گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

فجایع ناشی از نبود بهداشت و ایمنی در محیط‌های کار در عرصه‌های گوناگون تولید، معدن‌ها، پالایش و استخراج نفت و گاز، و فعالیت‌های خدماتی و درمانی را می‌توان هر روز در اخبار ناگوار سوانح کار مشاهده کرد. مصدوم شدن و جان باختن هر روزهٔ کارگران در حین رفت و آمد به محل کار، در محل ... نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استبداد, استثمار, ایران, ایمنی, بانک جهانی, بنگلادش, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, محیط زیست, هندوستان

گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

پیتر مرتنز، دبیرکل حزب کارگر بلژیک، در سال‌های اخیر یکی از شخصیت‌های مطرح در جنبش کمونیستی در طرح مسئله ضرورت ایجاد روابط نزدیک تر کشورهای «جنوب جهانی» برای مقاومت در برابر هژمونی طلبی کشورهای امپریالیستی بوده است. کتاب جدید او با عنوان “شورش” که چاپ اول آن  در دسامبر ۲۰۲۳ در هلند منتشر شد، فراخوانی ... گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

ادامه

آزادی, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استبداد, استثمار, استعمار, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امپریالیسم, اندونزی, انگلس, بانک جهانی, بریکس, بلژیک, بولیوی, تحریم, ترکیه, جنوب, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صندوق بین‌المللی پول, عدالت اجتماعی, فرانسه, فلسطین, کشاورزی, کوبا, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو, نئولیبرالیسم, هندوستان

بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

جلسه امروز اتحادیه اروپا در بروکسل تحت الشعاع کشاورزان معترضی قرار گرفت که برای اعتراض به شرایط خود مقابل پارلمان اروپا تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری فارس؛ «اگر ببینید که با چه تعداد امروز در این‌جا حضور داریم و اگر ببینید که (اعتراضات) سراسر اروپا را فراگرفته، پس باید امیدوار باشیم. شما به ما نیاز ... بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, حقوق بشر, خبر, دهقانی, فرانسه, کشاورزی, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رژیمِ ناتوان از حلِ مشکلات اساسی مردم ادامۀ گرانی مواد اساسی غذائی خصوصاً نان، اجارۀ مسکن، و نیز افزایش تعرفه اینترنت به‌میزان ۳۴ درصد در هفته‌های گذشته، فشار بیشتری بر گردۀ زحمتکشان وارد آورده‌ است. خالی شدن صندوق توسعه ملی به‌دلیل برداشت‌های پی در پی دولت از این صندوق، عدم پرداخت حقوق کارگران و نیز ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, دانشجویی, روزنامه نگاران, زنان, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, کارگری, محیط زیست, وکلا

کلانتری، عامل بی‌آبی قرار گرفتن ۷۰ درصد جمعیت ایران را سیاست‌های زیست‌محیطی چهار دهه گذشته نامید

استاندار سیستان و بلوچستان گلایه می‌کند که به خشکسالی حاکم بر سیستان و بلوچستان به رغم خسارت سنگین، کمتر از زلزله توجه می‌شود. به تازگی در همایشی اعلام شد که ایران تا “فاجعه عمومی آب” پنج سال بیشتر فاصله ندارد.

 

بسیاری از روستاهای سیستان و بلوچستان به خاطر کم‌آبی و خشکی هامون خالی و متروکه شده‌اند

 

تقریبا سرتاسر ایران به درجات مختلف با معضل کم‌آبی و خشکسالی روبرو است؛ این وضع در مناطقی مانند استان سیستان و بلوچستان که بیش از ۱۱ درصد مساحت ایران را در بر دارد به مراتب وخیم‌تر و نگران‌کننده است.

 

احمد علی موهبتی می‌گوید خشکسالی حاکم بر این استان از زلزله بدتر است زیرا “خشکسالی به نسبت زلزله کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد”.

 

به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمد علی موهبتی، روز گذشته (پنج‌شنبه ۲۰ دی) در دیدار با دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت: «زلزله در هر کجا اتفاق بیفتد (البته غیر از ایران) بعد از آن آبادانی به وجود می‌آید اما خشکسالی حاکم بر این منطقه شرایط فجیع و بحران‌زایی را به دنبال داشته است.»

 

سهم بی‌تناسب از بودجه سالانه

 

او با اشاره به وسعت این استان و سکونت سه و چهار دهم درصد از جمعیت کل ایران در آن، گلایه کرد که در عمل سهم سیستان و بلوچستان از بودجه سالانه هفت یا هشت دهم درصد بیشتر نیست.

 

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: «این در حالی است که بخشی از این بودجه نیز مربوط به پروژه‌های ملی و فراملی همچون بندر، راه و مرز است و سهم مردم سیستان و بلوچستان نیست اما از بودجه استانی هزینه می‌شود .»

 

این منطقه از محروم‌ترین مناطق ایران محسوب می‌شود و ساکنان آن به جز معضل کم‌آبی با مشکلات دیگری نظیر بیکاری و ضعف اساسی زیرساخت‌ها در همه زمینه‌ها دست به گریبانند.

 

احمد علی موهبتی می‌گوید امسال سه هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در حاشیه شهر جذب شدند که برایشان مدرسه ایجاد شده، اما بیش از سه هزار دانش‌آموز نیز ثبت‌نام شده‌اند که هنوز بدون مدرسه هستند.

 

افزون بر این، بسیاری از مدرسه‌های این استان از حداقل امکانات رفاهی نیز برخوردار نیستند. حدود سه هفته پیش بر اثر وقوع آتش‌سوزی در یک مجتمع پیش دبستانی و دبستانی در مرکز استان، دست‌کم چهار دانش‌آموز جان خود را از دست دادند. علت این حادثه آتش گرفتن بخاری نفت‌سوز در یکی از کلاس‌ها اعلام شد.

 

«شرایط فجیع در آستانه فاجعه عمومی»

 

آنچه موهبتی “شرایط فجیع و بحران‌زا” در سیستان و بلوچستان خوانده، چهارشنبه هفته گذشته در همایش ملی مدیریت آب در شرق ایران که در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان خراسان رضوی برگزار شد، به گونه‌ای دیگر بازگو شده است.

 

محمد حسین شریعتمدار، سرپرست مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب، در این همایش در مورد عواقب بحران کم‌آبی در این منطقه هشدار داد و گفت: «فقط پنج سال تا بروز فاجعه عمومی آب در کشور فاصله داریم که ناشی از ۵۰ سال سوء تدبیر در این زمینه است.»

 

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، شریعتمدار ساماندهی، ترمیم و احیای منابع آب در ایران را امکان‌پذیر دانست و در عین حال تاکید کرد: «هنوز به اراده کافی برای حل این مشکل نرسیده‌ایم و فاقد یک راهبرد جامع، فراگیر و ملی با زمان‌بندی مناسب و مورد وفاق حاکمیت و بخش خصوصی در این زمینه هستیم.»

 

ایران مانند اغلب کشورهای منطقه از سالیان دور با معضل خشکسالی بلند مدت، کاهش بارندگی و پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی دست به گریبان است، با این همه مسئولان ارشد جمهوری اسلامی نیز اذعان دارند که نقش سوءتدبیر، ناکارآمدی مدیریت و سیاست‌های نادرست در بحرانی شدن این وضعیت بسیار تعیین کننده بوده است.

 

عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خرداد ماه امسال “یک‌جانبه‌نگری” در سیاست‌های زیست‌محیطی چهار دهه گذشته را عامل در معرض بی‌آبی قرار گرفتن ۷۰ درصد جمعیت ایران عنوان کرد.

 

بسیاری از کارشناسان معتقدند سیاست‌های نادرستی مانند سد‌سازی بی‌رویه، بی‌توجهی به مصرف بهینه آب در کشاورزی و استفاده بیش از حد از آب‌های تجدیدپذیر و منابع آب‌های زیر زمینی، که از جمله فرونشست دشت‌ها و خشکی دریاچه‌ها و تالاب‌ها را در پی داشته، در سال‌های آینده به گسترش موج آوارگان آب و جنگ و نزاع بر سر آب خواهد انجامید.

 

روستاهای بی‌آب و افزایش حاشیه‌نشینی

 

در سیستان و بلوچستان بر اثر خشک شدن بخش بزرگی از دریاچه هامون و شماری از رودخانه‌های محلی، مدت‌هاست که ساکنان بسیاری از روستاها آواره شهرهای بزرگ همین استان و دیگر استان‌ها شده‌اند.

 

استاندار سیستان و بلوچستان درباره پدید حاشیه‌نشینی در این استان گفته است: «ساماندهی حاشیه‌نشینی در زاهدان و چابهار بسیار ضروری است و اگر به مشکلات این بخش توجه نشود در آینده نه چندان دور به مثابه لنگر ناپایداری خواهد بود که باعث غرق شدن کشور می‌شود.»

 

موهبتی می‌گوید در حال حاضر سه هزار روستای استان فاقد آب لوله‌کشی هستند و به حدود ۱۲۷۵ روستا به شکل سیار آب‌رسانی می‌شود. او خاطر نشان کرد که اگر مشکل کم‌آبی بر طرف نشود “در اوایل سال آینده شهر زاهدان نیز باید با تانکر آب‌رسانی شود”.

 

مرکز پژوهش مجلس؛ به‌دلیل مسمومیت آب‌های سطحی و زیرزمینی مازندران، عموما تولیدات کشاورزی مانند برنج، مرکبات و غیره مسموم هستند

عبدالله محمدی، رئیس شبکه بهداشت و درمان فریدونکنار در این جلسه با بیان اینکه سه مشکل اساسی بهداشتی در فریدونکنار وجود دارد، یادآور شد: دفع غیربهداشتی زباله در معابر و خیابان‌ها، دفع غیربهداشتی زباله در سطح شهرستان و وجود سگ‌های ولگرد از جمله چالش‌هایی است

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

برخورد خشن ماموران هنگام بازداشت‌ فعالان محیط زیست کردستان

روند بازداشت فعالان مدنی و محیط زیست در شهرهای مختلف کردستان ادامه دارد. طبق گزارش‌ها شمار فعالان بازداشت شده تا کنون به ۹ نفر رسیده است. گزارش‌ها از برخوردهای خشونت‌آمیز در هنگام بازداشت این افراد حکایت می‌کنند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

دقایقی پیش زلزله ۵.۹ ریشتری حوالی گیلانغرب را لرزاند

بنا بر آخرین گزارش ها این حادثه دست‌کم ۳ کشته و ۲۴۳ زخمی برجای گذاشته است؛ بیشتر تلفات متعلق به شهر تازه آباد در استان کرمانشاه هستند.   تعداد مصدومان زلزله کرمانشاه به ۷۵ تن رسید. مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه گفت: زلزله ۵.۹ ریشتری گیلانغرب که دقایقی پیش این شهرستان را لرزاند، تا این ... دقایقی پیش زلزله ۵.۹ ریشتری حوالی گیلانغرب را لرزاند

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست