کند، اقدام قانونی کمپانی کمبرو، شرکت تابعه کارلزبرگ، علیه کارگران را شدیداً محکوم می‌کند. به‌عنوان غرامت اعتصابِ ۵ روزه ۱۰۰ نفر از کارگران شیناوکویل در کامبوج، کمپانی خواهانِ ۶۰۰۰۰ دلار آمریکایی از کارگران اعتصابی است.   این اقدامِ قانونی اولین یورشِ ... فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری اقدام حقوقی علیه اعتصاب در کامبوج را محکوم کرد

ادامه

جهان, خبر, کارگری, کامبوج

چین هزاران اسلحه به فیلیپین برای مبارزه با تروریسم اهدا کرد

چین هزاران اسلحه به ‘رودریگو دوترته’ رئیس جمهوری فیلیپین برای کمک به جنگ علیه تروریست های مرتبط با داعش که بخشی از شهر ‘مراوی’ در جزیره میندانائو را اشغال کرده اند، اهدا کرد.   اهدای این سلاح ها و تفنگ های تک تیرانداز و مهمات نخستین نمونه از کمک های نظامی چین به دوترته پس ... چین هزاران اسلحه به فیلیپین برای مبارزه با تروریسم اهدا کرد

ادامه

جنگ بر علیه تروریسم, جهان, چین, خبر, فیلیپین

قرارداد تسلیحاتی ۱۱۰ میلیارد دلاری آمریکا و عربستان «برای مقابله با ایران»

وزارت امور خارجه آمریکا  از توافق واشنگتن و ریاض برای فروش سامانه دفاع ضد موشکی «تاد» و سامانه پدافند هوایی «پاتریوت» به عربستان خبر داد.   به گزارش خبرگزاری فرانسه، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا و «سلمان بن‌عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی، شنبه در ریاض، قراردادی تسلیحاتی به ارزش ۱۱۰ میلیارد دلار امضا کردند.   در آغاز ... قرارداد تسلیحاتی ۱۱۰ میلیارد دلاری آمریکا و عربستان «برای مقابله با ایران»

ادامه

امریکا, جهان, خبر, عربستان سعودی

سوچی نیز دعوت آمریکا برای سفر به واشنگتن را رد کرد

آنگ سان سوچی، رهبر میانمار دعوت آمریکا برای ملاقات با وزیر امور خارجه این کشور در واشنگتن را به بهانه مشغله‌های دیگر رد کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، سوچی که با عنوان وزیر امور خارجه میانمار در واقع رهبر دوفاکتوی این کشور است بنا به اعلام سخنگوی دفترش قصد دارد یک مقام بلندپایه این دولت ... سوچی نیز دعوت آمریکا برای سفر به واشنگتن را رد کرد

ادامه

امریکا, جهان, خبر, فیلیپین, میانمار