عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

درخواست آلمان از چین برای برقراری صلح در اوکراین

صدراعظم آلمان طی نشستی با رئیس جمهوری چین اعمال نفوذ پکن بر مسکو را برای پایان دادن به جنگ در اوکراین خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، اولاف شولتس روز سه شنبه اظهار داشت که از شی جین پینگ رئیس جمهوری چین خواسته است تا برای پایان دادن به جنگ در اوکراین ... درخواست آلمان از چین برای برقراری صلح در اوکراین

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, فلسطین

لاوروف: غرب نگران توسعه ابزارهای مالی مستقل بریکس است

وزیر امور خارجه روسیه گفت: غرب به‌طور فزاینده‌ای نگران طرح کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور (بریکس) برای توسعه ابزارهای مالی مستقل خود است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری تاس نوشت: سرگئی لاوروف در نشست کمیسیون شورای عمومی حزب روسیه متحد در زمینه همکاری بین المللی و حمایت از شهروندان خارج از کشور گفت: ما ... لاوروف: غرب نگران توسعه ابزارهای مالی مستقل بریکس است

ادامه

آمریکا, بریکس, تحلیل, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب

مقام روس: آمریکا دوباره آتش جنگ دیگری را در خاورمیانه شعله‌ور کرده است

«ویاچسلاو ولودین» رئیس دومای روسیه با اشاره به کسری بودجه آمریکا، واشنگتن را متهم کرد که با برانگیختن یک جنگ دیگر در خاورمیانه، به دنبال رهایی اقتصاد خود از “نکول” (بحران بدهی خارجی) است. به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ولودین با نوشتن از پیام در کانال تلگرامی خود، به داده‌های وزارت ... مقام روس: آمریکا دوباره آتش جنگ دیگری را در خاورمیانه شعله‌ور کرده است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, جهان, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, گزارش, هژمونیسم

چین خواستار پایبندی آلمان به احترام متقابل شد

شی جین‌پینگ رئیس‌جمهوری چین در دیدار با اولاف شولتس صدراعظم آلمان تاکید کرد که روابط دو جانبه با برلین پیوسته ادامه پیدا خواهد کرد و پکن به دنبال زمینه‌های مشترک است. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، شی امروز سه‌شنبه در دیدار با شولتس در پکن گفت: ما باید روابط دو جانبه را از منظر ... چین خواستار پایبندی آلمان به احترام متقابل شد

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اسراییل, اقتصادی, اوکراین, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, فلسطین, گزارش

کانال مالی مشترک؛ بازی برد – برد ایران و سوئیس

کانال مالی مشترک میان ایران و سوئیس برای مبادله کالاهای بشردوستانه بر خلاف اینستکس اجرایی‌تر و عملی‌تر خواهد بود.

 

ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ کشور سوئیس اعلام کرد که در حال راه اندازی یک کانال مالی و تجاری است تا ایران بتواند از تجارت بشردوستانه (Humanitarian Trade) با این کشور و یا حتی سایر کشورهای اروپایی، به دور از سایه تحریم‌های امریکا استفاده کند.

 

سوئیس که پس از اشغال سفارت امریکا در تهران منافع این کشور در ایران را نمایندگی می‌کند و بارها در مناقشات مختلف نقش میانجی را بر عهده داشته است؛ با این حال حجم روابط تجاری ایران و سوئیس از مبلغ قابل توجهی برخوردار نیست. حجم مبادلات دوجانبه تجاری ایران و سوئیس در سه ماهه اول ۲۰۱۹ به ۲۹۹ میلیون کرون (حدود ۲۹.۹ میلیون یورو) رسید که از این میزان ۲۶۳ میلیون کرون ( ۲۶.۳ میلیون یورو) را صادرات سوئیس به ایران و ۳۶ میلیون کرون ( ۳.۶ میلیون یورو) واردات از ایران به این کشور بوده است. مهمترین اقلامی که سوئیس به ایران صادر کرده است، شامل مواد غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی می شود.

 

با گذشت حدود یکسال از مطرح شدن موضوع کانال مالی مشترک میان ایران و سوئیس، مارکوس لاینتر، سفیر سوئیس در تهران در کنفرانس ایران گرین که با حمایت اتاق تهران برگزار شد، از راه‌اندازی این کانال مالی برای انجام مبادلات کالاهای انسان‌دوستانه خبر داد. به گفته وی، حوزه اصلی فعالیت این کانال در مبادله کالاهای بشردوستانه همچون دارو، تجهیزات پزشکی و محصولات غذایی تعریف شده است. لایتنر در این رابطه گفت: این کانال مالی قرار نیست رقیب یا جایگزینی برای اینستکس باشد و در صورت راه‌اندازی، متفاوت از ساز و کار مالی اینستکس عمل خواهد کرد.

 

اما تا چه حدی می‌توان به کارایی این کانال مالی امید داشت؟ تامین مالی این کانال مشترک به چه صورت خواهد بود؟ آیا طرف سوئیسی هراسی از تحریم‌‌های ایالات متحده ندارد؟

 

در این راستا اسپوتنیک با رضا طهماسبی، رئیس حوزه ارتباطات و رسانه اتاق بازرگانی تهران همکلام شده است که مشروح این گفتگو در ذیل تقدیمتان می‌شود.

 

منبع اصلی خبر مربوط به راه‌اندازی این کانال مالی مشترک، سوئیسی و در واقع آقای مارکوس لاینتر، سفیر سوئیس درایران است و پیش از این هم ایشان اشاره سربسته‌ای به این موضوع داشتند. در کنفرانس دو روزه ایران‌گرین که به همت اتاق مشترک ایران و سوئیس و با حمایت اتاق بازرگانی تهران و با حضور رئیس اتاق بازرگانی تهران، سفیر سوئیس در تهران و تعداد زیادی از نمایندگان بخش خصوصی و فعالان اقتصادی ایرانی و برخی کشورهای خارجی در محل هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد؛ آقای مارکوس لاینتر طی سخنرانی خود این موضوع را اعلام نمودند.

 

سوئیس یکی از کشورهای طرف مبادله ایران در اروپا به خصوص در حوزه مواد غذایی و محصولات کشاورزی است. از آنجایی که کالاهای مورد مبادله بین ایران و سوئیس کالاهای خارج از شمول تحریم است، از بابت تحریم‌های آمریکا با مشکل مواجه نمی‌شود. اما مورد عمده در تجارت با کشورهای اروپایی اینست که بانک‌ها یا موسسات مالی که باید کار نقل و انتقالات پول را انجام بدهند علی رغم عدم منع قانونی یا تجاری، به خاطر محافظه کاری یا ریسکی که این مبادلات با ایران برای آنها دارد، وارد این کار نمی‌شوند. بانک‌های اروپایی صرفا بدین دلیل که در آمریکا دارای شعب هستند و ممکن است در این کشور تراکنش‌هایی را داشته باشند وارد مبادله در راستای تجارت کالاهای بشر دوستانه با ایران نمی‌شوند. سوئیس در حال حاضر ادعا دارد که این کانال را راه‌اندازی نموده است و قاعدتا این کشور برای نقل و انتقال پول یکسری بانک‌ها یا موسسات مالی را به ایران معرفی خواهد کرد که احتمالا بانک‌ها و موسسات کوچکی خواهند بود که حوزه فعالیت آنها محدود به سوئیس یا اتحادیه اروپاست و احتمالا با آمریکا مبادله‌ای ندارند که از بابت آن نگرانی داشته باشند؛ ضمن اینکه کالاهایی که توسط آنها ساپورت می‌شود خارج از شمول تحریم هستند. بنابراین این موضوع از جهت نقل و انتقالات مالی موضوع عجیبی محسوب نمی‌شود.

 

در اینجا موضوع تنها بر‌می‌گردد به اراده کشور سوئیس برای مبادله با ایران و از آنجا که در حوزه کالاهای خارج از تحریم، مبادلات میان دو کشور از سطح خوبی برخوردار است، سوئیس ریسک این کار را پذیرفته است. این ماجرا برای سوئیس دارای منفعت است و برای ایران نیز یک بازی برد – برد محسوب می‌شود؛ بنابه گفته سفیر سوئیس در تهران از هر دو هندوانه که در ایران کاشته و مصرف می‌شود، واریته یک هندوانه از سوئیس آمده است. هم‌چنین بذر ۹۰ درصد هویج کشت شده در مزارع ایران، در سوئیس تولید شده است. علاوه بر این از هر هشت نوزاد ایرانی، یک نوزاد مصرف‌کننده محصولات دارویی و غذایی ساخت سوئیس است و همه اینها بدین معنی است که کشور سوئیس در کالاهای غیرتحریمی بازار خوبی در ایران دارد و قاعدتا تلاش می‌کند که این بازار را از دست ندهد.

 

سفیر سوئیس در تهران همچنین اشاره کرده است که این ساز و کار و کانال مالی، اختراع و ابداع تازه‌ای نیست و در دوره قبلی تحریم‌ها علیه ایران نیز مشابه آن وجود داشته و در زمینه تسهیل شرایط نقل و انتقالات پولی برای تبادل کالاهای بشردوستانه به ایران فعال بوده است و در حال حاضر هم با توجه به منافعی که این کشور در ایران دارد، دولت سوئیس سعی می‌کند این کانال را راه‌اندازی کند، البته که هنوز این ساز و کار اجرایی نشده است.

 

در صحبت‌های آقای مارکوس لاینتر تاکید شده است که این کانال رقیب یا جایگزین اینستکس نیست، این موضوع درست است زیرا این سازوکار تنها بین ایران و سوئیس فعال خواهد بود و برخلاف اینستکس که دارای بروکراسی‌ها و اما و اگرهای سنگینی است و فعلا خیلی بعید است که اجرایی بشود، عملی‌تر است. علاوه بر این در تفاوت با اینستکس، سوئیس یک هدف مشخص را انتخاب نموده و روی آن متمرکز شده است و قرار نیست کالاهای مشمول تحریم و یا کالاهای دارای کاربرد دوگانه از نظر اوفک را صادر کند. در بین سوئیس تنها کافی است چند موسسه و بانک را مامور مبادله پولی با ایران کند.

 

عربستان و روسیه با کاهش تولید نفت موافقت کرده‌اند

رویترز روز جمعه قبل از انتشار رسمی دبیرخانه اوپک اعلام کرد: تولید کنندگان نفت به رهبری عربستان و روسیه با کاهش تولید ۵۰۰ هزار بشکه بیشتر در روز به توافق رسیده‌اند.

ادامه

اقتصادی, ایران, جهان, خاورمیانه, روسیه, عراق, عربستان سعودی

چین در ۱۰ ماه حدود ۱۲ میلیون شغل ایجاد کرد

آمارها نشان می‌دهد چین علیرغم نبرد سخت تجاری با آمریکا بر سر تعرفه ها، دو ماه زودتر از موعد به اهداف اشتغالزایی امسال رسیده است و در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۱۹ میلادی، ۱۱ میلیون و ۹۳۰ هزار شغل ایجاد کرده است.

ادامه

اقتصادی, جهان, چین

وزیر دارایی فرانسه: تهدید آمریکا غیرقابل قبول بوده و اتحادیه اروپا آماده پاسخ فوری به آن است

«برونو لومر» وزیر دارایی فرانسه، تهدید آمریکا درباره اعمال تعرفه‌های جدید علیه برخی کالاهای اروپایی از جمله این کشور را غیرقابل قبول دانست و تصریح کرد که اتحادیه اروپا آماده پاسخ به این تهدید است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, اقتصادی, المان, امریکا, انگلستان, ایتالیا, ترکیه, جهان, خبر, فرانسه