خیز بروکسل به‌سوی «اقتصاد جنگی»

کمیسیون اروپا قصد دارد با ارائه طرحی تازه، راه‌هایی برای تقویت صنایع نظامی اتحادیه اروپا و همچنین حرکت به‌سوی وضعیت اقتصاد جنگی ارائه کند. باشگاه خبرنگاران: مقامات اروپایی اعلام کردند «تیری برتون» کمیسیونر صنایع اروپایی پیشنهاد‌هایی را ارائه خواهد کرد تا کشور‌های عضو اتحادیه اروپا را به خرید بیشتر سلاح از شرکت‌های اروپایی تشویق کرده ... خیز بروکسل به‌سوی «اقتصاد جنگی»

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, گزارش, ناتو

روسیه قطعنامه شورای امنیت علیه کره شمالی را وتو کرد

روسیه امروز (پنجشنبه) با وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، به شکل موثری نظارت هیاتی از کارشناسان این نهاد بر تحریم‌های بین‌المللی علیه کره شمالی را لغو کرد. به گزارش ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: قطعنامه‌ای که با حمایت آمریکا به شورای امنیت پیشنهاد شد برای یکسال دیگر ماموریت این هیات را تمدید می‌کرد ... روسیه قطعنامه شورای امنیت علیه کره شمالی را وتو کرد

ادامه

آمریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, شبه جزیره کره, شرق آسیا, غرب, کره شمالی

کیم جونگ اون خواستار آمادگی رزمی محکم و قوی شد

رسانه دولتی کره شمالی امروز دوشنبه، گزارش کرد، کیم جونگ اون یک واحد تانک را مورد بازرسی قرار داد و خواستار افزایش آمادگی رزمی آن از جمله «قدرت ایدئولوژیک و ذهنی» بیشتر شده است. به گزارش ایسنا، این واحد اولین لشکر زرهی کره شمالی است که در سال ۱۹۴۸ راه اندازی شد و در استان ... کیم جونگ اون خواستار آمادگی رزمی محکم و قوی شد

ادامه

جنگ سرد, جهان, خبر, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره شمالی

مجارستان: ناتو بزودی نیرو به اوکراین اعزام می‌کند

نخست‌وزیر مجارستان افشا کرد که کشورهای غربی احتمالا طی ۲ الی سه ماه آینده نیروهایشان را به اوکراین اعزام کنند. به گزارش ایسنا، جنجال و احتمال اعزام نیروهای غربی به اوکراین از اظهارات ماه گذشته «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه آغاز شد و همچنان پس‌لرزه‌های آن ادامه دارد و طبق آن چیزی که نخست‌وزیر مجارستان می‌گوید ... مجارستان: ناتو بزودی نیرو به اوکراین اعزام می‌کند

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, اوکراین, تحریم, جنگ سرد, جنگ نیابتی, خبر, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, مجارستان

جنگ اقتصادی آمریکا و چین به پهپادها کشیده شد

گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا در نامه‌ای به کاخ سفید از دولت کشورشان خواستند بر پهپادهای چینی وارد شده به آمریکا تعرفه‌های بیشتری وضع کند. به گزارش ایرنا از رویترز، گروهی از اعضای کنگره آمریکا روز چهارشنبه از دولت بایدن خواستند تا با وضع تعرفه‌های بیشتری را بر هواپیماهای بدون سرنشین ساخت چین، مشوق های ... جنگ اقتصادی آمریکا و چین به پهپادها کشیده شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ سرد, چین, شرق آسیا, گزارش

گلوبال تایمز: چین به آمریکا باج نمی‌دهد

«گلوبال تایمز» از رسانه‌های دولتی چین نوشت که این کشور هرگز به دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا باج نمی‌دهد و مرعوب او نمی‌شود.

 

گلوبال تایمز روز پنجشنبه در مطلبی نوشت به شکل باور نکردنی روابط دو قدرت برتر اقتصادی دنیا به پایین‌ترین سطح رسیده است و هر دو یکدیگر را مقصر می‌دانند اما شرایط پس از روی کار آمدن ترامپ به مراتب بدتر شده است.

 

گزارش با اشاره به راه اندازی «جنگ تجاری آمریکا علیه چین و اعمال ذهنیت جنگ سرد بر روابط دو طرف» آورده است که این کار ترامپ بنوعی «باج خواهی از چین» است که هرگز به نتیجه نمی رسد زیرا «چین خود همواره قربانی برخی از منازعات سیاسی و تجاری بوده است».

 

روزنامه ادامه داده است خیزش اقتصادی چین و قدرت گرفتن این کشور و تفاوت داشتن نظام این کشور با آمریکا از دیگر علت‌های اختلافات دو کشور محسوب می‌شود و بر روابط آنها سایه می‌افکند.

 

گزارش تاکید کرده است که پس از شیوع کرونا، روابط تیره‌تر شده است و «هوچی گری» آمریکا و اتهاماتی که در این راستا به پکن وارد می‌کند، مناسبات را به شکلی غیرمنتظره به سطحی بسیار پایین رسانده است.

 

گلوبال تایمز نوشت که «دولت ترامپ یک دولت تندرو با ذهنیت جنگ سرد است» و می خواهد شکل‌دهنده راهبردها و سیاست های چین باشد ولی چنین امری هرگز محقق نخواهد شد.

 

«هوشی جین» سردبیر این نشریه آورده است برخی از همکاری دو طرف می‌گویند این بسیار مطلوب است تنش‌ها پایان یابد اما اختلافاتی وجود دارد که چنین اجازه ای نمی‌دهد.

 

او می‌افزاید: آنچه آمریکا می‌خواهد این است که چین مانند ژاپن پیرو راهبردهای آن کشور باشد واشنگتن مایل به توقف توسعه و رشد چین است، در صورتی که چنین کاری اصلا امکان پذیر نیست.

 

وی گفت: همه چینی ها باید بدانند که دیگر نمی توانند در گذشته غوطه ور باشند باید قبول کرد که شرایط و شکل مناسبات چین و آمریکا فرق کرده است و باید با درایت و تصمیماتی جدید و سناریوهای تازه وارد عمل شد.

 

این روزنامه نوشته است که از دیدگاه آمریکا، چین یک رقیب راهبردی است و با این حساب این رقابت راهبردی یک فرایند طولانی خواهد بود و پکن باید همبستگی خود را برای مقابله با این شرایط حفظ کند.

جوزپ بورل؛ پایان سیستم تحت رهبری آمریکا و ورود به عصر آسیا اکنون در مقابل چشمان ما اتفاق می‌افتد

جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در میان نشانه‌هایی مبنی بر جایگزین شدن آسیا به جای ایالات متحده به عنوان مرکز قدرت جهانی خواستار اتخاذ استراتژی محکم‌تر در قبال چین شد و گفت: «شکوفایی چین تحسین برانگیز و احترام آمیز می‌شود اما همزمان سوال‌ها و نگرانی‌های زیادی وجود دارند.»

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, المان, امارات, جهان, چین, دانمارک, ژاپن, سازمان ملل, سوئد, سیاست جهانی, شرق آسیا, فرانسه, کره جنوبی, هلند, هندوستان

روسیه: آمریکا عمداً به ثبات راهبردی در جهان آسیب می‌رساند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: خروج آمریکا از پیمان “آسمان باز”، ادامه سیاست از بین بردن ثبات راهبردی است که طی سال‌های اخیر در واشنگتن دنبال شده و اتهامات علیه مسکو نیز تنها بهانه‌ای برای این اقدامات است.  

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا