نافرمانی در ارتش ماداگاسکار/ گزارش‌ها از فرار رئیس‌جمهوری و احتمال کودتا

گزارش‌های دریافتی از «آنتاناناریوو» پایتخت ماداگاسکار حاکیست با ادامه اعتراضات مردمی، نیروهای نظامی از سرکوب معترضان خودداری کرده و «آنتونی راجولینا» ساختمان مقر دولت را ترک کرده و واحدهای متمرد نظامی کنترل دولت را در دست گرفته‌اند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از «افریکا ریپورت»، شامگاه شنبه نیروهای «واحد پرسنل و خدمات فنی» ارتش ماداگاسکار ... نافرمانی در ارتش ماداگاسکار/ گزارش‌ها از فرار رئیس‌جمهوری و احتمال کودتا

ادامه

اعتراضات اجتماعی, اقیانوس هند, جنوب اروپا, جهان, خبر, شرق آفریقا, فیلم, کنیا, کودتا, ماداگاسکار, نپال

اعتصابات گسترده بخش حمل و نقل ایتالیا در اعتراض به نسل‌کشی در غزه

اعتصابات کارگران ایتالیایی قرار است مدارس، مراکز درمانی و خدمات حمل و نقل در سراسر کشور، از جمله مراکز هوایی و ایستگاه‌های قطار، مترو و فرودگاه‌ها را در رم و میلان تحت تأثیر قرار دهد. به گزارش ایلنا و به نقل از خبرگزاری یورونیوز، مسافران در ایتالیا برای اختلال شدید در سطح حمل و نقل ... اعتصابات گسترده بخش حمل و نقل ایتالیا در اعتراض به نسل‌کشی در غزه

ادامه

اسراییل, اعتراضات اجتماعی, ایتالیا, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, طبقه کارگر, فلسطین, نسل‌کشی

تظاهرات بزرگ در پاریس علیه سیاست‌های اقتصادی مکرون

هزاران نفر در پایتخت فرانسه تحت عنوان «همه‌چیز را محاصره کنیم» برای اعتراض به سیاست‌های مالی دولت و اقدامات ریاضتی به خیابان‌ها آمدند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی؛ هزاران نفر در پاریس، پایتخت فرانسه برای اعتراض به سیاست اقتصادی امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه به خیابان‌ها آمدند. هزاران معترض به سیاست‌های اقتصادی ... تظاهرات بزرگ در پاریس علیه سیاست‌های اقتصادی مکرون

ادامه

اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امنیتی, بازنشستگان, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, غرب اروپا, فرانسه

ملانشون: مکرون باید استعفا دهد

رهبر حزب فرانسه تسلیم‌ناپذیر و منتقد سرسخت رئیس جمهوری این کشور، با انتقاد از شرایط حاکم بر فرانسه، تاکید کرد که راه‌حل بهبود این شرایط استعفای «امانوئل مکرون» و رفتن وی از قدرت است. به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه لو فیگارو، ژان لوک ملانشون (Jean-Luc Mélenchon) روز پنجشنبه در جریان تظاهراتی که ... ملانشون: مکرون باید استعفا دهد

ادامه

اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, سیاسی, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

اعتراضات و اعتصابات صدها هزار نفری سراسری در فرانسه+ فیلم

اعتصاب صدها هزار نفری در سراسر فرانسه باعث اختلال در عملکرد مدارس، حمل و نقل و خدمات بیمارستان‌ها شد. به گزارش ایسنا، حدود ۸۰۰ هزار نفر امروز پنجشنبه، در سراسر فرانسه در مخالفت با کاهش حقوق بازنشستگی و تعدیل خدمات عمومی به یک تظاهرات بزرگ پیوستند. این تظاهرات سراسری باعث اختلال در مدارس، حمل و ... اعتراضات و اعتصابات صدها هزار نفری سراسری در فرانسه+ فیلم

ادامه

اعتراضات اجتماعی, بازنشستگان, جهان, خبر, دارو و درمان, دستمزد, غرب اروپا, فرانسه, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتراض‌های توده‌ای در عراق، هشداری به نظام مبتنی بر سهمیه‌بندی قدرت و فساد

هیئت سیاسی حزب کمونیست عراق به مناسبت حوادث اخیر این کشور و اعتراضات گسترده‌ی مردم در شهرهای مختلف بیانیه‌ای صادر کرده است. در این بیانیه ضمن حمایت از خواست‌های عادلانه‌ی مردم، پایان دادن به نظام فاسد و ناعادلانه‌ی سهمیه‌ی قدرت درخواست و سرکوب و کشتار مردم محکوم شده است.

 

متن این بیانیه را در زیر می خوانید:

 

اعتراض‌های مردمی گسترده‌ای که از روز اوّل اکتبر در سراسر کشور آغاز شد و همچنان ادامه دارد، هشداری واقعی و جدّی است به دولت و نیروهای سیاسی غالب بر کشور که مسئول وضعیت ناگوار کنونی در کشور و شرایط وخیم زندگی شهروندان، به‌ویژه تنگدستان، زحمتکشان، و جوانان‌اند. خشم بی‌سابقهٔ کنونی مردم، بازتاب و نشانهٔ پیامدهای آن وضعیت ناگوار و شرایط وخیم است. و نشان می‌دهد که انجام اصلاحات بنیادی همه‌جانبه در عرصه‌های گوناگون سیاسی، اقتصادی، و اجتماعی، موضوعی مبرم و فوری است. دولت عراق امروزه به معنای کامل کلمه با حقیقت موجود روبروست و باید هرچه زودتر به اقدام‌های جدّی و عادلانه‌ای دست بزند که مردم انتظار دارند و خواهان آنند.

 

رخدادهای دو روز گذشته در بغداد و چند شهر دیگر کشور نشان داده است که شیوهٔ سهمیه‌بندی قدرت در روند سیاسی به هیچ راه‌حلی نمی‌انجامد، بلکه بحران‌های موجود را وخیم‌تر می‌کند و تداوم می‌بخشد، و هیچ حداقلی از عدالت اجتماعی را نیز فراهم نمی‌آورد. امروزه فاصلهٔ میان توده‌های مردم و این نظام، و فساد گستردهٔ دولتی، کاملاً آشکار شده است. سهمیه‌بندی قدرت دولتی نمی‌تواند پاسخگوی مسائل بزرگ روزمره و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی مداوم و مزمن باشد، و نمی‌تواند حقوق مردم مطابق با قانون اساسی کشور را تأمین و تضمین کند و به خواست‌های مردم توجه کند. آنچه وضعیت را وخیم‌تر کرده است این است که فریاد عدالت‌خواهی مردم اغلب نادیده گرفته می‌شود و گاهی حتّی با خشونت با آن برخورد می‌شود.

 

ما ضمن پیگیری این رخدادهای نگران‌کننده و آزاردهنده در میهن عزیزمان، لازم می‌دانیم بر اصول و اقدام‌های زیر تأکید کنیم:

 

۱. تظاهرات مسالمت‌آمیز حق مردم است که در قانون اساسی تصریح شده است و به هیچ بهانه و توجیهی نباید نقض شود.

۲. وظیفه و مسئولیت نهادهای دولتی، شامل نهادهای امنیتی و نظامی، حفاظت از تظاهرکنندگان و معترضان است.

۳. ما سرکوب تظاهرکنندگان و اعمال خشونت علیه آنها را، صرف‌نظر از هر وسیله و شیوه‌ای که به کار می‌رود، از گلوله‌های مشقی گرفته تا گلوله‌های واقعی، هلی‌کوپتر، آب داغ، دستگیری، ضرب و شتم، و غیره، محکوم می‌کنیم. ما خواهان تشکیل یک کمیتهٔ تحقیق گسترده هستیم که شامل سازمان‌های جامعهٔ مدنی و نمایندگان معترضان باشد. ما خواهان محاکمهٔ آمران خشونت و دستوردهندگان به استفاده از گلوله‌های واقعی هستیم.

۴. نیروهای امنیتی بی‌درنگ باید از تعقیب زخمی‌ها در بیمارستان‌ها دست بکشند، بازداشت شدگان را آزاد کنند. کشته‌شدگان تظاهرات باید شهیدان خلق و عراق شناخته شوند.

۵. حفظ ماهیت مسالمت‌آمیز تظاهرات و اعتراض‌ها به هر شکل، و تأمین امنیت اموال مردم و دولت، نقطهٔ قوّت تظاهرکنندگان و معترضان است. مسالمت‌آمیز بودن جنبش اعتراضی باید حفظ شود.

۶. لازم است که نخست‌وزیر و فرمانده کل قوای مسلّح، وزیران، و سران نهادهای امنیتی برای بحث دربارهٔ رخدادهای جاری به جلسهٔ اضطراری پارلمان احضار شوند.

۷. حزب ما با توده‌های معترض و خواست‌های عادلانهٔ آنها ابراز همبستگی کرده، از آنها حمایت کرده، و در اعتراض آنها شرکت کرده است، و به این موضع خود ادامه می‌هد. حزب ما همواره در کنار مردم می‌ایستد و برای تحقق زندگی شایسته و امن برای مردم مبارزه می‌کند.

 

ما مجدداً بر موضع حزب کمونیست عراق در حمایت از خواست‌های عادلانه و مسالمت‌آمیز شهروندان، گشایش فضای عمل برای ایجاد تغییرهای ریشه‌یی، پایان دادن به نظام سهمیه‌بندی قدرت و فساد، و دستیابی به گزینهٔ میهن‌دوستانهٔ ساختمان دولتی بر پایهٔ حقوق شهروندی، دموکراسی، و عدالت اجتماعی تأکید می‌کنیم.

 

درود به خاطرهٔ شهیدان، و با امید به بهبودی سریع زخمی‌شدگان.

اخبار روز

آسوشیتدپرس؛ ۱۸ کشته در حمله مسلحانه مردان نقاب‌دار به معترضان در کربلا

مردان مسلحی که لباس سیاه بر تن داشته و چهره‌هایشان را پوشانده بودند به سمت شرکت‌کنندگان در تظاهرات ضددولتی در کربلا آتش گشودند، ۱۸ نفر را کشته و صدها تن را زخمی کردند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, ایران, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, عراق

نخست‌وزیر لبنان در سیزدهمین روز اعتراضات اعلام کرد به‌‌«بن‌بست» رسیده و استعفا کرد

نخست‌وزیر لبنان در واکنش به ادامه اعتراض‌های مردمی، اعلام کرد، به «بن‌بست» رسیده و استعفای خود و دولتش را تسلیم رئیس‌جمهور می‌کند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, خاورمیانه, خبر, لبنان