مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, جنگ سرد, جنوب شرق اروپا, روسیه, شرق آسیا, شمال غرب آسیا, صلح, گزارش

درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیری‌ها مقابل ساختمان‌های دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سه‌شنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمی‌ها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیری‌ها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

ادامه

اتحادیه اروپا, تروریسم, جنوب شرق اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا

آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

رزمایش مشترک ۱۰ روزه ارمنستان و آمریکا در ۲ مرکز آموزشی در نزدیک ایروان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در رزمایش «شریک عقاب» که دوشنبه آغاز شد، ۸۵ سرباز آمریکایی و ۱۷۵ نظامی ارمنستان حضور دارند. هدف از این رزمایش آماده کردن سربازان ارمنستان برای حضور در ماموریت‌های صلحبانی بین‌المللی اعلام ... آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

ادامه

آذربایجان, آمریکا, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز

توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

مقام‌های قره‌باغ اعلام کردند که توافقی برای ازسرگیری ترانزیت کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه لاچین حاصل شده و کمک‌های روسیه از طریق جاده «آغ‌دام» نیز به این منطقه ارسال خواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از آرمن پرس، مرکز اطلاع‌رسانی قره‌باغ شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به بحران انسانی در قره‌باغ-ناگورنو، دولت ... توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

ادامه

آذربایجان, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, فرانسه, قفقاز

۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند

در ادامه تنش‌ها میان ایروان و باکو در قره‌باغ، ۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امروز جمعه اعلام کردند که در جریان درگیری ها در امتداد مرز مشترک خود در شمال غربی منطقه قره باغ، متحمل تلفاتی ... ۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, روسیه, شمال غرب آسیا, هلند

گره اصلی؛ بعد از پایان جنگ سوریه، قدرت سیاسی در دست چه کسانی و چه گرایش‌هایی خواهد بود؟

اظهارات اخیر قاسم سلیمانی و محسن رضایی در بارۀ نابودی اسرائیل، واکنش سرگئی لاوروف وزیر خارجۀ روسیه را به همراه داشت که به صراحت از سخنان “ضد اسرائیلی” انتقاد کرد و گفت که رقابت میان ایران و اسرائیل خطرناک است. به گفتۀ یک کارشناس فرانسوی، دلایل اصلی اظهارات اخیر در وضعیت سوریه نهفته است.

 

جدال لفظی اخیر میان اسرائیل و ایران بخصوص از زمانی اوج گرفت که اسرائیل اعلام کرد که روز ١٠ فوریه/٢١ بهمن یک پهپاد ایرانی را در آسمان جولان سرنگون کرده است. ایران این ادعا را تکذیب کرد.

 

پنج روز بعد، قاسم سلیمانی فرماندۀ نیروی قدس در مراسم دهمین سالگرد مرگ عماد مغنیه، فرماندۀ شاخه نظامی حزب‌الله لبنان که در تهران برگزار شد گفت: «تقاص خون عماد مغنیه، شلیک موشک و کشتن یک نفر نیست. تقاص این خون‌ها، نابودی رژیم صهیونیستی (اسرائیل) است و دشمن می‌داند که این یک امر حتمی است. این وعدۀ الهی است که حتماً تحقق پیدا خواهد کرد».

 

حدود یک هفته بعد (١٨ فوریه/٢٩ بهمن) بنیامین نتانیاهو در کنفرانس امنیتی مونیخ تکه آهنی را به حضار نشان داد و ادعا کرد که قطعه‌ای از پهپاد سرنگون شدۀ ایرانی است. او خطاب به محمد جواد ظریف گفت: «شما باید این قطعه را بشناسید، متعلق به شماست». او سپس صریحاً ایران را تهدید کرد و گفت که اگر لازم باشد اسرائیل نه تنها علیه متحدان ایران که مستقیماً علیه این کشور اقدام خواهد کرد.

 

در مقابل، محمد جواد ظریف ادعاهای نخست‌وزیر اسرائیل را «سیرک مسخره» و کاملاً بی‌ارزش دانست.

 

همان شب، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت در برنامۀ تلویزیونی موسوم به “بین‌القوسین” در شبکۀ “المنار” – متعلق به حزب‌الله لبنان، به تهدیدهای نتانیاهو پاسخ داد و گفت: «در مورد حرف‌های نابخردانه نتانیاهو باید بگویم که اگر کوچکترین اقدام احمقانه علیه ایران صورت دهند، ما تل‌آویو را با خاک یکسان خواهیم کرد و فرصت فرار را به نتانیاهو نخواهیم داد. نمایش و شعبده بازی‌های او در سازمان ملل و کنفرانس مونیخ در حد بازی و سرگرمی کودکان هم ارزش ندارد»…

 

نگرانی مسکو از رقابت ایران و اسرائیل

 

اما یک روز بعد (دوشنبه ١٩ فوریه/٣٠ بهمن)، محمد جواد ظریف که به همایشی در روسیه دعوت شده بود، با سخنان همتای روسی‌‌اش غافلگیر شد. سرگئی لاوروف بدون این که از سلیمانی یا رضایی نام ببرد، به تندی از تهدیدهای ضد اسرائیلی انتقاد کرد و گفت: «ما بارها گفته‌ایم که افکار مبنی بر نابودی اسرائیل به عنوان یک نهاد صهیونیستی و یا این که اسرائیل باید از کرۀ زمین محو گردد برای ما غیرقابل قبول است».
لاوروف به طور کلی رقابت میان اسرائیل و ایران را خطرناک دانست و گفت که این رقابت «وضعیت منطقه را که به اندازۀ کافی بی‌ثبات هست، باز هم وخیم‌تر می‌کند». لاوروف از اقدامات ضد ایرانی در منطقه نیز انتقاد کرد و گفت: «ما نمی‌پذیریم که همۀ مشکلات خاورمیانه از ورای منشور مبارزه با ایران نگریسته شود».

 

چند روز قبل از سخنان لاوروف، لئونید فرولوف معاون سفیر روسیه در تل‌آویو در مصاحبه‌ای با “تایمز” اسرائیل (١۵ فوریه/٢۶ بهمن) گفته بود که اگر زمانی اسرائیل از سوی ایران مورد حمله قرار گیرد، روسیه جانب اسرائیل را خواهد گرفت.
وی گفته بود: «در صورت حمله به اسرائیل، نه فقط آمریکا از اسرائیل طرفداری خواهد کرد، بلکه روسیه نیز از اسرائیل حمایت خواهد کرد. بسیاری از هموطنان ما در اسرائیل زندگی می کنند و اسرائیل بطور کلی یک کشور دوست است. از این رو ما اجازۀ هیچگونه عملیات خصومت‌آمیز علیه اسرائیل را نخواهیم داد».

 

یک کارشناس فرانسوی: ایران و اسرائیل میلی به درگیری ندارند

 

با وجود بالا گرفتن جدال لفظی تهران و تل‌آویو و موضع‌گیری اخیر مسکو، تیِری کُویل، کارشناس ایران و عضو انستیتوی روابط بین‌المللی و استراتژیک فرانسه، معتقد است که ایران و اسرائیل تمایلی به رویارویی مستقیم ندارند. به عقیدۀ او گره اصلی اینک در سوریه است.

 

اخیراً روزنامۀ “نیویورک تایمز” نوشته است که ایران۱۰ پایگاه نظامی و نزدیک به ۲۰هزار رزمندۀ آموزش دیده در سوریه دارد. کارشناسان آمریکایی گفته‌اند که ۲ پایگاه ایران در مرز اسرائیل قرار گرفته است و به همین دلیل، دولت اسرائیل سخت نگران آغاز تهاجم از سوی ایران است.

 

با این حال، تیِری کُویل می‌گوید: «اگر ایران در سوریه پایگاه‌های نظامی دارد، هدفش حمله به اسرائیل نیست: دلمشغولی اصلی تهران، آیندۀ سوریه و ماهیت قدرت سیاسی در این کشور است».

 

کُویل می‌افزاید: «همۀ فشارها و تلاش‌ها برای حل و فصل مشکل سوریه که در دو محور اصلی در جریان است – روسیه، ایران و ترکیه از یک طرف، آمریکا و اسرائیل از طرف دیگر – بیش از هر چیز متوجه آیندۀ میان‌مدت این کشور است: بعد از پایان جنگ سوریه، قدرت سیاسی در دست چه کسانی و چه گرایش‌هایی خواهد بود؟»

رادیو فرانسه

بغداد درخواست آمریکا مبنی بر وجود ۲۰ پایگاه نظامی در عراق را رد کرد

یک منبع مسؤول به شبکه المیادین گفت: آمریکایی‌ها در جریان مذاکرات با بغداد در زمینه ماندن نیروهای‌شان در عراق در ۲۰ پایگاه نظامی را درخواستی را مطرح کردند. اما بغداد وجود ۲۰ پایگاه نظامی آمریکایی را رد کرد.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, عراق

نماینده روسیه در سازمان ملل: دموکراسی با بمب شرم آور است

نماینده روسیه در سازمان ملل متحد، عدم احترام به حاکمیت کشورها، تغییر رژیم ها با زور و وارد کردن ارزش های فرهنگی ناآشنا به کشورها را به صلاح نظم بین المللی ندانست و گفت آوردن دموکراسی با بمب، شرم آور است   واسیلی نبنزیا روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت که با موضوع بررسی اهداف ... نماینده روسیه در سازمان ملل: دموکراسی با بمب شرم آور است

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه, سوریه

آیا ایران و اسراییل در آستانه جنگ تمام عیار قرار گرفته‌اند؟

خاورشناس ولادیمیر ساژین، مفسر ما در این باره چنین می نویسد: در زمینه متشنج شدن کلی وضعیت در سوریه در اوایل سال ۲۰۱۸، در روز ۱۰ فوریه یک هواپیمای بدون سرنشین ایرانی که از خاک سوریه پرتاب شد، توسط نیروی هوایی اسرائیل بر فراز خاک اسرائیل سرنگون.

ادامه

اسراییل, ایران, جهان, خبر, روسیه