افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

روسیه نگران از فعالیت‌های آمریکا برای ساخت تسلیحات بیولوژیک

دبیر شورای امنیت روسیه با بیان اینکه پنتاگون در حال ساخت و ایجاد آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در سراسر جهان است، افزود: این آزمایشگاه‌ها به منظور ساخت سلاح‌های بیولوژیکی بویژه در کشورهای جامعه همسود راه‌اندازی شده اتفاقی که به شدت نگران کننده است.

 

«نیکلای پاتروشف» امروز دوشنبه در مقاله‌ای که در روزنامه دولتی راسیسکایـا گازتا منتشر شد با اعلام این خبر افزود: آمریکایی‌ها در حال ایجاد شبکه جهانی برای لابراتوارهای بیولوژیکی خود هستند و در سراسر جهان ردپای این آزمایشگاه‌ها دیده می‌شود که در آنها می‌توان سلاح بیولوژیکی تولید کرد.

 

وی در ادامه هشدار داد که خروج آمریکا از معاهده آسمان‌های باز ریسک جنگ هسته‌ای را افزایش می‌دهد.

 

دبیرشورای امنیت روسیه با اشاره به امکان خروج آمریکا از معاهده آسمان‌های باز خاطرنشان کرد: این گام به همراه خروج واشنگتن از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای کوتاه و میان‌برد و قرارداد کاهش تسلیحات پدافند موشکی و نیز عدم تمایل آمریکا برای تمدید پیمان استارت-۲ و قرارداد منع آزمایشات هسته‌ای، بر وضع نظامی وثبات جهانی تاثیر منفی می‌گذارد.

 

وی ادامه داد: این اقدامات آمریکا حدنصابی را که پس از آن سلاخ اتمی بکار گرفته می‌شود را کاهش خواهد داد.

 

برخی رسانه‌های آمریکایی از جمله سی‌ان‌ان روز ۱۷ مهر ماه از تصمیم دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا برای خروج از معاهده آسمان‌های باز خبر دادند.

 

این رسانه نوشت: خروج از این پیمان می‌تواند تازه‌ترین اقدام دولت ترامپ در خروج از تعهدات بین‌المللی به شمار رود.

 

معاهده آسمان‌های باز توافقنامه‌ای بین ۳۴ کشور جهان است که در خصوص اجازه پرواز هواپیماهای جاسوسی و تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده تمرکز دارد.

 

این معاهده برای ایجاد درکی متقابل و اطمینان به کشورهای امضاکننده در خصوص تمامی تحرکات و فعالیت‌های نظامی که ممکن است باعث نگرانی طرف مقابل شود، ایجاد شده‌ است.

 

معاده آسمان‌های باز یکی از بزرگ‌ترین تلاش‌های بین‌المللی برای هرچه شفاف‌تر کردن فعالیت‌های نظامی قدرت‌های جهان بوده است.

 

مفهوم اولیه این طرح در سال ۱۹۵۵ توسط «دوایت آیزنهاور» رئیس‌جمهور وقت آمریکا به شوروی در کنفرانس ژنو ارائه شده بود که با مخالفت روس‌ها روبه‌رو شد.

 

 

بعد از مخالف شوروی، این طرح برای سال‌ها از دستور کار خارج شد که در نهایت در دوران ریاست جمهوری جرج بوش پدر مجدداً در مورد آن بحث شد که منجر به امضای توافقنامه‌ای در ۲۴ مارس ۱۹۹۲ شد. در نهایت نیز از اول ژانویه ۲۰۰۲ این طرح عملیاتی و اجرا شد.

 

پاتروشف در ادامه مقاله خود نوشت: کاخ سفید که روسیه را تهدیدی برای آمریکا در عرصه نظامی می‌خواند از یاد می‌برد که بودجه نظامی آمریکا در سال جاری ۱۵ برابر بودجه نظامی ما یعنی حدود ۷۱۶ میلیارد دلار بوده است.

ایرنا

کنفرانس خبری «کوبا در مواجهه با تشدید جنگ اقتصادی آمریکا» در تهران

سفیر کوبا در تهران، تحریم‌های آمریکا بر ضد ملت‌ها را «جنگ اقتصادی» دانست و گفت: تحریم و محاصره اقتصادی توهین به جامعه بین‌المللی و جنایت علیه بشریت است.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, غیر متعهدها, کوبا, ونزوئلا

نشنال اینترست؛ رکود ناشی از جنگ تجاری با چین باعث شکست ترامپ در انتخابات می‌شود

«دونالد ترامپ» اعمال تعرفه‌ها را به عنوان ابزاری جهت مذاکره و راهی قدرتمند برای بازگرداندن شرکت‌ها به ایالات متحده امریکا توجیه می‌کند، اما این استراتژی با شکست مواجه خواهد شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, استرالیا, اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, کانادا, هندوستان