گرامی باد اول ماه مه ۲۰۲۴ روز مبارزه و جشن طبقه کارگر

همچون دیگر نقاط جهان، ما نیز در گوتنبرگ روز اول ماه مه را گرامی می‌داریم. از سال ۱۸۹۰ میلادی، کارگران همواره این روز را با خواست ۸ ساعت کار در روز، جشن گرفته‌اند. در دو سال اخیر، مردم سوئد شاهد آن بودند که چطور افزایش ده ساله‌ی دستمزد واقعی آن‌ها دود شده و به هوا ... گرامی باد اول ماه مه ۲۰۲۴ روز مبارزه و جشن طبقه کارگر

ادامه

آمریکا, ارتجاع, امپریالیسم, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوئد, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صهیونیسم, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, عراق, فقر, فلسطین, ناتو

خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

با توجه به بحران‌های فراگیر اقتصادی-اجتماعی و زیست‌محیطی، رشد فاشیسم در جهان، و با در نظر گرفتن آنچه در اوکراین و غزه و سودان می‌گذرد، به‌ویژه با توجه به اقدام تروریستی دولت فاشیستی اسرائیل در حمله به ساختمان‌های متعلق به سفارت جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه و سپس پرتاب صدها پهپاد و موشک توسط ... خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, استثمار, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, انگلیس, اوکراین, ایران, بریکس, پاکستان, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, زنان, سرمایه‌داری, سودان, سوریه, سیاسی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فقر, فلسطین, کمونیسم, لنین, محیط زیست, مقاله, منافع ملی, نئونازیسم, نسل‌کشی

افشا نگرانی‌های شدید و گسترده تل‌آویو از صدور حکم‌های بازداشت در حق مقامات ارشد رژیم از سوی دیوان دادگستری لاهه

تلویزیون اسرائیل امروز چهارشنبه نگرانی‌های شدید و گسترده تل‌آویو از صدور حکم‌های بازداشت در حق مقامات ارشد این رژیم از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه را افشا کرد. به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل امروز در گزارشی به نقل از برخی مسوولان در لاهه اعلام کرد، صدور چنین دستوراتی همانند این اقدام چشمگیر، ... افشا نگرانی‌های شدید و گسترده تل‌آویو از صدور حکم‌های بازداشت در حق مقامات ارشد رژیم از سوی دیوان دادگستری لاهه

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, افغانستان, خاورمیانه, دیوان داوری لاهه, فلسطین, گزارش, هلند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

هشدار اسپانیا به اسراییل درباره حمله به رفح

وزیر خارجه اسپانیا خواستار استقرار آتش‌بس در غزه و عدم عملیات نظامی اسرائیل در رفح شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نبود آینده‌ای روشن پیش روی فلسطینیان و ادامه اشغالگری‌های اسرائیل در نهایت منجر به وقوع حمله هفتم اکتبر شد. اکنون برخی کشور‌های اروپایی در تلاش هستند با ایجاد امید در میان فلسطینیان از جمله آینده ... هشدار اسپانیا به اسراییل درباره حمله به رفح

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایرلند, تروریسم, جنوب اروپا, خاورمیانه, فلسطین, لبنان, مالت

یورونیوز؛ روایت متفاوت ایران و آمریکا از رویارویی در دریای عمان

ایالات متحده آمریکا و ایران روز چهارشنبه دو روایت کاملا متفاوت از رویارویی در دریای عمان برای در اختیار گرفتن کنترل یک نفت‌کش ویتنامی دادند.

 

یورونیوز؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ظهر چهارشنبه به وقت تهران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد تلاش نیروهای دریایی آمریکا برای تصاحب یک نفتکش حامل نفت ایران را ناکام گذاشته است.

 

شبکه خبر ایران به نقل از فرماندهان سپاه گزارش کرد نیروهای دریایی آمریکا یک نفتکش حامل نفت صادراتی ایران را در دریای عمان مصادره کرد و با انتقال نفت آن به یک نفتکش دیگر، آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کرد. در واکنش به این اقدام نیروی دریایی آمریکا، نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی‌برن بر روی عرشه نفتکش، این شناور حامل نفت ایران را به تصرف خود درآورده و آن را به سوی آبهای سرزمینی ایران هدایت کرد.

 

سپاه پاسداران اندکی بعد یک فایل ویدیویی را از این رویارویی منتشر کرد.

 

به گزارش رسانه‌های ایران، این نفت‌کش که به تابعیت آن اشاره‌ای نشده بود پس از ورود به آب‌های سرزمینی ایران در اسکورت شناورهای نظامی سپاه، در بندر عباس پهلو گرفت.

 

در حالیکه در بیانیه سپاه و گزارش‌های اولیه رسانه‌های ایران درباره تاریخ این حادثه توضیح دقیقی داده نشده بود، خبرگزاری‌های داخلی ساعاتی بعد اعلام کردند این اتفاق در سوم آبان (۲۵ اکتبر) روی داده است.

 

جان کربی، سخنگوی پنتاگون در واکنش به این خبر گفت: «من ادعاهای ایرانی‌ها را دیدم، کاملا غلط و دروغ هستند… ادعای دروغ… تنها کسی که چیزی را توقیف کرد، ایرانی‌ها بودند.»

 

همزمان یک مقام ارشد پنتاگون که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما دیدیم که نیروهای ایرانی یک شناور را محاصره کردند، واردش شدند و توقیفش کردند. بعد هم آن را به آب‌های ایران بردند.»

 

به گفته همین مقام «نیروی دریایی ایالات متحده تلاشی برای مصادره این نفت‌کش نکرد. به ما دستور داده شده بود که از نزدیک شرایط را رصد کنیم اما مداخله‌ای صورت نگیرد.»

 

در ویدیویی که رسانه‌های ایرانی از این ماجرا منتشر کرده اند، نیروهای دریایی سپاه دیده می‌شوند که با هلی‌کوپتر به بالای نفت‌کش می‌رسند و روی عرشه پیاده می‌شوند. دقایقی بعد قایق‌های دیگر نفرات بیشتری را به روی این شناور می‌فرستند. پس از مدتی یک ناوشکن آمریکا به نزدیکی صحنه می‌رسد. دو طرف به یکدیگر پیام خطر می‌دهند. یک هلی‌کوپتر آمریکایی بر فراز منطقه به پرواز در می‌آید و اندکی بعد یک شناور نظامی دیگر آمریکایی به صحنه می‌رسد. از قرار معلوم دو ناوچه آمریکایی این ویدیو، یواس‌اس مورفی و یواس‌اس سالیوانز هستند. پس از این مرحله، همچنان به روایت ویدیوی ایرانی، قایق‌های تندروی سپاه وارد معرکه می‌شوند و با گرفتن «آرایش جنگی» مانع از نزدیک شدن شناورهای آمریکایی به نفت‌کش توقیفی می‌شوند و سرانجام آن را به سوی آب‌های ایران هدایت می‌کنند.

 

برخلاف سپاه پاسداران، نیروی دریایی ایالات متحده تا زمان تنظیم این گزارش فایل تصویری از ماجرا منتشر نکرده است. با این حال خبرگزاری فرانسه به نقل از منبع آگاه خود در پنتاگون این بخش از روایت سپاه را تایید کرده که دو ناو آمریکایی و یک هلی‌کوپتر در این عملیات نظارت حضور داشته‌اند.

 

در ماه‌های اخیر رویارویی میان نیروهای دریایی ایران و ایالات متحده در خلیج فارس و تنگه هرمز کاهش پیدا کرده بود.

 

در سال ۲۰۱۹ و در زمان اوج گرفتن تنش میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده، چند کشتی و نفت‌کش در خلیج فارس و دریای عمان دچار حریق و انفجار شدند. این رویه در سال‌های بعد به دریای سرخ و دریای مدیترانه هم کشیده شد. به‌علاوه ایران، ایالات متحده و بریتانیا از آن زمان نفت‌کش‌ها و کشتی‌هایی را به ضرر طرف دیگر توقیف کرده‌اند.

 

بنا بر گزارش روزنامه «عرب‌نیوز»، وزارت خارجه ویتنام در واکنش به این خبر اعلام کرد که تمامی ۲۶ ملوان این نفتکش در سلامت کامل به سر می‌برند و مقام‌های ویتنام در حال مذاکره با مقام‌های ایرانی درباره این نفتکش هستند.

 

دو مقام آمریکایی که خبرگزاری آسوشیتدپرس اشاره‌ای به نام آن‌ها نکرده است، گفته بودند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اواخر ماه اکتبر (ماه گذشته میلادی) یک نفتکش با پرچم ویتنام را در خلیج عمان توقیف کرده‌اند.

 

عملیات برخورد نیروی دریایی سپاه با ناوگان نیروی دریایی ارتش آمریکا که خبر آن روز گذشته اعلام شده است، هفته گذشته برای توقیف یک نفتکش با پرچم ویتنام به نام SOTHYS اجرا شد، که قبل از آن تروریست‌های آمریکایی با توقیف یک نفتکش ایرانی، محموله نفتی آن را در نفتکش ویتنامی تخلیه کرده بودند و قصد هدایت آن به مسیر دیگری را داشتند.

نبرد شدید ارتش سوریه با هسته‌های داعش در حمص و آخرین تحولات جبهه شمالی

لئونکوف در واکنش به گزارش مجله هفتگی «فوربس»، گفت: هر چیزی را که به‌سمت ما پرواز می‌کند ساقط خواهیم کرد، حتی قبل از اینکه بمب‌افکن‌ها به مواضع خود برسند و بمب‌ها را پرتاب کنند. سیستم پدافند هوایی ما با موفقیت موشک‌های کروز ایالات متحده را در سوریه در سال ۲۰۱۸ سرنگون کرد.

ادامه

امریکا, ترکیه, تروریسم, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه