حمله انتحاری به مهندسان چینی در پاکستان

به‌دنبال حمله انتحاری به کاروان مهندسان چینی در پاکستان، سفارت پکن در اسلام‌آباد به شهروندان چینی حاضر در کشور جنوب آسیا اعلام کرد که تدابیر امنیتی را تشدید کرده و گوش به زنگ باشند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، در پی کشته شدن ۶ نفر از جمله پنج شهروند چینی در حمله ... حمله انتحاری به مهندسان چینی در پاکستان

ادامه

امنیتی, پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا

گزارش نیوزویک؛ «دموکراسی پاکستان در خطر است»

هفته‌نامه نیوزویک در گزارشی نوشته که دموکراسی پاکستان در خطر است و از مجامع بین‌المللی درخواست اقدام کرده است. به گزارش شفقنا از نشریه هفتگی نیوزویک؛ پاکستان خود را در مقطعی حساس می‌بیند- و در حال دست‌وپنجه نرم کردن با تحولات سیاسی و آشفتگی اقتصادی عظیمی است که بازتابی از تاریخ پرفراز و نشیب این ... گزارش نیوزویک؛ «دموکراسی پاکستان در خطر است»

ادامه

اسلام سیاسی, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, ژئوپلیتیک, سیاسی, گزارش

فقرِ ارزیابی از «فقر» از سوی سازمان ملل

رائو ایندرجیت سینگ، وزیر برنامه‌ریزی هند، در راجیا سبها (شورای ایالت‌ها، یکی از مجلس‌های قانون‌گذاری در هند) در ۱۴ فروردین‌ماه سال جاری گفت دولت هیچ داده‌ای برای برآورد سطح فقر پس از سال‌های ‍۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ ندارد، بنابراین نمی‌داند چند نفر از چنبرهٔ فقر رهایی یافته‌اند. از طرف دیگر در ۲۷ تیرماه سال جاری برنامه ... فقرِ ارزیابی از «فقر» از سوی سازمان ملل

ادامه

جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, فقر, کودکان, گرسنگی, مقاله, هندوستان

انتخابات پاکستان؛ متحدان عمران‌خان اکثر کرسی‌ها را ازآن خود کردند

نامزدهای مستقل وابسته به نخست وزیر سابق پاکستان، اکثریت کرسی‌های شورای ملی این کشور را در انتخابات هفته گذشته به‌دست آوردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی‌ان‌ان، براساس اعلام کمیسیون انتخابات پاکستان، نامزدهای مستقل وابسته به عمران خان، نخست وزیر سابق و رهبر حزب تحریک انصاف این کشور تاکنون ۹۸ کرسی شورای ملی ... انتخابات پاکستان؛ متحدان عمران‌خان اکثر کرسی‌ها را ازآن خود کردند

ادامه

اعتراضات اجتماعی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, فساد

عمران خان در پرونده افشای اسناد دولتی به۱۰سال زندان محکوم شد

نخست‌وزیر پیشین پاکستان عمران خان و وزیر خارجه پیشین این کشور شاه محمود قریشی در پرونده افشای اطلاعات محرمانه به ۱۰ سال زندان محکوم شدند. به گزارش خبرگزاری فارس، طبق گزارش رسانه‌های پاکستانی، در یک تحول سیاسی بزرگ، عمران خان نخست‌وزیر پیشین و شاه محمود قریشی وزیر خارجه پیشین این کشور امروز سه‌شنبه درست چند ... عمران خان در پرونده افشای اسناد دولتی به۱۰سال زندان محکوم شد

ادامه

آمریکا, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, فساد

گاردین؛ تلاش دادگاه بین‌المللی لاهه برای بررسی جنایات جنگی آمریکا در افغانستان

به نقل از «گاردین»، دادستان کل دادگاه بین‌المللی لاهه در پی اخذ مجوزی برای بررسی جنایات جنگی در افغانستان از جمله شکنجه توسط نظامیان آمریکایی و اداره اطلاعات مرکزی این کشور است.

 

اگر این اجازه صادر شود، جرایم برخی از گروه‌های مسلح از جمله طالبان و نیروهای امنیتی افغان نیز بررسی خواهد شد.

 

«فاتو بنسودا» دادستان کل دادگاه لاهه سال گذشته در گزارشی اظهار داشت ارتش آمریکا و سازمان سیا ممکن است با شکنجه زندانیان در فاصله سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۴ مرتکب جنایات جنگی شده باشند.

 

درخواست دادستان لاهه به دلیل لابی کردن دولت افغانستان برای جلوگیری از بررسی جنایات جنگی نیروهای افغان، ۱۰ سال طول کشید. گفتنی است که رئیس جمهور افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر با بنسودا دیدار کرد.

 

بنسودا گفت: پس از بررسی دقیق ابتدایی شرایط به این نتیجه رسیدم که تمام معیارهای قانونی اساسنامه رم برای آغاز تحقیقات وجود دارد.

 

جرایمی که بررسی می‌شود شامل جرایم علیه بشریت مانند قتل، زندانی کردن، هدف قرار دادن فعالان امور بشردوستانه، استفاده از کودکان به عنوان سرباز و اعدام بدون محاکمه از طریق سیستم قضایی رسمی خواهد بود.

 

بنسودا تاکید کرد که بیشترین تمرکز متوجه افرادی خواهد بود که «مسئول ارتکاب جدی‌ترین جرایم نیستند».

 

دادگاه لاهه اولین دادگاه دائمی جهان است که برای بررسی جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی ایجاد شده است. با این حال این دادگاه قادر به بررسی جرایمی که پیش از تاسیس آن به وقوع پیوسته نیست و می‌تواند افراد و نه موسسات و نهادها را مورد پیگرد قانونی قرار دهد.

 

دولت افغانستان که برخی از جنایتکاران جنگی را عفو کرده است، برای بازدید هیئت دادگاه لاهه از این کشور مردد است.

 

در سال ۲۰۰۸ پارلمان افغانستان بسیاری از مجرمان به ویژه در سالهای ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۱ را مورد عفو قرار داد و حتی به مخالفان مسلحی که حاضر به زمین گذاشتن سلاح خود و صلح هستند نیز وعده عفو داده است.

 

به گفته بنسودا، جرایم احتمالی بررسی خواهد شد که در خاک افغانستان و پس از اول می سال ۲۰۰۳ یعنی زمانی که افغانستان اساسنامه رم را به امضا رساند، به وقوع پیوسته بود.

 

وی افزود جرایم احتمالی دیگری که از نزدیک با افغانستان در ارتباط باشد و در دیگر کشورها انجام شده باشد نیز بررسی می‌شود.

 

این کشورها شامل لهستان، لیتوانی و رومانی است که آمریکا مظنونین همکاری با القاعده را در آنجا زندانی می‌کرد؛ گفتنی است که سازمان سیا نیز در داخل و خارج افغانستان سیاه‌چال‌های را داشته است.

 

بنسودا در گزارش سال گذشته خود تصریح کرد جرایم احتمالی ارتکابی توسط آمریکا نقض حقوق برخی افراد نبوده، بلکه به نظر می‌رسد بخشی از تکنیک‌های بازجویی مورد تایید برای استخراج اطلاعات از زندانیان بوده است.

 

گفتنی است که بیل کلینتون به عنوان رئیس جمهور آمریکا اساسنامه رم که در نهایت باعث به وجود آمدن دادگاه لاهه شد را به امضا رساند، اما پس از آن جرج دبلیو بوش اظهار داشت که آمریکایی‌ها به دلایل سیاسی به طور ناعادلانه تحت پیگرد قرار خواهند گرفت و با رد این امضا از این تفاهم‌نامه خارج شد.

تسنیم

هندوستان در هفتادسالگیِ استقلال: از عدم‌تعهد تاهمکاریِ راهبردی (استراتژیک)

“جواهر لعل نهرو”، معمار سیاست خارجی مستقل هندوستان، اولویت سیاست خارجی کشور را به عدمِ تعهد و همبستگی با دنیای روبه‌رشد، همچون نیروی هدایت‌کنندهٔ اصلی، داده بود. این کشور تا پایان دههٔ ۱۹۸۰، با این سیاست خارجی هدایت می‌شد. امسال همچنین با هفتادمین سالگرد رویداد تاریخ‌ساز “نشست روابط آسیایی” به‌میزبانی هند، همزمان است. این “نشست” ... هندوستان در هفتادسالگیِ استقلال: از عدم‌تعهد تاهمکاریِ راهبردی (استراتژیک)

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, خبر, هندوستان

مخالفت پارلمان افغانستان با درج «قومیت»، «دین» و «ملیت» در شناسنامه‌های الکترونیکی

کشمکش بر سر موضوع درج و یا عدم درج ملیت و قومیت در شناسنامه‌های الکترونیکی همچنان ادامه دارد و پارلمان افغانستان بار دیگر فرمان تقنینی رئیس جمهور افغانستان برای تعدیل قانون ثبت احوال نفوس به منظور درج قومیت ملیت و مذهب در این شناسنامه‌ها را با اکثریت آرا رد کرد.   «میرداد نجرابی» رئیس کمیته ... مخالفت پارلمان افغانستان با درج «قومیت»، «دین» و «ملیت» در شناسنامه‌های الکترونیکی

ادامه

افغانستان, جهان, خبر

تلاش آمریکا برای دور کردن افغانستان از روسیه و چین

روزنامه روسی «کامر سانت» در تحلیلی نوشت که با توجه به تحولات اخیر منطقه، اظهارات اخیر مقامات کاخ سفید و استراتژی جدید آمریکا در قبال افغانستان و جنوب آسیا، واشنگتن تلاش می‌کند تا محور جدید «واشنگتن-دهلی-کابل» را برای مقابله با محور «مسکو-پکن-اسلام‌آباد» ایجاد کند.   این روزنامه چاپ مسکو به سفر اخیر «رکس تیلرسون» وزیر ... تلاش آمریکا برای دور کردن افغانستان از روسیه و چین

ادامه

افغانستان, امریکا, پاکستان, جهان, چین, خبر, روسیه, هندوستان

بهره‌برداری از مذهب، کلید سلطهٔ طبقهٔ حاکم است

“مزمل مختار” می‌نویسد: با دست‌کاری و بهره‌برداری از مذهب، نخبگان حکومت‌کننده در پاکستان آزادی بیان و عقیده را سرکوب کرده و آزادی عمل اندیشه‌های ترقی‌خواهانه را به‌طور همه‌جانبه سلب می‌کنند.   “والتر لیپمن”، یک نظریه‌پرداز لیبرال دمکراسی در ایالات‌متحده بود. او مدافع و پشتیبان استفاده از تبلیغات به‌منظور نظارت بر ساختار اندیشگی اجتماع و سازگار ... بهره‌برداری از مذهب، کلید سلطهٔ طبقهٔ حاکم است

ادامه

امریکا, پاکستان, جهان, خبر, دیدگاه