آمریکا چندی پیش تصمیم به فروش تجهیزات نظامی به ارزش ۹۵ میلیون دلار به تایوان گرفت و این سومین بار است که دولت بایدن به تایوان سلاح می فروشد و در عین حال همین اقدام آمریکا آتش بازی افراطی، عهدشکنی و جنجال سازی این کشور را نشان میدهد.
به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ آمریکا برای چنین اقدامی بار دیگر «قانون رابطه با تایوان» را بهانه کرده که البته کاملا بی پایه و اساس است.
همانطور که همه میدانند پایه روابط سیاسی چین و آمریکا سه بیانیه مشترک دو کشور و به ویژه بیانیه ۱۷ اوت است که در آن آمریکا به چین تعهد داده به تدریج فروش سلاح خود را به تایوان کاهش و در نهایت به آن پایان دهد. «قانون رابطه با تایوان» نیز که به صورت یکجانبه از سوی آمریکا شده شامل شش تضمین به تایوان است که با تعهدات ایالات متحده در سه بیانیه مشترک بین چین و آمریکا مغایر است و قطعنامه ۲۷۵۸ مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر پایبندی به اصل چین واحد از سوی جامعه جهانی را نیز نقض میکند. آمریکا عمل به قانون داخلی خود را بالاتر از انجام وظایفش در چارچوب بینالمللی می داند و با عهدشکنی بار دیگر نشان میدهد که تا چه حد تفکر سلطه بر جهان هنوز در این کشور رواج دارد.
در حقیقت آمریکا قصد دارد با ایجاد تنش از تایوان به عنوان ابزاری در جهت ایجاد یک مجموعه نظامی و صنعتی برای خود بهره ببرد و از این طریق سود کلان نصیب خود کند. فروش مکرر سلاح های آمریکایی به تایوان علاوه بر خدشه وارد کردن به روابط چین و آمریکا و تخریب صلح و ثبات تنگه تایوان ثابت میکند که آمریکا بزرگترین منشاء ناآرامی در جهان است.
جدایی ناپذیر بودن تایوان از سرزمین چین یک واقعیت تاریخی و حقوقی است. امنیت تایوان باید از طریق توسعه صلح آمیز دو سوی تنگه تایوان تأمین شود و نه خرید سلاح از آمریکا.
چین در پایان ماه فوریه دو شرکت آمریکایی تولید کننده سلاح را مورد تحریم قرار داد تا نشان دهد برای دفاع از حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود عزم راسخ دارد. چین همچنین اعلام کرد که با اتخاذ تدابیر قوی هر گونه نقشهای برای تجزیه خاک خود و جدایی تایوان را خنثی خواهد کرد.