عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

اتحاد بولیواری برای مردم آمریکای ما (آلبا -ALBA) با ابراز نگرانی عمیق نسبت به تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه، وضعیت کنونی را ناشی از سکوت شورای امنیت سازمان ملل پس از حمله غیرقانونی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق دانست. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا، اتحادیه آلبا با انتشار بیانیه‌ای در وب‌گاه رسمی خود، بار دیگر ... ابراز نگرانی عمیق اتحادیه آلبا از تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, حقوق بشر, سازمان ملل, سوریه, صلح, عربستان سعودی, فلسطین, گزارش, نسل‌کشی

کوبا خواستار آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به خاورمیانه شد

وزیر امور خارجه کوبا تاکید کرد تا وقتی اسرائیل به جنایات خود در منطقه ادامه می‌دهد، اما از پاسخ معاف است، صلح جهانی در خطر قرار دارد. وزارت امور خارجه کوبا تاکید کرد که توقف تشدید خشونت در خاورمیانه لزوما مستلزم آتش‌بس فوری و دائمی در نوار غزه و پایان دادن به نسل‌کشی است که ... کوبا خواستار آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به خاورمیانه شد

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, بیانیه, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سوریه, صلح, فلسطین, کوبا

سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

«ویکتور مانوئل روچا» سفیر پیشین آمریکا در هاوانا به اتهام چهار دهه جاسوسی برای کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «بث بلوم» قاضی دادگاه فدرال در میامی روز جمعه پس از یک جلسه سه ساعت و نیمه به روچا گفت که «حداکثر مجازات» را برای وی تعیین ... سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر, کوبا

درخواست کلمبیا، هندوراس و بولیوی از سازمان ملل برای جلوگیری از جنگی جدید در خاورمیانه

روسای جمهوری کلمبیا، بولیوی و هندوراس در واکنش به پاسخ گسترده موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به اقدامات تجاوزگرانه اسرائیل، بر تعهد خود به بازگرداندن صلح در غرب آسیا و جلوگیری از جنگ جدیدی در خاورمیانه با پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی تاکید کردند و تشکیل جلسه فوری سازمان ملل متحد را خواستار شدند. به گزارش ... درخواست کلمبیا، هندوراس و بولیوی از سازمان ملل برای جلوگیری از جنگی جدید در خاورمیانه

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, برزیل, بولیوی, تجاوز نظامی, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, ضد جنگ, غرب آسیا, فلسطین, کلمبیا, گزارش, نسل‌کشی, هندوراس, ونزوئلا

پنس از سازمان ملل خواست گوایدو را به عنوان رهبر ونزوئلا به رسمیت بشناسد

آمریکا از سازمان ملل درخواست کرد تا “اعتبارنامه” این نهاد برای نماینده دولت نیکولاس مادورو را لغو کرده و رهبر اپوزیسیون کاراکاس را به عنوان “رهبر مشروع” این کشور به رسمیت بشناسد. این اظهارات واکنش دولت مادورو را در پی داشت.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفت ایالات متحده یک قطعنامه برای سازمان ملل تدوین کرده و از تمام کشورها خواسته است تا از آن حمایت کنند.

 

پنس با درخواست برای لغو اعتبارنامه ساموئل مونکادا، نماینده دولت مادورو در سازمان ملل به وی گفت: با تمام احترامی که برای شما قائلم اما آقای سفیر شما نباید اینجا باشید.

 

مایک پنس در جلسه شورای امنیت گفت: زمان آن فرا رسیده است که سازمان ملل متحد خوان گوآیدو، رئیس‌جمهوری موقت را به عنوان رئیس‌جمهوری مشروع و قانونی ونزوئلا به رسمیت بشناسد و نماینده او بر کرسی این نهاد بنشیند.

 

وی افزود: دولت ترامپ مصمم به برکناری مادورو از قدرت است و ترجیح می‌دهد این اقدام به شیوه دیپلماتیک و فشار اقتصادی باشد اما تمامی گزینه‌ها روی میز است.و روسیه و دیگران باید خود را کنار بکشند.

 

پنس با اشاره به نشستن هواپیماهای روسی در کاراکاس و حضور پرسنل امنیتی و مشاور روس در این کشور گفت که ترامپ برای روسیه روشن ساخته که باید از ونزوئلا برود. این کشور در همسایگی ماست و رئیس‌جمهور به صراحت گفته که روسیه یا هر کشور دیگری باشد باید خود را کنار بکشد. آنها باید تلاش‌ها برای ایستادن در برابر فشارهای اقتصادی و سیاسی را کنار بگذارند و به حمایت از دولت مادورو خاتمه دهند.

 

وی در پاسخ به این سوال که منظور از تمامی گزینه‌ها مداخله نظامی است گفت: ما برای احیای آزادی جدول زمانی تعیین نمی‌کنیم.

 

به گفته دیپلمات‌ها، بعید است واشنگتن از حمایت لازم برای تصویب این قطعنامه در مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی سازمان ملل برخوردار شود. ایالات متحده آمریکا و روسیه ماه فوریه هر دو در اقدامی رقابتی از شورای امنیت ۱۵ عضوی درخواست کردند تا قطعنامه‌هایی درباره ونزوئلا صادر کند اما موفق نشدند.

 

بیش از ۵۰ کشور گوآیدو را به عنوان رهبر ونزوئلا به رسمیت می‌شناسند. مایک پنس در پاسخ به این سوال که آیا او گمان می‌کند ایالات متحده از حمایت کافی برای عزل دولت مادورو در سازمان ملل برخوردار است، گفت: معتقدم وزنه سنگین ترازو به سمت آزادی است.

 

این سخنان پنس واکنش‌هایی را در پی داشت. واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد آمریکا برای عزل مادورو “بحران تصنعی” می‌سازد و تلاش دارد تا او را با “دست‌نشانده خودشان” جایگزین کند و این اقدامات را “نقض بی‌پروای قوانین بین‌المللی” توصیف کرد.

 

سفیر روسیه تاکید کرد: ما بار دیگر از ایالات متحده آمریکا درخواست داریم تا حق مردم ونزوئلا و سایر مردمان مبنی بر اینکه آنها حق دارند سرنوشت و آینده خودشان را مشخص کنند، به رسمیت بشناسد. اگر شما می‌خواهید آمریکا را دوباره با عظمت کنید و همگی ما صادقانه مایلیم تا شاهد چنین چیزی باشیم، دخالت در امور دیگر کشورها را متوقف کنید.

 

ساموئل مونکادا، سفیر ونزوئلا در سازمان ملل متحد در جلسه شورای امنیت تاکید کرد: این زنگ هشدار است… تحرک آشکاری در اینجا برای تضعیف حقوق ما دیده می‌شود و اگر آنها بتوانند حقوق ما را تضعیف کنند، می‌توانند حقوق تمامی اعضای این سازمان را هم تضعیف کنند.

 

در همین حال خورخه آریزا، وزیر امور خارجه ونزوئلا تاکید کرد، سازمان ملل متحد نباید به عنوان چارچوبی برای اجرای حملات علیه ونزوئلا استفاده شود. آریزا در پیامی توییتری نوشت: ایالات متحده از شرایط انسانی ونزوئلا سوء استفاده می‌کند. بعد مایک پنس و اروپایی‌ها یک نمایش فنی را ترجیح می‌دهند و تهدیدهای سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی مطرح می‌کنند. نباید اجازه داد تا سازمان ملل به این شکل مورد سوء استفاده قرار بگیرد.

 

نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا هم سخنان مایک پنس در شورای امنیت را به باد انتقاد گرفت و تلاش‌های آمریکا برای تغییر قدرت در ونزوئلا را بی‌سابقه توصیف کرد. مادورو همچنین گفت سخنرانی پنس، یک سخنرانی به سبک نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود. او گفت: فکر کردم یک نامزد ریاست جمهوری است اما مایک پنس نمی‌تواند نامزد ریاست جمهوری ونزوئلا باشد… من مایک پنس و درخشش عجیب چشمان او را دیدم… من چهارشنبه ۱۰ آوریل به شما می‌گویم و شما این را ثبت کنید که مایک پنس و سخنرانی او در شورای امنیت، سخنرانی یک نامزد انتخاب ریاست جمهوری آمریکا بود.

 

وی همچنین این سخنان را مسخره و نژادپرستانه خواند و گفت: اظهارات پنس نشان داد که رهبران آمریکا خود را برتر از ونزوئلایی‌ها می‌دانند.

 

وی افزود: در چهره پنس نفرت و نژادپرستی علیه ونزوئلا دیده می‌شد.

ایسنا

ونزوئلا از سازمان کشورهای آمریکایی خارج می‌شود

وزارت خارجه ونزوئلا روز سه شنبه طی بیانیه ای اعلام کرد که در واکنش به اقدام سازمان کشورهای آمریکایی در حمایت از خوان گوایدو رهبر مخالفان دولت این کشور، از این سازمان خارج خواهد شد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, ونزوئلا