رهبر حزب چپگرای فرانسوی به مناسبت سالگرد حمله هفتم اکتبر طوفان الاقصی از دانشجویان در کشورش خواست در راستای حمایت از مردم فلسطین و لبنان پرچمهای آنها را در هر جایی که ممکن باشد نصب کنند. به گزارش ایسنا، «ژان لوک ملانشون»، رهبر حزب چپگرای «فرانسه تسلیم ناپذیر» در اعتراض به اعلامیه اخیر وزارت آموزش ... ملانشون: پرچمهای لبنان و فلسطین را هر جا که میتوانید نصب کنید
نیویورک تایمز: در پنتاگون بر سر کمک به اسرائیل اختلاف نظر وجود دارد
به نوشته روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز برخی از مقامات پنتاگون با ارسال کمک به اسرائیل از آن جهت که موجب تشدید تنشهای منطقهای میشود، مخالفند. به گزارش باشگاه خبرنگاران: در حالی که حملات اسرائیل در لبنان شامل تهاجمات زمینی و تشدید حملات هوایی گسترش مییابد، مقامات ارشد پنتاگون در حال بحث هستند که آیا افزایش ... نیویورک تایمز: در پنتاگون بر سر کمک به اسرائیل اختلاف نظر وجود دارد
جدیدترین موضع گیری روسها علیه اسرائیل و آمریکا
وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه آمریکا دست اسرائیل را باز گذاشته است، تحولات جاری را غیرقابل قبول دانست. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النشره، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت که خودداری واشنگتن از محکوم کردن حمله زمینی اسرائیل به لبنان به هر صورتی که باشد، نشان دهنده این است که ... جدیدترین موضع گیری روسها علیه اسرائیل و آمریکا
آمریکا: برای اسرائیل مناسب است که به حملات لبنان ادامه دهد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر از توحش اسرائیلیها در لبنان حمایت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، آمریکا علاوه بر تأمین تسلیحات مورد نیاز اسرائیل به منظور نسل کشی فلسطینیان در غزه و بمباران غیرنظامیان در لبنان، کار حمایت سیاسی و دیپلماتیک از این رژیم را نیز برعهده دارد. مانع شدن ... آمریکا: برای اسرائیل مناسب است که به حملات لبنان ادامه دهد
واشنگتنپست: دهها موشک ایران به تاسیسات نظامی اسرائیل آسیب زدهاند
رسانه آمریکایی نوشت تصاویر ماهوارهای و ویدیوهای ضبط شده از آثار حمله موشکی گسترده ایران به سرزمینهای اشغالی نشان میدهد دستکم دهها موشک ایرانی از پدافند دفاع هوایی اسرائیل و متحدانش با موفقیت عبور کرده و به تاسیسات نظامی آن آسیب رساندهاند. به گزارش ایسنا، بررسی تصاویر آثار حمله موشکی گسترده ایران به اراضی اشغالی ... واشنگتنپست: دهها موشک ایران به تاسیسات نظامی اسرائیل آسیب زدهاند
انتقاد جدی لاوروف از سیاست آمریکا در سفر به مصر و اردن
وزیر خارجه روسیه در جریان مذاکراتش با مقامات قاهره و عمان، بر مواضع قاطع مسکو درباره سوریه، “بلندیهای جولان” و مناقشه فلسطین-اسرائیل تأکید کرده و برخورد آمریکا با این مسائل را یکجانبه، غیرسازنده و به بنبست رسیده ارزیابی کرد.
روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو امروز نوشت: “سرگئی لاوروف” وزیر امور خارجه روسیه روزهای شنبه و یکشنبه این هفته به دو کشور مصر و اردن سفر کرد. این دیدار در آستانه سفر رئیس جمهوری مصر به واشنگتن صورت گرفت که به تازگی هم “عبدالله دوم” شاه اردن به آنجا سفر کرده بود. هر دو کشور کمکهای مالی قابل توجهی از آمریکا دریافت میکنند، ولی مواضع سیاسی آنها در بسیاری از مسائل منطقهای و بینالمللی بیشتر نزدیک به موضعگیری مسکو است تا واشنگتن. این مسئله بهخصوص در رابطه با مسائل مربوط به “بیتالمقدس”، “بلندیهای جولان” و در کل دیدگاه مقامات آمریکایی درباره اوضاع خاورمیانه، کاملا مشهود است.
سفر لاوروف به منطقه خاورمیانه با حمله ارتش ملی لیبی تحت فرماندهی “خلیفه حفتر”طرابلس همزمان شد که تحقق طرح سازمان ملل برای حل و فصل اوضاع در این کشور را در معرض خطر جدی قرار داده است. به همین دلیل، این بحران به یکی از موضوعات اصلی در مذاکرات وزیر خارجه روسیه در مصر تبدیل شد.
لاوروف در پایان مذاکرات خود با “سامح شکری” وزیر خارجه مصر در قاهره تاکید کرد که مسکو بشدت مخالف هر نوع تلاشی برای تعیین یکجانبه مقصر وضعیت کنونی در لیبی است. به گفته وی، دلیل بحران لیبی، در واقع نتیجه اقدامات ناتو در سال ۲۰۱۱ است که لیبی را به کشوری ویران، منبع تروریزم، قاچاق اسلحه و مهاجرتهای غیرقانونی تبدیل کرده است.
وزیر خارجه روسیه با تاکید بر لزوم برقراری گفتوگو بین طرفین مناقشه ، بدون تحمیل از خارج، یادآور شد که مسکو از تماس با همه طرفین مناقشه در لیبی به منظور کمک به حل و فصل اختلافات حمایت میکند.
مقامات قاهره نیز خواستار خویشتن داری طرفین درگیر در مناقشه لیبی و مذاکره برای حل و فصل اختلافات داخلی شدند.
ضمن اینکه برای مقامات مسکو بسیار مهم است که نشان دهند هیچ علاقهای به هیچ یک از طرفین این ماقشه ندارند، بخصوص در شرایط که غرب روسیه را به همکاری نزدیک با خلیفه حفتر متهم میکند. البته در مسکو پنهان نکردند که در شرایط بوجود آمده “میخائیل بوگدانوف” معاون وزیر امور خارجه مذاکرات تلفنی با “خلیفه حفتر” فرمانده ارتش ملی لیبی داشت. البته وی در این مکالمه، بر مواضع مسکو درباره حمایت کامل از روشهای صرفاً سیاسی – دیپلماتیک برای حل و فصل اختلافات بین طرفین مناقشه داخلی در این کشور تاکید کرد.
سیاست یکجانبه آمریکا در مسائل خاورمیانه راه به جایی نخواهد داشت
سرگئی لاوروف روز گذشته یکشنبه، نیز در عمان، با “ایمن الصفدی” وزیر خارجه اردن و “عبدالله دوم”، شاه این کشور دیدار و گفتوگو کرد. وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با همتای اردنی خود یادآور شد که روسیه و اردن بشدت نگران روند حل و فصل مناقشه خاورمیانه بوده و مخالف اقدامات یکجانبه و خارج از چارچوب تصمیمات سازمان ملل در این باره هستند.
وزیر خارجه روسیه گفت: «اوضاع در منطقه، بهخصوص در فلسطین، باعث نگرانی ما جدی ماست. هیچ تردیدی نداریم که لازم است تا برای حل و فصل مشکلات کنونی به طور کامل در چارچوب حقوق بینالملل و تصمیمات و قطعنامههای شورای امنیت و ابتکارعملهای جهان عرب اقدام شود. به عقیده ما این مسائل صرفاً باید بر اساس منافع هر دو طرف حل و فصل شوند و هرگونه اقدام یکجانبه در این باره نتیجه خوبی نخواهد داشت.»
لاوروف تاکید کرد: «در مسکو نگرانی جدی درباره تصمیم غیرقانونی و بیثبات کننده آمریکا درباره بلندیهای جولان و همینطور تلاش برای تحمیل طرحی از سوی رئیس جمهوری آمریکا بعنوان “معامله قرن” برای حل و فصل مشکل فلسطین-اسرائیل وجود دارد و اطلاعاتی که درباره جزئیات این طرح به گوش ما می رسد، بسیار نگران کننده است.»
وی پیش از این نیز گفته بود که مواضع مسکو درباره تعلق داشتن بلندیهای جولان به سوریه هیچ تغییری نکرده و تصمیم غیرسازنده و یکجانبه واشنگتن در این باره، مغایر با حقوق بینالملل است و امکان دستیابی سریع، پایدار و عادلانه به صلح در خاورمیانه را از بین میبرد.
وزیر خارجه اردن نیز به نوبه خود یادآور شد که جزییات کامل “معامله قرن” پیشنهادی آمریکا برای حل و فصل مناقشه فلسطین – اسرائیل مشخص نیست، ولی مقامات عمان امیدوارند که این طرح باعث وخامت بیشتر اوضاع در منطقه نشود.
به نوشته این روزنامه، در شرایطی که آمریکاییها وعده سرمایه گذاری میلیاردی در مصر و اردن را دادهاند، در ازای آن انتظار رعایت خط قرمزهایی از سوی این کشورها را نیز دارند. کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۹ مبلغی معادل ۱/۴ میلیارد دلار کمک مالی برای مصر در نظر گرفت و دولت اردن نیز سالانه ۱/۲ میلیارد دلار از واشنگتن دریافت میکند. ولی این مسئله باعث نشده تا این کشورها با همه سیاستهای آمریکا به خصوص درباره اقدامات اسرائیل برای اشغال سرزمینهای متعلق به فلسطینیان موافقت کنند. هرچند مقامات رسمی این دو کشور بندرت از سیاستهای واشنگتن در منطقه انتقاد میکنند. ولی مواضع سیاسی آنها در بسیاری از مسائل منطقه بیشتر به موضعگیری مسکو نزدیک است تا به واشنگتن.
تسنیم
تایم؛ دردسرها و مخاطرات اقدام علیه سپاه برای مقامات و نیروهای آمریکایی
یک نشریه آمریکایی با پرداختن به تأثیرات و پیامدهای اقدام احتمالی آمریکا علیه سپاه پاسداران، آن را اقدامی بیسابقه توصیف کرد که میتواند دردسرهایی را برای مقامات آمریکایی و خطراتی را نیز برای نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به همراه داشته باشد.
طرح ممنوعیت اقدام نظامی علیه ایران به کنگره آمریکا رفت
سناتور آمریکایی با حمایت از طرح ممنوعیت اقدام نظامی علیه ایران از ارائه این طرح به جلسه امروز کنگره آمریکا خبر داد.
الحلبوسی: بحث خروج نیروهای آمریکایی از عراق دیگر مطرح نیست /ایران تنها کشوری نیست که در عراق دخالت میکند
رئیس پارلمان عراق اعلام کرد، پیشنهادات مطرح شده از سوی برخی فراکسیونهای پارلمانی در زمینه ارائه پیشنویس قانونی با هدف درخواست برای خروج نیروهای آمریکا از عراق از روی میز برداشته شده است.
عبدالفتاح السیسی: بازگرداندن «جولان» به سوریه برای صلح فراگیر در منطقه ضروری است
رئیس جمهوری مصر تأکید کرد که تنها راهکار برقراری صلح فراگیر در منطقه بازگرداندن اراضی اشغال شده همچون جولان به صاحبان آن است.