رئیس‌جمهور کلمبیا از وزرای خود خواست برای بهتر شدن وضعیت مردم استعفا دهند

رئیس‌جمهور کلمبیا اعلام کرد که برای بهتر شدن وضعیت مردم این کشور از وزرای کابینه خود می‌خواهد که به صورت جمعی استعفا دهند. باشگاه خبرنگاران به نقل از اسکای نیوز؛ گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا از وزرای خود و سایر مقامات ارشد دولتش خواست استعفا دهند، زیرا تنش‌ها در داخل دولت افزایش یافته است. پترو در ... رئیس‌جمهور کلمبیا از وزرای خود خواست برای بهتر شدن وضعیت مردم استعفا دهند

ادامه

آمریکای لاتین, جهان, خبر, کلمبیا

کوبا تحریم نفتی ایران توسط آمریکا را محکوم کرد

وزیر امور خارجه کوبا تصریح کرد: اقدامات قهری یکجانبه دولت آمریکا علیه حوزه نفت ایران را محکوم می‌کنیم. به گزارش خبرگزاری مهر، «برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا با انتشار پیامی در رسانه اجتماعی خود در «ایکس» تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران را محکوم کرد. وزیر امور خارجه کوبا در این خصوص نوشت: این ... کوبا تحریم نفتی ایران توسط آمریکا را محکوم کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, ایران, تحریم, جهان, خاورمیانه, خبر, کوبا

وزیر خارجه ونزوئلا: کوبا تسلیم باج‌خواهی آمریکا نخواهد شد

ایوان خیل وزیر خارجه ونزوئلا در اظهاراتی با اشاره به بازگردانده شدن نام کوبا در فهرست ادعایی کشورهای حامی تروریسم از سوی ایالات متحده، تاکید کرد که این کشور تسلیم باج‌خواهی آمریکا نخواهد شد. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، خیل با اعلام همبستگی ونزوئلا با کوبا در برابر رویکرد خصمانه‌ای که واشنگتن در قبال این ... وزیر خارجه ونزوئلا: کوبا تسلیم باج‌خواهی آمریکا نخواهد شد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, تجاوز نظامی, تحریم, تحلیل, تروریسم, جهان, کوبا, همبستگی, ونزوئلا

رئیس جمهور کوبا: مقاومت ملت فلسطین برجسته ترین مقاومت جهان است

رئیس جمهور کوبا با اشاره به اینکه دشمنان به تلاش های خود برای از بین بردن مساله فلسطین ادامه خواهد داد، گفت برجسته ترین مقاومت جهان، مقاومت ملت فلسطین است. به گزارش روز شنبه ایرنا، «میگل دیاز کانل»، رئیس جمهور کوبا در گفت وگو با شبکه المیادین اظهار داشت: امروز برجسته ترین مقاومت جهان، مقاومت ... رئیس جمهور کوبا: مقاومت ملت فلسطین برجسته ترین مقاومت جهان است

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, صهیونیسم, فلسطین, کوبا

سران «اتحادیه آلبا» سیاست‌های مهاجرتی «ترامپ» را محکوم کردند

رهبران کشورهای مختلف آمریکای لاتین در جریان «دوازدهمین نشست فوق‌العاده اتحادیه آلبا» تجاوزهای آمریکا و سیاست‌های مهاجرتی «دونالد ترامپ» را محکوم و بر ضرورت اتحاد دولت‌های منطقه تاکید کردند. به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تارنمای رسمی «اتحاد بولیواری برای مردم آمریکای ما» (ALBA-TCP)، «میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهوری کوبا تاکید کرد: وحدت میان ملت‌های ... سران «اتحادیه آلبا» سیاست‌های مهاجرتی «ترامپ» را محکوم کردند

ادامه

آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, الیگارشی, امپریالیسم, بولیوی, دومینیکن, کارائیب, کوبا, گرانادا, گوانتانامو, نیکاراگوئه, ونزوئلا

استفاده کودتاچیان بولیوی از شیوه‌های فاشیستی برای کنار زدن هواداران مورالس از دولت

رئیس جمهور مستعفی بولیوی اقدامات کودتاچیان این کشور را برای تصاحب قدرت فاشیستی توصیف کرد و گفت آن‌ها به مقامات دولت حمله کرده و آنان را مورد ارعاب قرار می‌دهند.

 

«اوو مورالس» رئیس‌جمهور سابق بولیوی که در پی وقوع نا‌آرامی‌های اخیر در کشورش از قدرت کناره‌گیری کرد، در مصاحبه با شبکه «راشا تودی» گفت، مخالفان از تاکتیک‌های فاشیستی مانند آتش زدن خانه‌های کارکنان دولت، استفاده می‌کنند.

 

مورالس در گفت‌وگو با راشاتودی اسپانیایی گفت: «بولیوی هیچ‌گاه شاهد آرامش فضای سیاسی نبوده است. به خاطر دارم سال ۱۹۷۸ که سرباز نیروهای مسلح بودم، در یک سال سه بار رئیس‌جمهور تغییر کرد که همه آن‌ها ژنرال ارتش بودند».

 

او با اشاره به این‌که هیچ‌کدام از رهبران پیشین بولیوی برنامه توسعه بلند‌مدت یا حتی میان‌مدت نداشتند گفت، دولت او توانست دوره بی سابقه‌ای از ثبات را در این کشور حاکم کند اما اکنون «کودتایی رخ داده» و دوره ثبات به پایان رسیده است.

 

مورالس تاکتیک‌های مورد استفاده توسط مخالفانش برای تصاحب قدرت را «فاشیستی» توصیف کرد که شامل حمله، ارعاب و اخاذی می‌شود. او گفت:‌ «آن‌ها خانه‌های مقامات را به آتش می‌کشند. پلیس هیچ کاری نمی‌کند و به معترضان می‌پیوندد».

 

رئیس‌جمهور سابق بولیوی افزود معترضان و مخالفان، بستگان متحدانش را هدف قرار می‌دهند تا آن‌ها را مجبور به استعفا کنند. وی همچنین شرح داد: «آن‌ها همسران کارکنان دولت را تهدید می‌کنند و می‌گویند اگر شوهرانتان [دولت را] ترک نکنند شما را زنده زنده می‌سوزانیم. آن‌ها با چشم گریان به شوهرانشان خبر می‌دهند و آن‌ها مجبور به کناره‌گیری می‌شوند».

 

مورالس گفت، برای مثال مخالفان برادر «ویکتور بوردا» رئیس مجلس نمایندگان بولیوی را به گروگان گرفتند. این سیاست‌مدار ۶۰ ساله بولیویایی افزود از آن‌جا که تا پیش از کودتا روابط خوبی با فرماندهان ارتش داشته، وقوع کودتا شوک بزرگی به او وارد کرده است.

 

او در این باره گفت:‌ «مطمئن بودم افراد میهن پرست و ضد امپریالیسم در میان ارتشی‌ها وجود دارد اما مشخص شد که برخی فرماندهان فقط به کسانی خدمت می‌کردند که پول بیشتری بدهد. شگفت‌زده شدم. نمی‌توانستم آن را باور کنم».

 

مورالس همچنین گفت «کوچکترین تردیدی» ندارد که نقص فنی در بالگردی که او ماه گذشته در حال سفر با آن بوده در راستای تلاش برای ترور او بوده است و «لوئیز فرناندو کاماچو»، رهبر مخالفان او در همان روز گفته بود مردم بولیوی شاهد «سقوط اوو» خواهند بود.

 

او همچنین نهادی به نام «OAS»‌ (سازمان کشورهای آمریکایی) و چشم طمع برای دست‌یابی به ذخایر طبیعی «لیتیوم» بولیوی را در وقوع کودتا علیه دولتش مؤثر دانست و گفت: «بولیوی می‌تواند بهای جهانی لیتیوم را تعیین کند. اکنون می‌فهمم که برخی کشورهای صنعتی نمی‌خواهند رقابتی در این زمینه وجود داشته باشد».

 

مورالس که از سوی کمیسیون انتخابات بولیوی برنده انتخابات ریاست جمهوری بولیوی در ماه اکتبر اعلام شده بود، پس از اعتراضات خشونت‌آمیز مخالفان و اتهامات آنها علیه رئیس‌جمهور این کشور از سمتش استعفا داد.

 

او پیش از این در اولین مصاحبه بعد از خروج از کشورش و حضور در مکزیک گفت، آمریکا یک توطئه‌گر بزرگ است و در پشت پرده کودتا و خروج اجباری وی از بولیوی دست داشت.

 

مورالس بعد از خروج از بولیوی در مصاحبه‌ای گفته که تنها راه برای پایان دادن به خشونت‌ها گفت‌و‌گوی ملی است. او در این مصاحبه، از حامیان خود در بولیوی هم خواسته که به اقدامات خشونت‌آمیز متوسل نشوند.

فارس

مورالس؛ حاضرم همین فردا به بولیوی برگردم/ مخالفت امریکا با این بازگشت

به گفته سخنگوی سازمان ملل، رئیس‌جمهوری پیشین بولیوی که در مکزیک به سر می‌برد، هنوز درخواستی برای دریافت کمک از این سازمان ارائه نداده است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر, سازمان ملل, مکزیک

کیفرخواست قانونگذاران شیلی برای برکناری رئیس‌جمهوری

شماری از قانونگذاران شیلی کیفرخواستی را علیه رئیس‌جمهوری این کشور ارائه کرده‌اند که در صورت تایید نهایی، می‌تواند موجب سلب صلاحیت و در نتیجه برکناری وی از سمت ریاست جمهوری شود.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, شیلی