هاآرتص: ارتش اسرائیل از لبنان خارج نمی‌شود، در تدارک ماندن است

یک رسانه عبری در گزارشی از تصمیم ارتش اسرائیل برای ماندن در خاک لبنان برای مدتی طولانی پرده برداشتِ اقدامی که نقض توافق آتش بس تلقی می‌شود. به گزارش ایسنا، روزنامه هاآرتص گزارش داد که ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای امکان ادامه استقرار نیروهای خود در جنوب لبنان پس از پایان مهلت ۶۰ ... هاآرتص: ارتش اسرائیل از لبنان خارج نمی‌شود، در تدارک ماندن است

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, گزارش, لبنان

وال‌استریت‌ژورنال: هیچ قدرت بازدارنده‌ای در برابر یمن وجود ندارد

چندین ماه‌ است که آمریکا و متحدانش با هدف قرار دادن مواضع ارتش یمن، سعی دارند حمایت این کشور از فلسطینیان در درگیری با اسراییل را متوقف کنند، اما ارتش یمن به یک نیروی نظامی قدرتمند با فناوری‌های پیشرفته تبدیل شده است که سامانه‌های پدافند هوایی صهیونیست‌ها را به چالش می‌کشد. به گزارش ایسنا، رسانه ... وال‌استریت‌ژورنال: هیچ قدرت بازدارنده‌ای در برابر یمن وجود ندارد

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, ایران, تحلیل, جنوب غرب آسیا, خاورمیانه, دریای سرخ, روسیه, صهیونیسم, عربستان سعودی, غرب آسیا, فلسطین, یمن

سفر قریب الوقوع اردوغان به سوریه/ منافع ترکیه در سوریه

فورکان هالیت یولجو، کارشناس سیاست امنیتی ترکیه، در توضیح خبر سفر قریب الوقوع اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه به سوریه به همراه مقامات ارشد اقتصادی، به اسپوتنیک گفت: از نظر سیاسی و اقتصادی برای ترکیه بسیار مهم است که سوریه قوی در مرز جنوبی این کشور قرار داشته باشد. به گزارش اسپوتنیک؛ یولجو توضیح داد: «این یعنی ... سفر قریب الوقوع اردوغان به سوریه/ منافع ترکیه در سوریه

ادامه

اقتصادی, تحلیل, ترکیه, جهان, خاورمیانه, سوریه

شکست سیاست‌های ماجراجویانه و نابخردانهٔ رژیم ولایی در منطقه و ادعاهای دروغین دیکتاتورِ هراسناک

سقوط دیکتاتوری بشار اسد و حزب بعث در سوریه با دخالت آشکار ترکیه، اسرائیل، و امپریالیسم آمریکا و به دست گروه‌های تروریستی وابسته به “هیئت تحریر شام” وضع جدیدی در منطقۀ خاورمیانه پدید آورده است. فروپاشی دولت اسد در عین حال گواه شکست مفتضحانۀ حلقهٔ اساسی سیاست‌های خارجی ماجراجویانهٔ رژیم ولایت فقیه در منطقۀ خاورمیانه ... شکست سیاست‌های ماجراجویانه و نابخردانهٔ رژیم ولایی در منطقه و ادعاهای دروغین دیکتاتورِ هراسناک

ادامه

آزادی, آمریکا, اتحادیه اروپا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, اوکراین, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تروریسم, تورم, جوانان, روسیه, زنان, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فقر, فلسطین, لبنان

اینترسپت: اروپایی‌ها به‌رغم اطلاع از جنایات اسرائیل درخواست توقف ارسال سلاح را رد کردند

وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا درخواست توقف ارسال سلاح به اسرائیل را به‌رغم وجود شواهد فزاینده‌ای از جنایات جنگی و احتمالاً نسل‌کشی آن در نوار غزه در حالی رد کردند که به گفته کارشناسان، این شواهد نشان‌دهنده همدستی مقامات اروپایی با جنایات تل‌آویو است. به گزارش ایسنا، در یک ارزیابی داخلی که در اختیار وزیران امور ... اینترسپت: اروپایی‌ها به‌رغم اطلاع از جنایات اسرائیل درخواست توقف ارسال سلاح را رد کردند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, اشغالگری, انگلیس, ایتالیا, ایرلند, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, فرانسه, فلسطین, گزارش, نسل‌کشی

الخلیج آنلاین: چرا عربستان از خروج آمریکا و قدرت طالبان بیمناک است؟

«هیو مایلز» تحلیلگر و کارشناس مسائل خاورمیانه معتقد است که مقامات سعودی حق دارند نسبت به خروج آمریکا از افغانستان و قدرت گرفتن طالبان در این کشور با توجه به احتمال در معرض خطر قرار گرفتن امنیت حکمرانی‌شان احساس ناراحتی، نارضایتی و نگرانی کنند.

 

«هیو مایلز» تحلیلگر و کارشناس مسائل خاورمیانه معتقد است که مقامات سعودی حق دارند نسبت به خروج آمریکا از افغانستان و قدرت گرفتن طالبان در این کشور با توجه به احتمال در معرض خطر قرار گرفتن امنیت حکمرانی‌شان احساس ناراحتی، نارضایتی و نگرانی کنند.

 

به گزارش روز دوشنبه تارنمای خبری «الخلیج آنلاین»، مایلز خاطرنشان کرد: آل سعود هم اکنون با وضعیت نگران کننده‌ای در افغانستان مواجه است، زیرا خاندان حاکم بر عربستان همانند دولت پیشین افغانستان برای در امان ماندن از دشمنان خارجی و تهدیدهای داخلی بر آمریکا تکیه کرده است.

 

از سوی دیگر “کریستین کوتس اولریچسن” کارشناس خاورمیانه و عضو مرکز علمی سیاست عمومی “بیکر” در دانشگاه «رایس» خاطرنشان کرد: حملات شکل گرفته علیه «آرامکو» شرکت نفتی غول پیکر سعودی در سپتامبر ۲۰۱۹ باعث شد تا تضمین‌های امنیتی ارائه شده از سوی واشنگتن به ریاض به شدت زیر سوال برود.

 

کریستین افزود: پشت کردن غیرمنتظره آمریکا به شرکای خود در افغانستان بازتاب گسترده‌ای در میان همپیمانان منطقه‌ای ایالات متحده داشت و همین امر باعث شد تا بار دیگر انگیزه‌های کاخ سفید و تضمین‌های امنیتی ارائه شده از سوی واشنگتن به همپیمانانش مورد شک و تردید قرار گیرد.

 

در همین رابطه “نیل کویلیام” تحلیلگر امور خاورمیانه در مرکز علمی “چاتام هاوس” پیش بینی کرد که گروه طالبان با به راه انداختن کارزاری و فراخوان مستقیم ملت عربستان مشروعیت آل سعود را به چالش بکشد.

 

کویلیام توضیح داد: نحوه خروج آمریکا از افغانستان عربستان را نگران کرده است و اظهارات «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در این خصوص مبنی بر اینکه “باقی ماندن در افغانستان در بردارنده هیچ گونه مصلحت حیاتی برای واشنگتن نبود”، در بردارنده پیام هشدارآمیز و خطرناکی برای رهبران سعودی بود.

 

وی ادامه داد: طالبان احتمالا با عربستان رو در رو شود و گروه‌های مسلح فرامرزی همچون «القاعده» ممکن است بار دیگر از افغانستان، عربستان را در معرض تهدید قرار دهند.

 

خبرگزاری «رویترز» نیز به نقل از یک دیپلمات خارجی در ریاض با اشاره به احتمال استفاده «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی از وضعیت موجود در افغانستان پیش بینی کرد که عربستان در این خصوص خط مشی عمل‌گرا اتخاذ خواهد کرد.

 

دیپلمات مزبور گفت: سعودی‌ها با طالبان رابطه تاریخی دارند و مجبورند در نهایت بار دیگر این گروه را بپذیرند، زیرا چاره دیگری ندارند.

 

بر اساس گزارش الخلیج اونلاین، آنچه که باعث تقویت چنین احتمالی شده، آن است که طالبان در سال ۲۰۱۹ عملا رویکرد برقراری رابطه با آمریکا را در پیش گرفت و در همین خصوص ” جلال الدین شینواری” معاون سابق وزیر دادگستری طالبان در گفت وگو با روزنامه «نیویورک تایمز» اظهار داشت: ما به آمریکایی‌ها می‌گوییم که شما عربستان را پذیرفتید، ما نیز بیش از آنچه که در قانون اساسی سعودی آمده عمل نخواهیم کرد و قاتل را قصاص کرده و دست دزد را قطع می‌کنیم . شما که عربستان را پذیرفته‌اید پس چرا ما را نمی‌پذیرید؟.

 

پس بر همین اساس به گفته “هیو مایلز” تحلیلگر و کارشناس مسائل خاورمیانه، طالبان می‌تواند به برقراری رابطه با آمریکا همانند رابطه‌ای که سعودی‌ها از آن بهره مند هستند، امیدوار باشد، اما به رغم همه اینها رابطه‌ای که آمریکا با عربستان دارد کاملا با رابطه‌ای که آمریکا با افغانستان دارد، فرق می‌کند.

 

بر پایه همین گزارش، آمریکا به هیچ وجه از عربستان همانند افغانستان عقب نشینی نخواهد کرد، زیرا واشنگتن و همپیمانان غربی‌اش علاوه بر ثروت نفت سعودی و تضمین امنیت اسراییل، مایلند با هر یک از رژیم‌های عربی که آماده به رسمیت شناختن اسراییل به طور رسمی هستند، به ویژه عربستان همکاری کنند. از سوی دیگر خروج آمریکا از عربستان باعث می‌شود تا رژیم سعودی سلطه خود را بر حرمین شریفین در مکه و مدینه به نفع القاعده و یا سایر گروه‌های مسلح از دست بدهد.

 

به گفته مایلز، این امر باعث شده تا آمریکا به رغم دغدغه‌ها و شک و تردیدهای ریاض و واشنگتن، با قدرت به حمایت خود از سعودی‌ها ادامه دهد.

اختلاف میان دو هم‌پیمان دیرینه؛ روابط ریاض-واشنگتن به چه سمتی می‌رود؟

لغو سفر لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا که قرار بود هفته گذشته به عربستان سفر کرده و با محمد بن سلمان و برخی مقامات بلندپایه سعودی دیدار کند، اختلافات میان دو همپیمان دیرینه را آشکار کرد.

ادامه

افغانستان, اقتصادی, امارات, امریکا, ایران, بحرین, تونس, جهان, چین, حضور نظامی, خاورمیانه, روسیه, ژاپن, عدالت اجتماعی, قطر, کویت, مقاله, هندوستان

شاهزاده سعودی با تشدید فشار امریکا: زیر بار دیکته آمریکا نمی‌رویم

همزمان با لغو سفر وزیر دفاع آمریکا به ریاض و قصد واشنگتن برای انتشار اسناد محرمانه واقعه ۱۱ سپتامبر، یک شاهزاده سعودی مدعی شد که ریاض زیر بار دیکته هیچ کشوری نمی‌رود.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, روسیه, عربستان سعودی, گزارش, یمن