گفتههای سران “نظام” و بیانیهها و تبلیغات حکومتی و بهویژه سخنرانیهای اخیر خامنهای نشاندهندهٔ وضع بسیار نامتعادل حکومت ولایی و آشفتگی در سیاستگذاریهای داخلی و خارجی آن است. تحولات پنج ماه گذشته نیز باید به مسعود پزشکیان نشان داده باشد که در ساختار قدرت رژیم ولایی تحقق دستاوردهای اساسی و واقعی برای مردم از بالا، ... غروب رهبری ولایی فرصتی ارزنده برای آغاز حرکت به سوی دگرگونیهای بنیادی در ایران
لاوروف: آمریکا رقبایش را با تحریم و ترور کنار میزند
وزیر خارجه روسیه امروز سهشنبه، در کنفرانس مطبوعاتی خود به دیپلماسی روسیه در سال ۲۰۲۴ پرداخت و مسیر آن را برای سال ۲۰۲۵ ترسیم کرد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز در کنفرانس مطبوعاتی خود که جمعبندی ۲۰۲۴ محسوب میشود، عنوان کرد: «حامیان منشور سازمان ملل متحد در حال حاضر با ... لاوروف: آمریکا رقبایش را با تحریم و ترور کنار میزند
تجمع کارگران ارکان ثالث مناطق نفت خیز جنوب در اهواز
کارگران ارکان ثالث مناطق نفت خیز جنوب در بیست و سوم دیماه ۱۴۰۳ در اعتراض به عدم پاسخگویی به خواستهای برحق خود در اهواز تجمع کردند. اهم مطالبات این کارگران عبارتند از: ۱- حذف کامل شرکتهای پیمانکاری،۲- حق تشکل، تجمع و اعتراض،۳- بازگشت به کار فوری کارگران اخراجی ملی حفاری و دیگر بخشهای نفت،۴- پرداخت ... تجمع کارگران ارکان ثالث مناطق نفت خیز جنوب در اهواز
پیام «صلح روی زمین» امسال پوچ و بیمعنا به نظر میرسد
همهٔ منابعی که در جنگها به هدر میرود باید برای رفع نیازهای فوری مردم، تأمین بودجه برای خدمات عمومی، و بیرون بردن مردم از فقر فزاینده اختصاص یابد شام خانوادگی در چادر اردوگاه جنگزدهها، خان یونس، نوار غزه مارک روته، دبیرکل ناتو، در پیامش به نیروهای نظامی در روز۲۰ دسامبر (۳۰ آذر) به مناسبت فصل ... پیام «صلح روی زمین» امسال پوچ و بیمعنا به نظر میرسد
فرهنگیان؛ مبارزۀ اثرگذار علیه خصوصیسازی نظام آموزشی و استبداد حاکم
در سالهای اخیر فرهنگیان کشورمان یکی از نیروهای فعال در مبارزه علیه رژیم ولایت فقیه بودهاند. در حین مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی و همرزمان فرهنگی خود، حامیان پیگیر جنبش دانشجویی، مبارزان طبقه کارگر، جنبش پرستاران، مبارزان جنبش بازنشستگی، مبارزه دانشاموزان، و مبارزانی پیگیر علیه حجاب اجباری و قوانین ضد زن و تبعیض جنسیتی و ... فرهنگیان؛ مبارزۀ اثرگذار علیه خصوصیسازی نظام آموزشی و استبداد حاکم
آغاز کار مهندسی انتخابات ریاست جمهوری آینده با احکام مختلف ولی فقیه رژیم
فضایِ سیاسی، اخبار و گزارشهای رسانههای داخلی و گفتمان درون کشور نشانگرِ آغاز شدن روندِ تدارک بهمنظور برپایی کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری [دورهٔ دوازدهم] در سال ۱۳۹۶ [در روز جمعه ۲۹ اردیبهشتماه] است. از هماکنون تنورِ مقالهنویسی، گفتوگو، نظریهپردازی و همچنین پیشبینی دربارهٔ اینکه نامزدهای اصلی این انتخابات کیاناند و آیا حسن روحانی بهسوی “اصولگرایان” و یا “اصلاحطلبان” کشیده خواهد شد، بهعلاوهٔ بسیاری گمانهزنیهای دیگر، گرم شده است.
اما نکته مهم این است که رژیم ولایتفقیه، همچون روند تدارک انتخاباتهای پیشین، موفق شده است آنچنان شیوهیی از “اجرای انتخابات” را درحکم عرفِ معمول و درعینحال تنها نوع “انتخابات نمایشیِ قابلپذیرشِ حاکمیت” را جا بیندازد که در آن و بهوسیلهٔ آن، دیکتاتوری حاکم میتواند از هرگونه حرکت سیاسی- بهغیراز حرکتهایی که در جهت بهوجود آوردنِ تغییرهایی محدود درصورت و ظاهرند و بهدگرگونیای چشمگیر در ساختار و مضمونِ امور جاری منجر نمیگردد- جلوگیری کند. علی خامنهای، در روزهای اخیر، با دو گام مهم و تعیینکننده بههدفِ اجرایی شدن “انتخابات نمایشیِ پذیرفتنی از سوی حاکمیت”، واردِ پیشصحنهٔ این کارزار شده است.
علی خامنهای، در گام نخست بهمنظور مهندسی کردنِ انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶، به “احمدینژاد” گفت که او را از حضور در انتخابات ۱۳۹۶ حذف کرده است! در گام بعدی، شنبهٔ گذشته، ۲۷ مهرماه، ولیفقیه “سیاستهای کلی انتخابات” را در ۱۸ بند به “سرانِ” سه قوه ابلاغ کرد. در مقدمهٔ این “ابلاغیه” گفته میشود که، این سند پس از مشورت با “مجمع تشخیص مصلحت نظام” تعیین شده است. اما در همان سطر نخستِ این سند تأکید میشود که، بر اساسِ بند ۱۱۰ قانون اساسی این حقِ “حضرت آیتالله خامنهای رهبر…” است که سیاستهای کلی “انتخابات” را تعیین کند! این بهغیراز اینکه در دیکتاتوریِ “نظام ولایی” نمایندهٔ خدا بر زمین [ولیفقیه] درعمل نتیجهٔ نهایی انتخابات را تعیین میکند، معنایِ دیگری ندارد. همینطور در بند ۱۱ “ابلاغیهٔ” علی خامنهای آمده است که، وسیلهٔ اجرایی شدنِ انتخابات- “انتخابات نمایشیِ قابلپذیرش حاکمیت”- همچون همیشه “نظارت استصوابی شورای نگهبان” است. ولیفقیه در ابلاغیهاش بدینصورت بر آن تأکید میکند: “نظارت شورای نگهبان بر فرایندها، ابعاد و مراحل انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری ازجمله تأیید نهایی صلاحیت داوطلبان، رسیدگی به شکایات و تأیید یا ابطال انتخابات بهمنظور تأمین سلامت انتخابات…”
گفتنی است که، بقیه بندهای “ابلاغیهٔ” ولیفقیه در مورد “سیاستهای کلی انتخابات”، به مسائل معمول دربارهٔ مکانیسمهای انتخابات اشاره میکند، یعنی یادآوری موردهایی که مردم فقط در محدودهٔ آنها حق انتخابات کردن را دارند، و ازاینروی، عنوان کردنشان تنها ارزش ویترینسازی دارد، زیرا “بند ۱۱” و اینکه “شورای نگهبانِ” زیرفرمان ولیفقیه حرف نهایی را در این روند میزند و در واقع امکان هر گونه تفسیر مثبتی از همهٔ بندهای دیگر را نقض میکند. این ابلاغیه و نحوهٔ ارائه آن، بر این نکته تأکید میورزد که درعمل، و نیز بر اساس “قانونِ” نظام، احدی حق انتقاد از وجود “نظارت استصوابی” شورای نگهبان ندارد زیرا حرف خامنهای کلام آخر است. حتی “بند ۱۶” در این ابلاغیه در مورد ممنوعیتِ ورود نیروهای مسلح به انتخابات، موضوعی تمسخرآمیز و خدعهگرانه است. زیرا سپاه پاسداران و استیلایِ جَوِ امنیتی و فضای رعبانگیز ناشی از آنها، پشتوانهٔ اجرایی شدن “بند ۱۱” در “ابلاغیه”یی است که دخالت ضد دموکراتیک شورای نگهبان در انتخابات را بنا بر اراده رهبری تضمین میکند.
علی خامنه ای با صدور این حکم در واقع تغییرات مهمی را در طرح ارائه شده از سوی شورای تشخیص مصلحت به دفترش را انجام داده است که این تغییرات به خودی خود حاوی نکات مهمی است. به عنوان نمونه مجمع تشخیص با ممنوع دانستن دخالت نیروهای مسلح در انتخابات، از نیروهای’ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج’ نام برده است اما ابلاغیه خامنه ای، این ممنوعیت را با ذکر عنوان کلی ‘نیروهای مسلح’ تغییر داده است. این در حالی است که یکی از محورهای اختلاف انتخاباتی جریان های سیاسی در حداقل دو دهه گذشته، بر سر نقش نیروهای بسیج بوده است که به عنوان زیر مجموعه سپاه پاسداران در روند انتخابات سال های اخیر همواره نقش مهمی در سازماندهی تقلبات گسترده و دستکاری آراء مردم ایفاء کرده است. نکته جالب دیگر در ابلاغیه خامنه ای اشاره او به وضعیت جسمانی نامزدهای انتخاباتی است. خامنه ای در بخشی از ابلاغیه خود در ارتباط با صلاحیت های عمومی داوطلبان انتخابات در ایران، علاوه بر اشاره به صلاحیت های عقیدتی، بر “کارآمدی علمی و جسمی” نامزدها هم تاکید کرده است. این در حالی است که این تأکید بر کارآمدی جسمی، در متن پیشنهادی مجمع تشخیص -که صلاحیت رئیس آن، هاشمی رفسنجانی، برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ با توجیه عدم توانایی جسمانی رد شد- به چشم نمی خورد.
متأسفانه شماری از کنشگرانِ سیاسی مدعی مبارزه برای برقراریِ آزادی و دموکراسی و بخشهایی پرشمارس از اصلاحطلبان این عرفِ تحمیلشده از سوی دیکتاتوری در مورد ضرورتِ انتخابات- یا درواقع “انتخابات نمایشیِ قابلپذیرشِ حاکمیت”- را پذیرفتهاند. روشن است که شرکت جستن فعالانه و تبلیغ کردن بهمنظور داغ شدنِ انتخابات ۱۳۹۶ میتواند برای برخی از کنشگران و نظریهپردازان برخوردار شدنشان از مزیتها و رانتهایی سیاسی و اقتصادی را تضمین کند. تجربه انتخابات اسفندماه گذشته مؤید این واقعیت است. اهرم تشویق برای برخوردار شدن از رانتهای سیاسی – اقتصادی در کنار اهرمِ هشدارباش در برابر خطرِ پیامدهای وخیم مخالفت با اراده ولیفقیه، مسلماً از هماکنون بهوسیله “حاکمیت” و بهویژه علی خامنهای در جهت جذب کردن طیفهایی از کنشگران و نظریهپردازان بهکار برده خواهد شد.
پایهٔ نظریِ نیروهایی که اجرا شدنِ “انتخابات نمایشیِ قابلپذیرش برای حاکمیت” را همچون تنها راهِ ممکن بهجلو پذیرفتهاند، بر این توهم خطرناک استوار است که: رژیم ولایتفقیه استحالهپذیر است و حتی میتوان دیدگاههای علی خامنهای را تغییر داد! اما تجربه دهههای اخیر بهروشنی شکست نظری و عملی پروژه “اعتمادسازی با حاکمیت” (“حاکمیت” یعنی دیکتاتوری حاکم) را نشان داده است.
شوربختانه شماری از آنانی که در سال ۱۳۸۸ در مقام کنشگران سیاسی از جنبش سبز بهمنظورِ ایجاد تغییر حمایت میکردند، اکنون درعمل بهآن پشت کردهاند و نشان دادهاند که برخیشان اصولاً از جنبشهای اجتماعی گریزان و بیمناکاند و تلاششان در راستای کسبِ رانتهای سیاسی و اقتصادی و حفظِ آنهاست. باید انتظار داشت که بهزودی این طیف از کنشگران و نظریهپردازان بهبهانه و زیر پوششِ گرایش به “اصلاحات” و پشتیبانی از “اعتدال” در برابر “تندروی”- بهویژه در مورد “برجام” و درنتیجهٔ آن “رشد اقتصادی”- در مقام هواداران و مبلغان دوآتشهٔ اجرا شدنِ هرچه باشکوهترِ انتخابات- یا درواقع “انتخابات نمایشیِ پذیرفتنی از جانب حاکمیت”- دیگر بار در “صحنه” (برای مثال در “بیبیسی فارسی”) ظاهر شوند.
اجرا شدنِ “برجام” درعمل، یعنی تعلیق گامبهگام تحریمهای مالی آمریکا و بهموازاتِ آن نیز اجرا شدنِ هرچه دامنهدارتر “تعدیلهای اقتصادیِ” نولیبرالیستی در کشورمان، که هدف آنها وصل کردن هرچه گستردهتر اقتصاد شدیداً وارداتی ایران به زنجیرهٔ سرمایههای کلان جهانی است. علی خامنهای و مجموع جناحهای رژیم درک کردهاند که “دوام نظام” بستگیِ بسیار زیادی بهاجرا شدن “برجام” دارد. همچنین، علی خامنهای و جناحهای رژیم بهخوبی ملتفتاند که با کسانی مثل “احمدینژاد” و دارودستههایی مانند “جبهه پایداری” نمیتوان فرایند اجرای “برجام” را بهفرجام رسانید. مسلماً رقابتهای جناحی و سهمطلبی بین جناحها در چندماه آینده تشدید خواهد شد و در کارزار انتخاباتی بازتاب پیدا خواهد کرد، اما این رقابتهای “بینجناحی” تنها در مرزهای تعیینشده از سوی ولیفقیه انجام خواهند گرفت.
رژیم ولایتفقیه در اجرایِ انتخاباتهای مهندسیشده بهآن درجه از مهارت و تجربه رسیده است که شرکت کردن و یا شرکت نکردن در آنها دیگر برایش مسئلهٔ اصلی نیست. بهویژه اینکه، کاملاً آشکار شده است که از درون “انتخابات نمایشیِ قابلپذیرشِ حاکمیت” نتیجهیی بهنفع مردم حاصل نمیشود.
آقای خاتمی، رئیسجمهوری پیشین، در سخنانی که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ بیان کرد، با شجاعت و صراحت، چگونگیِ برگزاری انتخابات در حکومت فقها را اینچنین توصیف کرد: ”اگر بنا باشد اصلاحطلبان یا افرادی از آنان را از رده خارج کنند هیچ حساب افکارعمومی و افکار جهانی را هم نمیکنند! آنچه مهم است این است که کسانی را که نمیخواهند نیایند، و من مطمئن هستم که نمیخواهند ما بیاییم. تازه اگر از این مرحله هم بگذریم حق نداریم بیش ازآنچه میخواهند رأی بیاوریم!“
ازاینروی، حزب تودهٔ ایران معتقد است که، سؤالهای اساسی را میباید در سطح جنبشِ مردمی مطرح کرد که: آیا در کارزار انتخاباتی برنامههایی صریح و شفاف بهنفعِ طبقهها و قشرهای مرتبط با “کار و تولید”- یعنی اکثرِ مردم- پیش کشیده میشوند و آیا اصولاً چنین برنامههایی در چارچوب حکومت “ولایتفقیه” اجراشدنیاند؟ ما معتقدیم که از روند کارزار انتخاباتی باید حداکثر استفاده را برای بسیج نیروهای اجتماعی بر ضد رژیم ولایت فقیه انجام داد و راه را برای بنا کردن یک جنبش وسیع ضد دیکتاتوری هموار کرد.
نامۀ مردم
کارگران دلسوزان واقعی جامعه؛ نارضایتی کارگران نیشکر هفت تپه از قطع درختان این مجتمع
منابع کارگری ایلنا در مجتمع نیشکر هفت تپه در تماس با ایلنا از قطع حدود ۱۲ هکتار درخت اکالیپتوس این واحد تولیدی صنعتی توسط عوامل کارفرمایی خبر دادند. به گفته این کارگران، مجتمع نیشکر هفت تپه ۱۲ هکتار فضای سبز پوشیده از درختان اکالیپتوس دارد که از ۲۰ سال قبل توسط کارگران بخش آبیاری کاشته ... کارگران دلسوزان واقعی جامعه؛ نارضایتی کارگران نیشکر هفت تپه از قطع درختان این مجتمع
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان: استفاده از دانههای مسموم برای صید پرندگان مهاجر
با آغاز فصل سرما، زمان مهاجرت پرندگان به سمت تالابهای جنوب کشور و به ویژه تالابهای خوزستان آغاز میشود؛ این در شرایطی است که صیادان در این ایام با روشهایی همچون تلهگذاری در آب یا پخش دانههای مسموم اقدام به صید غیرمجاز این پرندگان میکنند. حسن آقاشیرمحمدی در گفتوگو با ایلنا، در ارتباط با اقدامات ... فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان: استفاده از دانههای مسموم برای صید پرندگان مهاجر
سخنرانی اقای رسول بداغی درجلسه مجمع کانون صنفی معلمان تهران
بنا به گزارشات دریافتی روز سه شنبه ۲۷ مهر آقای رسول بداغی هنگام انتخابات هییت مدیره در جلسه مجمع کانون صنفی معلمان تهران سخنرانی داشتند، متن سخنرانی در ذیل آمده : در کشورهای دیکتاتوری یکی از مشکلات حاکمان این است؛ که افراد ناشایست در راس کارهای مهم قرار می گیرند. یعنی انسانها در جایگاه شایسته ... سخنرانی اقای رسول بداغی درجلسه مجمع کانون صنفی معلمان تهران
ویکی لیکس اظهارات هیلاری را فاش کرد: بمباران تأسیسات هسته ای ایران
پایگاه افشاگر «ویکی لیکس» در اسنادی که به تازگی درباره اظهارات «هیلاری کلینتون» منتشر کرد؛ سخنان وی درباره برنامه هسته ای و موشکی ایران را نیز مورد توجه قرار داده است. به گزارش مهر به نقل از رِد ایت، پایگاه افشاگر ویکی لیکس وعده ماه گذشته خود درباره افشای طیف وسیعی از اسناد مربوط ... ویکی لیکس اظهارات هیلاری را فاش کرد: بمباران تأسیسات هسته ای ایران