کره شمالی رزمایش شبیه‌سازی ضدحمله هسته‌ای برگزار کرد

کره شمالی دوشنبه با نظارت و هدایت کیم جونگ اون رهبر این کشور رزمایش‌های شبیه‌سازی ضدحمله هسته‌ای برگزار کرد. به گزارش ایرنا، خبرگزاری مرکزی کره بامداد سه‌شنبه نوشت که کره شمالی دوشنبه سیستم سراسری مدیریت هسته‌ای موسوم به «ماشه هسته‌ای» را آزمایش کرد که در این رزمایش نیروهای توپخانه نیز به نشانه تقویت قابلیت‌های اتمی ... کره شمالی رزمایش شبیه‌سازی ضدحمله هسته‌ای برگزار کرد

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

چین: قدرت‌های بزرگ باید از رقابت در اقیانوس آرام جنوبی اجتناب کنند

وزیر امور خارجه چین، گفت: منطقه اقیانوس آرام جنوبی نباید به عرصه رقابت قدرت‌های بزرگ تبدیل شود و کمک‌ها به کشورهای این منطقه باید بدون شروط سیاسی انجام گیرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، وانگ یی، امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای خود در پاپوآ گینه نو، در جریان سفر ... چین: قدرت‌های بزرگ باید از رقابت در اقیانوس آرام جنوبی اجتناب کنند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکا, استرالیا, تایوان, جزایر سلیمان, چین, ژئوپلیتیک, شرق آسیا, گزارش

نشنال اینترست: چین موشک دانگ فنگ -۲۱ را برای غرق کردن ناو‌های هواپیمابر آمریکا ساخته است

رسانه آمریکایی روز شنبه نوشت یگان موشکی چین بیش از ۱۰۰۰ موشک معروف به «قاتل ناو‌های هواپیمابر» آمریکا را در اختیار دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: یک رسانه آمریکایی روز شنبه در تحلیلی نوشت، راهبرد نظامی چین تمرکز قابل توجه بر گسترش زرادخانه موشک‌های بالستیک «دانگ فنگ- ۲۱» معروف به «قاتل ناو‌های هواپیمابر» برای مقابله ... نشنال اینترست: چین موشک دانگ فنگ -۲۱ را برای غرق کردن ناو‌های هواپیمابر آمریکا ساخته است

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, گزارش

استقرار سامانه موشکی آمریکا در فیلیپین؛ تداوم تنش‌های دریای جنوبی چین

یک تحلیگر ارشد سنگاپوری با بیان اینکه سامانه موشکی آمریکا در فیلیپین می‌تواند مواضع نظامی چین را هدف قرار دهد، افزود: استقرار این سامانه ممکن است به افزایش تعداد نیروهای نظامی پکن در دریای جنوبی چین و افزایش تنش در این منطقه در بلند مدت منجر شود. به گزارش شنبه ایرنا از نشریه «ساوث چاینا ... استقرار سامانه موشکی آمریکا در فیلیپین؛ تداوم تنش‌های دریای جنوبی چین

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکا, اتحاد شوروی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, فیلیپین, هندو پاسیفیک

کره شمالی بار دیگر آزمایش موشکی انجام داد

اداره موشکی کره شمالی روز جمعه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک کلاهک بزرگ موشک کروز و یک موشک ضدهوایی جدید خود را با شلیک به سمت دریای غربی شبه جزیره کره آزمایش کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی کره شمالی، بر اساس این بیانیه، این پرتاب‌های آزمایشی ... کره شمالی بار دیگر آزمایش موشکی انجام داد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, ژئوپلیتیک, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

​​​​​​​چین پیشتاز خودروهای برقی در جهان

چین با بیش از ۲۷۰ هزار ایستگاه برای شارژ خودروهای برقی از پیش‌کسوتان انرژی‌های پاک، مانند آلمان جلو زده است. در آلمان تنها ۱۰ هزار ایستگاه شارژ وجود دارد که محدودیت بزرگی برای استفاده عمومی از خودروهای برقی است.

 

 

از سال ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۲۷۰ هزار ایستگاه برای سوخت خودروهای برقی در چین به کار افتادند. برنامه چین تا سال ۲۰۲۰ بلندپروازانه است. این کشور طرحی دارد که بنا بر آن ظرف سه سال آینده پمپ‌های سوخت رسانی به خودروهای برقی فاصله‌ای بیش از یک کیلومتر با یکدیگر نداشته نباشد.

 
تا سال آینده میلادی نیز هر شرکت خودوروسازی که می‌خواهد در چین به فعالیت خود ادامه دهد، باید درصد معینی خودرو برقی تولید کند. از همین حالا روشن است که دایملر، بی‌ام و و فولکس واگن قادر به برآورده ساختن این شرط نیستند. صنایع خودروسازی آلمانی فرصت‌های زیادی را برای پیشتازی در این زمینه سوزانده‌اند.

 
دولت و حزب کمونیست چین قصد دارند این کشور را به اولین قدرت جهان در این صنعت تبدیل کنند و این کار را به هزینه صنایع خودروسازی آلمان انجام می‌دهند که هنوز “توهم” ساخت بهترین خودروهای جهان را دارند. این نشانه اسارت در گذشته و فراموش کردن آینده است. آینده از آن خودروهای برقی و تجدیدپذیر است.

 
در سال ۲۰۱۶ در چین بیش از نیم میلیون خودروی برقی به فروش رفت. این رقم در آلمان به زحمت به ۱۵ هزار رسیده است. یعنی بسیار کم‌تر از یک درصد. در نروژ از هر دو خودرو، یکی برقی است.

 
انقلاب در این زمینه می‌تواند جهان را از فاجعه زیست محیطی نجات دهد. بدون تغییر در سوخت اتوموبیل‌ها، سخنی از نقطه عطف در حفظ محیط زیست نمی‌توان زد.

 
امید تازه برای محیط زیست

 
در چین متقاضیان خودروی بنزینی اغلب باید ماه‌ها و گاه حتی سال‌ها در انتظار اجازه استفاده از اتوموبیل خود بمانند و در صورت تولید گازهای سمی اجازه راندن آن را ندارند. این درحالی است که دولت برای خودروهای برقی بسته‌های تشویقی زیادی ایجاد کرده است. یک خودروی برقی بلافاصله اجازه استفاده می‌گیرد و همه جا بدون پرداخت پول می‌تواند پارک کند.

 
در اروپا هنوز “دوزاری” هیچکس نیافتاده است که در چین چه می‌گذرد؛ نه در مورد خودروهای برقی، نه توربین‌های بادی یا مزارع استفاده از انرژی خورشیدی. آلمان در این حوزه‌ها تا سال ۲۰۱۲ پیشتاز بود و حالا جایش را چین گرفته است.

 

 

برنامه چین این است که ۴۰ درصد خودروها تا سال ۲۰۳۰ برقی شوند که معنایش تولید ۱۵ میلیون خودروی برقی جدید است. این یک امید تازه است برای محیط زیست و خبری هولناک برای صنایع خودروسازی آلمان. “ساخت آلمان” که شهرتی خوب در جهان دارد در آینده نزدیک به “ساخت چین” تغییر نام می‌دهد.

 
شاخصه این خودروها صدای کم‌تر و تولید نکردن گازهای سمی است. این خودروها نیازی به باک، دنده، کاتالیزاتور و لوله اگزوز یا رادیاتور ندارند.

 
ایران چه شانسی دارد؟

 
چینی‌ها در بازار ایران دست ‌بالا را دارند و عمدتا اجناس “بنجل” خود را ( به سفارش این کشور)  به آن سرازیر می‌کنند. آیا این امکان وجود ندارد که ایران از چین الگوهای دیگری بردارد؟

 

 

دی ماه امسال حسن روحانی، رئیس جمهور ایران از خودروها و موتورسیکلت‌های برقی که با همکاری دو شرکت ایرانی چند دانشگاه، از جمله صنعتی شریف ساخته شده بازدید کرد.

 
آلودگی هوای شهرهای بزرگ ایران، بخصوص تهران، سال‌هاست که معضلی بزرگ است و خطری جدی برای سلامتی میلیون‌ها نفر. استفاده از خودروهای برقی می‌تواند راه‌حل قطعی برای هوایی پاک در شهری مانند تهران باشد.

 
ایران برای تامین منابع سوخت این اتوموبیل‌ها نیز از جمله کشورهایی است که منابع انرژی تجدیدپذیر فوق‌العاده‌ای دارد و با سرمایه‌گذاری در این زمینه می‌تواند نه تنها مصرف داخلی را تامین کند، که به صادر کننده آن نیز تبدیل شود.

 
روزنامه دنیای اقتصاد در بهار سال جاری به مشکلات تولید این خودروها در ایران پرداخت و به نقل از گزارشی از مرکز پژوهش‌های مجلس، به هزینه تولید خودروی برقی با تیراژ پایین (زیر ۲۱ هزار دستگاه در سال) اشاره کرد. بر اساس این گزارش هزینه خودروهای برقی ۳ برابر خودروی بنزینی است.

 
مرکز پژوهش‌های مجلس نتیجه گرفته است که یکی از مهم‌ترین بخش‌های تاثیرگذار برای پیشروی در صنعت خودروهای برقی ایجاد زیرساخت‌‌های لازم و بسته‌های تشویقی و حمایتی دولتی است.

 

 

این گزارش می‌گوید: «شرکت‌های خودروساز تنها در صورتی حاضر به ساخت خودروهای برقی خواهند شد که تضمینی از بابت وجود مشتری برای این نوع خودرو باشد و دولت خود به‌عنوان مشتری اول این نوع خودروها برای جلب اعتماد مردم اقدام کند؛ بنابراین چالش قیمت تمام شده و تضمین مشتری مهم‌ترین موضوع مورد تاکید خودروسازان است که تنها راه‌حل موجود برای پر کردن این اختلاف قیمت و تشویق مردم به خرید این نوع خودرو، کمک دولت در قالب یک بسته سیاستی – حمایتی است.»

 
گزارش یاد شده “نبود متولی واحد” را نیز به عنوان یکی از عوامل مهم در موفق نبودن فناوری‌های نوینی چون تولید خودروی برقی در ایران دانسته و تاکید کرده است که « حمایت دولت در بخش تولید و مصرف می‌تواند به توسعه این دسته از خودروها در کشور کمک کند. بنابراین گزارش ، برای آنکه تولید خودروی برقی در کشور محقق شود، دولت باید الزامات و مشوق‌هایی را برای تولید در نظر بگیرد. از جمله اینکه کمک ‌هزینه‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های خودروساز برای طراحی و تولید این خودروها را پرداخت کند.»

رادیو آلمان

 

اخراج ۴۵ نماینده کنگره خلق چین به دلیل فساد

تازه ترین آمارها نشان می دهد که به دلیل دست داشتن ۴۵ تن از نمایندگان کنگره ملی خلق چین در رسوایی خرید رای جهت راهیابی به کنگره، از مجلس این کشور اخراج شده اند.   رسوایی خرید رای که یکی از مصداق های فساد مالی و تلاش برای حضور در کنگره ملی چین محسوب می ... اخراج ۴۵ نماینده کنگره خلق چین به دلیل فساد

ادامه

جهان, چین, خبر, شرق آسیا, فساد

جدایی طلبان چینی توسط تروریست ها در سوریه آموزش می‌بینند

یک رسانه هنگ کنگی در گزارشی نوشت: مقامات چین می گویند جدایی طلبان و افراطیون این کشور که قصد جدایی بخشی از خاک چین را دارند، توسط گروههای تروریستی در سوریه و آسیای مرکزی آموزش می بینند.   انتشار این خبر پس از آن صورت گرفت که عصر روز چهارشنبه هشتم دی ماه، استان سین ... جدایی طلبان چینی توسط تروریست ها در سوریه آموزش می‌بینند

ادامه

تروریسم, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

اعتراض های گسترده مردمی در کره جنوبی و بحران عمیق فساد رئیس جمهوری

خانم “پارک گوئن های”، رئیس‌جمهور کُرهٔ جنوبی، با اتهام خطیر دست داشتن در فساد، در چنبرهٔ رسوائی سیاسی‌ای بی‌سابقه گرفتار شده است که به‌احتمال قوی می‌تواند موجب برکناریِ او گردد. “کنی کویل”، روزنامه‌نگار کمونیست انگلیسی، ساکن جنوب شرق آسیا، در مقاله زیر می‌نویسد که سقوطِ خانم “پارک گوئن های” می‌تواند فرصتی مغتنم برای نیروهای چپ ... اعتراض های گسترده مردمی در کره جنوبی و بحران عمیق فساد رئیس جمهوری

ادامه

جهان, شرق آسیا, فساد, کره جنوبی, مقاله

لایحه استیضاح پارک از سوی مخالفان

لایحه استیضاح رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی از سوی مخالفان به پارلمان این کشور ارائه شد.   به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، سه حزب عمده مخالف دولت لایحه‌ای را امروز – شنبه – به پارلمان این کشور ارائه دادند که بر اساس آن «پارک گئون های» رئیس‌جمهوری این کشور را استیضاح کند. وی به واسطه رسوایی‌های ... لایحه استیضاح پارک از سوی مخالفان

ادامه

جهان, خبر, شرق آسیا, فساد, کره جنوبی

به اتهام مشارکت در فساد؛ دادستانان کره جنوبی علیه رئیس جمهوری اعلام جرم کردند

دادستانان کره جنوبی اعلام کردند که در جریان تحقیقات خود دریافته‌اند که رئیس جمهور این کشور در فعالیت مجرمانه دوست و مشاور پنهانی خود که به دخالت در امور دولتی و سو استفاده از روابط خود با رئیس جمهور کره جنوبی متهم است، مشارکت داشته است. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دادستانان ... به اتهام مشارکت در فساد؛ دادستانان کره جنوبی علیه رئیس جمهوری اعلام جرم کردند

ادامه

خبر, شرق آسیا, کره جنوبی