طوفان با سرعت پایدار۱۹۰ کیلومتر در ساعت کشتی تایوانی را غرق کرد/ تخلیه هزاران نفر از محل سکونت خود

طوفان گائمی (Gaemi) بعد از قربانی کردن دستکم ۲ نفر در تایوان و ناپدید شدن ۹ ملوان در اثر غرق شدن کشتی باری آن‌ها، امروز پنجشنبه، به سمت جنوب چین به حرکت در آمد. به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه نوشت: طوفان گائمی که قوی ترین طوفانی است که در ۸ سال گذشته تایوان را درنوریده، ... طوفان با سرعت پایدار۱۹۰ کیلومتر در ساعت کشتی تایوانی را غرق کرد/ تخلیه هزاران نفر از محل سکونت خود

ادامه

تایوان, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, فیلیپین, محیط زیست

پرشدگی ۶۳ درصدی مخازن سد‌های کشور/ رشد ۹ درصدی ذخیره سد‌ها

آب موجود در مخازن سدها از ابتدای سال آبی تا ۱۵ تیر ماه به ۳۲.۸۲ میلیارد متر مکعب رسیده است که رشد ۹ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. به گزارش خبرنگار مهر، در نیمه دوم از ماه ابتدایی تابستان بارندگی‌ها وضعیت روند مطلوبی را نشان می‌دهد ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ... پرشدگی ۶۳ درصدی مخازن سد‌های کشور/ رشد ۹ درصدی ذخیره سد‌ها

ادامه

ایران, گزارش, محیط زیست

شکست سخت ائتلاف میانه‌روی مکرون در انتخابات فرانسه

بر اساس نخستین برآوردها حزب راست افراطی “اجتماع ملی” با کسب ٣۴ درصد آراء در نخستین دور انتخابات پارلمانی فرانسه به نخستین حزب سیاسی این کشور تبدیل شد بی‌آنکه هنوز اکثریت مطلق کرسی‌های مجلس را برای تشکیل دولت جدید به دست آورد. به گزارش رادیو فرانسه؛ نرخ مشارکت در این انتخابات بسیار بالا و طی ... شکست سخت ائتلاف میانه‌روی مکرون در انتخابات فرانسه

ادامه

جهان, خبر, سوسیالیسم, غرب اروپا, فرانسه, کمونیسم, محیط زیست

گلوبال‌تایمز: آمریکا مانع تلاش‌های جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی است

گلوبال‌تایمز چین در گزارشی نوشت: تلاش‌های‌ راهبردی واشنگتن برای یافتن متحدانی علیه توسعه انرژی‌های جدید چین ناکارآمد بوده و فقط مانع تلاش‌های جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی خواهد شد. به گزارش شنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، جانت یلن وزیر خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه از کشورهای «بازار محور» خواست که دیواری مقابل سیاست‌های صنعتی چین ... گلوبال‌تایمز: آمریکا مانع تلاش‌های جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی است

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, فرانسه, گروه ۷, محیط زیست

شمار قربانیان سیل در برزیل به ۹۵ نفر افزایش یافت + فیلم

همزمان با افزایش باران‌ها در برزیل و زیر آب رفتن چندین شهر در این کشور، منابع محلی اعلام کردند مرگ ۹۵ نفر تایید شده است. درحالیکه که همچنان پیش بینی‌ها در برزیل مبنی بر ادامه بارش باران‌های شدید است، تلفات سیل‌های عظیم در برزیل به ۹۵ نفر افزایش یافت. براساس گزارش الیوم السابع، امروز چهارشنبه، ... شمار قربانیان سیل در برزیل به ۹۵ نفر افزایش یافت + فیلم

ادامه

آمریکای لاتین, برزیل, جهان, خبر, فیلم, محیط زیست

آلودگی هوا و خطرات روز افزون آن

نظام سرمایه‌داری، بر اساس هدف بنیادی‌اش که “کسب سود هرچه بیشتر” است، در کاربرد انرژی‌های بادی و خورشیدی به جای انرژی فسیلی که نقش مخربی در آلودگی محیط زیست دارد سنگ‌اندازی می‌کندُ از‌جمله نمونه های اخیر آن رسوایی شرکت فولکس‌واگن آلمان در جعل مدارک در زمینه تٔاثیر خودروهایش در محیط زیست است.

 

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است سالانه ۷ میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته فشار توده‌ها و مبارزات آنان ، دولت‌ها را مجبور کرده است تا برای پیشگیری از این‌همه خسارت به‌استفاده از انرژی پاک تن در دهند.

 

در میهن ما به‌علت بی‌مبالاتی سران رژیم “ولایی” و همچنین کارگزاران مسئولیت‌ناپذیر و بی‌توجه به منافع و مصالح کشور و مردم، هوای کشور به شدت آلوده گشته و جان هزاران انسان را قربانی کرده است. مطابق آمارهای رسمی از جمله گزارش بانک جهانی، به‌علت آلودگی هوا در هر سال ۱۲ هزار نفر از هم‌وطنان ما جان خود را از دست می‌دهند. چهار هزار نفر از این قربانیان شهروندان تهران هستند. به‌گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، روزانه ۱۱ تهرانی بر اثر آلودگی هوا جان باخته اند [به‌نقل از: ایرنا، ۲۰ دی‌ماه ۱۳۹۹].

 

فربد فدایی، عضو انجمن علمی روان پزشکان، در خصوص اثرات آلودگی هوا بر اعصاب و روان اظهار داشت: “آلودگی هوا به‌ویژه ریزگردها با تأثیرگذاری بر اکسیژن مغز بر سیستم عصبی و روانی شهروندان اثر گذاشته و رفتارهای اجتماعی را کاهش می‌دهد و رفتارهای پرخاشگرانه تشدید می‌شود. همچنین افزایش آلودگی هوا به‌ویژه برای کودکان در دراز مدت سبب نقصان‌های هوشی و ذهنی خواهد شد “[ سایت رویداد ۲۴ ، ۲۱ دی‌ماه ۱۳۹۹]. از میانهٔ دهه ۱۳۷۰ ضرورت استفاده از انرژی‌های پاک از سوی کارشناسان و متخصصان در رسانه‌های مجاز رژیم اعلام گردیده ولی با بی‌اعتنایی کامل مسئولان حکومتی مواجه شده است. اخیراً آقای جواد دلیری، سردبیر روزنامه اعتماد، که در سال‌های دهه ۱۳۷۰ سردبیر روزنامهٔ “ایران” بود، در چند توئیت نوشت : “اواسط دهه هفتاد که هنوز پدیده هوای آلوده در شهرها شکل نگرفته بود. متخصصان می‌گفتند بودجه سد سازی باید صرف ذخیره آب در زیر زمین‌ها از طریق آبخیزداری و استفاده برق از طریق باد و آفتاب شود. در منجیل قیمت تمام شدۀ آسیاب‌های تولید برق نود میلیون تومان بود و تکنولوژی ساخت آن بومی شده بود. ولی وزارت نیرو انگیزه کمک و اختصاص بودجه را نداشت.

 

وزیر نیرو در آن موقع بیژن زنگنه وزیر فعلی نفت بود. اگر زنگنه در مقام وزیر نیرو تولید انرژی پاک را جدی می‌گرفت، امروز نمی‌گفت از روی اجبار از مازوت استفاده می‌کنیم تا خاموشی و قطع برق نداشته باشیم. اگر کشور به عملکردها توجه داشت زنگنه به‌جای وزیر شدن باید محاکمه و مجازات می‌شد. “اینک که آقای جواد دلیری بازداشت شد و با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد گردید، حتماً توجه دارند که در این کشور بلادیده به‌جای محاکمه متخلفانی چون زنگنه‌ها، فعالان محیط زیست، روزنامه‌نگاران و خبرنگاران این عرصه آماج سرکوب رژیم شده‌اند و در دادگاه‌‌های قوه قضائیه فقاهتی روی صندلی “اتهام ” نشانده می‌شوند.

 

“مازوت” یا “نفت کوره”، در مراحل پالایش نفت خام پس از نفتا، بنزین، و گازوئیل به‌دست می‌آید. دود حاصل از سوخت این ماده بسیار آلاینده است. از این ماده بیشتر در کشتی‌ها در دریاها با هوای آزاد و دور از آبادی‌ها استفاده می‌شود. ولی به‌دلیل فراوانی و ارزانی بودنش در نیروگاه‌های برق کشور به‌عنوان سوخت پشتیبان گاز طبیعی استفاده می‌شود. بر پایۀ گزارش‌های انتشار یافته، تحریم‌های نفتی به پر شدن مخزن‌های مازوت منجر شده و برای اینکه در جایی به‌مصرف برسد به نیروگاه های برق تحمیل می‌شود که آلودگی بی‌سابقه هوا در کشور را موجب شده است، چنان که آلودگی هوای تهران از هشدار گذشته و حتی از مرز بحران نیز عبور کرده است. در این میان فضای اظهارات متناقض و خلاف واقع کارگزاران رژیم و مطابق معمول برای شانه خالی کردن از بار مسئولیت داغ شده است. در نشست مشترک وزرای نیرو، نفت، و کشور دولت حسن روحانی، دربارهٔ مدیریت مصرف سوخت زمستانی، وزیر نفت بیژن زنگنه به مصرف مازوت اقرار کرد و گفت: “مایل نیستیم مازوت مصرف شود، اما چاره ای نیست ” [روزنامه همدلی، ۱۶ دی‌ماه ۱۳۹۹]. در همین زمینه، استاندار تهران و شرکت برق حرارتی زیر بار اقرار به مصرف سوخت مازوت نرفته و علت آلودگی هوای تهران را به منابع خودرویی و سوخت غیراستاندارد نسبت داده‌اند .در همان روز، عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفظ محیط زیست، طی مصاحبه‌ای با روزنامه همدلی، به‌منظور کم‌تر مصرف کردن مازوت به‌وسیلهٔ نیروگاه‌ها راهکاری داهیانه!! ارائه داده و می‌گوید: “مردم در رختخواب لخت شوند، در اتاق نشیمن لباس بپوشند.” و این چنین است سطح درک و شعور علمی کسانی که بر مسند حکومتی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان پراهمیت حفاظت محیط زیست کشور نشسته اند!

 

محمد درویش، فعال محیط زیست، در گفت‌و‌گو با سایت شفقنا، می‌گوید: “میزان گوگرد در هوای تهران دو برابر شده است. بنا به‌اذعان رئیس محیط زیست، معاون دادستان کل کشور بخشنامه کرده کسی حق ندارد مزاحم مازوت سوزی شود ” [شفقنا، ۱۸ دی‌ماه ۱۳۹۹]. این بخشنامه زمانی صادر می‌شود که بنا به‌گفته عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، طبق آماری که اورژانس داده، در شرایط آلودگی هوا مراجعه به بیمارستا‌ن‌ها تا ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است [ایلنا، ۲۰ دی‌ماه ۱۳۹۹]. ناگفته پیداست که جان شهروندان میهن ما نزد مسئولان رژیم جهل و جنایت جمهوری اسلامی پشیزی ارزش ندارد. به‌جای تدبیر برای رفع این معضل هولناک و کشنده، بخشنامه‌های این‌چنینی صادر می‌کنند و به احدی نیز پاسخگو نیستند. اخبار و گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که “مصرف مازوت در پالایشگاه‌ها سه برابر شده، پالایشگاه اراک قبلا دو میلیون لیتر مازوت می‌سوزاند اکنون ۶/۵ میلیون لیتر می‌سوزاند. “در این ارتباط، روزنامه ستاره صبح، ۲۴ دی ماه ۱۳۹۹، نوشته است: “‌استاندارد گوگرد در سوخت گازوئیل در دنیا ۵۰PPM است، اما میزان گوگرد در سوخت نیروگاه‌های کشور بین ۴۰۰ تا ۸۰۰PPM است. سوخت نیروگاه‌های خوزستان، فارس، یزد، و… گوگرد بالایی دارد.”

 

با تأملی بر نوشته‌ها و اظهارات دست‌اندرکاران گوناگون می‌توان به وخامت اوضاع و آسیب‌های وارده بر محیط زیست و سلامتی انسان‌ها و بی‌اعتنایی مسئولان کشور به سرنوشت اسفناک شهروندان کشور بلادیده‌مان پی برد، کشوری که در چنگال رژیمی بغایت ضد مردمی گرفتار آمده است. مسلماً با تداوم حکومت ولایی، میهن و مردم ایران دمی از رویدادهای شوم و هولناک آسوده نخواهند بود.
———————————-
۱.‌ PPM(مخفف:Parts Per Million )، مقدار یا جزءِ یک ماده در یک میلیون واحد از ترکیب یا محلول آن.

نامۀ مردم

گاردین؛ اکثر اروپایی‌ها می‌گویند چین در عرض یک دهه جای آمریکای “خراب شده” را می‌گیرد

یک مطالعه مشخص کرد درصد اروپایی‌هایی که می‌گویند به آمریکا بعد از چهار سال ریاست جمهوری ترامپ دیگر نمی‌توان اعتماد کرد بیشتر از درصد مخالفان این گفته است.

ادامه

اروپا, اسپانیا, المان, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایتالیا, بلغارستان, پرتغال, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, ژئوپلیتیک, سوئد, فرانسه, لهستان, مجارستان, محیط زیست