کانادا محاصره غذایی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد/ بیش از یک میلیون کودک در معرض خطر

نخست وزیر کانادا، محاصره غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد و گفت: نباید از غذا به‌عنوان «ابزار سیاسی» استفاده شود. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: مارک کارنی از اسرائیل خواست به برنامه جهانی غذا اجازه دهد فعالیت خود در غزه را از سرگیرد. اظهارات کارنی ساعاتی بعد از اعلام سازمان برنامه جهانی ... کانادا محاصره غذایی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد/ بیش از یک میلیون کودک در معرض خطر

ادامه

آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کانادا, گرسنگی

قلم‌های بسته؛ حقیقت در محاصره

کاخ سفید با حذف خبرگزاری‌های معتبر از تیم خبری نزدیک به ترامپ، گام تازه‌ای در محدودسازی رسانه‌ها برداشته است. باشگاه خبرنگاران؛ در اقدامی که بوی سانسور و کنترل اطلاعات می‌دهد، کاخ سفید دسترسی خبرگزاری‌های برجسته‌ای چون رویترز، بلومبرگ و آسوشیتدپرس را به تیم خبری اختصاصی رئیس‌جمهور محدود کرده است. این تصمیم، که ظاهراً به بهانه‌های ... قلم‌های بسته؛ حقیقت در محاصره

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژی, ایدئولوژی, تحلیل, خبر رسانی, سیاسی

لوموند: افول قدرت آمریکا از سال‌ها پیش آغاز شده‌است

اقتصاددان فرانسوی طی یادداشتی در روزنامه «لوموند» ضمن نقد سیاست‌های ترامپ مقابل کشورهای دیگر، تاکید کرد که بحران کنونی نه‌تنها اقتصادی، بلکه بحران مشروعیت و عملکرد سیاسی است که در ناکارآمدی ساختار قدرت در آمریکا ریشه دارد. به گزارش روز شنبه ایرنا، سیاست‌های دولت ترامپ طی هفته‌های گذشته در اعمال تعرفه‌های تجاری و برخورد رادیکال ... لوموند: افول قدرت آمریکا از سال‌ها پیش آغاز شده‌است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استعمار, اقتصادی, اوکراین, بریکس, پاناما, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب, جهان, چین, سیاسی, عراق, فرانسه, گرینلند, مداخله نظامی

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

ادعاهای عجیب و بی‌سابقه علوی تبار نسبت به حسن روحانی

علیرضا علوی تبار از فعالان اصلاح طلب در مصاحبه ای با اندیشه پویا درباره زمان حضور روحانی در مرکز تحقیقات می‌گوید: شناخت من از آقای روحانی مثبت نبود. تصور می‌کردم اصولی ندارد.

 

آقای هاشمی صاحب جایگاه بود و از موضع قدرت این طور بود. اما آقای روحانی چنان موقعیتی نداشت. اطرافیان آقای هاشمی بعضا آدم‌های قوی بودند، اما اطرافیان آقای روحانی چه بگویم؟ بهتر است چیزی نگویم. در نگاه ما که روحیه انقلابی مان را هنوز داشتیم، ایشان کمی هم خوشگذران بود و سبک زندگی لوکسی داشت. ما برای پروژه‌ها بودجه کم داشتیم، اما برای درست کردن استخر بودجه کم نبود. اگر نان کنجدی و پنیر و گردو و سبزی آماده نبود، جلسه تشکیل نمی‌شد. به نظر ما این‌ها خیلی لوکس بود. آقای روحانی یک چهره امنیتی بود با ظاهری که راست محافظه کار بود، اما در باطن به چیزی اعتقاد نداشت.

 

حدود ساعت هشت صبح ریخته بودند خانه مهندس عبدی و او را گرفته بودند. ساعت هشت و ده دقیقه از خانه عبدی به من زنگ زدند که از مرکز تحقیقات آمده اند تا ماشین مرکز را که زیر پای عبدی بوده ببرند؛ بدهیم یا نه؟ خیلی عصبانی شدم. تازه ده دقیقه بود که عبدی بازداشت شده بود. یعنی آقای روحانی می‌دانسته که قرار است عبدی را بازداشت کنند و آدم فرستاده بود ماشین را بیاورند. اتفاق‌های دیگری هم این بین افتاده بود. مثلا گزارش جلسات کدیور در قم را کسی شنود کرده و نوشته بود و می‌خواست فاکس کند دفتر آقای روحانی، اما به اشتباه فاکس کرده بود دفتر ما و افتاده بود دست من. معلوم بود که برای همه مان دارند پرونده می‌سازند. می‌گفتند شنود گذاشته اند در اتاق‌های ما.

 

خلاصه، آن روز سر ماجرای ماشین و عبدی، مستقیم رفتم اتاق آقای روحانی مهاجرانی هنوز نیامده بود. دعوا کردم و گفتم خجالت دارد که هنوز ده دقیقه از بازداشت طرف نگذشته، برای پس گرفتن ماشین، آدم میفرستید؟ و اصلا از کجا میدانستید که او به خانه برنمی گردد؟ آقای روحانی توقع این برخورد رانداشت. کمی جاخورد. گفت: شمانمی توانید اینجا کار کنید، به درد این جانمی خورید و خودتان را کنترل کنید. توی این فاصله زنگ زده بودند به مهاجرانی و او هم آمد. با ناراحتی گفت که این کار‌ها چیست که می‌کنی؟ گفتم برای عبدی چنین اتفاقی افتاده که مهاجرانی هم گفت: هر کسی خربزه می‌خورد پای لرزش هم می‌نشیند. من هم شروع کردم بدوبیراه گفتن و زدم بیرون.
منبع: اندیشه پویا

انتخابات آمریکا: دموکرات‌ها کنترل مجلس نمایندگان را بدست آوردند؛ جمهوری‌خواهان سنا را حفظ کردند

انتخابات میان دوره‌ای آمریکا با پیروزی دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان و تداوم کنترل سنا توسط جمهوری خواهان، دونالد ترامپ را در نیمۀ دوم ریاست جمهوری خود به همزیستی سیاسی با رقبای او ناگزیر می‌کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر

تغییر در کابینه، جابه‌جایی مهره‌ها، ادامهٔ سیاست‌های تاکنونی

هفته گذشته، حسن روحانی، وزاری پیشنهادی برای وزارت خانه‌های کار، صنعت، اقتصاد و راه و شهرسازی را معرفی کرد. قبل از معرفی این وزرا، عباس آخوندی متن استعفا نامه خود را منتشر کرد.

ادامه

ایران, سیاسی, مقاله

ابطحی؛ دولت تمایلی به توسعه روابط با چین و روسیه ندارد

به گزارش اقتصادنیوز، سیدمحمدجواد ابطحی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه‌ملت، در خصوص راه اندازی ساز و کار ویژه مالی بین ایران و اروپا تا پیش از تحریم‌‎های آبان ماه آمریکا، اظهار داشت: ابداً به روابط بین ایران و اتحادیه اروپا برای ادامه حیات برجام پس از خارج شدن آمریکا از توافق هسته‌ای امیدوار نیستم.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, چین, خبر, روسیه, سیاسی