تحلیلگر سابق سیا، سیاست ناتو علیه مسکو را “بزرگترین پارادوکس” نامید

ری مک‌گاورن معتقد است که سیاست ناتو برعکس عمل کرد و منجر به پیشرفت توسعه نظامی روسیه شد. به گزارش اسپوتنیک: ری مک‌گاورن، تحلیلگر سابق سیا، گفت که خود اتحاد آتلانتیک شمالی در تقویت مسیر روسیه به سمت یک سیاست مستقل و خودکفا نقش بسیاری داشته است. این تحلیلگر معتقد است که کشورهای ناتو با ... تحلیلگر سابق سیا، سیاست ناتو علیه مسکو را “بزرگترین پارادوکس” نامید

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, خبر, روسیه, شرق اروپا, ناتو

سندرز خواستار توقف حمایت‌های آمریکا از اسرائیل شد

برنی سندرز سناتور مستقل ایالت ورمونت در اظهاراتی خواستار توقف حمایت‌های بی‌قید و شرط آمریکا از رژیم اشغالگر فلسطین شد. به گزارش ایرنا، سندرز در گفت وگو با روزنامه گاردین تأکید کرد که اکنون وقت آن رسیده است آمریکا به حمایت بی‌قید و شرط خود از کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو که دست به نسل‌کشی مردم ... سندرز خواستار توقف حمایت‌های آمریکا از اسرائیل شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, صهیونیسم, فلسطین

زنگ خطر میزبانی پایگاه‌های نظامی آمریکا در آمریکای لاتین

افزایش تنش‌ها و تجاوزهای رژیم صهیونیستی اسرائیل و آمریکا علیه ایران، بار دیگر زنگ خطرها از میزبانی پایگاه‌های نظامی آمریکا به دلیل سیاست‌های جنگ‌طلبانه این کشور را برای چندین کشور آمریکای لاتین به صدا درآورده است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، پاسخ ایران به تجاوز آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای این کشور ... زنگ خطر میزبانی پایگاه‌های نظامی آمریکا در آمریکای لاتین

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, استعمار, اسراییل, اکوادور, السالوادور, ایران, پرو, تجاوز نظامی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, قطر, کلمبیا, کوبا, گوانتانامو, هندوراس

ترامپ اسرائیل را به قطع کمک‌ها در صورت ادامه محاکمه نتانیاهو تهدید کرد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه «آمریکا میلیاردها دلار برای حمایت از اسرائیل هزینه می‌کند»، تلویحا تهدید کرد در صورت ادامه محاکمه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل، کمک‌ها به این رژیم را قطع خواهد کرد. به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا بار دیگر از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل حمایت کرد و ... ترامپ اسرائیل را به قطع کمک‌ها در صورت ادامه محاکمه نتانیاهو تهدید کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, خاورمیانه, فساد, قضایی

سنای آمریکا قطعنامه کاهش اختیارات جنگی ترامپ را رد کرد

طبق نتایج رأی‌گیری، سنای آمریکا عصر جمعه قطعنامه‌ای را که نیروهای آمریکایی را از شرکت در عملیات جنگی علیه ایران بدون تأیید کنگره منع می‌کرد، رد کرد. به گزارش ایسنا، این اتفاق ساعاتی پس از لفاظی‌های تهدیدآمیز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران رخ داد. پخش زنده شمارش آرا نشان داد که ۵۳ عضو سنای ... سنای آمریکا قطعنامه کاهش اختیارات جنگی ترامپ را رد کرد

ادامه

آمریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر

آمریکا پیشتازی آسیا در صنعت و نوآوری را تحمل نمی کند

اندیشکده ‘دوستان اروپا’ در گزارشی از واقعیت ماجرای هواوی، با یادآوری اینکه رشد شتابان علمی و صنعتی چین غول‌های صنعتی غربی به ویژه آمریکا را غافلگیر کرده است، نوشت: واشنگتن پیشتازی آسیا در صنعت و نوآوری را نمی تواند تحمل کند.

 

به نقل از اندیشکده دوستان اروپا ‘Friends of Europa’ هم اکنون نیمی از ده شرکت بزرگ عمرانی دنیا در چین قرار دارد.

 

در کنار این پیشرفت چشمگیر، چین در مسیر رشد شتابان علمی قرار گرفته است و آمریکا ناچار است پیشتازی آسیا در تکنولوژی را به رسمیت بشناسد.

 

حداقل در عرصه تجارت، آمریکا چین را رقیب و حتی تهدید بزرگی قلمداد می کند و در پی آن است که به شیوه های مختلفی برتری این کشور را کاهش دهد. بنابراین جدا از سیاست های سختگیرانه ترامپ در تجارت، آمریکا با اتهام هایی چون جاسوسی در پی آن است که از اعتبار این شرکت بزرگ بکاهد. بهانه گیری های آمریکا شامل اتهام دور زدن تحریم های ایران نیز می شود.

 

اواخر ماه ژانویه (بهمن ۱۳۹۷) وزارت دادگستری آمریکا، هواوی و مدیر مالی این شرکت را به تلاش برای دور زدن تحریم های آمریکا بر ضد ایران و نیز سرقت اطلاعات محرمانه صنعتی از گروه مخابراتی «تی-موبایل» آمریکا متهم کرد.

 

کانادا نیز در دسامبر سال ۲۰۱۸ (دی ۱۳۹۷) به درخواست آمریکا ‘منگ وانژو’ مدیر مالی شرکت مخابراتی ‘هواوی’ را که در آن کشور به سر می برد، به خاطر «نقض تحریم های آمریکا» بازداشت کرد.

 

دادگاه ونکوور کانادا ۱۰ روز بعد از دستگیری منگ، او را با قید وثیقه ۷.۵ میلیون دلاری آزاد کرد تا دولت این کشور در رابطه با استرداد وی به آمریکا تجدیدنظر و تصمیم گیری کند.

 

پس از صدور کیفرخواست برای او به اتهام کلاهبرداری در ماه ژانویه ۲۰۱۹(بهمن ۱۳۹۷)، مقام های آمریکایی به صورت رسمی درخواست استرداد او از کانادا به واشنگتن را مطرح کردند که واکنش شدید چین را به دنبال داشت.

 

این پرونده بخشی از سریال فشارهای گسترده از سوی آمریکا علیه این شرکت چینی است که شبکه هایش از سوی واشنگتن به عنوان تهدید علیه امنیت ملی آمریکا عنوان شده است.

 

در مقابل شرکت هواوی در بیانیه ای اتهامات مربوط به مدیر مالی ارشد خود را رد کرد و افزود: وی و شرکت هواوی هرگز قوانین آمریکا را نقض نکرده اند و این حقیقتی است که نهایتا واشنگتن به آن اذعان خواهد کرد.

 

بر اساس متن دادخواست، هواوی متهم به معامله ای به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار با ایران از طریق یکی از موسسات مالی آمریکایی است. هنوز مشخص نیست که در این اتهام منگ وانژو مستقیما متهم است یا نه اما اگر متهم شود ممکن است با مجازاتی بین ۱۱ تا ۱۴ سال زندان مواجه شود. با این حال هیچ بعید نیست که با توجه به فشار روز افزون دولت چین به کانادا و آمریکا، دادگستری آمریکا در نهایت به توافق جریمه ای مالی برای هواوی قناعت کند.

 

هواوی در پرونده ای دیگر در دادگاهی در شهر سیاتل متهم به سرقت اسرار فناوری شده که در آن مورد هم همه اتهام ها را رد کرده است.

 

‘رن جونگ فی’ بنیانگذار شرکت هواوی چین دومین سازنده تلفن های هوشمند دنیا معتقد است که این شرکت قربانی دسیسه چینی آمریکا شده است. آمریکا و چین در زمینه فناوری مقابل یکدیگر قرار گرفته اند و دسیسه چینی های واشنگتن باعث شده است تا کانادا و هواوی هر دو قربانی شوند.

 

وی با اشاره به دستگیری دخترش در کانادا که مدیر ارشد مالی این شرکت بوده است، خاطر نشان کرد: نباید اجازه داد روابط هواوی و کانادا تیره شود.

 

جونگ فی با تاکید بر اینکه دخترش مرتکب هیچ خلافی نشده است، گفت: نباید در دام آمریکا بیافتیم. این روند فقط برای مردم کانادا زیانبار خواهد بود و برای هواوی هم مطلوب نیست.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در ۲ مارس ۲۰۱۹ (۱۱ اسفند ۹۷) در واکنش به آغاز روند استرداد وانژو مدیر مالی شرکت هواوی به آمریکا از سوی کانادا، اعلام کرد این پرونده قضایی نیست بلکه یک مساله سیاسی است.

 

وزارت دادگستری کانادا روز جمعه دوم فوریه (۱۱ اسفند) با صدور بیانیه ای اعلام کرد یک جلسه دادرسی برای استرداد و یا عدم استرداد وانژو برگزار می کند.

 

اندیشکده دوستان اروپا در پایان تاکید کرد: واقعیت ماجرا این است که آمریکا نمی تواند ظهور قهرمانان صنعتی جدید در آسیا را قبول کند و می خواهد پیشتازی در صنعت از آن خودش باشد. به نظر آمریکایی ها، تهدید واقعی برای آنان، تهدید صنعتی و علمی پکن است که به زودی گوی سبقت را از واشنگتن می رباید.

 

بنابراین چیزی که به طور فزآینده آمریکا را نگران کرده سرعت شتابان علمی شرکت های آسیایی است که علاوه بر دولت آمریکا، غول های صنعتی غربی نیز از آن غافلگیر شده اند.

 

مدیران ارشد اروپایی معتقدند که تا اوایل سال ۲۰۲۰، چین درعرصه نوآوری های کلیدی پیشتاز خواهد شد.

 

هواوی یک شرکت در عرصه فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی (ITC Information and communications technology) در مقیاس جهانی است و نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال فروش در ۱۷۰ کشور جهان دارد. به لطف طرح نوآورانه این شرکت در سال ۱۹۹۷(۱۳۷۶)، حدود نیمی از ۱۷۰ هزار کارمند آن سهامدار شرکت شدند.

 

به نظر می رسد با توجه به بزرگی و اعتبار فراوان، این شرکت بتواند توطئه و دسیسه چینی آمریکا را پشت سر بگذارد.
اندیشکده دوستان اروپا در سال ۱۹۹۹(۱۳۷۸) به ریاست گیلس مریت (Giles Merritt) در بروکسل بنیاد نهاده شد.

ایرنا