دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

«راشد اسماعیلوف» متخصص و رئیس انجمن زیست محیطی روسیه بر ضرورت همکاری پایدار بین کشورهای حاشیه خزر برای حل مشکلات این دریا و به ارائه دیدگاه خود در زمینه پیشنهادهای طرح شده از جمله انتقال آب از دریای سیاه برای حل مشکل کاهش سطح آب خزر پرداخت. به گزارش روز جمعه ایرنا، این متخصص محیط‌زیست ... دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

ادامه

آذربایجان, اقتصادی, ایران, جهان, خبر, دریای آرال, دریای حزر, دریای سیاه, روسیه, قزاقستان, قفقاز, گرجستان, محیط زیست

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) هشدار داد در صورت وقوع حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر ایران، این حادثه می‌تواند مرگبارترین پیامد را از زمان حملات به تأسیسات هسته‌ای این کشور به همراه داشته باشد. بر اساس بیانیه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه منتشر کرد، گروسی در ... آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, محیط زیست

بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

جنبش عدم تعهد (NAM) با صدور بیانیه‌ای رسمی، حمله وحشیانه، تحریک‌نشده و از پیش طراحی‌شده اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را که در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) صورت گرفت، به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرد. به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است که حمله وسیع و هماهنگ اسرائیل شامل سلسله‌ای از ... بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

ادامه

اسراییل, ایران, بیانیه, تجاوز نظامی, جنبش غیر متعهدها, جهان, زنان, سازمان ملل, صلح, کودکان, محیط زیست

هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

منابع اسرائیلی: تل‌آویو فهرست کاملی از مراکز آسیب‌دیده خود در حمله ایران ارائه نمی‌دهد العربیه: رسانه‌های ایران گزارش دادند که تهران به ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه هشدار داده است در صورت کمک به اسرائیل در مقابله با حملات ایران، پایگاه‌ها و شناورهای نظامی این کشورها در منطقه هدف قرار خواهند گرفت. به گزارش خبرگزاری ... هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, اقتصادی, انگلیس, ایران, خلیج فارس, دریای سرخ, غرب, محیط زیست

استاد دانشگاه امیرکبیر: اگر همه‌ آب‌های ورودی به کشور مدیریت می‌شد، تا ۲ سال نگرانی آب نداشتیم

استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این‌که ۹۲ میلیارد متر مکعب آب وارد کشور شده است، گفت: از میان این میزان آب وارد شده حدودا ۴۰ میلیارد متر مکعب را توانستیم مدیریت کنیم. اگر ۵۰ میلیارد متر مکعب باقی را هم با مدیریت قوی هدایت می‌کردیم، تقریبا تا دو سال در موضوع آب نگرانی نداشتیم.

 

دکتر رضا مکنون امروز در”میزگرد بررسی سیلاب‌های اخیر” که در دانشکده مهندسی عمران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، با اشاره به اینکه برخی، همه دلایل سیل را “تغییر اقلیم” می‌دانند و برخی دیگر این چنین فکر نمی‌کنند، اظهار کرد: با وجود این‌همه تحصیل‌کرده‌ای که در کشور داریم، باز هم در موضوع سیلاب شبهه‌هایی مانند “هارپ” و “امکان ورود به ترسالی” پیش آمد؛ علاوه بر این‌ها، بعضی اعلام کردند “ممکن است دست آمریکا در میان باشد”! مسجل بدانید که تغییر اقلیم فقط گریبان‌گیر ما نیست، بلکه آمریکا و اروپا را هم درگیر کرده است.

 

وی افزود: آبی که به زمین می‌آید، می‌توانست بر سر راه خود در کوه‌ها جذب شود، این به انجام ندادن برخی فعالیت‌ها در حوزه آبخیزداری و جنگل‌داری باز می‌گردد. اما نمی‌توانیم بگوییم که اگر آبخیزداری می‌کردیم، سیل رخ نمی‌داد.

 

مکنون اظهار کرد: باید بدانیم فقط سدسازی پاسخگو نیست، ممکن است سدی ساخته شود که مسئول آن تصمیم بگیرد برای مقابله با کم‌آبی تابستان، آب باران بهمن و اسفند را در آن نگهداری کند و بعدتر در بهار با سیل مواجه شود. مدیریت سد باید انجام شود.

 

وی با بیان این‌که آبی که از سد رها شود، به پایین دست می‌آید، به ساخت‌و ساز در حریم‌ها اشاره کرد و افزود: چه کسی در سال‌های اخیر، راه آهن شمال را ساخت؟ ارزیابی زیست محیطی آن کجاست؟! بررسی پتانسیل عبور سیل کجاست؟! انفجار راه‌آهن مدیریت لحظه‌ای است‌. ساخت‌وسازهای این چُنینی باید مورد بررسی قرار گیرد.

 

مکنون ادامه داد: در ارومیه برخی لایروبی‌ها شده بود و در نتیجه آب بارش این استان وارد دریاچه ارومیه شد و خسارتی بر جای نگذاشت. ۹۲ میلیارد متر مکعب آب وارد ایران شد، اما توانستیم فقط حدود ۴۰ میلیارد آن را مدیریت کنیم، اگر ۵۰ میلیارد دیگر هم با مدیریتی قوی هدایت می‌شد، تقریباً در دو سال آینده در مورد آب نگرانی نداشتیم.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه حمایت روانی از آسیب‌دیدگان سیل ضروری است، به کمک خواستن دولت از دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: دولت از دانشگاه‌ها برای بررسی موضوعات کمک خواسته است. دکتر جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور هفت دانشگاه را سال گذشته مشخص کردند که به دولت کمک کنند. ما دانشگاهیان بیشتر وقتمان صرف تولید مقاله ISI و ارتقای رتبه است و چندان به مسائل کشور کاری نداریم. باید در این نگاه تجدیدنظر کنیم و دانشگاهیان به دنبال حل مسائل کشور بروند. در مورد سیل هم باید دانشگاه‌ها با همکاری و مشارکت یکدیگر به مقامات گزارش دهند.

ایسنا

دریاچه نمک به وضعیت دو دهه قبل خود بازگشته است

‌معاون فنی اداره کل محیط زیست استان قم با بیان اینکه‌ دریاچه نمک از وضعیت بحرانی سال گذشته عبور کرده است، تاکید کرد: با این وجود در صورتی وضعیت آبی مناسبی برای استان قم در سال‌های آینده وجود دارد که این حجم از آبگیری و وضعیت بهینه دریاچه نمک و تالاب‌های قم‌ حفظ شود.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

آسیب جدی به حدود ۲۵۰ خانه روستایی در رانش شدید زمین در سمنان

رانش زمین در روستای حسین‌آباد بخش کالپوش میامی در استان سمنان پیشروی کرده و اهالی روستا در حال تخلیه خانه‌های خود هستند.   حدود ۵۷۰ خانه روستایی حسین‌آباد در خطر ریزش قرار دارند و تا امروز حدود ۲۵۰ خانه روستایی آسیب جدی دیده‌اند که باید تخلیه شوند.   تاکنون ۱۱۰ خانۀ این منطقه تخلیه شده ... آسیب جدی به حدود ۲۵۰ خانه روستایی در رانش شدید زمین در سمنان

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

پیش‌بینی بارش‌های سنگین برای ایران در دهه‌های آینده

یک اقلیم‌شناس وضعیت بارش و دمای ایران را طی ۶۰ سال گذشته تشریح و تاکید کرد که سیل‌های اخیر کشور از پیامدهای گرمایش جهانی و نشانه تغییر اقلیم است و احتمال وقوع خشکسالی های متمادی و بارش های سیل آُسا طی سال های آینده وجود دارد.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست