اسرائیل ۲ روستای دیگر را در جنوب سوریه اشغال کرد

ارتش اسرائیل دو روستای دیگر را در استان درعا در جنوب سوریه اشغال کرد. به گزارش ایسنا، ارتش اسرائیل بعد از سقوط نظام «بشار اسد» به گسترش نفوذ خود در اراضی سوریه ادامه داده است. به گفته منابع نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی اسرائیل کنترل روستاهای «جمله» و «معربه» در حوض الیرموک در استان درعا را ... اسرائیل ۲ روستای دیگر را در جنوب سوریه اشغال کرد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سوریه, صهیونیسم

ورود اولین کاروان محموله نظامی آمریکا به سوریه پس از سقوط اسد

منابع رسانه‌ای از ورود اولین کاروان نظامی آمریکا به سوریه پس از سقوط حکومت «بشار اسد» خبر دادند. به گزارش ایسنا، نیروهای ائتلاف بین‌المللی به رهبری ارتش آمریکا، یک کاروان حامل تسلیحات و تجهیزات نظامی را به یکی از پایگاه‌های خود در حومه استان حسکه سوریه منتقل کردند. خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد: ... ورود اولین کاروان محموله نظامی آمریکا به سوریه پس از سقوط اسد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سوریه

به دنبال دیدار نمایندگان آمریکا با ابومحمد جولانی در سوریه؛ واشنگتن جایزه برای دستگیری جولانی را لغو کرد

دولت جو بایدن روز جمعه ۲۰ دسامبر (۳۰ آذر) اعلام کرد که تصمیم گرفته است جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین‌شده برای دستگیری ابومحمد جولانی رهبر گروه هیئت تحریر الشام در سوریه را دنبال نکند. به گزارش یورونیوز: این اعلامیه پس از دیدار باربارا لیف دیپلمات ارشد آمریکا در امور خاورمیانه با احمد الشرع (ابومحمد جولانی)، ... به دنبال دیدار نمایندگان آمریکا با ابومحمد جولانی در سوریه؛ واشنگتن جایزه برای دستگیری جولانی را لغو کرد

ادامه

آمریکا, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه

گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرزهای استان رقه سوریه شدند

اداره عملیات نظامی وابسته به گروه «تحریرالشام» پس از عقب نشینی نیروهای دموکراتیک سوریه موسوم به «قسد»، کنترل ۱۴ روستای استان رقه را به دست گرفت. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، منابع آگاه به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفتند که نیروهای موسوم به «اداره عملیات نظامی» وابسته به تحریرالشام برای اولین بار از سمت استان دیرالزور ... گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرزهای استان رقه سوریه شدند

ادامه

جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه

نتانیاهو از بیم بازداشت، قصد سفر به لهستان را ندارد

رسانه لهستانی گزارش کرد که نخست‌وزیر اسراییل به خاطر ترس از بازداشت، از سفر به این کشور برای حضور در مراسم هشتادمین سالروز آزادسازی اردوگاه‌های نازی‌ها (آشویتس) خودداری خواهد کرد. به گزارش ایسنا، این گزارش حاکی از آن است که «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم اسراییل برنامه‌ای برای حضور در برنامه‌های ماه آتی میلادی لهستان به ... نتانیاهو از بیم بازداشت، قصد سفر به لهستان را ندارد

ادامه

اسراییل, انگلیس, جنایات جنگی, جهان, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, شرق اروپا, گرسنگی, گزارش, لهستان, هلند

انتقاد جدی لاوروف از سیاست آمریکا در سفر به مصر و اردن

وزیر خارجه روسیه در جریان مذاکراتش با مقامات قاهره و عمان، بر مواضع قاطع مسکو درباره سوریه، “بلندی‌های جولان” و مناقشه فلسطین-اسرائیل تأکید کرده و برخورد آمریکا با این مسائل را یک‌جانبه، غیرسازنده و به بن‌بست رسیده ارزیابی کرد.

 

روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو امروز نوشت: “سرگئی لاوروف” وزیر امور خارجه روسیه روزهای شنبه و یکشنبه این هفته به دو کشور مصر و اردن سفر کرد. این دیدار در آستانه سفر رئیس جمهوری مصر به واشنگتن صورت گرفت که به تازگی هم “عبدالله دوم” شاه اردن به آنجا سفر کرده بود. هر دو کشور کمک‌های مالی قابل توجهی از آمریکا دریافت می‌کنند، ولی مواضع سیاسی آنها در بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی بیشتر نزدیک به موضع‌گیری مسکو است تا واشنگتن. این مسئله به‌خصوص در رابطه با مسائل مربوط به “بیت‌المقدس”، “بلندی‌های جولان” و در کل دیدگاه مقامات آمریکایی درباره اوضاع خاورمیانه، کاملا مشهود است.

 

سفر لاوروف به منطقه خاورمیانه با حمله ارتش ملی لیبی تحت فرماندهی “خلیفه حفتر”طرابلس همزمان شد که تحقق طرح سازمان ملل برای حل و فصل اوضاع در این کشور را در معرض خطر جدی قرار داده است. به همین دلیل، این بحران به یکی از موضوعات اصلی در مذاکرات وزیر خارجه روسیه در مصر تبدیل شد.

 

لاوروف در پایان مذاکرات خود با “سامح شکری” وزیر خارجه مصر در قاهره تاکید کرد که مسکو بشدت مخالف هر نوع تلاشی برای تعیین یکجانبه مقصر وضعیت کنونی در لیبی است. به گفته وی، دلیل بحران لیبی، در واقع نتیجه اقدامات ناتو در سال ۲۰۱۱ است که لیبی را به کشوری ویران، منبع تروریزم، قاچاق اسلحه و مهاجرت‌های غیرقانونی تبدیل کرده است.

 

وزیر خارجه روسیه با تاکید بر لزوم برقراری گفت‌وگو بین طرفین مناقشه ، بدون تحمیل از خارج، یادآور شد که مسکو از تماس با همه طرفین مناقشه در لیبی به منظور کمک به حل و فصل اختلافات حمایت می‌کند.

 

مقامات قاهره نیز خواستار خویشتن داری طرفین درگیر در مناقشه لیبی و مذاکره برای حل و فصل اختلافات داخلی شدند.

 

ضمن اینکه برای مقامات مسکو بسیار مهم است که نشان دهند هیچ علاقه‌ای به هیچ یک از طرفین این ماقشه ندارند، بخصوص در شرایط که غرب روسیه را به همکاری نزدیک با خلیفه حفتر متهم می‌کند. البته در مسکو پنهان نکردند که در شرایط بوجود آمده “میخائیل بوگدانوف” معاون وزیر امور خارجه مذاکرات تلفنی با “خلیفه حفتر” فرمانده ارتش ملی لیبی داشت. البته وی در این مکالمه، بر مواضع مسکو درباره حمایت کامل از روش‌های صرفاً سیاسی – دیپلماتیک برای حل و فصل اختلافات بین طرفین مناقشه داخلی در این کشور تاکید کرد.

 

سیاست یک‌جانبه آمریکا در مسائل خاورمیانه راه به جایی نخواهد داشت

 

سرگئی لاوروف روز گذشته یکشنبه، نیز در عمان، با “ایمن الصفدی” وزیر خارجه اردن و “عبدالله دوم”، شاه این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با همتای اردنی خود یادآور شد که روسیه و اردن بشدت نگران روند حل و فصل مناقشه خاورمیانه بوده و مخالف اقدامات یکجانبه و خارج از چارچوب تصمیمات سازمان ملل در این باره هستند.

 

وزیر خارجه روسیه گفت: «اوضاع در منطقه، به‌خصوص در فلسطین، باعث نگرانی ما جدی ماست. هیچ تردیدی نداریم که لازم است تا برای حل و فصل مشکلات کنونی به طور کامل در چارچوب حقوق بین‌الملل و تصمیمات و قطعنامه‌های شورای امنیت و ابتکارعمل‌های جهان عرب اقدام شود. به عقیده ما این مسائل صرفاً باید بر اساس منافع هر دو طرف حل و فصل شوند و هرگونه اقدام یکجانبه در این باره نتیجه خوبی نخواهد داشت.»

 

لاوروف تاکید کرد: «در مسکو نگرانی جدی درباره تصمیم غیرقانونی و بی‌ثبات کننده آمریکا درباره بلندی‌های جولان و همینطور تلاش برای تحمیل طرحی از سوی رئیس جمهوری آمریکا بعنوان “معامله قرن” برای حل و فصل مشکل فلسطین-اسرائیل وجود دارد و اطلاعاتی که درباره جزئیات این طرح به گوش ما می رسد، بسیار نگران کننده است.»

 

وی پیش از این نیز گفته بود که مواضع مسکو درباره تعلق داشتن بلندی‌های جولان به سوریه هیچ تغییری نکرده و تصمیم غیرسازنده و یک‌جانبه واشنگتن در این باره، مغایر با حقوق بین‌الملل است و امکان دستیابی سریع، پایدار و عادلانه به صلح در خاورمیانه را از بین می‌برد.

 

وزیر خارجه اردن نیز به نوبه خود یادآور شد که جزییات کامل “معامله قرن” پیشنهادی آمریکا برای حل و فصل مناقشه فلسطین – اسرائیل مشخص نیست، ولی مقامات عمان امیدوارند که این طرح باعث وخامت بیشتر اوضاع در منطقه نشود.

 

به نوشته این روزنامه، در شرایطی که آمریکایی‌ها وعده سرمایه گذاری میلیاردی در مصر و اردن را داده‌اند، در ازای آن انتظار رعایت خط قرمزهایی از سوی این کشورها را نیز دارند. کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۹ مبلغی معادل ۱/۴ میلیارد دلار کمک مالی برای مصر در نظر گرفت و دولت اردن نیز سالانه ۱/۲ میلیارد دلار از واشنگتن دریافت می‌کند. ولی این مسئله باعث نشده تا این کشورها با همه سیاست‌های آمریکا به خصوص درباره اقدامات اسرائیل برای اشغال سرزمین‌های متعلق به فلسطینیان موافقت کنند. هرچند مقامات رسمی این دو کشور بندرت از سیاست‌های واشنگتن در منطقه انتقاد می‌کنند. ولی مواضع سیاسی آنها در بسیاری از مسائل منطقه‌ بیشتر به موضع‌گیری مسکو نزدیک است تا به واشنگتن.

تسنیم

تایم؛ دردسرها و مخاطرات اقدام علیه سپاه برای مقامات و نیروهای آمریکایی

یک نشریه آمریکایی با پرداختن به تأثیرات و پیامدهای اقدام احتمالی آمریکا علیه سپاه پاسداران، آن را اقدامی بی‌سابقه توصیف کرد که می‌تواند دردسرهایی را برای مقامات آمریکایی و خطراتی را نیز برای نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به همراه داشته باشد.

ادامه

اسراییل, امریکا, ایران, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق, قطر, لبنان

الحلبوسی: بحث‌ خروج نیروهای آمریکایی از عراق دیگر مطرح نیست /ایران تنها کشوری نیست که در عراق دخالت می‌کند

رئیس پارلمان عراق اعلام کرد، پیشنهادات مطرح شده از سوی برخی فراکسیون‌های پارلمانی در زمینه ارائه پیش‌نویس قانونی با هدف درخواست برای خروج نیروهای آمریکا از عراق از روی میز برداشته شده است.

ادامه

اردن, امریکا, ایران, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, شمال غرب آسیا, عراق, عربستان سعودی, کویت