مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, جنگ سرد, جنوب شرق اروپا, روسیه, شرق آسیا, شمال غرب آسیا, صلح, گزارش

درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیری‌ها مقابل ساختمان‌های دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سه‌شنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمی‌ها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیری‌ها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

ادامه

اتحادیه اروپا, تروریسم, جنوب شرق اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا

آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

رزمایش مشترک ۱۰ روزه ارمنستان و آمریکا در ۲ مرکز آموزشی در نزدیک ایروان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در رزمایش «شریک عقاب» که دوشنبه آغاز شد، ۸۵ سرباز آمریکایی و ۱۷۵ نظامی ارمنستان حضور دارند. هدف از این رزمایش آماده کردن سربازان ارمنستان برای حضور در ماموریت‌های صلحبانی بین‌المللی اعلام ... آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

ادامه

آذربایجان, آمریکا, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز

توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

مقام‌های قره‌باغ اعلام کردند که توافقی برای ازسرگیری ترانزیت کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه لاچین حاصل شده و کمک‌های روسیه از طریق جاده «آغ‌دام» نیز به این منطقه ارسال خواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از آرمن پرس، مرکز اطلاع‌رسانی قره‌باغ شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به بحران انسانی در قره‌باغ-ناگورنو، دولت ... توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

ادامه

آذربایجان, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, فرانسه, قفقاز

۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند

در ادامه تنش‌ها میان ایروان و باکو در قره‌باغ، ۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، ارمنستان و جمهوری آذربایجان امروز جمعه اعلام کردند که در جریان درگیری ها در امتداد مرز مشترک خود در شمال غربی منطقه قره باغ، متحمل تلفاتی ... ۲ نظامی ارمنستانی کشته و ۳ نیروی جمهوری آذربایجان زخمی شدند

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, روسیه, شمال غرب آسیا, هلند

کُردها، سقوط عفرین و سوالاتی بی پاسخ!

نخبگان کُرد همه را در سقوط عفرین مقصر معرفی می کنند به غیر از آمریکا. آیا آمریکا و ترامپ مقصر نیستند؟! چرا آمریکا یک هزارم اهتمام به غوطه را صرف عفرین و کردها نمی کند؟ مگر آمریکا و کردها در سوریه و در شرق فرات هم پیمان نیستند؟! آیا از دید آمریکا، کردهای شرق فرات با کردهای غرب فرات تفاوتی دارند؟

 

کردها باید این واقعیت را به یاد داشته باشند که آمریکا به دنبال تحقق آرمان ها و آرزوهای کردها نیست بلکه صرفا به دنبال استفاده ابزاری از کردها برای بحران سازی علیه دولت های منطقه می باشد و هرگاه بر سر دو راهی منافع قرار بگیرد، همانگونه که رابطه با دولت مرکزی عراق را بر حمایت از بارزانی ترجیح داد، در جنگ سوریه نیز رابطه با دولت ترکیه را بر حمایت از کردها ترجیح می دهد.

 

دیدگاه آمریکا نسبت به حمایت از کردها، با دیدگاه کردها نسبت به هم‌پیمانی با آمریکا کاملا متفاوت است. اگر کردها این واقعیت را نادیده بگیرند، همواره غافلگیر خواهند شد، همان طور که ملامصطفی بارزانی در ۱۹۷۵، مسعود بارزانی در ۲۰۱۷ و کردهای سوریه در ۲۰۱۸ غافلگیر شده و حمایت مورد نظر خود را از آمریکا شاهد نبوده و به حال خود رها شدند.

 

از دید کردها، دولت فدرال کردها یکی از فاکتورهای امنیت پایدار خاورمیانه خواهد بود! اما از دید آمریکا تقویت کردها صرفا در سقف بحران سازی برای دولت های منطقه انجام می شود.

 

ادامه حضور و هیمنه آمریکا بر خاورمیانه با بحران سازی و بی ثباتی کردن منطقه امکان پذیر است نه با امنیت پایدار، زیرا اگر امنیت پایدار و ثبات در منطقه حاکم شود، دیگر چه نیازی به آمریکا و خرید سلاح از این کشور خواهد بود.

 

اگر آمریکائی ها فکر می کردند که دولت فدرال کُرد منجر به امنیت پایدار در منطقه می شود، پس چرا هر وقت که کردها به این آرزو نزدیک شده اند، آمریکا به آنها خیانت کرده و دیگران را به آنها ترجیح داده است؟ موضوع عجیب این است که رهبران و نخبگان فعلی کُرد برای تحقق آرمان خود باز هم به آمریکا متوسل شده و این اشتباه راهبردی آنان است.

 

در پنج سال اول بحران در سوریه، دولت این کشور حاکمیت بر بیش از ۷۵ درصد از خاک خود را از دست داد اما در دو سه سال اخیر موفق شد که حاکمیت خود را بر ۶۵ درصد از خاک سوریه گسترش دهد. اما کردها که از ابتدای بحران بر کل منطقه عفرین حاکم شده بودند، در حال حاضر به طور کامل این حاکمیت را از دست داده اند. بنابراین بازنده اصلی جنگ عفرین کردها هستند نه دولت سوریه زیرا این دولت جایی را از دست داده که ۷ سال قبل از دست داده بود. اما کردها جایی را از دست داده اند که ۷ سال بر آن حاکم بودند.

 

با توجه به اظهارات اردوغان، ترکیه بعد از عفرین به سمت سیطره بر کوبانی و منبج خواهد رفت و با توافقی که با آمریکائی ها کرده، کردها را از غرب فرات بیرون کرده و همگی را به شرق فرات خواهد فرستاد. عجیب اینجاست که اردوغان صحبت از پاکسازی شرق فرات تا مرز عراق هم می کند.

 

اگر کردها پس از شکست در عفرین و از دست دادن آن، به سمت گرایش بیشتر به آمریکا بروند، مشخص می شود که رهبران آنان هیچ خبری از آنچه پیرامون کردهای سوریه می گذرد نداشته و از چاله به چاه می افتند.

 

آنچه که در مورد تخریب سوریه اتفاق افتاده وضعیتی است که در عراق، یمن، لیبی و افغانستان هم اتفاق افتاده اما توصیف وضعیت از طریق آنچه در رسانه ها منعکس می شود با آنچه در واقعیت است، متفاوت است.

 

جنگ جرج بوش در عراق و افغانستان، زمینه ساز پیدایش و حاکمیت گروه های تکفیری و در راس آنها داعش بر منطقه و موج ویرانگری و تخریب و جنایت ضد بشریت شد، اما هدف اصلی از جنگ در سوریه که سرنگونی نظام بود نه تنها محقق نشد بلکه دوباره حاکمیت نظام بر بخش بزرگی از خاک سوریه احیاء شد.

 

همین حجم از ویرانی و تخریب را در عراقی که ارتش آمریکا در آن حضور داشته و دارد، شاهد بوده ایم. بنابراین امید بستن به آمریکا از طرف رهبران و نخبگان کُرد، امید بستن به سراب است. آمریکا اگر می خواست یا می توانست هم پیمانانی همچون شاه، مبارک یا بن علی را حفظ می کرد. نکته اینجا است که تاریخ ۵۰ سال اخیر منطقه نشان می دهد که امید بستن به آمریکا یک خودفریبی است.

 

آمریکا جدای از اسرائیل به کل منطقه نگاهی کاملا ابزاری دارد و صرفا از هم پیمانان خود بهره می برد اما بر سر دوراهی منافع خود، حاضر به دفاع از آنان نیست. آمریکا اگر واقعا طرفدار آرمان کردها بود، در جریان رفراندوم و سپس بازپس گیری کرکوک توسط دولت مرکزی عراق، از کردها حمایت می کرد.

 

اگر آمریکا طرفدار کردها بود، حداقل به اندازه ۱۰ درصد از حمایتی که از غوطه شرقی دمشق انجام داد، خرج کردهای عفرین می کرد. آیا برای کردهایی که دل به حمایت آمریکا خوش کرده اند، این سوال پیش نمی آید که چرا آمریکا آن‌چنان که شورای امنیت و رسانه های غربی را در حمایت از غوطه شرقی بسیج کرد، همین کار را در حمایت از عفرین نکرد؟!

 

عجیب اینجاست که حوادث عفرین و غوطه همزمان اتفاق افتاد اما نخبگان کُرد، عدم تحرک آمریکا و سکوت مرگبار آن کشور را در قبال عفرین می بینند ولی باز هم به ‌ امریکا امید بسته اند.

 

به همین خاطر خطاب به رهبران و نخبگان کرد باید گفت: «این ره که تو می روی به ترکستان است نه کردستان»
مسعود اسداللهی
مهر

مصر و سوریه تحرکات ترکیه در عفرین را اشغالگری خوانده و آن را محکوم کردند

به گزارش خبرگزاری روسیا الیوم، وزارت خارجه سوریه اعلام کرد: اینکه آنکارا سیطره نیروهایش را بر شهر عفرین سوریه اعلام کرده است اقدامی نامشروع و مغایر مبادی و منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است.

ادامه

ترکیه, جهان, خبر, سوریه, مصر

ما قتل عام مبارزان کرد سوریه از سوی ارتش ترکیه را محکوم می‌کنیم!

رسانه‌های جهان، یکشنبه ۲۷ اسفندماه ۹۶ / ۱۸ مارس ۲۰۱۸، از سقوط شهر عفرین به‌دست واحدهای ارتش ترکیه و “ارتش آزاد سوریه” گزارش دادند. ارتش ترکیه نزدیک به دو ماه است که موضع‌های “نیروهای دموکراتیک سوریه”، حزبی که کُردهای سوریه در آن‌ها فعال‌اند، را هدف حمله‌های نظامی همه‌جانبه نیروی هوایی پیشرفته و واحدهای نظامی خود ... ما قتل عام مبارزان کرد سوریه از سوی ارتش ترکیه را محکوم می‌کنیم!

ادامه

ترکیه, جهان, خبر, سوریه

اردوغان: به منبج، عین‌العرب، قامشلی در سوریه و سنجار در عراق می‌رویم

رئیس جمهوری ترکیه گفت‌، نیروهای کشورش حملات خود را علیه یگان‌های مدافع خلق کرد در سراسر مرز ترکیه با سوریه افزایش می‌دهند و اگر لازم باشد آن را به مناطق شمالی عراق نیز بسط خواهند داد.   به‌ گزارش ‌رویترز، نیروهای ترکیه‌ای و متحدان آنها (شورشیان ارتش آزاد سوریه) روز یکشنبه به “عفرین” واقع در ... اردوغان: به منبج، عین‌العرب، قامشلی در سوریه و سنجار در عراق می‌رویم

ادامه

ترکیه, جهان, حقوق بشر, خبر, سوریه, عراق