رایزنی روسیه و آفریقای مرکزی درباره همکاری نظامی

نخست‌وزیر آفریقای مرکزی از رایزنی‌ها برای امضای قراردادها در زمینه همکاری نظامی و فنی با روسیه خبر داد. به گزارش ایسنا، فلیکس مولوا، نخست‌وزیر آفریقای مرکزی اعلام کرد که وزیر دفاع کشورش مسؤول این پرونده است. براساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، مولوا در مسکو با معاون نخست‌وزیر روسیه دیدار کرده بود و دو طرف درجریان این ... رایزنی روسیه و آفریقای مرکزی درباره همکاری نظامی

ادامه

آفریفای مرکزی, آفریقا, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

رئیس‌جمهور جمهوری کنگو: همکاری چین و آفریقا فرصت‌های توسعه برای آفریقا فراهم آورده است

«دنیس ساسو نِگِسو» رئیس‌جمهور جمهوری کنگو که تا کنون ۱۶ بار به چین سفر کرده، اخیر به مناسبت شصتمین سالگرد برقراری روابط رسمی چین و جمهوری کنگو در گفت‌وگوی اختصاسی با «رادیو و تلویزیون مرکزی چین» با تکذیب اتهام‌زنی بی‌اساس «استعمارگری جدید» اعلام کرد که همکاری چین و آفریقا یعنی قاره‌ای که حدود ۶۰۰ میلیون ... رئیس‌جمهور جمهوری کنگو: همکاری چین و آفریقا فرصت‌های توسعه برای آفریقا فراهم آورده است

ادامه

آفریفای مرکزی, استعمار, چین, شرق آسیا, کشاورزی, کنگو, گزارش

مدودف: تغییرات بین‌المللی نویدبخش جهان چندقطبی‌ است

معاون رئیس شورای امنیت روسیه، انقلاب در ژئوپلیتیک و اقتصاد جهان را نویدبخش پایان جهان تک‌قطبی و آغاز جهان چندقطبی ارزیابی کرد. به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری تاس روسیه، «دیمیتری مدودف»، شرکت کنندگان در نشست ضداستعماری «برای آزادی ملت‌ها» را نمایندگان واقعی اکثریت در جامعه جهانی دانست و گفت: تلاش های برخی کشورهای ... مدودف: تغییرات بین‌المللی نویدبخش جهان چندقطبی‌ است

ادامه

آسیا, آفریفای مرکزی, آفریقا, آمریکای لاتین, اروپا, استعمار, چین, خاورمیانه, روسیه, ژئوپلیتیک, غرب, کره شمالی, کوبا, همکاری استراتژیک

جمهوری آفریقای مرکزی: اگر امروز روسیه ما را ترک کند، کشورهای غربی ما را خواهند بلعید

مشاور ریاست جمهوری آفریقای مرکزی از آمادگی این کشور برای میزبانی از پایگاه نظامی روسیه خبر داد. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، فیدل نگواندیکا مشاور ریاست جمهوری آفریقای مرکزی از آمادگی کشورش برای میزبانی از پایگاه نظامی روسیه در خاک خود خبر داد. نگواندیکا در مصاحبه با رسانه‌های محلی، گفت: ما دوست ... جمهوری آفریقای مرکزی: اگر امروز روسیه ما را ترک کند، کشورهای غربی ما را خواهند بلعید

ادامه

آفریفای مرکزی, آفریقا, استقلال, تحلیل, جهان, روسیه, غرب

آفریقای مرکزی: از قرارداد با شرکت امنیتی «بانکرافت» اطلاعی ندارم

وزیر امور خارجه آفریقای مرکزی امروز اعلام کرد: از وجود هرگونه قراردادی که با شرکت امنیتی آمریکایی «بانکرافت» امضا شده باشد، اطلاعی ندارم. به گزارش خبرگزاری مهر، «سیلوی بایبو تیمون» (Sylvie Baïpo-Témon) وزیر امور خارجه آفریقای مرکزی (CAR) امروز شنبه به خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد: از وجود هرگونه قراردادی که با شرکت امنیتی آمریکایی «بانکرافت» ... آفریقای مرکزی: از قرارداد با شرکت امنیتی «بانکرافت» اطلاعی ندارم

ادامه

آفریفای مرکزی, آمریکا, امنیتی, جهان, روسیه, سازمان ملل, گزارش, مرکز آفریقا

کشف گور جمعی ۶ هزار نفره در بروندی

خبرگزاری آل افریکا روز یکشنبه از بوجومبارا گزارش داد که کمیسیون حقیقت یاب و آشتی کشور آفریقایی بروندی بزرگترین گور دسته جمعی کشور را با ۶ هزار و ۳۲ جسد کشف و شناسایی کرد.

 

به گزارش ایرنا؛ “پیر کلاور اندایکاریه” رئیس کمیته حقیقت یاب و آشتی بروندی در گفت وگو با خبرنگاران گفت که اعضای این کمیته از ماه ژانویه یعنی آغاز حفاری های دولتی در سراسر این کشور موفق شدند در بزرگترین فقره شش گور جمعی را در استان “کاروسی” این کشور کشف و شناسایی کنند.

 

وی در عین حال از کشف هزاران گلوله در کنار این شش هزار جسد خبر داد و گفت که تیم اکتشاف و حقیقت یاب مجبور شد از روی برخی منسوجات، عینک و نیز تسبیح افراد هویت این قربانیان را شناسایی کند.

 

این کشور کوچک آفریقایی که دو قوم بزرگ هوتو و توتسی در آن زندگی می‌کنند سال ها با دوره های خشونت ناشی از سیاست های استعماری غرب، جنگ های داخلی و دهه های متناوب قتل عام ها به ویژه از قوم هوتو رو به رو بود تا جایی که جنگ های داخلی تا سال ۲۰۰۵ بیش از ۳۰۰ هزار نفر را به کام مرگ برد.

 

کمیته دولتی حقیقت یاب از سال ۲۰۱۴ تحقیقات در این زمینه را آغاز کرد تا بتواند هویت افرادی را که از سال ۱۸۸۵ در این کشور قربانی خشونت ها شدند شناسایی کند. به همین دلیل تا کنون موفق شده است بیش از ۴ هزار گور جمعی را در این کشور شناسایی کرده که در این تعداد گور ۱۴۲ هزار نفر به صورت جمعی قتل عام و دفن شده بودند.

 

توتسی(ها) که باتوسی، توسی، واتوسی یا واتوتسی نیز نامیده می‌شوند، مردمانی دام‌پرور در مناطق مرکزی قاره آفریقا هستند که یکی از سه قوم اصلی کشورهای بروندی و رواندا را تشکیل می‌دهند.

 

آنها که اقلیتی اشرافی را تشکیل می‌دادند در حدود ۹ درصد جمعیت رواندا و ۱۴ درصد جمعیت بروندی را شامل می‌شدند که پس از نسل کشی دولتی گسترده سال ۱۹۹۴ در این دو کشور جمعیت چند میلیونی آنها رو به کاهش گذاشت.

 

گسترش توتسی‌ها تا دوران استعمار اروپاییان در اواخر سدهٔ نوزدهم ادامه یافت و تا این زمان رابطهٔ بین هوتوها و توتسی‌ها هنوز دوستانه بود، اما توجه و التفات دولت استعماری بلژیک در فاصلهٔ سال‌های ۱۹۱۶ تا ۱۹۶۱ به توتسی‌ها باعث شدت یافتن دشمنی بین مردمان دو قوم شد.

 

توتسی‌ها موقعیت غالب خود بر اکثریت هوتو را در رواندا تا ۱۹۶۱ که نظام سلطنتی برچیده شد حفظ کردند، اما پس از آن توتسی‌های تبعیدشده با تشکیل جبهه‌ای و انجام عملیات نظامی درصدد بازپس‌گیری قدرت در رواندا تا ۱۹۹۴ برآمدند.

 

اما توتسی‌ها در بوروندی برخلاف رواندا توانستند قدرت را به رغم شورش‌های ادواری قوم هوتو در آن کشور همچنان در دستان خود نگاه دارند. اما طی شورش نافرجام در سال ۱۹۷۲ در بروندی در حدود ۱۰۰ هزار نفر که بیشترشان را هوتوها تشکیل می‌دادند کشته شدند.

 

با این وجود هفته گذشته سازمان ملل متحد پیش بینی کرد که احتمالا از ماه مه ۲۰۲۰ (اردیبهشت آینده) وضعیت حقوق بشر در این کشور رو به وخامت خواهد گذاشت.

 

چون این دو قوم و یا گروه ‘توتسی’ و ‘هوتو’ در دهه ۱۹۹۰ میلادی در بروندی در یک جنگ داخلی مقابل یکدیگر می جنگیدند. به همین دلیل رییس جمهوری پیشین بروندی تاکید دارد که شرایط در این کشور وخیم تر ازآن است که به نظر می‌رسد و هرچه زودتر باید در این زمینه تدبیری اندیشیده شود تا از بروز یک جنگ طایفه ای جلوگیری گردد.

 

از سوی دیگر یک سخنگوی امور خارجه اتحادیه اروپا نیز ضمن ابراز نگرانی از حوادت تروریستی اخیر در بروندی گفت، بیم آن می‌رود تا اوضاع امنیتی در این کشور وخیم تر شود.

 

بروندی در بدترین بحران سیاسی خود از زمان پایان جنگ داخلی در این کشور در سال ۲۰۰۵ بسر می‌برد.

 

ناآرامی های کنونی در بروندی چندی پیش با اعلام تصمیم ‘پییر کورونزیزا’ رییس جمهوری این کشور در خصوص نامزدی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد.

 


مخالفان رییس جمهوری و قدرت های غربی این تصمیم را مغایر با قانون اساسی و معاهده صلحی دانستند که به جنگ داخلی در این کشور پایان داد.

 

کورونزیزا در انتخابات ریاست جمهوری ی۲۱ ژوییه (۳۰ تیر) که مخالفان آن را تحریم کرده بودند، برای سومین بار به ریاست جمهوری بروندی انتخب شد.

 

رهبران قاره آفریقا نگران تجزیه و از هم پاشیده شدن بروندی بر اساس خطوط قومی و ازسرگرفته شدن جنگ داخلی دیگری در این کشور هستند.

با اعلام رسمی نتایج انتخابات؛ منانگاگوا رئیس جمهوری زیمبابوه ماند

کمیسیون انتخابات زیمبابوه بامداد جمعه اعلام کرد که «امرسون منانگاگوا» رئیس جمهوری ۷۵ ساله این کشور از حزب حاکم «زانو پی اف» موفق به کسب اکثریت آرای انتخابات ریاست جمهوری شده است.

ادامه

جهان, خبر, زیمبابوه

در حملۀ نیروهای طالبان به قرارگاه‌های ارتش افغانستان، ۴۰ نظامی کشته شدند

در حمله‌ تهاجمی طالبان به قرارگاه‌های ارتش ملی افغانستان در ولایت کندز، نزدیک به ۴۰ سرباز کشته و ۱۰ تن دیگر زخمی شدند. این حمله ساعت ۱۲ بامداد روز ۱۲ ژوئیه، در منطقه‌ مرزی ولایت‌های کندز و تخار در شمال افغانستان رخ داد.   براساس اطلاعاتی که منابع محلی منتشر کرده‌اند، حمله روز پنجشنبه توسط ... در حملۀ نیروهای طالبان به قرارگاه‌های ارتش افغانستان، ۴۰ نظامی کشته شدند

ادامه

افغانستان, تروریسم, جهان, خبر