شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام می‌شود

شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, مقاله

وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین

روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریت‌های تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونه‌های چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدل‌های چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح می‌دهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

چین در فناوری عالی به برتری رسیده است

بر طبق داده های سازمان جهانی مالکیت فکری سازمان ملل متحد(WIPO) در سال ۲۰۱۵ میلادی، چین ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تقاضای ثبت اختراع و حفاظت از مارک تجاری و دزاین صنعتی را به این سازمان ارسال کرد.

 

به گزارش اسپوتنیک: هیچ یک از کشورهای جهان و حتی آمریکا نمی‌تواند با ارسال چنین تعداد زیاد تقاضا برای ثبت مالکیت فکری بخود ببالد.

 

بر طبق جمعبندی سال گذشته، آمریکایی ها فقط ۵۸۹ هزار تقاضای ثبت مالکیت فکری ارسال کردند و از چین عقب ماندند.

 

گواهی ثبت صادره برای چین — ۳۵۹ هزار از گواهی ثبت برای آمریکا — ۲۹۸ هزار بیشتر- است.

 

مطابق با داده های سازمان جهانی مالکیت فکری، اکثر اختراعات چین در مهندسی برق بود که مخابرات و ارتباطات نیز بخشی از آن است. تقاضای ثبت گواهی در رشته فناوری کامپیوتری و نیمه هادی ها در جای دوم و ابزار اندازه گیری و فناوری پزشکی در جای سوم قرار دارند.

 

دستاوردهای علمی — فنی چین در واقع نتیجه اجرای سیاست هدفمند دولتی است که فناوری نو را مهمترین بخش استراتژی اقتصادی کشور اعلام کرد.

 

آندری آستروفکسی دکتر علم اقتصاد ، رئیس مرکز پژوهش های اقتصادی و اجتماعی انستیتوی خاور دور آکادمی علوم روسیه در این خصوص گفت: چین پول هنگفتی در علم و آموزش، سرمایه گذاری می کند. تقریبا هر وزارتخانه ای از برنامه علمی مخصوص خود برخوردار است که هدف آن دستیابی به پیشرفت در عرصه فعالیت تخصصی خود است — از موشک های فضایی گرفته تا داروهای جدید. در سراسر کشور مناطق نوآوری ایجاد می شود که امتیازات زیادی در اختیار شرکت ها می گذارد و شرایط خوبی برای دانشمندانی ایجاد می شود که طرح های آنها گواهی ثبت دریافت می کنند. فقط متخصصان بومی به مراکز پژوهشی دعوت نمی شوند. با توجه به این نکته که ایفای سهم در پیشرفت علمی — فنی در چین پاداش سخاوتمندانه ای دریافت می کند، بسیاری از متخصصان از جمله از آمریکا و بریتانیا به آنجا می روند. تعداد متخصصان روسیه که در چین کار می کنند چشمگیر است».

 

دهسال پیش، هیچ کشوری ، چین را به عنوان رقیب در عرصه علمی به حساب نمی آورد. جهش آنقدر سریع و ناگهانی بود که خیلی ها نمی توانند آن را باور کنند.

 

در غرب، دائم، چین را متهم به غصب مالکیت فکری بیگانه، حملات هکری و گناهانی از این قبیل می کنند. در آمریکا، طی سال های اخیر، برای دهها چینی به اتهام سرقت فناوری آمریکایی با هدف انتقال آن به وطن پرونده کیفری تشکیل شد. البته در مواردی این اتهامات با اساس است. با وجود این باید واقعیت آشکار را قبول کرد: چین که زمانی باروت و کاغذ را به بشریت هدیه کرد ، دوباره ابرقدرت بزرگ علمی می شود.

دانشمندان روسیه مغز مصنوعی ساختند!

دانشمندان آکادمی علوم پزشکی نیژنی نوگراد روسیه موفق به ساخت بافت‌های مغز در شرایط آزمایشگاهی شدند. به گزارش ایسنا از نووستی، ایرینا موخینا رئیس گروه تحقیقاتی روسیه گفت: برای ساخت مغز مصنوعی از زیست ماده ای استفاده شده که از موش‌ها بدست آمده است. وی افزود: اجزا جمع آوری شده در یک لوله آزمایشگاهی ویژه ... دانشمندان روسیه مغز مصنوعی ساختند!

ادامه

خبر, دانش

پروژه مشترک چین و روسیه: قاتل ماهواره های فضایی!

روسیه و چین در حال فعالیت مشترک بر روی ساخت جنگ افزاری برای نابودی ماهواره های فضایی دشمن هستند.   به گزارش اسپوتنیک به نقل از نشریه نشنال اینترست، هم در کشور روسیه و هم در چین، سامانه ضد ماهواره دفاع از زمین، هوا و مستقر در فضا ساخته می شود.   این سامانه دفاعی ... پروژه مشترک چین و روسیه: قاتل ماهواره های فضایی!

ادامه

دانش

مشابه راکت های فضایی دلتا پنج آمریکا؛ چین قوی ترین راکت فضایی خود را پرتاب کرد

چین قوی ترین راکت فضایی خود موسوم به «لانگ مارچ سی زد ـ ۵» را از جنوبی ترین منطقه کشور به فضا پرتاب کرد.   به گزارش ایرنا، این راکت ساعت ۲۰:۴۳ پنجشنبه شب به وقت محلی از مرکز «ون چانگ» در استان «های نن» در جنوب چین با موفقیت پرتاب شده است.   دانشمندان ... مشابه راکت های فضایی دلتا پنج آمریکا؛ چین قوی ترین راکت فضایی خود را پرتاب کرد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش

روسیه اینترنت غیرقابل کنترل راه اندازی کرد

روسیه در چارچوب طرح راه اندازی اینترنت بدون امکان کنترل، نخستین شبکه رایانه ای چند گره ای را راه اندازی کرد که با استفاده از رمزنگاری کوانتومی امکان هر گونه ردیابی یا رمز گشایی اطلاعات را  از بین می برد.   به گزارش ایرنا، مزیت اصلی شبکه های تازه راه اندازی شده این است که ... روسیه اینترنت غیرقابل کنترل راه اندازی کرد

ادامه

جهان, خبر, دانش, روسیه